Интериорен стил по аматьорски 2

• 59 016
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Тракийка в Софийското равно поле....
А пак от този апартамент, лампата над масата е на Марсел Вандерс и наживо е една приказка: _1_, _2_, _3_
Shocked Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Иначе, макар да намирам доста не-по-мой-вкус неща в този апартамент, като цяло ми харесва доста общия вид. Не ми звучи толкова студено и пластмасово. Има намеци за разни класически елементи, които омекотяват модерния интериор.  

# 661
Те по принцип се палят на прозореца, в интериори на неевреи не го разбирам аз. Laughing Абе, щом им харесва коя съм аз да казвам, че не става:)

# 662
И аз при вас, ще имам нужда от много идеи за интериор!   bouquet

# 663
Много артистична къща на Елън Де Дженерис  -  1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..  10..

А вас наскоро какво ви вдъхнови?

# 664
В събота гледах епизод от БТв поредицата "Новите българи" - за чужденци,които си купуват и обзавеждат къщи в България. Без да правя обстоен преглед, ще кажа,че повечето интериори,които видях, много ми харесаха. Бях писала преди време,че искам да успея в собствения си дом да съчетая модерно + функционално + традиционно българско. Чужденците от филма го правят много добре и с някаква изумителна лекота. Завидях. Аз толкова се изморих от тичане,разправии покрай новия апартамент и борба с началниците за няколко часа отпуск всяка седмица, че нямам вдъхновение за нищо  Sad

П.С. Натоварила съм едни хорица да ми направят лампи с птички като на Цонна, стискайте яко палците да успеят!

# 665
  • Варна
А вас наскоро какво ви вдъхнови?
Малко в страни от темата, ама .................. Пина, ти ме вдъхнови наскоро с разказа си за вещите с история, които имаш в дома си. Веднага се мобилизирах, газ към Камен бряг, където е къщата на покойните ми вече баба и дядо в търсене на вещи с история.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Но това, което открих е само един сандък от дърво и ковано желязо, много стари снимки от 1800 и някоя си година и стари документи като проект на къщата - пожълтяло А3 от 1950 година и много румънски писма и книжки.  Crossing Arms
И за да има връзка с темата за интериора реших  Naughty - един ден, дай Боже, да построим нова къща там, ще закача в рамка стария проект на къщата, стара снимка на къщата и евентуално семейната снимка на баба ми и дядо ми, защото къщата беше тяхна и от тях я получих.
И още по-далече от темата - взех че се запалих да направя родословно дърво за малкия ми Страхил.
И всичко това, вдъхновена от разказа ти, Пина.  Hug

Извинявайте за "лиричното" отклонение, но да си кажа аз!  Embarassed Mr. Green Mr. Green

# 666
*Галя*, трогната съм и ми е изключително приятно, че съм ти повлияла по този начин! Ей такива дребни неща, които са били винаги край нас, а никога не сме се сещали да им обърнем малко внимание..., чакат си реда и подходящия момент да бъдат оценени.
Не е малко това, което си намерила, пази си го! Особено съндъка може да бъде център в един нов интериор, да бъде акцента, който да разчупва, контрапункта, който да освежава или стълб, на който да се опреш и да надграждаш. Тъкмо това се замислих днес и мислех да го поставям като въпрос в темата, ето сега ще се облегна на твоя пост, за да си изложа мисълта  Simple Smile  Понеже току си споменаваме нереалните мечти, които тайно се надяваме все пак един ден да видят реализация - за новата, мечтана, дългопланирана до всеки детайл къща. Тая, дето ще има точния брой балкончета, с точния замислен размер и задължително с планираното изложение и гледка. Нашите конкретни планове, каквито сме ги събирали в главата си години наред и сме очертали в ясни рамки конкретните си желания. Та, дали би било по- интересно и по- голямо предизвикателство да реализираме конкретните проекти от главите си или някога случайно съдбата да ни срещне с къщата, която няма общо с това, което сме планирали. Да дойде със собствено мнение, със собствен характер и най- вече с история. Построена някога от някой си, по план, който е бил избран за по- удачен поради необясними нам съображения. Стаите да не са с разпределението, което искаме, верандата да гледа в грешната посока, а исканите ниши да ги няма, да има куп неща, които намираме за излишни. Но да носи своя дух, да помни човешки истории. Ние да я претворим и прекроим за себе си, да се приспособим към нея. Тя да заживее нов живот със нас, а зад всеки ъгъл ние да се срещаме с отминали човешки въжделения. Да заживеем там, където е имало преди нас, както ще има и след нас.
Вие как бихте искали, кое ви вдъхновява повече - новата и прилежно планирана от вас или старата неудобна но одухотворена къща?  Simple Smile

# 667
Направо ме вдъхновихте и мен! Сега малко бързам, но в следващия си пост ще ви разкажа аз за каква къща си мечтая и ще задам един по-практически въпрос! Хубав ден!

П.С. за сандъка, веднага си го представих реставриран в някой ътъл да се използва като пейка, диванче или просто за акцент!

# 668
Покрай сандъка на *Галя* , да подскажем няколко идеи за въвеждане на сандъка в интериора - с илюстрации  -  1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..  10..

# 669
Ако ви кажа пролетта на "Фритьоф Нансен" какъв сандък имаше изхвърлен, леле мале, красота! Мноооого му беше окаяно състоянието, но можеше да се преобрази, но аз бях с количката, та нямаше как да го завлека, но и други "хиени" го бройкаха, надявам се да си е намерил достоен дом  Laughing

# 670
Много артистична къща на Елън Де Дженерис ......

Ето това е! Страхотно ! Направо се влюбих... Благодаря Pina   bouquet

# 671
red shoe , сещам се и за Василиса,която беше писала,че се облизвала на един изхвърлен сандък близо до тях, но мъжа ѝ не позволил да го вземат и тя жално гледала как цигани го товарят в каруцата си. Харесвам сандъците, ама да са такива някакви с пиратски изглед  Simple Smile като го погледнеш, да си помислиш,че вътре е скрито съкровище.
Аз пък веднъж минах покрай огромна купчина книги, подредени до един контейнер за смет на Попа. Много се чудех дали да си взема.....и накрая реших,че някой вероятно си ги е оставил там за малко  Embarassed Твърде ми е силно вътрешното усещане за посегателство върху чужди вещи. Дори да е хвърлено на боклука, все ще се чувствам,сякаш съм го откраднала. Трябва да ми го подарят, да ми го набутат в ръцете, за да си го отнеса спокойно вкъщи. И тук идва другия проблем - с енергията на предмета, който взимам от друг дом, други притежатели и го нося в моя си.

# 672
Връщам се да чета темата...като начало...

# 673
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ах, третия съндък ме влюби тотално! И всички де, намирам ми за изклюителен акцент в дома.

Много, много ми харесва артистичната къща на Елън Де Дженерис 

# 674
П.С. Натоварила съм едни хорица да ми направят лампи с птички като на Цонна, стискайте яко палците да успеят!
Joy Joy Joy
Пожелавам ти  успех. И на мен една жена каза, че щяла да ми ги направи, ама аз не и хващам дикиш. Laughing

Къщата на Елън е страхотна, аз я гледах в някакъв сайт. Всичко ми харесва.

И аз исках като Пина да намеря стари вещи из вкъщи, но опитът ми не бе увенчан с успех. Само някакви подставки за чаши за чай реабилитирах. Даже почнах да пия чая си с тях. Grinning

Ние сме горди притежатели на едно скромно сандъче, което в същност  по предназначение би трябвало да се използа за писалище/склад за хартия за писма, пликове и тем подобни канцеларски материали. На мен ми побира всякакви джунджурии. Другият ни сандък е с одеалата-продукт на модерната мебелна индустрия. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт