Пейпал - помощ! - 5-та тема

• 44 526
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте пак и най-вече Алекс Simple Smile
Аз вече писах, но да опресня.
При мен се случи следното продадох артикул, платиха ми го, но ибей ми изтриха търга след няколко часа. В крайна сметка счетох за редно да изпратя артикула, понеже е платен , а ибей изобщо не ми съдействаха със съвет какво да правя и клиента го искаше. Изпратих артикула по възможно най-скъпия начин - бърза, препоръчана поща с подпис от отсрещната страна. Днес той повдига диспут срещу мен и освен, че лъже, че не е получил артикула, лъже и че не сме си писали писма и никога не съм му съдействала, за всичко си имам доказателства (пазя бележките и писмата), но в ибей, ако си селър си прецакан отвсякъде. Мисълта ми е следната. Аз на тоя лъжец пари няма да му връщам, изтрила съм си картите от ибей акаунта. Според вас има ли начин да вземат пари от тях?
Същите три случая имам и аз.. Завършиха в тяхна полза, макар да имам тракинг номер.. Лошото е че до преди няколко месеца тия от Роял Мейл вкарваха инфо за пратките и се виждаше дори и ел подписа им на тия жалките, а вече не го правят и така де факто има дават поле за измами... От 20 диспута по моя случай с акаунта само трима се направиха на тарикатчета, но не са ме познали и в момента изискват рекламации от Бг пощи и до дни ще разполагам с документ, къде е все пак пратката:)
При мен лошото е че имам пари в баланса, които са блокнати и си ги дърпат #2gunfire

# 676
Предварително се извинявам ако е коментирано, но не намерих отговор в първия пост и предходните няколко страници на темата, а нямам време да изчета 5 теми  Tired
Създадох си нов профил в ПП и на него се опитах да регистрирам виртуална виза на ДСК. Изписа ми, че има някакъв проблем с картата, не могат да я приемат и ме съветват да се обърна към банката. Дали ПП принципно не приема виртуални карти или проблемът е в това, че картата е нова, не е ползвана до сега и в нея няма пари?
Благодаря предварително за отговора!   bouquet

# 677
  • София
Ами сама си си отговорила - трябва да имаш малка сума в нея, за да стане регистрацията. И други потребители май плащат с виртуални карти.

# 678
Ами сама си си отговорила - трябва да имаш малка сума в нея, за да стане регистрацията. И други потребители май плащат с виртуални карти.

Благодаря!   bouquet  Радвам се, че приемат и виртуални карти Simple Smile

# 679
Поне 5 лв трябва да има в картата, за да може да се регистрира.

# 680
Дали ПП принципно не приема виртуални карти или проблемът е в това, че картата е нова, не е ползвана до сега и в нея няма пари?
Благодаря предварително за отговора!   bouquet
При регистрацията за виртуална карта не трябваше ли да се захрани с 20лв  newsm78 Поне на ЦКБ май беше така, при ДСК не е ли?

# 681
Захранването не е от банката, а зависи от Пейпал.
В момента на въвеждането на картата в Пейпал, се блокира 1 долар, което е около 1.40 лв.
За верификация на картата трябват още 1.50 евро, което са около 3 лв.
Т.е общата сметка е около 4.40 лв, или 5 лв.
При липсата поне на първата сума в картата /1 долар/, тя не може да бъде регистрирана въобще.
С блокирането на този долар Пейпал установява дали карта с такъв номер, дата на валидност реално съществува.

# 682
  • плевен
момичета здравейте  Hug  bouquet   картата ми изтече извадих нова добавих я и вкарах 4 цифрения код не съм пазарувала още с нея и искам да си направя да ми е по курса на моята банка ама нещо неуспявам   прочетох първа страница следвам стъпките но нестигам до дадените нещо бъркам ли нещо newsm78

# 683
Не бъркаш.
Или настройките от старата карта са валидни, или в момента на плащане ще видиш какви са и ще ги промениш, ако не са.

# 684
Захранването не е от банката, а зависи от Пейпал.
В момента на въвеждането на картата в Пейпал, се блокира 1 долар, което е около 1.40 лв.
За верификация на картата трябват още 1.50 евро, което са около 3 лв.
Т.е общата сметка е около 4.40 лв, или 5 лв.
При липсата поне на първата сума в картата /1 долар/, тя не може да бъде регистрирана въобще.
С блокирането на този долар Пейпал установява дали карта с такъв номер, дата на валидност реално съществува.
Не, не, имах предвид, че първоначално, за да се активира самата виртуална карта трябва да се захрани с минимум 20лв и след това вече може да се ползва. Т.е., ако тя е направила това, би следвало в картата й да има пари, от които Пейпал да си дръпнат долара и еврото.  

# 685
Разбрах! Hug

# 686
Здравейте   bouquet
Една продавачка иска, за да ми направи рифънд, аз да използвам от ПП Request Money. Понеже не ми се е случвало досега да искат от мен да ползвам тази опция:
Първо да питам не е ли правилно аз да й пратя мейл и тя да преведе парите по ПП?
Второ ако поискам парите с тази опция аз ще платя ли някаква такса на ПП или има избор на опция кой да плати таксата (ако има такава)?
Благодаря   bouquet

# 687
1. Няма как да й пращаш мейл и няма защо да го правиш. Срещу плащането, което ти си направила, продавачката има бутон Issue a refund. Като го натисне, ще ти върне парите.

2. Ако искаш да използваш тази опция, продавачката ще реши кой да плати комисионната - ти или тя. Пейпал има такса, която е 3.4% + 0.35 евро.

Всички такси: https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees-outside

# 688
Алекс1,   bouquet , ами тогава какво да й пиша. Става въпрос за частичен рифънд (за доста малка сума), с който тя не е особено съгласна, та да не се прецакам нещо?

# 689
Ми де да знам.... За частично връщане на пари акъл не мога да дам.

Общи условия

Активация на акаунт