Веганството - да споделим опит - 8

  • 40 480
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 19 997
Тортите са на витрината до вратата. Не всички са вегански обаче. Три различни съм яла и са много вкусни. Моите вкъщи не стават такива. Все един и същ вкус докарвам-на ядки със сушени плодове. Може би защото все сурови съм правила досега.
Хлябът също е много вкусен и май от там ще купувам с квас. Вместо да му се чудя вкъщи дали ще стане.Манджите им не са мой тип обаче. Поне  от това, което съм яла.

# 436
  • Мнения: 1 639
Ето книга на български :
"Истинското вегетарианство: веганството"

Не съм я чела лично.

# 437
  • Мнения: 405
Една веганска книга http://www.amazon.de/Vegan-vollwertig-genie%C3%9Fen-Annette-Heim … oth/dp/3775005730 която мога горещо да препоръчам. Всичко което съм правила от нея досега ми е било сполучливо. Авторките са фенове на здравословната кухня. В книгата няма рецепти със заместителни продукти. Няма соя и производни, няма рафинирана захар или бяло брашно. Според мен е много сполучлива.

# 438
  • Мнения: 1 849
Бих искала да споделя и бижутата, които прави един приятел, напълно от естествени материали са, а и той самия е веган:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150799715100375.72951 … 945374&type=3
Може би даже някои от вас го познават Simple Smile

# 439
  • София
  • Мнения: 921
аааа браунитата на Слънце и Луна са уникални. Вече дори детето ги харесва. Винаги когато минавам от там си взимам поне няколко. Няма човек, който да ги е пробвал и да не ги е харесал. И аз пробвам да направя същите но за сега не се получават точно така.
И хляба с квас препоръчвам. Аз от известно време само такъв и от там купувам.
Имам и 1-2 пакетчета с квас на прах ама се чудя - трябва да я разредя с вода нали? Помагайте.

# 440
  • Мнения: 1 725
M_Nik, много ми хареса пръстенчето със звездовиден анасон  Simple Smile

Момичета, аз имам несполучливи опити за хляб с квас. Ако не успявам заради кваса дали, ако взема готов като Bunnie ще стане? Може ли да споделите от къде и какъв квас на прах взимате, ако ползвате такъв?

# 441
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
Някой използва ли лампа от хималайска сол? Мнения newsm78

# 442
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
M_Nik, много ми хареса пръстенчето със звездовиден анасон  Simple Smile

Момичета, аз имам несполучливи опити за хляб с квас. Ако не успявам заради кваса дали, ако взема готов като Bunnie ще стане? Може ли да споделите от къде и какъв квас на прах взимате, ако ползвате такъв?

Аз имах множесто неуспешни опити и с двете, със сух квас така и не докарах нормален хляб, с жив квас успях да направя сравнително нормален. Струва ми се, че е важно квасът да е добре "събуден", така че сухият трудно би дал добър резултат, но това са си мои лаишки съждения Rolling Eyes #Crazy

# 443
  • Мнения: 19 997
Аз правих един път със сух квас на Алнатура. Абсолютно нищо не се получи.
Този хляб на Слънце и луна е пълнозърннест и с квас. Как става  хлябът да е така мекичък и да не е кисел? Няма начин това да е само пълнозърнестто брашно вътре или греша?

Аз имам лампа от хималайска сол. Купих я от този магазин http://www.-spam112-/magazin/stoki-za-doma/razni/lampa-ot-himala … ka-sol-11052.html .
Много уютно изглежда като я пуснеш. Харесвам и едни по-дребни камъни, вътре с малки лампички. Слагат ги в купа и приличат на въглени. Казват, че колкото по-голяма е лампата, толкова повече йонизира. Също колкото по-оранжева, толкова повече минерали има в нея.

# 444
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Аз правих един път със сух квас на Алнатура. Абсолютно нищо не се получи.


и аз съм ползвала този квас - активирам го преди това...
хлябът с квас трябва да втасва доста дълго време  Peace
аз преди правех така хляб, като квасът ми беше около половината тесто за хляб.
въпреки това хлябът не става пухкав като купешкия Peace, но на вкус е много по-ароматен.

# 445
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
И аз не вярвах, че хлябът в Слънце и Луна не е манипулиран с мая, сравнявах с текстурата на моя хляб и тъй като разликата беше голяма, бях сигурна че е така. Оказа се обаче че при поредния опит за домашен пълнозърнест хляб с квас /купен от тях/ най-после успях да го докарам на вид като техния. Напоследък обаче не съм се занимавала с това, май ще трябва да стартирам от нулата Tired

# 446
  • Мнения: 1 732
Момичета, сигурни ли сте, че хлябовете в Слънце и Луна са само с натурален квас. Питам, понеже тук на някои се добавя и малко мая. Води се, че е с квас, но е добавена мая.
Като купувам хляб, на който изрично пише, че е с 100 % квас, винаги киселее и е леко лепкаво- клисав. Такъв хляб отказват да нарязват. Другият, който е смес от квас+мая е по - пухкав и го режат.

# 447
  • Мнения: 5 714
И тук ме съмняват хлябовете, на които пише с квас. Яла съм хляб само с квас у приятели и няма нищо общо с купешкия такъв. Пък и всеизвестният руски квасен хляб е такъв какъвто го описва Take a smile.

Хималайска лампа има в стаята на децата. Средна е по размер. Изкарвам я от време на време на слънце. Купих я, когато дъщеря ми често кашляше, но не знам какво точно и помогна да се разкара това неразположение - лампата, хомеопатия, смяна на хранителния режим или нещо друго.

# 448
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
От Слънце и Луна твърдят че няма мая. Определено киселее, но не е клисав newsm78. Но те продават квас /написах по-горе че успях да направя приличен хляб с такъв/, възможно ли е в него да има мая #Crazy

# 449
  • Мнения: 4 392
От Слънце и Луна твърдят че няма мая. Определено киселее, но не е клисав newsm78. Но те продават квас /написах по-горе че успях да направя приличен хляб с такъв/, възможно ли е в него да има мая #Crazy

Никога няма как да сме 100 % сигурни. newsm78
Моят домашен хляб с квас ставаше точно така, както го описва Усмивчицата. Аз затова и се отказах да го правя, защото си мислех, че аз съм в грешка.

Обаче мисля, че има значение и къде се пече. Бях на едно мероприятие преди време, където правихме хляб с квас, но го пекохме в истинска глинена пещ и стана супер- вътре изпечен, не клисав. Някой знае ли къде пекат хляба в Слънце Луна- в пещ или във фурна?
За класическото приготвяне на хляб с квас е типично, че тестото е много рядко и всъщност не се меси като нормалния хляб, а се бърка с едни шпатулки по определен начин. Аз не вярвах, че от това ще стане хляб, но стана невероятен! После направих два самосиндикални опита вкъщи, но при печенето ударих на камък и ме напусна музата за по- нататъшни експерименти. Може би някой ден пак ще се пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт