Веганството - да споделим опит - 8

• 40 570
  • 761
  •   1
Отговори
# 300

Странно ми се стори действието на содата!? Не е ли пресилено?
http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=3914

За Симончини има много изписано в нета. Аз рових преди време заради един приятел и също се чудех. Мненията бяха крайни, но май преобладаваха тези, че е мошеник.

Много неща лекуват рак, но ако му е писано на човек да умре от рак, нищо няма да го спаси. Това ми е мнението.

# 301
Цял ден се каня да споделя един сайт тук. WowPaper. Накратко - всеки месец ще се публикува календар за десктопа на компютър и всеки месец ще бъде посветен на природата и нейното опазване. Януари е месеца на птиците - има описание стъпка по стъпка как да направим хранилка за птици  Simple Smile

# 302
Щерка ми е голям инат по отношение на храната, зеленчуци сурови не иска, освен краставица.
Опитах се да й правя салатки с кълнове, пастетчета с тях и не ще и това е. Пълен игнор и понеже напоследък много съм се притеснила за зъбките й (на предните й горни зъба има едни петънца, които от бяло измениха цвета си към кафеникаво) се чудя какво да й давам или аз да взимам нещо и с кърмата да го приема и тя?  Thinking На зъболекар няма да я заведа, нито може да я прегледа, нито пък ще дам да я упоят, за да й третират зъбчетата на тази възраст.
Прочетох темата на Людмил, говорих с доста хора, намерих много информация в нета, но за сега решение не намирам за нас. Ужасно мразя да се намирам в такова положение - хем зависи от мен решението, хем не знам кое е правилното. Cry
С хомеопатия някой има ли опит в тази сфера? Приемам съвети...

# 303
Cantariny ,
Твоята дъщеричка нали ли още с млечни зъбки? Мисля си, че има време да започнат да й се искат сурови зеленчуци. Това е период и е предмет на израстване. Ако обича сега краставица, пробвала ли си да предложиш с нея и тиквичка или колраби?
Млечните зъбки по принцип са по - слаби.
Не че ти казвам, да не обръщаш внимание на петънцата, просто си мисля, че с постоянните е напълно възможно те изобщо да не се появят.  Simple Smile
До тогава вярвам, че ще лапате много сурови неща, че й ядки. Flutter
като малка, когато ми израстваше предния горен десен зъб, ми се появи петънце. Дентинът не беше солиден, нито бял. Странно ми беше, питах дядо си /стоматолог- немски възпитаник/ и той обясни, че зъбът ми е здрав и че понякога се случва така- дентинът да се оцветява.  Посъвета ме да не го пипам и до ден днешен си е такъв. Здрав е и ми върши идеална работа. Опазих го от много зъболекари, които искаха да го дълбаят за пломба.....

Попаднах на тази статия, Може да ви е интересна.  Simple Smile
Винаги се радвам, когато разбера, че има такива хора и те са сред нас Grinning

# 304
Здравейте,
казвам се Мария-приятно ми е Simple Smile
Реших да ви пиша,защото мисля че сте хората,които може да ми дадете правилни съвети относно хранене.На кратко аз съм вегетарианец,но за сега от вафлените Sad боря се с шоколада ама ми е много трудно признавам.Имам си близнаци на 9 мес и се опитвам да ги храня пълноценно.До 6 мес бяха само на карма,след това лека полека печени ябълки,картофи ,въобще зеленчуци и плодове.Чета където намеря информация за елда,сусама житото,но още не знам кака точно да го давам.
Към днешна дата сме на следният режим:
06 кърма, 9 по парка(пълнозърнест хляб,малко масло и малко сирене,ч.л стрит сусам и ч.л. пшеничен зародиш) 12 сварени зеленчуци+ авокадо,2 пъти в седмицата и месо, 14 кърма,16 сурови ябълки и банан,18 печена ябълка,сливи(от компот без захар) и бисквити,към 20 кърма,но през нощта стават и сучат по 4 пъти Sad
повечето майки с които говоря казват че децата са гладни,а и че не трябвало да давам при вечер плодове?!
ще съм ви адски благодарна ако ми дадете някакви напътствия,от личен опит или покажеш грешките които правя.
Поръчала съм си книгата за която последно говорихте в сайта,дано и там намеря повече информации за комбинирането на храните.
Много ще съм ви благодарна
Поздрави и слънчев ден от нас   bouquet  bouquet  bouquet

# 305
Mimoza kikoza,
обърках се кое не знаеш как да даваш? Житото ли? На кълнове, варено....но не бързай непременно с него, можеш другите зърнени да въведеш - безглутеновите, преди него.
Озадачи ме, че знаеш как да даваш месо и че по принцип си го въвела...

# 306
Здравей, Мимоза!

Защо не пробваш да даваш вечер каша с кърма и плод или нещо подобно. Така че видиш дали ще се будят толкова. Има деца, които просто си се будят. Моята дъщеря ядеше нощем докато навърши две години. После като с магическа пръчка спря. Предполагам за теб е изтощително с две деца и от тази гледна точка сигурно ще ти е по-добре да се будят по-нарядко.
Сусамът аз имам спомен, че е силен алерген.
Аз бих редувала бял с пълнозърнест хляб. Поне навсякъде препоръките са при захранване да не се дава пълнозърнест. Жито цяло или смляно не бих дала. По-подходящо ми се струва брашнена или бебешка пшеничена каша. Разбирам, че глутенът ви е въведен вече, нали така?
Защото ако не е, по-добре да се започне в този ред овес, ръж, пшеница.
Освен елда, може и просо.

# 307
   Момичета интересни неща обсъждате както винаги Grinning
  M_Nik, какво за Витоша, какво пак искат да правят Close не съм в Б-ия и за това не съм много в час

За Симончини има много изписано в нета. Аз рових преди време заради един приятел и също се чудех. Мненията бяха крайни, но май преобладаваха тези, че е мошеник.

Много неща лекуват рак, но ако му е писано на човек да умре от рак, нищо няма да го спаси. Това ми е мнението.

Ако човек върви по пътеките,които са утъпкани сигурно съдбата го управлява, всяко действие ни води до опредлен край, но всеки човек има правото на свободна воля,друг е въпроса дали го осъзнава и използва. Много манипулатори се появиха покрай появата на болестта според мен и е трудно да се вярва на всичко писано по въпроса. Появата и вероятно е в резултат на комплексни фактори, и най-вече според мен на промяната на околната ни среда и от там всичко останало Peace
     Вери, моето соково стана един ден на плодове и един ден на вода, поради недоспиване го прекъснах,че на малкия му растат няколко зъба и сме скачени съдове в момента Tired

# 308
Мимоза, според мен близнаците си наваксват кърменето през нощта Wink
Ощо-взето на тази възраст е нормално да имат 5-9 кърмения за 24 часа. За пълнозърнест хляб им е рано - фибрите в него унасят желязто и го изкарват извън организма. Попарката може с друго зърнено да я правиш - безгултеновите най-вече. Две хранения с плодове ми се виждат много за деня. Два пъти предложени плодове като междинни закуски или допълнение към хранене с кърма е ОК. Бисквитите също се чудя за какво са им в менюто. По-добре да е друго пълноценно зърнено със зеленчуци. Нощните набези обаче е напълно възможно да са по други причини - примерно зъби. Ако са горе-долу през 3 часа нощните, това си е нормално наваксване на къмения; ако са на 1,5-2 часа причината не е че са гладни...
За сусамса още малки; ядките и маслените семена смлени може да се предложат аколо първата година точно защото са алергени.

# 309
   Момичета интересни неща обсъждате както винаги Grinning
  M_Nik, какво за Витоша, какво пак искат да правят Close не съм в Б-ия и за това не съм много в час

Ако човек върви по пътеките,които са утъпкани сигурно съдбата го управлява, всяко действие ни води до опредлен край, но всеки човек има правото на свободна воля,друг е въпроса дали го осъзнава и използва. Много манипулатори се появиха покрай появата на болестта според мен и е трудно да се вярва на всичко писано по въпроса. Появата и вероятно е в резултат на комплексни фактори, и най-вече според мен на промяната на околната ни среда и от там всичко останало Peace

Някой ден ще разкажа по- подробно, какво имах предвид, но според мен вътрешната среда(разбирай, душевната) има по- голямо значение от външната.
А в обкръжението си имам примери на хора, които си заминаха от рак, а бяха опитали всички лечебни методи, за които сме чували.
А относно съдбата- колко има да се говори... Но засега ще се въздържа.

# 310
Mimoza kikoza, добре дошла при нас!  bouquet

# 311
Здравейте отново Simple Smile
много ви благодаря за бързите отговори-тъй да уточня:
Живеем в момента в едно китно селце в което има 2 магазина Simple Smile и два вида хляб-бял и пълнозърнест,затова давам пълнозърнест,защото все съм чела че в белия няма нищо полезно.
Бисквити давам,защото Александър има непоносимост към готови каши и после не спира да повръща,а като за следобедно хранене все ми се иска да е нещо по засищащо,затова се чудя с какво да сменя тези бебешки бисквити,които са ужасно сладки,ако е само плод хич няма да ги засити Sad
Месо-ако можешe хич нямаше да дам,ама в семейството само аз съм вегетарианка и не ми се получава много,но съм се ограничила до 2 пъти сед.
Просо много ми се ще да им приготвям меню което да е с истинска храна без пълнежи.
Сусам започнах да слагам по малко в попарата,защото Алекс има желязо под нормата и док.ми надува главата за месо и др.такива.
Просто всякакви съвети ще са ми от полза.
И друго че и на кг сме доста добре-Александър е 9.500 а Магдалена 7.800 и затова също искам да махна нощното хранене,мисля че нямат нужда от него.
Благодаря,знам че си говорите за друго във форума,но истински ценя вашите съвети и знам че скоро и аз ще съм от ващият  отбор   bouquet

# 312
Твоята дъщеричка нали ли още с млечни зъбки?
Благодаря ти за включването по моя въпрос.  Hug
Дъщеря ми е на 2г. дори всичките й млечни не са пробили. Затова съм така притеснена.
Какво е колраби? Вид алабаш ми излиза в гугъл, но не съм го срещала тук. Пробвала съм да й дам моркови, чушки на лентички, тиквички сега не бих пробвала, но лятото й правих сурови спагети от тях и не ги погледна. Иска да хрупа крекери и ядки 80% от времето плюс някой и друг плод Crossing Arms

# 313
  • София
Palia,

благодаря за сайта!

ето и от мен нещо: Макробиотиката- равновесието между ин и ян храните!

http://www.-spam112-/novini/makrobiotika-d-r-shishkov-bodilnik-tv7-534.html

bouquet

# 314
Мимоза, ако желазото е под нормата, с храна много бавно се вдига. Но може да даваш желтъци примерно. Друг вариант са червени чушки (на пара) и едла, каша коприва, просото също е добър източник на желязо (вместо празните бебешки бисквити). Сусамът има и желязо, но не е сред топ-източниците на такова... Сложи повече тъмно-зелени листни зеленчуци в менюто, червено цвеко.
Може да направиш нещо по-засищащо в 18 ч. - зеленчуци със желтък или елда, просо, ечемик, овес, ориз - изобщо - избор има много. Но ако нощем се будят от зъби, трудно ще ги откажеш... А и на тяхната възраст 90% от храта трябва да е кърма или АМ плюс нещо друго млечно. На една годинка към 80% от храта трябва да е млечна (кърма, АМ, млечни). Децата имат по-голяма нужда от тези нощни харнения отколкото от двете порции плодове.

Кантарини, има време за всички млечни зъби, поне до 2,5 г. При насъ също от време на време има оцветяване на емайла в тонове на жълтото или сиво. Зъболекарят беше категоричен, че се дължи на някаква храна и няма никакви причини за притеснение.

Шивани, благодаря!!

Общи условия

Активация на акаунт