Успешно "олежани" бебета / или продължението на Лежащи бъдещи мами/

• 33 683
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Извинявайте за внезапното нахлуване в темичката ви  bouquet
Въпрос по спешност към мамите родили секцио,ако сте използвали болкоуспокояващи свещички какви са били те?Или дори някакво др.болкоуспокояващо.Предварително много ви благодаря  bouquet
Попитай тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=615374.msg20943845#new

Peace

# 706
Извинявайте за внезапното нахлуване в темичката ви  bouquet
Въпрос по спешност към мамите родили секцио,ако сте използвали болкоуспокояващи свещички какви са били те?Или дори някакво др.болкоуспокояващо.Предварително много ви благодаря  bouquet
Попитай тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=615374.msg20943845#new

Peace
Благодаря много,вече ми писаха ,дори казахме на мамата.Хиляди благодарности на всички  bouquet

# 707
  • Варна
Ехооо, ето ни и нас. Simple Smile

Славче, дано сега вече Криста да почне да хапва с апетит и да наддава. А ти не се обвинявай. Правиш всичко май-добро за детето си. А те наистина шават много вече и белите стават за секунди - аз как оставих Малена на края на леглото преди време и тя падна. Ама природата ги е направил издръжливи тези бебоци. Heart Eyes Hug Хайде стига толкова сълзи, усмихни се и всичко ще се оправи!  bouquet

Хари, мерси за инфото за кашите. Hug Hug Hug  Аз също го четох този сайт, който Кокетка спомена. Аз май вече реших да започна с оризова каша. Все пак и двете ми лекарки препоръчват това за най-доброто хипоалергенно захранване. Аз също искам да правя пюрета и зеленчуци сама вкъщи, но нямам достъп до такива, които са отглеждани без торове и химии. Така че сигурно ще купувам ако междувременно не намеря биозеленчуци. А това, което си ми дала като линк - оризът с рожкови - това не се ли счита за 2 храни?! newsm78 Иначе рожковото брашно е супер заместител на какаото и аз сега си го ползвам за разни рецепти за моята диета.

Мото, предполагам , че както казваш е лесно да кажеш, че млякото е най-добре, ама твоят юнак като не иска пък как гладен да го държиш. Дано всичко е наред при вас. Как върви терапията на малкия герой?

Заза, супер новини ! много се радвам, че си добре и няма повече операции. Дано се чувстваш добре и всичко е наред!:hug: Hug Hug

Момичета, като се заговорихте за разни изледвания - и аз май трябва да я свърша тази работа скоро.

Вчера водих Малена на лекар заради тази неспираща кашлица. Ккато и аз си мислех не е вирус , защото няма температура, нито сополи или други симптоми. Явно от зъбоникненето има много слюнка и то я дави. Лекарката каза, че сухият въздух вкъщи също може да е причина или пък да е нещо свързано с алергия. Давам и едно сиропче и едни капки, за да и помогне да откашля, че иначе много се мъчи милото.
Днес много духаше тук,. Имах намерение да я иведа пред блока за 15 минути да види снега, ама то такава виелица е тук, че не сме си подали носа навън.
Сега и пуснах з апърви път Бейби ТВ по настояване на мъжа ми, но тя не остана впечатлена. Thinking Аз нямам нищо против де - ако и харесваше, щях да се изкушавам да я оставям да гледа ТВ, а сякаш не ми се иска.
Хубава и спокойна вечер!

# 708
Привет и от мен  LaughingОт това захранване ме боли вече глава ooooh!
Слави днес прочетох за твоята одисея .Дано Криста се оправя, миличката  Peace
Кокетка,проблема ,че не си чела в тая тема не е в твоя комп и аз чак днес получих известие ,че се пише тук Close
Нимфичка ,днес е родила секцио в Токуда  LaughingДа са живи и здрави и двамата с бебчо   bouquet
Зази,браво миличка и за твоите добри новини  Hug
Ние сме добре  LaughingМрънкаме и по цял ден си цоцкаме ,а от това цокане аз ям  като ,че света ще свърши  Mr. Green
Отивам да чета как се храни бебе  Laughing
Прегръдки за малки и големи  Wink

# 709
Честито на мама Нимфичка да са живи и здрави и мама и бебче и да се радват един на друг  bouquet
Q-T терпията дава резултат, макар Чавдаров да каза че е рано за главата, дето ме бяха стреснали миналия път, сега започва да се набира напред, и да я задържа, все още като го вдигам за ръчички не винаги се сеща да я държи, но имаме още две седмици до навършване на 3м коригирани, дано се справим Praynig
Целувки от нас, мама е на рокаджийска веселба тази нощ, а пък утре с Ники сме на погача на брадчетката, да видим ще се харесат ли Wink
Желая ви прекрасен ден изпълнен с бебешки смях и мляскане Hug

# 710
  • Бургас
Здравейте, мами!И ние да се включим към успешно олежаните бебета с бебче Лъчезар.Той се роди на 24.01.2012 година, нормално, с тегло 3350 кг и 50 см.Почти 9 месеца си изкарах на легло - първитя няколко с 24-часово гадене, прималяване и заради много ниска плацента, а от 5-ти месец нататък - с кървене и зацапвания.И благодаря на Бог, че си имаме живо и здраво бебче и че аз съм жива и здрава!
Ами това е от нас!Надявам се, че ни приемате в групата.
И да ви попитам освен "Гармастан" и Лансинох , засъхнала кърма какво друго ви помогна за разранени зърна?
А някой мазал ли е с нещо външен хемороид, че освен с шевове, се сдобих и с един такъв, от който полудявам?

# 711
Здравеите и от мен Hug
Честито на мама Нимфичка Hug
Шоколадово бонбонче,добре дошла при нас и честито ти момченце HugЖиви и здрави Hug
Мото,звучиш по обнадеждена... HugБраво на малкото мишле,ще видиш че ще започне и да се осеща да държи здраво главата и като го вдигаш,оттук нататък започва веселбата HugВсеки ден нещо ново,интересно и понякога дори смешно...Весело изкарване на предстоящите събития Hug
Слави как е Криста днес?Надявам се да се храни вече нормално PraynigДа се успокои малката душица а и мама Praynig Hug
Q-T  много възможно е тази кашлица да е от зъби...Ние имаме подобен проблем...Прави едни звуци,сякаш има нещо на гърлото,ох трудно ми е да го обясня,и аз веднага на лекар...Педиат. каза че нищо му няма,зъбите са проблема,но все още няма и няма зъб Sad...За този вид кашлица мога да ти препоръчам един билков сироп казва се Фитолор,само билки,нищо антибиотично в него,много помага за лесното изхрачване... Hug
За цитонамазка не мога да се включа,въобще не съм компетентна по въпроса...последните няколко пъти когато са ми взимали док все е казвал като девоика си...Предполагам че това е добре...Ама аз съм за бои,ходих на гинеколог преди месец и малко,но по друг повод,заради обърнатата ми матка,и така и непожелах обстоен преглед...Достатъчно ми беше да знам че проблемите които очаквах след раждането ги няма,пък и другите здравословни проблеми ми бяха на главата вече...Еи от тези болести няма оттърване...Допреди година не си познавах Джипито,а сега разбирам по доста въпроси,особенно свързани с камъни... LaughingЕх поне да бяха сваровски Wink
За захранването с оризова каша мога да ви кажа че много запича...Ако преди това сте давали сок или някакви плодове,може да опитате оризова с плодове,или оризова с круша,поне те са по щадящи...
Чао засега...Иво се събуди... Hug

# 712
Мото, приятно изкарване довечера  Hug

Поздрави на малчо, виждаш ли - всичко се подрежда по малко  Hug

Шоколадово бонбонче, добре дошли  Hug
Нека Лъчезар е много лъчезарен  Mr. Green, много здрав и много щастлив  Hug

В началото нямах разранени зърна, но доста ме наболяваха и тогава само Лансинох ми помогна, сега обаче, покрай зъбоникненето, се сдобих с чудни рагади - първо мазах с един кортикостероиден крем, но няма да то казвам, макар и съвместим с кърмене, е лекарство и ми е предписано от лекар, а след като отмина голямото възпаление, мажа с Гармастан, от Лансиноха не се чувствам добре сега.
Едната ми гърда е значително по - зле и там направо си слагам върху една стерилна марличка от гармастана, като преди това и самата гърда съм намазала, лепвам марлята отгоре и така си ходя до следващото кърмене.
Съветите, които ми дадоха от ЛЛЛ - въздушни бани, оставяне на капки кърма, пречистен ланолин (Лансинох в случая), ако изпитвам силен дискомфорт - да кърмя за по - кратко от по - болезнената гърда.
На мен това с кърмата не ми помага, а даже и по - зле става.
Дерматоложката ме посъветва след кърмене да измивам с чиста и хладка вода гърдата, леко да попия с мека кърпа и да оставя на въздух добре да изсъхне, след което да намажа с каквото там мажа. И се чувствам по - добре, отколкото когато оставям кърма. Все пак, освен кърма, по гърдата остава и слюнка, която може да дразни кожата.
Иначе като цяло предпочитам Лансинох пред Гармастан, защото не трябва да се отмива, все пак и това допринася за дискомфорт.
Дано по - скоро отмине и нямате проблеми  Hug
За хемароидите не мога да помогна, за щастие ми се размина тази екстра.

Честито бебче на Нимфичка, нека е живо и здраво   bouquet
На мама - бързо възстановяване  Hug

# 713
Не ми се пише нито тук, нито във Фейса newsm11
Влизам само, за да кажа добре дошла в успелите на Шоколадчето и честито бебче и тук. Лъчезар е разкошен, а тати изглежда безумно щастлив. Да ви е жив и здрав и много да ви радва.   smile3525
Разранените зърна и аз мажех с двете кремчета, ще помогнат, аз ревях и кърмех, но с времето болката мина. За хемороидите не мога да помогна, мисля, че имаше момичета с такъв проблем, дано се включат.   
Мото, безкрайно много се радвам за Ники и никога не съм спирала да вярвам в силите на прекрасното ти детенце. А ти звучиш наистина много по - спокойна и обнадеждена - прегръщам те hug Приятно парти довечера, заслужила си си го, а на лято ви чакаме с Ники с моторите на Рокфеста   Wink

# 714
  • Варна
Бонбонче - добре дошла  Hug  За зърната - освен това- търпение Simple Smile) на мен ми минаха за около 10 дни, а течеше кръв...

Q-T - радвам се, че не е нещо сериозно и дано минава по- бързо Hug  Максим си умира за ТВ - дори и спрян Simple Smile))  просто ТВ-то е над повивалника му и винаги е гледан с интерес Wink)Аз като цяло не искам да свиква - но телевизорът е като магнит...  

Честито бебче на Нимфичка - живо и здраво да е  Hug

Светле-  доц. Стефан Иванов - той го сътвори това, може и да имал основания...  не знам Вчера бях при Яков и ми взе цито, питах не е ли рано, каза че нямало голямо значение  дали ще е сега или след 2 месеца.  

# 715
  • Бургас
Мами, благодаря ви, че ни приехте с отворени обятия в групичката!  Hug
Значи за зърната викате, че търпение му е майката и обичайните препоръки за въздушни бани и ланолин.Ами продължавам в същия дух и дано да удържим фронта.С дъщеря ми проблема с рагадите продължи 2 месеца.Да видим сега как ще е.Също толкова не можех да си сядам на д-то, заради шевове, а сега и заради хемороид..
Лек ден от нас!

# 716
Шоколадче, добре дошла и от мен  Hugи честито момченце .Много здраве и късмет за лъчезарния юнак Laughing
Аз имах хемороид,които беше ужасен преди да родя ,но след секциото няма и няколко дни се прибра.Имам си го още от първата бременност .Дано се оправят нещата много бързо ,за мазило не знам какво да ти препоръчам.Ако искаш питай тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=615374.msg20943845#new. Там половината съм сигурна че имат такова бижу на дупето  Mr. Green

# 717
Шоколадово бонбонче добре дошли с твоето момченце в нашата задружна компанийка Hug
di_va , Кокетк@ , zaza838 Hug Hug Hug
За рокфеста съм навита разбира се, нека да е лятооо............

# 718
  • Бургас
Пльос и аз на новия адрес!
Защо ни преместиха? newsm78

Първо да приветствам новата майка и моя съгражданка с Добре дошла!  bouquet
Тук е много уютно,нищо общо с БГ форумите.Честита ти рожба,аз четох твои постове в Лежанките.Много си препатила,но слава богу всичко е завършило благополучно.Къде роди и при кой лекар?Аз бях в Девата при Драгнева,просто тя се падна на смяна.

Ди-Ва,защо така тъжно,слънце?Дано да сте здрави и всичко да е от лошото време навън.

Мото,супер да си изкараш на рок събранието.Отпусни си душицата и му цапни две,три,.....абе ти си знаеш колко бирички.  Grinning

Зази,това за сваровските камъни ме уби! Laughing
Слава богу няма ти пущините!

Относно намазките аз също съм втора група.Не знам,мисля че е нормално.АГ го погледна и нищо не каза.

Шоколадово бонбонче пита за хемороид.Можеш да го набутваш навътре,на мен ми помогна и компрес с лидокаин,но питай да не навреди на кърмата.

Ние вчера пак ходихме по болници.Ухото на Крис видимо почервеня и в този студ нечовешки я закарах на УНГ.Сложих две шапки,вълнено одеало.Оказа се,че има наистина възпаление,почистиха го и изписаха за мазане и АБ,който обаче ми каза да дам ако Крис е неспокойна и вдигне Т.
Тя е добре,даже върза бузи,взе да се храни и изчаквам,но при най-малкия симптом на влошаване го давам АБ.Голяма протеснение с тези уши.Внимавайте,момичета,пазете ги  и не ги изкарвайте.Ако не се хранят,да проверяват и ушите!

Милла,ние също сме фенова на ТВ.Вече наизуст знам песничките. Laughing

К-Т,може и зъбите да тормозят Маленка.Покрай безапетитието на Крис изчетох всички постове за зъби и се видях в чудо какви страдания могат да причинят.Аз проблем с батковците не съм имала.

Хайде чао за сега!Не се сещам друго.За гърдите Кокетка много добре го е обяснила.Едно време ни караха едва ли не с шкурка да ги стържем,нещо което ми се видя ужасно и добре че не го направих.Имах приятелки с разранени до кръв зърна,да им се оформили добре и после не можеха да кърмят.За облекчение сега в РД ползвах овлажняващ гел на Авент.Не се измива и наистина облекчава.

Довиждане и до после!

# 719
Привет дами.
Понеже идвам да се отчета, че нещо до вас все не стигам, моля за извинение  Embarassed

Йоанка пълзи вече из цялата къща, само ходя прибирам я от теракота, обезопасявам, отделно правя пюрета и деня минава. Вечер като заспи поработвам по малко, а за дипломната работа нямам никакво време.
Днес излизахме с шейната за пръв път, беше й доста странно.

Сега ще се върна назад да видя кой как е. Надявам се няма болнички.

Ето да я видите каква хакерка е станала

Общи условия

Активация на акаунт