Коледата ще е най-щастлива, НОЕМВРИйче мило, щом те има!

• 29 197
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря за отговорите момичета Hug
Ние сме изключително и само на кърма,не давам никакви чайове и води на бебка.
Дано да се нормализират нещата  Praynig днес пак не е акала  Sad

И аз да питам консултантките по кърмене,какво не трябва да се яде?

Здравей, SteiN!

Не съществуват категорични ограничения за хранене по време на кърмене. Храненето на кърмачката като че ли продължава идеята за храненето на бременната - когато има желание за определена храна е хубаво майката да си достави това удоволствие. Можеш да консумираш всичко в умерени количества и като част от една балансирана диета. Може да си хапваш боб и леща, важно е да не се лишаваш от нищо важно и вкусно за теб!

Ако искаш можеш да споделиш повече за ритъма ви на кърмене, как наддава бебенцето ти, защото виждам, че си притеснена по повод на изхождането й.

Надявам се да сме ти от помощ!

Благодаря Миряна  bouquet Наддаваме нормално,днес акушерката я мери,за един месец сме качили 650 грама.Ритъма ни е различен2-3-4 часа,когато си поиска и давам,суче 10 мин на едната гърда,сменям пелените и още около 10 на другата.Е,не гледам разбира се по часовник,пак сме докато иска тя,случвало се е и по пет минути на гърда да бъде.Днес след два дни неизхождане и постоянни масажи преди всяко хранене най-накрая се изходи Grinning но беше доста гъсто  Confused Ако продължава така не знам какво ще правя,проблема е,че се мъчи,напъва и нищо не изкарва.Както вече писах,само на кърма сме ,не и давам никакви чайове и води.
Благодаря отново за отговора Hug

# 481
Вчера вдигнах температура и гърдите ужасно ме болят. Стоят на буци. Цедя усилено, но не помага. С какво да си спра кърмата? Благодаря!!

Мимоза - пробвай да си правиш компреси със зелеви листа (въпреки че звучи странно). Това със сигурност помага за намаляване на кърмата.

# 482
хора помагайте-моето зверче вчера през деня хич не спа.днес се очертава същото.от както сме станали реве,суче и пак реве.мен ме притеснява главно липсата на сън,защото знам че бебетата имат нужда от сън.вашите колко спят през деня?иначе нощес спа от 22 до 2 и псле до 5.какво да направя че да му увелича съня newsm78

# 483
хора помагайте-моето зверче вчера през деня хич не спа.днес се очертава същото.от както сме станали реве,суче и пак реве.мен ме притеснява главно липсата на сън,защото знам че бебетата имат нужда от сън.вашите колко спят през деня?иначе нощес спа от 22 до 2 и псле до 5.какво да направя че да му увелича съня newsm78
Деси спокойно, ние също имаме дни, в които изобщо не спи. Дори се чудя понякога как издържа. И той плаче през по- голямата част от бодуването му. Като питах педиатърката ни, тя ми отговори " Просто период, ще мине" Иначе сега от няколко дни изобщо не иска да спи вечер след 19 часа. Заспива чак към 22:30.
Аз мисля, че просто вече искат повече да разучават света около тях. Все пак вече виждат доста по- добре, а в началото милите какво могат да правят, ако не да спът постоянно. На мен ми помага това, че като се разкиселяви, понякога го събличам по памперс и блузка и той се укротява за извесно време.

# 484

Благодаря Миряна  bouquet Наддаваме нормално,днес акушерката я мери,за един месец сме качили 650 грама.Ритъма ни е различен2-3-4 часа,когато си поиска и давам,суче 10 мин на едната гърда,сменям пелените и още около 10 на другата.Е,не гледам разбира се по часовник,пак сме докато иска тя,случвало се е и по пет минути на гърда да бъде.Днес след два дни неизхождане и постоянни масажи преди всяко хранене най-накрая се изходи Grinning но беше доста гъсто  Confused Ако продължава така не знам какво ще правя,проблема е,че се мъчи,напъва и нищо не изкарва.Както вече писах,само на кърма сме ,не и давам никакви чайове и води.
Благодаря отново за отговора Hug

Здравей, SteiN!

Когато бебетата наддават добре, както Габриелла е наддала 650 грама за един месец, акане по-рядко може да се възприеме като нормална физиологична вариация.

Все пак, за да си сигурна, че Габриелла получава достатъчно богато на мазнини мляко по време на всяко хранене, можеш да прилагаш компресия. Разяснение как се прави има тук, а клипче как става ето тук. Също така при бебенцата на възраст до 6 седмици се препоръчва да няма повече от една 4-часова пауза в денонощието.

Ще се радвам да пишеш как сте!

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 12:18 от Mupяна

# 485
Утре съм на изпит и нямам време да чета. Исках да попитам за социалната помощ за раждане на 1-во дете трябва ли документ от ГРАО, че нямам деца преди настоящото?

И другия ми въпрос е мога ли да дам кърма, събирана в 3 поредни дни на едно хранене? Държана е в хладилник.. или да не експериментирам и да дам АМ?
На мен ми искаха документ от ГРАО за семейното положение-ако имаш други деца те също се вписват в този документ

# 486
Утре съм на изпит и нямам време да чета. Исках да попитам за социалната помощ за раждане на 1-во дете трябва ли документ от ГРАО, че нямам деца преди настоящото?

И другия ми въпрос е мога ли да дам кърма, събирана в 3 поредни дни на едно хранене? Държана е в хладилник.. или да не експериментирам и да дам АМ?
На мен ми искаха документ от ГРАО за семейното положение-ако имаш други деца те също се вписват в този документ

Удостоверение за родствени връзки му казват в нашата община.
Искат го, за да видят кое поред е детето, иначе няма откъде да знаят каква сума трябва да бъде изплатена  Peace

# 487
Аз искам да попитам как т.нар. "консултанти" определят на кой да отговорят? Веднъж зададох въпрос и на мен никой не ми отговори, а доколкото чета едни и същи въпроси се дискутират многократно Peace. Много е неприятно така.

# 488
  • София
Kkali  съжалявам, че така се е получило, но е напълно нормално да се пропусне някой въпрос. Аз писах преди време, че не мога да следя известно време изцяло темичката и да отговарям на всеки един зададен въпрос. Тук отговорят и момичетата от ЛЛЛ и като цяло гледаме, ако някой вече е отговорил на дадено питане, да не се повтаряме. Предвид всичко това е напълно естествено да се пропусне някое питане.
В подобен случай просто повтори въпроса с молба да се отговори на него или пиши на ЛС на някой от посочените в началната страничка консултанти, за да си сигурна, че няма да се пропусне запитването.
И двете организации работят на напълно доброволни основи, с водещ мотив желанието да бъдат от помощ за майките и техните бебета. Това не означава, че т.нар. "консултанти" не сме хора и не можем да пропуснем някой въпрос , както и че нямаме други ангажименти допълнително в семейството и в работата.

# 489
Мами, само ние ли пием доста водичка??? Четох из нета и естествено като при всяко нещо мненията са две - едното да си пият бебетата колкото им се пие и второто - че водата не е полезна, защото била водила до разни дисбаланси, разни нарушения, била признак на диабет и т.н. Моля ви да споделите вашите бебоци пият ли и по колко вода, защото наистина ми е притеснено  Rolling Eyes

# 490
И аз да се присъединя към неспящите и ревящи бебета какво и става на мойта мишка не мога да разбера. Цяла нощ не спа и сега пак не спи а аз вече ходя и дремя и се чудя ако не спи и тази нощ ка ще издържа  Rolling Eyes а сме още толкова малки представям си за в бъдеще колко ще спи

# 491
  • София
Благодаря за отговорите момичета Hug
Ние сме изключително и само на кърма,не давам никакви чайове и води на бебка.
Дано да се нормализират нещата  Praynig днес пак не е акала  Sad

И аз да питам консултантките по кърмене,какво не трябва да се яде?

Здравей, SteiN!

Не съществуват категорични ограничения за хранене по време на кърмене. Храненето на кърмачката като че ли продължава идеята за храненето на бременната - когато има желание за определена храна е хубаво майката да си достави това удоволствие. Можеш да консумираш всичко в умерени количества и като част от една балансирана диета. Може да си хапваш боб и леща, важно е да не се лишаваш от нищо важно и вкусно за теб!
Надявам се да сме ти от помощ!

Кали, занм, че сме малко по-изнервени от необходимото, но на твоя въпрос е отговорил консултант, макар и да се е обърнал към Стейн. След твоя въпрос, следях отговорите, защото мен също ме касае това и затова го прочетох. Копирах ти цитата, за да не го търсиш Wink
Ние сега си идваме от лекаря - 1200гр и 3см за 1 месец, сложи й ваксината, каза да се кърмим все така, Ема си порева, но важното е, че всикчо й е наред Party Вече е 4700гр и 53см.
Снощи рева зверски до 11.30 и после си спа нормално, не знам вече какво  става на моменти. Педиатърката ми даде едни кремчета на Биодерма с цинк да й мажа обрива и като отшуми с едно хидратиращо пак на Биодерма. И двете са от серията Атодерм. Дано й омекоти, че според мен много я мъчи Sad
Викат ме да отварям ресторанта Mr. Green

# 492
  • Велико Търново
Привет, момичета!
Днес е нашият ред за първата месечинка - така, че се почерпете от нас!  Hug

Аз първо искам да попитам за коликите. Понеже с баткото не разбрах какво е колики сега много се чудя. От три дни вечер е ужасно пищене, то даже и не прилича на рев. Нито гушкане нито разнасяне минава, само гърдата го успокоява - възможно ли е да е колики. Да е гладен не се съмнявам защото памперсите са пълни постоянно.

И вторият ми въпрос - Някои майчета бяха писали, че с раждането бебенцата им са били с конюнкитивит. Минаха ли им, защото и ние се родихме така. Капем Тобрекс, но не минава. Още му тече едното оченце, а като плаче си плаче със сълзички.

# 493
  • София
Здравейте мами,

отчет след консултацията вчера - 3900г, 52см, т.е. +870г и +2см.

имам въпрос - Калоян се мъчи да ака бая, изкарва зеленикави неща колкото левче след едно-две поредни хранения, след което памперса бива напълнен догоре с оранжевикава каша. това нормално ли е?

извинявам се, че влизам само да питам, но и в момента Коко е в/у мен и ми е трудно да пиша Wink

# 494
Благодаря за отговорите  Hug. Не съм нервна Бубче. За обривите ползвам на Нахткерцен. Мн съм доволна, въпреки че не мирише на нищо. Зози, моят Борис обожава да пие вода и аз си му давам. За консултантите просто попитах, за да знам дали друг път изобщо да питам нещо тук или да си се ровя в нета. Аз имам и доста литература за четене, но време не остава. Що се отнася до храните аз доста се ограничавам. Не ям боб, зеле, спрях и прясното мляко понеже забелязах че от него още повече се засилват гадните колики. Колийфа си го мелим за има-няма 5 дена. Направо фалирах, ама ще изтърпим още малко няма как. То после и зъбки ни чакат лелееее:)))

Последна редакция: чт, 15 дек 2011, 15:03 от Kkali

Общи условия

Активация на акаунт