Косопад - 3 тема

• 91 703
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,отдавна не бях писала,то няма и с какво да се похваля.Продължавам си терапията с миноксидила,на 11 юни ще стане вече 1 месец откакто го ползвам,и засега единственото което виждам е страшен и много усилен косопад.Даже толкова се бях панирала и ходих на още един дерматолог-д-р Мая Тачева,която ми каза абсолютно същото каквото ми каза и  прдишната дерматоложка,че това е лечението Миноксидил за мазане и Приорин за пиене и че този първоначален косопад при всеки продължавал различно.Е,да,ама докато спре аз ще остана без коса.
Интересното е,че имам приятелка,която започна лечението 1 седмица след мен и в момента и при нея е същото положение като моето-засилено падане.

Аз също съм на терапия с Миноксидил от една година, и при мен пада много в началото, не се притеснявай, ще намалее. Имах период после, в който ми падаха по 5-10 косъма на ден, направо летях. Но след това си почват пак сезонни косопади, бла-бла, на периоди е работата. Важното е да задържим положението, да не става по-зле.

# 376
И така докога, с тоя Миноксидил имам предвид, не мога да се реша да го почна.
Лекар ли ви ги изписа?

# 377
И така докога, с тоя Миноксидил имам предвид, не мога да се реша да го почна.
Лекар ли ви ги изписа?

Изписа ми го дерматолог, но аз съм с мъжки тип косопад, пада отгоре. Доколкото разбрах от него, се маже во веки, ако искаш да задържиш положението, мажа 3 месеца, после почивам 1-2 и така, нямам избор. А отделно не съм спряла и с други маски да я мъча. Борба си е.

# 378
От кога се мъчиш  Cry и виждаш ли полза в крайна сметка вече?

Има ли други в рода ти така? Как са ти изследванията?

Извинявай за личните въпроси, знам колко е гадно, ако искаш пиши на лични  Peace

# 379
Не, Рая, не ме притесняват въпросите ти. Мисля, че проблема започна след раждането на сина ми, но не съм сигурна. Просто при мен всеки по-сериозен емоционален стрес ми се отразява на косата. Иначе положението визуално не е толкова зле, късметлия съм, че косата ми е чуплива и донякъде това прикрива.

# 380
  • в 1001-та нощ
а ходила ли си на добър ендокринолог  newsm78

# 381
а ходила ли си на добър ендокринолог  newsm78
Не, не съм, нито личната, нито дерматолога са споменали  Thinking

# 382
  • в 1001-та нощ
за да имаш андрогенен косопад (ако е такъв наистина, защото се доказва с изследвания, а не с това къде е оредяването  Peace), следва да имаш повишени андрогени, което не е за подценяване и е хубаво да се вземат мерки

моето мнение е да се допиташ до добър ендокринолог  Peace

според трихолози - и малки хормонални колебания могат да резултират в косопад, но в твоя случай - може да са ред причини, особено след раждане  Peace

# 383
Как се изследват андрогени? Аз съм ходила на ендокринолог ама не помня такова да са ми изследвали  newsm78

# 384
  • в 1001-та нощ
кръвно изследване, като се изследват естроген, прогестерон, хормони и антитела на ЩЖ  Peace

# 385
кръвно изследване, като се изследват естроген, прогестерон, хормони и антитела на ЩЖ  Peace

Тия вляят ли се от цикъла?

# 386
  • в 1001-та нощ
не, може да се изследват по всяко време на МЦ, това са мъжките хормони, затова не са свързани с МЦ, като начало се изследва нивото на свободния тестостерон, ако стойностит са над горна граница на референтните - може да се допусне вероятност за андрогенен косопад и да се правят още изследвания и да се търсят причините

доста хормони са свързани, покачването на един води до спад за друг .... и така по резултатите за един, може да се направят допускания за друг и да се прецени кои да се изследват (напр. тестостерон, кортизол, DHEA-S .....)

# 387
Ох, Алена, запиши ми час и да почваме  Laughing
Ако знаеш колко кръв са ми източили......полза никога не е имало  Sad

# 388
Alena, заради теб сутринта ходих до личната  Grinning, според нея нямам проблеми с хормоните, попрегледа ми щитовидната жлеза, но ако съм настоявала, другия месец да ида за направление, че и свършили. Та ще я видим тази работа. Аз имам приятелка с висок тестостерон, но нямам нейните признаци  Thinking. Дано нищо няма, ма.ка му. Сега съм си поръчала Приорин и разни други апчета да ми носят от Германия, почвам яко пиене.

П.П. Алена, мисля, че имаме общи приятели- Кремена и Лъчо от СЗ   bouquet

Последна редакция: чт, 21 юни 2012, 09:01 от Aesa

# 389
  • София
Алена, при нисък тестостерон, т.е в норма, но по-близо до долна граница и ДХЕА -с малко под нормата, може ли да става дума за андрогенен косопад? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт