HiPP Combiotic

• 136 909
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте.
Много се радвам, че открих темата.
Моля за дозировката на Хип Комбиотик 1 за бебе на седмица.

# 601
Здравейте, мами, искам съвет, в дилема съм, моето детенце отказва да суче, и се наложи да се цедя, но кърмата ми намаля, наложи се да се дохраним, в момента се на 51 дена, и мъжът ми купи Lactana, цената е доста висока и сега съм пред дилема с какво да го сменя, какво ще ме посъветвате, двоумя се между- Hipp , Nutrilon или Nan.

# 602
Здравейте Veseto*,

От 1-та до 2-та седмица - 2 лъжички мляко в 60 мл. вода - 5-7 хранения
От 3-та до 4-та седмица - 3 лъжички мляко в 90 мл. вода - 5-7 хронения
От 5-та до 6-та седмица - 4 лъжички мляко в 120 мл. вода -5-6 хранения
От 7-та до 8-та седмица - 5 лъжички мляко в 150 мл. вода - 5 хранения
От 3-ти до 4-ти месец - 6 лъжички мляко в 180 мл. вода - 5 хранения
От 5-ти месец - 7 лъжички мляко в 210 мл. вода - 5 хранения

Дозировките са максимални т.е ориентир за родителите, че по-голямо количество за възрастта не бива да се приема. Дори детето да изпива по-малко количество то това не бива да ви притеснява, стига то да наддава добре.

Последна редакция: ср, 09 окт 2013, 11:54 от HiPP

# 603
благодаря, но аз знам каква дозировка да давам, педиатърът ми е казал, питам с какво мляко да сменя лактаната,

# 604
аз смятам че лактаната е хубаво,другият вариант е хип,аз съм доволна от него,за останалите нямам наблюдение

# 605
Здравейте Paulina Krasimirova,

Извинете ни за объркването!

# 606
  • Пловдив
Здравейте! Кажете ми за дете над годинка какъв номер комбиотик трябва да пие и то по-хранително ли е от 2-ката, защото караме още на него?

# 607
  • пловдив
Здравейте имам и аз въпросче  GrinningХраня сина си с ХИП и за сега съм много доволна,но леко се запича.Какво мога да давам за това?И друго да питам-може ли наместо с вода да се разтваря с чай за колики,защото явно тези дни го мъчат?Благодаря предварително!!! smile3525

# 608
  • София
Благодаря.

# 609
  • София
Здравейте имам и аз въпросче  GrinningХраня сина си с ХИП и за сега съм много доволна,но леко се запича.Какво мога да давам за това?И друго да питам-може ли наместо с вода да се разтваря с чай за колики,защото явно тези дни го мъчат?Благодаря предварително!!! smile3525
Извинявам се, че аз отговарям, но смятам че ще бъда полезна Simple Smile
Понеже и моят син в началото имаше същия проблем - запичаше се, реших да сменя млякото и направих голяма грешка. Два дни детето ми не спря да плаче, да се гърчи и да повръща "на фонтан". След което пак се върнахме на Хипп Комбиотик 1 и всичко се оправи. Според мен е някакъв период, през който всички деца преминават. Дано съм била полезна   bouquet
Veseto* на всеки 30мл вода се добавя една лъжичка АМ, някъде между 50 и 60мл трябва да изпива малкия  Hug

# 610
Здравейте,

beefeater можете да преминете към HiPP 3, което е също доста засищаща и гъста формула. Ако детето не се чувства добре, то можете да се върнете към двойката, която може спокойно да се дава до 2 годишна възраст.

radi1982, не е правилно да разтваряте млякото с чай или към вече приготвено мляко да поставяте чай. Чаят се дава между храненията, в количества които детето може да приема. Към млякото можете да добавяте капки против колики, които допълнително да облекчат храносмилателния тракт.
Най-вероятно постепенно изхожданията ще се нормализират с преминаване на коликите, но е важно да предлагате повече течности между храненията, като вода и чай. Дори детето да се изхожда по-рядко, важна е консистенцията на изпражненията. Тя трябва да е кашава.
Ако детето продължи да се изхожда трудно с твърди изпражнения се консултирайте с вашия педиатър, тъй като може да се включи специализирана формула при колики и запек, поне в едно или няколко хранения.

# 611
Здравейте моята бебка не е от най яшните . До скоро я хранех само с изцедена кърма но вече започна да не ми стига и смятам да дохранвам с хип комбиотик 1 обаче тя яде понякога 15мин понякога 1ч 30мин . Въпроса ми е колко трайност има направеното мляко ? В болницата ми казаха че АМ има трайност 4ч но беше друга марка та за това да попитам и вас.

# 612
Здравейте! Давам Хип Комбиотик и Хип Комфорт на моя син, той е на 2 месеца.
Имахме голям проблем с акането до сега беше на Хип Комфорт и Фризовом, след това давах Хип и Аптамил..Е, сега след като давам Комбиотик и Комфорт всичко е наред, изхожда се всеки ден! Доволна съм много от вашето АМ,а и малкия много си го харесва!
Искам само да попитам, тъй като от 4-5 дни, от както давам КОмфорт-а малкия изхожда зелени кашави изпражнение, възможно ли е да е от съставките на АМ Хип, нали в Комбиотик има про,пребиотици..? Simple Smile

# 613
Здравейте,

Marysa, продължителността на хранене, кърменето на едно кърмаче в първите месеци трае най-много 20-30 минути. Приготвеното мляко не може да престоява 4 часа, независимо на коя фирма е, тъй като когато го приготвяте в него попадат спори. Млякото е идеална хранителна среда, с добра температура. Ако то престои 3-4 часа, то тези спори се развиват и се създава риск за бебето от развитие на гастроинтестинални инфекции. В този период бебето все още не е изградило имунитет и добра микрофлора в червата, която да повлиява патогенната включена с млякото. Вече приготвено млякото не бива да престоява повече от 30-40 минутки и остатъка винаги се изхвърля.

aalexandrova, изпражненията на изкуствено хранените бебета могат да бъдат зелени. Това не е причина за притеснение. Цветът на изпражненията на кърмените бебета може да варира от жълто-зелен до зелен. Зелените изпражнения на здрави деца, хранени с млека за кърмачета е класифицирано като съвсем нормално състояние.
Възможните фактори, оказващи влияние на цвета на изпражненията са по-високото съдържание на желязо в млеката. Суроватката в млеката за кърмачета също променя цвета на изпражненията, което е свързано с незрялостта на храносмилателния тракт. По-бързото транзитно време на преминаване на жлъчните соли в червата също променят изпражненията, котето също е свързано с незрялостта на храносмилателния тракт. Чревната флора също има влияние върху цвета на изпражненията.
В заключение - Зелените изпражнения при кърмените и изкуствено хранените деца е съвсем нормално.
Необходимо е да се притеснявате, когато наблюдавате червени, черни или бели изпражнения, кръв или слуз.

Това са авторите, които са коментирали проблема в различни научни публикации:
  Singh K, Kumar K. Mother’s concept of the ideal number, colour and consistency of stools of their infants. Indian J Matern Child Health 1993; 4(2): 62-3
  Malacaman EE, Abbousy FK, Crooke D, Nauyok G Jr. Effect of protein source and iron content of infant formula on stool characteristics. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1985; 4(5): 771-3
  Hyams JS, Treem WR, Etienne NL, Weinerman H, MacGilpin D, Hine P, Choy K, Burke G. Effect of infant formula on stool characteristics of young infants. Pediatrics 1995; 95(1): 50-54
    Meyer J. Stuhlfarbe im Säuglingsund Kleinkindalter

Все пак ако проблема не се повлияе или задълбочи, се консултирайте с вашия педиатър.

# 614
Раждах в уважавана частна болница в София и там Неонатологичия екип ми даде тази информация. Кърмата може да стои до 6ч на стаина температура а ам до 4ч . Незнам вече на кого да вярвам. Благодаря за бързия отговор ще имам предвид и вашето мнение .

Общи условия

Активация на акаунт