Отговори
# 480
Бърди, момичета, добри са ми резултатите.
Не е в щитовидната жлеза проблема.
Чувствам се виновна, че толкова спя, и ако бях болна, поне щеше да има обяснение. Но все пак слава Богу, че всичко е наред!

# 481
Хейл, с децата ще сме. Свеки предложи да ги гледа, но заради цокането няма да може да се справи с Ева и затова трябва да я вземем. А като взимаме едната ще вземем и другата. То ще има и други деца, та ще играят. Но ние по принцип обичаме да мъкнем навсякъде децата с нас. И приятелите ни са такива, винаги взимат децата и моите не скучаят.

# 482
Ноел, мен това, което ме спира е , че не искам малкия по нощите да го разнасям насам-натам, а пък с приспиване ми е сложно, защото дивчо става рано и не искам да ангажирам някой от празнуващите да ни изпраща рано-рано, а и той често се буди с плач.

Взехме си снимката с Дядо Коледа ooooh! - много тъмна, а за капак са си изпльоскали логото на The Mall #2gunfire . Поне ние изглеждаме добре. Обаче не я дават в цифров вид.

# 483
Здравейте и от мен!

Благодаря ви момичета за отговорите! Hug То направо си е повсеместно гледам тръшкането ooooh! Мерси и за съветите, като ви четох , че така правех с голямата, като почне да налага и аз хващах ръчичката и почвам да милвам с нея. Ще правя така и с Косето, че мразя агресивни мъже. Mr. Green Naughty

Диданка, много неприятно мила. Sad Hug

Браво на Облачето за резултатите. А друго може ли да е причината за толкова много да ти се спи? Да не ти е ниско кръвното? newsm78

По празниците сме си вкъщи, сега ще измисля какво ще е менюто. Правих една поръчка от България и си мислех да поръчам сухи чушки! Да, ама не! Оказа се, че съм забравила, и сега се чудя има ли бърз начин за сушене на чушки?? newsm78 #Crazy Например на ниска температура в печката?Голяма съм заспа Whistling

Илка, на теб шапка ти свалям как си се наела да готвиш всяка седмица за толкова много хора и с толкова малки деца! Аз не се наемам, или поне да си носят храната гостите! Mr. Green Naughty Мерси за съветите, ще почна да се подготвям и аз 2 дена по-рано, или поне ще направя много точен списък какво и що ще се готви.

# 484
Привет, момичета!

Илка, гледах те, гледах тееееее! Simple Smile  smile3534 (клю-клю-клю)  Mr. Green Честита Ханука! (честно казано не знам как точно трябва да се поздравява...)

Мен ми сервираха, че за Бъдни вечер ще ни дойдат на гости другата част от семейството на наш татко, та сега по-сериозно се замислям за менюто. Приемам и акъли (ама не сладки, моля!) Simple Smile

За съвета с ръчичката и аз ще го приложа, когато се наложи.  Peace

Четох, четох и уж да запомня, но забравих кой питаше за портокаловите мъфини (извинявам сеееее!!!  Blush) Ето ги

# 485
Оле попринцип сега трябва да се получават парите за Ноември,  ако някои работодател е забавил подаване инфо за осигуровките, може да са  и за Октомври. За Декември , не се надявайте тази година.  Получават се пари за предходен месец, в общовалидния случай.
Последните месеци в годината бюджета на НОИ е минал на червено ... и се чакат преводи от г-н ти Дянков, а пък той от де да  ги намери ... та щи се позабавят.

# 486
  • София
мен ме няма по сладките. особено по месенето и оформянето на сладки. някакси мачкането на тесто не ми е силата.

И аз ме обичам да меся на ръка. ДРазни ме цапането и маженето на тестото между пръстите /защото точно тогава ГЕорги ще писне за нещо и няма измиване/. За това ползвам миксера - първо перките за кекса, а след това перките за тестото. САмо накрая доизмесвам на ръка. Преди си ползвах машината за хляб да замесва и тестата за сладките, ама нещо взе да издава много странни звуци и сега си я кътам само за теста за питки. Даже и хляб купуваме - че покрах ремонта на новия апартамент няма да видя скоро нова машина.

Диданка - много кофти това със стъклото. ДАно не си се уплашила много.

ТАзи вечер беше КОледния концерт в тукашното читалище. Групата от пеенето на РАя се представи супер. НА една от песните РАя беше солистка на втория куплет - разплаках се като я чух - толкова мило ми стана. Направих клипче, но качеството на картината е ужасно, защото едно, че бях далеч от сцената, друго че държах и Георги и апарата.

АЗ пък за сефте ползвах колата , без мъжа ми да е до мен. ДАже успях криво - ляво да паркирам до читалището. Но като си тръгвахме и дадох задна взе че блокира скоростния лост. И няма мърдане. Беше голям купон - колата пълна с 3 деца и 3 възрастни - Георги гладен и сънлив...Добре, че на приятелката ми мъжа й е автомонтьор. И ги зкарах от залата да дойдат да помогнат. Той веднага разбра къде е проблема - отвори капака, ръчна нещо и каза - "ГОТОВО. САмо няма да включваш задна скорост". Прибрахме се по живо по здраво. И после като се чух с мъжа ми телефона - "А, споко. Тя така прави понякога. Ама забравих да ти кажа Rolling Eyes". Е да де, ама аз се изложих като кифладжийка. Скоро няма и да помисля да припарвам до шофьорското място  Joy
 Лурдес - нямам идея как да изсушиш чушките. А защо не си ги напълниш така като са пресни?

Аник - за Бъдни вечер ще пристигнат наште. ЗА сега знам, че ще пълним чушки с боб и други с ориз. ЩЕ направя и содена питка с паричка. ЗА друго - още не знам. МЕрси за рецептата - аз питах. Ама вече направих едни.

Илка - къде са те давали?

# 487
  • София
Добър вечер, мили дами!  Hug
Облаче, то това със спането не е от килограмите  Mr. Green аз и като бях 52 и като бях 90+ все ми се спеше, и сега на 80 кг все много ми се спи!!! добре, че и мъжа и децата ми са поспаливи, че иначе щеше да ми е гадно  Laughing
иринополис, наистина шрифтовете съхнат по-бавно, но все пак изсъхват и си остават твърдички... съхранявам си ги в шкафа, без специална температура, поне не пише да трябва такава... за мое учудване обаче, сутринта като си отворих новата кутия зеленото беше съвсем различно зелено  Thinking предното е на снимките с меденките - светло, а това последното е много тъмно зелено  Crossing Arms
Оле, спокойно си чети темата, би трябвало утре или най-късно в петък да дойде и твоята меденка до вас  Party супер шопинг и тунинг си си спретнала! така трябва!!! Peace
диданка, много кофти е това със стъклото, но все пак нали на теб ти няма нищо! всичко ще се оправи! Hug

Изпратих картичките препоръчани, та дано да няма проблеми с получаването, а и уж е по-бързо, ама не се знае... И да си призная без бой  Mr. Green - понеже сутринта калинчо беше смотал едната меденка се наложи набързо да спретна нова, обаче не можа да изсъхне хубаво и малко се размаза в пликчето - та на който се е паднала извинявам се и пожелавам да е голям късметлия догодина  Peace  Laughing  Hug

Мама днес ми се обади, че идват утре сутринта по работа с татко в София и ще вземат Марти с тях към Севлиево и хем ми е  Party, хем обаче буца ми е на гърлото как ще се разделя с бебелани  Rolling Eyes ... за сега ще е за 3 дни реално, щото ние ще пътуваме натам в петък вечер след празненството на баткото, но после мисля да ги оставя и двете диванета за зимната ваканция там  Tired трябва вече да свикваме една без друга, че ми остава по-малко от месец до връщане на работа и все още не сме решили как да постъпим с Мартини, кой ще я гледа и т.н. А ка ми е готинко сега като съм си в къщи и си гушкам бебето  Heart Eyes

# 488
Облаче, да не си с ниско кръвно - щото аз съм със, и ако не пия кафе и не си раздвижа телесата на чист въздух, съм жива заспала. понякога кръвното ми е 80/50 и едвам си стоя на краката, обикновено като се сменя времето  Tired виж и кръвните изследвания как ще са ти, може да ти е паднал Hgb  Hug . А и ти с това ставане в 5ч да си играеш с детето, как няма да ти се спи  #Crazy

irinopolis, ужас, добре че е имало мъж, дето ги разбира тия неща. аз днес в първия момент реших, че се е запалила колата в движение  ooooh! .

Марв, вие не се ли кърмите още? ако не, поне ще си починеш (надявам се). аз с децата не съм се делила никога, като изключим 3-те дни в болницата след като родих Мая. Но и тогава ми го водеха Момо всеки ден да цока  hahaha малко ми трудно да си се представя сама с мъжа ми – сигурно ще се избием, ако останем само двамата  hahaha

# 489
Благодаря , момичета.
Диданка, кръвното ми е със събрани граници обикновено. Хемоглобина ми е ок.  Confused
Така ме е срам.  Embarassed
Марви, мерси за подкрепата!

Бори също много се тръшка, в момента реве и не зная защо. Като се тръшне и прави мост назад. И е много гръмогласен. А обикновения му глас е един такъв предран, като на Кумчо Вълчо.  Hug Много повтаря каквото му се казва.

За Бъдни вечер ще сме у свекърва ми, тя ще готви, аз само ще направя едни пости сладкиши. А пък за Коледа ще сме у дома. Откакто разбрах, че Мая не вярва в дядо Коледа ми падна голям товар от плещите. Преди това се тормозех, че подаръците дето ги иска са много скъпи и няма да можем да й ги вземем. А то се оказа, че тя отдавна не била вярвала в дядо Коледа, а просто го използвала заради получаването на скъпи подаръци. Много гадно ми стана като разбрах.  Cry Дали всички деца в днешно време са така не знам...

# 490
Облаче, според мен около 7-годишна възраст децата по един или друг начин разбират, че дядо Коледа не съществува или най-малкото започват да се съмняват. Аз това казах и на сестра ми - сигурна съм, че племенницата ми знае, но се "прави на ударена". Поискала дори таблет за Коледа, а те едва свързват двата края. Повечето деца са така, според мен, и не само в днешно време. Просто смятам, че все още не разбират стойността и разпределението на парите. Нормално е да искат, кое дете не иска подаръци.

Диданочка, ма как ще се избиете бе?! Ще го ударите на любов! Ние, ако останем сами без децата, със сигурност само това ще правим.  hahaha
Марви, може през тази "ваканция" ще разберете, че с мъжа ти не сте чак толкова "несъвместими".  Laughing

Мацки, снощи и тази сутрин Евка ми вдигна температура, но не е висока - 37,5. Много е кисела и непрекъснато си бърка в устата. Снощи имаше и леко разстройство, беше се и подсекла. Мислите ли, че е от зъби? Чудя се да я водя ли на лекар.  Confused

# 491
Ноел, чак пък таблет  Laughing! Аз значи съм била много различно дете. Беше ми много мъчно, като разбрах, че няма дядо Коледа и не съм изнудвала никога. Но пък и времената бяха други тогава.
А пък за лекаря не смея да те посъветвам. Аз лично бих изчакала и само бих се обадила по телефона.

Мисля, е и Бори рева от зъбки, дадох му Нурофен и заспа.

Познайте аз какво ще правя може би.  smile3507

# 492
  Привет момиченца кокиченца  Hug!
 Успях да ви прочета,ама много трудно  ooooh!,голямо писане голямо нещо!Да знаете,че тези дни може и малко да ви изпусна края,но после ще наваксвам.
  Цвети вече 3-та седмица ходи на ясла.Първите дни си я взимах на обяд,но госпожите ми се скараха и аз я оставих да спи там.Само я хвалят колко е добричка,кротка,как добре си хапва  Heart Eyes.Днес имат тържество с Дядо Коледа и съм я облекла като джудженце,много и се радваха.А кака и е с костюм на ангелче,за заблуда на противника,че нямаше дяволско костюмче  hahaha.Цвети не се тръшка,ама като почне да мрънка за нещо и отклонявам вниманието и засега работи.Виж при Весела нищо не работи,ама тя явно ще си е с характер.
  Моя мъж ни изненада в неделя,ударил камиона и тихомълком едвам успял да го докара до България.Та без подаръци си дойде,но нали е тук.Ама ми вика:"И ти изпрати децата и сега по цял ден се почесваш,я дай да си направим едно бебе та да се занимаваш."  ooooh!.Ще го замерям с камъни вече като си дойде,още едно нали той няма да го гледа.Аз да ви се оплача пак оставам сама.Свекърва ми е решила да си заминава за Щатите Sad.Очаквах го,тя не ми е майка и не се чуства длъжна да ми помага,нищо че на зълва ми отгледа и двете деца.Ама ми стана много гадно и обидно,все едно на мойте деца не им е баба!
 Ние на Бъдни вечер сме си в къщи,но на Коледа се събираме голяма компания в майка на пуйка.Аз още не съм се мобилизирала със сладките,ама когато тогава,нещо ми отиде настроението.

# 493
  • София
Илка, гледах те, гледах тееееее! Simple Smile  smile3534 (клю-клю-клю)  Mr. Green Честита Ханука! (честно казано не знам как точно трябва да се поздравява...)

Мерси! АМа верно си голямо клю-клю  hahaha
За любопитните - даваха ни по Нова, в новините в 10, към 14тата минута.

И се разписвам не толкова заради това, колкото заради обсъжданията около вярата в Дядо К. и изнудването на децата.
Аз лично много добре си спомням, че още в детската градина си знаех, че Дядо К. е всъщност другарката Ангелова  Joy
И не виждам защо децата трябва да бъдат лъгани и да остава в тях илюзията, че подаръците, които получават не са от мама, татко, баба, дядо, леля, стринка и всякакви други роднини и приятели, а видиш ли са от някакъв белобрад старец, който има работилница с джуджета на Северния полюс?  Thinking Според мен това е само начин да изнудиш детето да се държи послушно, защото видиш ли, лошите деца не получават подаръци. Не съм сигурна до колко е полезно от възпитателна гледна точка. Получава се награда за нещо, което би трябвало да си е присъщно. Примерно да получи подарък, че диша?  Thinking А освен това в крайна сметка и не толкова послушните деца също получават подаръци, т.е. "възпитателно-принудителната" полза от Дядо К. някак се губи, особено при мааалко по-големите, т.е. към 4-5, когато вече започват да се усещат, че Дядо К. всъщност мама, която си е изпразнила портфейла, за да задоволи претенциите на отрочето си. Thinking
Но това е лично мое мнение. Интересно би ми било да чуя и вашето, защото аз съм малко пристрастна, нали зачеркнах Коледата от календара си.  Peace

# 494
Кошмарна нощ имахме.Ники,вдигна температура и докато му дам Панадол щеше да полудее от рев.Така не е плакал никога,стана чисто мокър,вода се лееше от него и аз като се претесних да не прави някой гърч ooooh!,акъла ми  излезна.Свалих му пижамката,бодито,преоблякох го и успях някак си да го успокоя.После му дадох Панадола и след малко Т спадна.От какво пък  е сега тази темп,незнам.През нощта беше добре,дори после се смееше и играеше,не е кашлял,остава варианта-зъби.Сега май кучешките са наред.Все пак по -късно отивам на док.
Мъжа ми като го видя как се облива  във вода и като почна"Бързо,тръгваме в болницата,обличай го!",аз още повече се притесних.Темп не беше много висока 38.2
Ели(LEGEO),имаш ли представа Кангалова каква смяна е?

Общи условия

Активация на акаунт