Съвети за Бизнес 16

• 62 181
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Пазарджик
*Pukanka* тук в Пазарджик Мания затвориха врати но не знам дали е за постоянно или се местят

# 436
  • Варна
Те магазините им са добре. Едва ли ще затворят, макар че в Пазарджик може и това да е станало, защото града  е малък и трудно се правят обороти с боклучава стока. Франчайзите не издържат и като им изтече тежкия 5 годишен договор, повечето се отказват.

# 437
Pukanka, не че съм навътре във вашия бизнес, но ми стана интересно това, което написа.
Ако някой разпродава всичко в БГ и прави склад в САЩ, дали пък първо не се е подсигурил с договори и клиенти, на които да продава. Иначе не виждам логика първо да вземеш склад, да заредиш и чак тогава да започнеш да търсиш на кого да продаваш...

# 438
  • Варна
Pukanka, не че съм навътре във вашия бизнес, но ми стана интересно това, което написа.
Ако някой разпродава всичко в БГ и прави склад в САЩ, дали пък първо не се е подсигурил с договори и клиенти, на които да продава. Иначе не виждам логика първо да вземеш склад, да заредиш и чак тогава да започнеш да търсиш на кого да продаваш...

Не, не, не си разбрала. Мания няма да имат работници в Щатите.Ще имат само склад. Поне такива са клюките засега. Те ще купуват от там и за там готова стока, която няма да продават, а просто ще изпращат за магазините си тука в България. Всъщност ще я продават на магазините си тука, защото те са франчайзи. Естествено след няколко дена може да науча още неща, които да ми прояснят и на мене много неща,но засега не разбирам защо излизат извън ЕС.Сигурно са си направили сметката, не се и съмнявам.

# 439
До колкото знам американските дрехи не вървят тук, най-вече защото са моого големи, над 5-6XL средно.Иначе имат марки, които се продават много добре тук.
Така или иначе и само склад да имат, няма как в него да няма работници, които да пращат стоката насам, да я сортират и прочие.
Интересно ми е магазина във Варна франчайз ли е?

# 440
  • Варна
До колкото знам американските дрехи не вървят тук, най-вече защото са моого големи, над 5-6XL средно.Иначе имат марки, които се продават много добре тук.
Така или иначе и само склад да имат, няма как в него да няма работници, които да пращат стоката насам, да я сортират и прочие.
Интересно ми е магазина във Варна франчайз ли е?

Да, магазина във Варна също стана франчайз. Де факто собственика на Мания се отърва от собствените си магазини, виждайки как оборотите падат и ги набута на франчайзнаематели. Въпросния магазин във Варна беше с 4 продавачки, сега остана с една,другите са в предизвестие, а една знаеш при мене,ти я позна, като самите двама нови собственика мъже също ще продават в магазина. Оборота на магазина е паднал от 30 000 лв. на 10 000 лв. месечно.Стоката ужасна, новите собственици напълно неориентирани. Дебна ги да фалират за да взема магазинчето, че е на хубаво място. Mr. Green

Абе мацки, вие давахте ли коледни на персонала си? За 13та заплата не питам, защото в частния сектор е малко трудно да се дават 13ти заплати. Аз дадох на моите скромна сума, защото не заслужаваха повече. Станали са ужасни калпазани и сега мисля начин как да ги стресна всички, за да работят по-сериозно.

# 441
Pukanka, това че ще продава на франчайзерите си ми е убегнало. Заблудила съм се, защото беше написала, че продава собствените си магазини, а не знаех, че продава франчайз. Разбрах.  Wink

Аз дадох малък бонус за Коледа. Не че не заслужава програмиста ни, просто нямах възможност за повече. През годината винаги давам допълнително по някой лев, когато сме работили по труден проект и ми се искаше да мога да дам повече, но... На хората, които работят на хонорар - не. Доволна съм от тях, но не работят на трудов договор и ми се стори, че не е нужно. Та, така, тази година ми се иска да мога и 13 заплата да дам на програмиста, ако продължаваме да работим все така добре. Дай, Боже!

# 442
...
Ами те ще изкупуват евтино, маркови дрехи от залежалите, тези от малките номера. Щом   американското "малко",  при нас е "нормално към широко", току виж се получили нещата.  Thinking

# 443
  • Варна
...
Ами те ще изкупуват евтино, маркови дрехи от залежалите, тези от малките номера. Щом   американското "малко",  при нас е "нормално към широко", току виж се получили нещата.  Thinking

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Не бе.Ще стават Макси Мания XXXXXL. Чели са тука постовете на Лейди колко оборотно е да се продава макси мода и сега ще й подражават.

# 444
...
Ами те ще изкупуват евтино, маркови дрехи от залежалите, тези от малките номера. Щом   американското "малко",  при нас е "нормално към широко", току виж се получили нещата.  Thinking
Няма как да стане, няма да им разрешат да разпродават маркови дрехи. Но пък има много други на нищожни цени

# 445

колко оборотно е да се продава макси мода

Naughty Не подвеждай народа!

# 446
  • Варна

Не е ли? Преди беше много доволна.

# 447

Не е ли? Преди беше много доволна.
Не четеш в темата  Grinning Коментирали сме го поне няколко пъти.

# 448
Здравейте всички! Преди всичко да кажа, че търсих в предишни теми, но не успях да намеря информация... Та бих искала да ви попитам дали бихте си купували хубаво бельо от онлайн магазин? Всички "зависи" се приемат и ще съм ви безкрайно благодарна, ако ги споделите и тях Simple Smile Хиляди благодарности предварително!

# 449
  • Варна
Мдааа.Често пропускам доста страници. Пропуснала съм какво е станало с тази част на бизнеса ти.

NailsyMo, аз бельо не бих си купила без да го видя и пипна, но аз съм изключение. Повечето биха си купили, сигурна съм, но въпроса си може да го зададеш някъде в темите На пазар или красива мама. Там са лудите фенове на онлайн пазаренето, дето цял ден това правят. 

Общи условия

Активация на акаунт