Здравословно хранене за децата - 6

• 47 752
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Защото повишава активността на организма. Ако целта е да се легне късно, тогава може. Simple Smile

# 226
Защото повишава активността на организма. Ако целта е да се легне късно, тогава може. Simple Smile
Благодаря ти!  bouquet
При нас стана обратното-тези дни не можем  да заспим с детето  от кашлица и неразположения,но снощи тя заспа в 19;30 ,а аз в 21 часа Simple Smile
Но днес ще я пием на закуска.
Искам да ви питам за една комбинация за тази сутрин,дали е добре да намажа соден хляб с тахан и да сложа поници от Алфа-лафа и броколи като пълнеж за детето ?

# 227
Защо да не е добре? Какво те притеснява?

# 228
Защо да не е добре? Какво те притеснява?
Дали е добра като комбинация на вещества ,вкусове и дали нещо не се изключва с нещо? newsm78
Пример- както с лещата и кафявия ориз и усвояването на веществата ако не са съчетани добре растителните белтъци и въглехидратите.

# 229
Не виждам нещо нередно в твоето предложение.

А съотношението кафяв ориз : леща трябва да е точно определено ли?
Аз не спазвам строги пропорции. И не винаги комбинирам на едно ядене бобови със зърнени.

# 230
Не виждам нещо нередно в твоето предложение.

А съотношението кафяв ориз : леща трябва да е точно определено ли?
Аз не спазвам строги пропорции. И не винаги комбинирам на едно ядене бобови със зърнени.
Мерси! Още не се е събудила ,но ще й направя Спирулинта шейк с  малкото содено хлебче с тахана и пониците след час като стане.
Не е точно съотношението,но винаги е добре да се консумират заедно в едно ястия:) (така поне пише в книгите ).

# 231
Може и в рамките на един ден. Wink

# 232
Може и в рамките на един ден. Wink

Много полезно-благодаря за което!

# 233
Може ли да ми кажете с какво да заменя бялата захар в къщи.Кафява вземам, но не знам колко е добра.
Как да се ориентирам newsm78 в морето от предлагани видове?
Мерси предварително Hug

# 234
Бъни, аз за подслаждане най-често използвам мед, сушени плодове, петмез(купувам го от Женския пазар от арабските магазини) и кафява захар. За съжаление за кафявата захар и аз не знам как да се ориентирам коя е качествена!

# 235
  • Добрич
Бъни, на мен преди време .:.Stef.:. ми беше препоръчала тази http://www.-spam112-/magazin/hrani/zahar-i-podsladiteli/kafyava- … emerara-1289.html
Но аз още не съм се наканила да я взема  Embarassed  ooooh!
Скоро се замислих и за стевията, но чух, че малко нагарча и сякаш се отказах, наистина ли нагарча, нека сподели, който я е ползвал

# 236
Скоро се замислих и за стевията, но чух, че малко нагарча и сякаш се отказах, наистина ли нагарча, нека сподели, който я е ползвал
Горчи само, ако се обработва термично. Иначе е в пъти по-сладка и полезна от захарта.

# 237
Аз ползвах стевия да си направя сок от бъз, но не се получи, не беше сладък, а ферментира и стана като вино, може би просто не е подходяща за тази цел, за друго не съм я ползвала.

# 238
Веси нещо не ми се отваря линка.Пиши ми на ЛС ако не е проблем как се казва захарта да я потърся по друг начин.
Искам нещо друго да споделя с вас защото знам, че се интересувате от тези неща.
В една друга тема за здравословни и безвредни неща се спомена, че в содата за хляб имало алуминий.
Това направо ме втрещи Shocked
Ето източника
http://revita.bg/9773/zdrave-i-krasota/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%80% … 0%B0%D0%BB%D0%B8/
Да сте чували за такова нещо newsm78..къде на пазара се продава сода без тази екстра и какво пише на етикета съответно.

# 239
http://welltellme.com/discuss/index.php?topic=14397.0

За бакпулвера става дума, но тук наистина продават и free aluminum.

Виждам, че и в линка, който давам, бъркат сода с бакпулвер.

Бъни, теб в коя тема те шашкат?

Видях...

Общи условия

Активация на акаунт