Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЗОНАТА и ние - 6 Тема

 • 36 727
 • 724
 •   1
Отговори
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
Слагам части от цитата на lenny_pld от предните теми.Надявам се да няма нищо против Hug

     Тази тема е за всички, които се храним така, че след всяко ядене попадаме в Зоната.
А също и за тези, които желаят да се хранят пълноценно, балансирано и хармонично и искат да бъдат в ”Зоната” на физическия и психически комфорт.
Чрез подходящо хранене лесно можем да поддържаме хормоналния си баланс, смята световноизвестният бостънски биохимик - д-р Бари Сиърс. Въз основа на откритието за хормоните айказаноиди отличено с Нобелова награда, авторът разработва ясна и лесна за осъществяване система за хранене, наречена "Зоната"
За да разберете какво всъщност представлява Зоната, е необходимо:
- smile3529  да прочетете поне една "зонова"  книга - списъкът e по-долу /или, най-малко  Wink, началния пост на настоящата тема/;
-  да следвате простите напътствия и препоръки в нея и да им позволите отсега нататък да работят за Вас. Ще останете безкрайно доволни, че сте го направили   Two Hearts  
 
   ЗОНАТА - ДЖОБЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ /с браузъра Mozila Firefox излизат йероглифи, за да отворите страницата, ползвайте Internet Explorer  Peace/

КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИМ, АКО СЕ НАУЧИМ ДА СЕ ХРАНИМ В ЗОНАТА?  
Никога няма да огладняваме между храненията, защото мозъкът ни се захранва постоянно с основното си гориво - кръвната захар. Ще изглеждаме по-добре, тъй като излишните мазнини изгарят по най-бързия начин. Ще се движим по-добре, защото увеличаваме притока на кислород до мускулните клетки. Ще мислим по-добре и ще бъдем психически по-издръжливи, защото поддържаме стабилни нивата на кръвната захар. Ще избегнем евентуално бъдещо заболяване, защото тъканните хормони, контролиращи всички основни жизнени функции, са в постоянен баланс. Рязко ще намалее вероятността да развием рискови заболявания с генетичен произход като затлъстяване, сърдечносъдови болести, рак, диабет, депресия, алкохолизъм и др.

"ЗОНАТА Е СЪСТОЯНИЕ НА СУПЕРЗДРАВЕ" - д-р Георги Лулчев

КОИ СА КНИГИТЕ?
Има няколко книги на българския пазар, от които по-подробно можете да се запознаете с режима. Това са "Зоната", "Овладяване на Зоната", "Ние и Зоната" и "Соева Зона".
може да изтеглите   ОТ ТУК , а също  И ОТ ТУК ; както и да ЧЕТЕТЕ ON LINE

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

1. Определете дневните протеиновите нужди на тялото ви /чрез тях се изчислява и  количеството блокове, които трябва да консумирате ежедневно/:
     - по книгите ;
          - по методиката, подробно описана ТУК;
              - или се консултирайте  с някой от темата.
Ако не Ви се правят всички тези изчисления, доверете се на сайта на д-р Сиърс, който препоръчва дневно 11 блока за дамите и 14 блока за останалата половина от човечеството
Никога не консумирайте повече протеини от необходимото и никога не консумирайте по-малко. /Когато се консумират прекалено много протеини можете да получите кетозис, който в крайна сметка води до напълняване. В обратния случай - протеиновото недохранване води до отслабена имунна система, загуба на мускулна маса и косопад. Т.е. ежедневно и при всяко хранене трябва да се приемат протеини в количество, което поддържа биохимично равновесие и физическия комфорт на организма. /
Каквито и да са протеиновите Ви нужди, никога не консумирайте по-малко от 8 протеинови блока, ако сте възрастин човек!
2. При всяко хранене спазвайте пропорциите 1:1:1 за протеини, мазнини въглехидрати
За улеснение на пресмятанията, докторът въвел мерната единица "блок", така че:
1 протеинов блок = 7 гр. протеини
1 въглехидратен блок = 9 гр. въглехидрати
1 блок мазнини = 1,5 гр. мазнини
!!! Съотношението между протеиновите, въглехидратните и мазните блокове трябва да бъде винаги 1:1:1.

Лесно можете да пресметнете всяка храна на колко блока се равнява - погледнете етикета й и разделете съответно на 7/ако е протеин/, на 9 /ако е въглехидрат/ или на 1,5 /ако е мазнина/.
3. Разпределете дневното количество храна равномерно през деня, на три основни, но необилни, и две леки хранения - общо 5 хранения дневно
4. Интервалът между две хранения да не надхвърля 5 часа. (Най-добрият момент за ядене е тогава, когато все още не сте гладни.)
5. Избирайте бедни на мазнини протеини.
6. Избирайте благоприятни въглехидрати - богати на целулоза зеленчуци и плодове с умерен и нисък гликемичен лоудинг ( Stop  nono без фрешове - премахната е контролиращата бариера (целулозата)от въглехидратите)
7. Избирайте мононенаситени мазнини.
8. Винаги изпивайте поне 200-250 мл вода  тридесетина минути преди всяко хранене - основно или леко.
9. Ако 2 - 3 часа, след като сте се нахранили, усетите глад или желание за нещо сладко, или, ако ви се доспи, най-вероятно при последното ядене сте консумирали прекалено много въглехидрати.
10. Ако сте нарушили диетата, поради пътуване или парти, не се тревожете, а се опитайте при следващото хранене да влезете в посочения ритъм.
11. Отнасяйте се към храната като към лекарство - дозирайте я правилно
.  

ТРЯБВА ЛИ МИ СПЕЦИАЛНО ОБОРУДВАНЕ, ЗА ДА ПРАКТИКУВАМ ЗОНАТА?
Блоковете с основните хранителни съставки са дадени в грамове и в практични мерки /чаши, лъжички, брой/ - публикувани са по-долу  

През 2006г. д-р Сиърс, свършвайки лекцията си на живо, дава на слушателите си солидна част от оборудването за диетата – ДЛАНТА НА РЪКАТА. Може да се използва по всяко време и навсякъде Simple Smile Simple Smile  /Вижте също и видеото с д-р Папазова по-горе/
           
Протеини: с размера и дебелината на дланта си
Благоприятните  въглехидрати /зеленчуци, плодове/ -  с размера на цялата ръка.
Въглехидратите, ако са неблагоприятни,/скорбяла, зърнени храни, плодови сокове/ - в същия обем като протеините
Мазнини: с размера на  възглавничката на дланта при палеца.


"Започнете с протеините, като използвате дланта си за ориентир. Количеството, което можете да поберете в нея, е обикновено равно на четири протеинови блока. То е приблизително равно на едни пилешки гърди или 115 г пуешко месо.Големината на протеините, които побирате в дланта си, ще ви помогнат да прецените и количеството въглехидрати.
Ако консумирате благоприятни въглехидрати тогава размерите на въглехидратната ви порция би трябвало да са около два пъти по-големи от протеиновата. Ако въглехидратите обаче са неблагоприятни, те трябва да бъдат толкова големи, колкото и протеините. Ако възнамерявате да хапнете нещо за десерт - повечето десерти са почти само от въглехидрати - просто намалете въглехидратите, които ще изядете преди това.
Ако протеиновият ви източник е беден на мазнини - а той би трябвало да е такъв - тогава можете да си набавите останалите мазнини, като подправите с някакво растително олио салатата си, с малко майонеза или като изядете няколко маслини."  - "Зоната"


Ако, все пак, искате да сте по-прецизни и не ви се прави голяма инвестиция, може да обиколите някои търговски вериги /"ТСМ", "Карфур", "Кауфланд"/ и, със сигурност, ще намерите подходяща везна на цена от порядъка на 15-25 лв.
  Полезни линкове  за любителите на точните изчисления:
Помагало за Зоната от_Echo_     Химичен състав на храните     Гликемичен лоудинг в храните   Балансатор   COOKING BOOK на български
 

БЛОКОВЕ С  ОСНОВНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ

Ако искате да отслабвате, трябва да разчитате на продуктите, оцветени в зелено   . Ако искате просто да задържате теглото - може да хапвате и от жълтите , и от червените /по-рядко/, но трябва да спазвате грамажите. Това условие е задължително! И винаги - ред протеини + ред въглехидрати + ред мазнини!

1. ПРОТЕИНОВИ БЛОКОВЕ - 1ПБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 7 ГР. ПРОТЕИНИ НА БЛОК/
 Sign Exclamation Протеиновите блокове са в несготвена порция

"Предлагам на вниманието Ви една тънкост - винаги яжте първо протеиновата си порция. Протеините стимулират глюкагона, който от своя страна ще накара черният дроб да пусне складираниете въглехидрати. По този начин мозъкът ще бъде задоволен и ще улесни контролирането на обема на въгл. порция. Нещо повече, глюкагонът потиска отделянето на инсулин и потози начин превръща протеините в най-мощното оръжие за контрол на нивото на инсулина" - "Ние и зоната"  
2. ВЪГЛЕХИДРАТНИ БЛОКОВЕ - 1ВБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 9 ГР. ВЪГЛЕХИДРАТИ НА БЛОК/    
Ако 2 - 3 часа, след като сте се нахранили, усетите глад или желание за нещо сладко, или, ако ви се доспи, най-вероятно, при последното ядене сте консумирали прекалено много въглехидрати.
3. МАЗНИНИ - 1МБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 1,5 ГР. МАЗНИНИ НА БЛОК/  
  Sign Exclamation Препоръчва се ежедневен прием на рибено масло, извън изчислените блокове мазнина  
Защо 1 блок мазнини е само 1,5 г.?
Всеки блок нискомаслени протеини съдържат приблизително 1,5 г. " скрити" мазнини. Следователно, като прибавим още 1 блок мазнини( определен като 1,5г. мазнини) на всеки протеинов блок ние всъщност изяждаме  3г. или два блока мазнини( един вътре в протеините и един- извън тях) на всеки протеинов блок. Ако използвате обезмаслени протеинови източници, като протеини на прах например, тогава би трябвало да добавите по два блока мазнини на всеки блок протеин, за да се достигне същото съотншение. Съответно ако консумирате мазни протеинови източници, не би трябвало да прибавяте никакви мазнини към съответното хранене. Запомнете: желателно е винаги, когато добавяте към храната си мазнини, те да бъдат предимно мононенаситени - "Овладяване на Зоната"

  
Споделено от addi999 - Аделина Куруиванова - един от авторите на бг варианта -"НИЕ И ЗОНАТА "

 ДА ПРЕПОРЪЧАМ СПАЗВАНЕТО НА ЛУННАТА ДИЕТА С АЙРЯН ,мин. вода и чай - 24 ЧАСА - СТРАХОТНО ПРЕЧИСТВАНЕ И СЕ СВАЛЯТ ДО 2кг,аз го правя вече 5 години.  успех  Peace Още нещо за лунната - без прием на кисело мляко- айран не се издържа, пада кръвната захар, вие се свят и не е комфортно -пийте до 2-3 литра айран /може до 5 -6 кофички нискомаслено 2% кисело мляко - съобразно блоковете, които трябва да се консумират за деня/

•  Трябва да положите усилия поне основните и важни принципи на ЗОНАТА  да са ясни- а това е правилното комбиниране на всяка ваша хапка - никога не трябва да е само въглехидрат /това е най-опасната за сега грешка ,която обърква деня ,качвайки ви кръвната захар още с началото на деня /Дори сутрешното кафе или чай ,/ако не сте се отказали от подслаждането им /не трябва да се приемат ,без преди това да сте хапнали лъжичка извара ,варено яйчице или някое парченце шунка .
А СЕГА ПЪРВИЯ МИ СЪВЕТ КЪМ ВАС  ЗА ПО ЛЕСНО СПРАВЯНЕ С ОТСЛАБВАНЕТО -ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ 3-ТЕ Б-ТА КАТО НАЙ ВРЕДНИ НЕ САМО ЗА ОТСЛАБВАНЕТО НО И ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА ,А ТЕ СА -БЯЛОТО РАФИНИРАНО БРАШНО,БЯЛАТА РАФИНИРАНА ЗАХАР И БЯЛАТА ТВЪРДА МАЗНИНА /СЛАНИНИ И ЛОЙ /Аз замених захарта и сладкото с подсладител или мед  ,но само временно ,докато се отказах от сладкия вкус на кафето,/ Подсладителят  е не по- малко опасен ако се прекалява /минах на пълнозърнести брашна и напълно изключих бялата мазнина от менюто  си /свинското замених с пуешко ,пилешко,/


ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕТЕ ЛИ В ЗОНАТА ,С 1 ХРАНЕНЕ ИЗВЪН НЕЯ НЕ СЕ ИЗЛИЗА ,НИТО СЕ НАПЪЛНЯВА ,НИТО ВИ УБИВА -СПОКО,СТИГА ДА СИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ СЛЕДВАЩОТО ЩЕ СИ Е ЗОНОВО Всеки организъм си е индивидуален ,няколко грама разлика не е фатална в блоковете ,аз лично прибавям мааалко повече въглехидрати към дневното си меню. Стриктно по зоната на 7гр. протеин =9 гр. въглехидрат- аз отслабнах  като чироз   стопих всички сланини и не се харесвах ,затова мааалко си похапвам повечко въглехидрати -плодовете винаги хапвам чисти ,зеленчуци -неограничено количество салатки- СПОКО, няма страшно ,пак сте в зоната ,ХУБАВ ДЕН !

• Ще подкрепя Асса- вечерите -перфектно балансирани ,за си легнете в зоната ,вечерното хранене /съвсем лекичко -чаша айран или плодова салата с извара ,или чаша прясно мляко/,Бари Сиърз обяснява ,че така се отделя хормона на растежа нощем ,който ни помага нощем да се обновяваме .А още по- важно е започването на деня -ако го започнете грешно - примерно чаша подсладено кафе само - ще ви обърка деня  приема на въглехидрат на гладно. И ПОМНЕТЕ,ЧЕ СЕ ОТСЛАБВА КОГАТО ГОРИТЕ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ПРИЕМАТЕ, ТАКА ЧЕ АКО ВИ ДОЙДЕ ДА ХАПНЕТЕ НЯКОЛКО БЛОКА В ПОВЕЧЕ - ПРОСТО ДОБАВЕТЕ ОЩЕ  НЯКОЛКО ЧАСА СЕДМИЧНО  НАТОВАРВАНЕ - като не забравяйте, че  добра тренировка и най - лесната е носенето на собственото ни тегло -ХОДЕТЕ ПЕША ВИНАГИ ,КОГАТО ИМАТЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ,КАЧВАЙТЕ СТЪЛБИ ВИНАГИ ПЕША . КАКТО КАЗАХМЕ МНОГО ПЪТИ - ЗОНАТА Е НАЧИН НА ЖИВОТ - НЕ ДИЕТА   .
Днес се теглих и от понеделнишкото ми теглене със смъкнал 1,1 кг. т.е буквално за 3 дена.
позволявам си да дам съвет:
набавяйте си въглехидратите предимно от плодве и зеленчуци, а протеините от чисто месо, варени яйца и обезмаслена извара, а мазнините от маслини и ядки. така поне правя аз и ефекта е страшен. ЗАБРАВЕТЕ ЗА ХЛЯБА (пък бил той и черен),ЗАБРАВЕТЕ И ЗА СНИКЕРСА И ДРУГИТЕ ШИКЕРИ, АЗ КОНСУМИРАМ ЕДИНСТВЕНО ЧЕРЕН ШОКОЛАД И ТО ПО 8 ГР. НА ДЕН.
П.С  НИЩО НЕ ВИ КОСТВА ДА ПРОБВАТЕ 1 СЕДМИЦА И ДА ВИДИТЕ РЕЗУЛТАТА

Това за мазнините от растителен произход, и по-точно маслини, зехтин, или ядки /сурови/, авокадо и пр. е подробно обяснено в книгата в Б.Сиърс, нямам време да търся за да ви цитирам точно, но беше най-общо казано това, че за да се изгарят натрупаните в тялото мазнини /т.е. за да отслабваме/ са необходими мазнини, но от растителен произход, т.е.полезните моно-ненаситени мазнини![/color][/u] Т.е. няма значение дали сиренето, кашкавала са ни с висока масленост или обезмаслени, важен е приема именно на полезните мазнини винаги да го има [/b] Peace.
Няколко полезни линка:
http://www.drsears.com/
http://www.zonediet.com/

Разяснения и съвети относно Зоната, ползата и приложението й
Диета "Зоната" от д-р Бари Сиърс във форум "БГ Кулинар"
Предишни теми: I   II   1   2   3   4  5

Моля всички, които публикуват рецепти за хранене в Зоната, да ги оцветяват в зелено!
И най накрая,ако мислите,че ЗОНАТА трябва да  бъде вашият начин на живот,можете да започнете от този актуализиран  ЛИСТ С ХРАНИТЕЛНИ БЛОКОВЕ

А ЕТО ТУК можете да намерите форумен блог за Зоната със събрана информация и рецепти, които  обновяваваме редовно с информация, получена директно от личен инструктор от "Zone labs" с основател д-р Бари Сиърс. В блога събираме изпитани рецепти от съфорумки, както и от други източници.

И само да добавя едно малко уточнение на често задавания въпрос "защо има разлики в хранителните блокове от книгите и листите в този блог? " Отговора е, че Бари Сиърс е направил някои промени с течение на годините. Повечето промени са дошли от това,че всички фибри (целулоза) са извадени от общото съдържание на въглехидратите във всеки въглехидратен блок, което увеличава общото тегло и обем в сравнение с даденото в други списъци с храни и бази от данни за продукти. И това осигурява по-точно определяне на въглехидратното съдържание на храните,за да ви поддържа в зоната. И отделно,съдържанието на протеин във въглехидратите е елиминирано поради ниската бионаличност.

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 01:57 от Emigrantка

# 1
 • Мнения: 9
                Emigrantка, чудесно си оформила първа страница. Записвам се. Следя ви.Имам проблеми
                и излизам от Зоната, но всичко ще се оправи.
                Хубава седмица момичета.

# 2
 • Мнения: 1
Здравейте ,дами  Hug От 2 месеца се храня по зоната ,с малко спирания ,заради здравословни проблеми  Sad Сега след като съм малко по-добре ,започвам съвсем стриктно отново режима  Wink Успех на всички в борбата с килограмите   bouquet

# 3
 • в Приказките
 • Мнения: 60
Цитат на: Emigrantка в Пон., 21 Ноем. 2011, 22:02

Ами книгата Ние и Зоната,написана от Папазова и другите български доктори е написана 2003 до колкото знам, с цел да бъде съобразена с българската кухня. Като информацията е взимана от първите книги на Бари Сиърс. Така,че няма как да са знаели,че ще има промени в блоковете. Точно за това и рецептите в книгата сега не съответстват на сегашните листи. Но аз не мисля,че е нещо фатално,и пак е ефективно. А за изчисленията на блоковете няма промени,единствената промяна  е в количеството храна за един блок. А за хляба, лош въглехидрат е ,защото е с висок гликемичен индекс,и за това количеството е толкова малко. Една малка филийка хляб ще ти вдигне инсулина толкова,колкото 4 чаши карфиол например. 

Емигрантка, за фатално едва ли е,защото жената,от която аз се зарибих ,си готви по нея(на д-р Папазова книгата и таблиците) и за  5 месеца е свалила 28 кг,което си е направо мечта ....а освен това от диагнозата и диабет-1 няма и помен!
Колкото за хляба,въпреки че е толкова лош въглехидрат,не мога да лиша сина за сега от него-той е почти на 18г. и с вълчи апетит .....само ще продължа да питам колко филийки от него са 1 блок!# 4
 • Мнения: 73
magnoliq777
Аз хапвам хляб и смятам, че ако не се прекалява с него, е ок. Една филийка от 27 грама е 1 блок (пълнозърнест хляб - защото има повече фибри и по този начин въглехидратите се освобождават в кръвта по-бавно - инсулинът се покачва по-бавно). В края на краищата сайтът на Сиърс с рецептите гъмжи от сандвичи, тортили и паста. Но разбира се, употребата на тестените изделия е добре да се сведе до минимум. Една филийка е не повече от 30 г и представлява 1 блок от храненето. Предполагам, че ако не се употребява хляб, отслабването е по-бързо. Не е само това, но ако употребата на хляб е по-малка, човек е по-здрав в дългосрочен план (в книгата на Папазова го има обяснено защо).
Хубавото на Зоната е, че човек може да яде всичко като не забравя обаче, че някои храни са по-полезни за здравето от други. Ако се храним с по-полезните за здравето храни, страничният ефект на отслабване ще е по-ефективен. (Казвайки това, искам да потвърдя от опит, че с ядене на хляб и стриктно спазване на всички правила, също се отслабва и също човек се чувства здрав, силен и доволен от живота Simple Smile )

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 00:21 от Carmen

# 5
 • Мнения: 73
Сготвих, идвайте  Laughing Laughing
И сестра ми като ме остави сама, има да ям една седмица Grinning
Сготвих зеле с телешко; карфиол на фурна (http://www.bg-zonata.com/recipes/2011/11/18/-3.html) и риба с патладжан Grinning (http://www.bg-zonata.com/recipes/2011/11/16/-3.html), тъй като нямах тиквички.. Grinning И загубих бройката на блоковете, сега пак има да броя на всяко ядене какво ям Grinning

smile3501 Важна е мотивацията Simple Smile

# 6
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
Емигрантка, за фатално едва ли е,защото жената,от която аз се зарибих ,си готви по нея(на д-р Папазова книгата и таблиците) и за  5 месеца е свалила 28 кг,което си е направо мечта ....а освен това от диагнозата и диабет-1 няма и помен!
Колкото за хляба,въпреки че е толкова лош въглехидрат,не мога да лиша сина за сега от него-той е почти на 18г. и с вълчи апетит .....само ще продължа да питам колко филийки от него са 1 блок!

Ами да де,нали и аз това писах,че въпреки разликите не смятам,че е фатално Simple Smile А за хляба никой не ти казва,че трябва да лишиш детето си от него Simple Smile Аз просто обесних защо блоковете за хляба са в малки количества,в сравнение със зеленчуците например. Но това не означава,че хляба е забранен в Зоната. Виж Кармен как си го хапва,без проблем,и си слабее,и най важното е,че се чувства добре до колкото знам Simple Smile,така че всичко е въпрос на личен избор.А и за децата специално,мисля че ще е жестоко направо да им се отнеме хляба,въпреки че не е много за препочитане.Аз на дъщеря ми например гледам да го намалям колкото мога,в смисъл правя й сандвичите възможно с по тънки филийки,но слагам повечко зеленчуци и саламче за сметка на това.  А лично аз го отбягвам,защото ми взима повечето от блоковете,и в крайна сметка ще си остана гладна,и отделно ще огладнея по рано от колкото трябва  Hug

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 04:37 от Emigrantка

# 7
 • LA, California
 • Мнения: 193
Хора, как се чувствате при смяна на сезоните със Зоната?   ConfusedТук започна да захладнява и аз огладнявам по-често, днес трябваше да си прибавя цели 2 блока? На вас как ви се настройва организма при климатичните промени?

# 8
 • LA, California
 • Мнения: 193
Emigrantka,
Има грешка в написаният предговор към тази тема Бари Сиърс няма Нобелова награда, той използва изследванията на Нобеловите  лауреати Сун Бергсторм и Джон Самуелсон за аикосаноидите. 

# 9
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
Emigrantka,
Има грешка в написаният предговор към тази тема Бари Сиърс няма Нобелова награда, той използва изследванията на Нобеловите  лауреати Сун Бергсторм и Джон Самуелсон за аикосаноидите. 
lindor, ми аз не видях никъде да пише, че на него са му дали нобелова награда. Откритието на айказаноидите е отличено с тази награда,и той въз основа на тях разработва Зоната. Както е написано по горе (ако правилно съм разбрала за "грешката")


Чрез подходящо хранене лесно можем да поддържаме хормоналния си баланс, смята световноизвестният бостънски биохимик - д-р Бари Сиърс. Въз основа на откритието за хормоните айказаноиди отличено с Нобелова награда, авторът разработва ясна и лесна за осъществяване система за хранене, наречена "Зоната"
И отделно,ако трябваше да слагаме имената на Сун Бергсторм, Бенгт Самуелсон,Вон Юлер,Уилям Бейлис,Ърнест Старлинг,и т.н. и  на всички други,които са откривали или изучавали всичките видове хормони,за които Бари Сиърс споменава,и заглавната страница щеше да е към 20 страници сигурно Simple Smile А тук момичетата просто искат да отслабват и да са здрави,и колкото по кратка и ясна е информацията,толкова е по лесно Simple SmileПоне аз така мисля.
и както съм написала най отгоре,това е цитат на lenny_pld,на която съм благодарна,че се е потрудила за да направи такава заглавна страница за темата, в която има доста информация за всички начинаещи. Аз по себе си съдя,и знам колко е объркващо и ядосващо в началото, за това сега с удоволствие подкрепям и помагам на всички (с каквото мога и ако мога де,и когато имам време), за които това е нещо непознато все още. И по тази причина направихме и блога и таблиците,което повярвай ми отнема много време. И дори и някъде да се появи грешка,ще се радваме да ни уведомявате(все пак няма безгрешни хора),но за сега мисля,че се справяме чудесно

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 15:24 от Emigrantка

# 10
 • София
 • Мнения: 1 311
Добро утро!
Всеки с проблемите си, на един 5 хранения са му много, на мен пък май не ми достигат, Embarassed така е защото ставам в 6,30 и деня ми е доста дълъг.
Хубав ден !

# 11
 • Мнения: 493
Ура-а! Колко малко му трябва на човек, за да бъде щастлив. Само един сладкиш изчислен по Зоната, за да си го хапва с чиста съвест.
След вчерашното ми чудене " Какво става с мен?  newsm78" - След две седмици стриктност вчера прегреших с 4 дребни сладки през деня, а след вечерята ми от 3 блока си налях още 1/2 чаша вино и за да я компинсирам - още едно парче кашкавал и след това едно парче бисквитена торта, а след това още едно( нали така и така съм прегрешила) - тази сутрин се събудих оциклена и ми се изясни ситуацията. Така тази сутрин реших да си направя Зонов сладкиш, за да не прегрешавам отново.
Действах с налични продукти, но се оказа доста вкусен и засищащ   chef Предлагам го за любителите на сладичко:

Сладкиш с тиква- 6Б

4 яйца - 4П
извара 112 гр- 2П
тиква 280 гр - 2В
овесени трици 45 гр -2В
брашно 2 сл - 2В
бакпулвер 1/2 пакетче
канела
орехи 6 бр - 6М
подсладител

Сварих тиквата на пара и след това я намачках. Разбих яйцата, добавих изварата, пасираната тиква, триците, брашното с бакпулвера , малко канела и нарязаните орехи. За подслаждане използвах "Суитли" на хапчета - използвах 6 хапчета, които се равняват на 6 чл захар. Изсипах в тавичка върху хартия за печене и пекох на 200' до суха клечка. След изстиване нарязах на 6 парчета като всяко парче е 1 пълен блок.


# 12
 • Варна
 • Мнения: 365
Поздравления за новата страничка  Hug . Днес закусих овесена каша,но добавям и малко ленено семе ,но не знам то за какво се брои   newsm78 .Междинната ми закуска е 100 гр кисело мляко изчислено по етикет. Вие пиете ли рибено масло и ако да каква марка , ако може да споделите? За обед ще е риба но още не съм измислила с какво.  chef

# 13
 • Мнения: 0
Здравейте на всички и честита ни нова страничка Wink  много добре се е получил сайта, браво на майсторките! Пак аз с моето задържане, не стига че задържам ами даже от време на време си качвам +-1 кг... та да питам има ли значение това че постоянно си сменям блоковете, понеже си сменям смяните в училище и ставам в 6.30 единият месец, а другият към 9 и постоянно има някакъв обрат. Определено полагам големи усилия да спазвам Зоната- правя си сандвичи за училище и т.н., но един ден за закуска ям 1 блок, а в училище 2- друг ден закусвам 2 в училище 1 и си ги дробя  така целият ден на най-много 2 блока. Та въпроса ми е - оказва ли това влияние и ако е да- то какво? Flutter

# 14
 • Мнения: 1
аз мога да ви споделя един уникален режимен десерт ,всички си мислят ,че е крем карамел има абсолютно същия вкус   chef аз съм го кръстила "диетичен крем карамел" :
 
трябва ни 1 яйце и 250 мл прясно мляко ,ванилия на прах или ванилова есенция и 1 с.л. подсладител(може и мед ,но не съм пробвала). Ако искате да стане повече порции - за всяко сложено яйце се добавя 250 мл мляко ,съответно и подсладител Simple Smile

Разбиваме яйцето с подладителя и ванилията ,докато стане на пяна ,доливаме мялкото и разбиваме хубаво.Готовата течност изсипваме в купички и печем за 30-35 мин. на предварително загрята фурна на 170 градуса (печем на парна баня, аз слагам вода до средата на купичките).Аз ги оставям да хванат коричка и попринцип го правя с 2 яйца ,стават 6 порциии. Аз съм пристрастена  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт