Отговори
# 495
Илка,аз  вярвах в Дядо Коледа до към първи клас някъде.Родителите ми също подклаждаха тази вяра,всяка година.Измисляха разни истории как Белобрадият старец тръгва от Лапландия и точно на 24.12 ще е при нас.Спомням си тези дни с такова умиление,спомням си как със сестра ми чакахме на прозореца и пред елхата.И когато звънецът звъннеше на вратата, изтичвахме и намирахме два подаръка.Е,нямаше по-щастливи от нас в този момент,усмивките ни грееха.
Сега правя всичко възможно Ники да вярва в тази магия на Коледа,искам той да бъде също толкова развълнуван както аз преди години.Вярата в тази утопия ни е правила по-добри и по-щастливи.Това е един едничък ден в годината,защо да му отнемам този миг на очакване,когато Дядо Коледа ще влезе през вратата.Той така или иначе след време ще разбере истината, дотогава искам да очаква Коледа с голямо вълнение.За мен това е най-хубавия празник в годината.Не ми пука,че после портфейла ми ще бъде изтънял.Нали тези пари ги давам,за да озаря лицата на хората около мен.Бих останала с 5 ст,но поне ще виждам блясък в очите на любимите същетва.Дядо Коледа е символ на много поколения и винаги ще бъде.Щом толкова много хора вярват в него,защо и ние да не вярваме Peace

# 496
  • София
bobinka, колко хубаво си го написала  Hug Сгря ми душата в този иначе много гаден ден  Hug

# 497
Облак, в момента и времето предразполага, затова може би е по-явно и забелязваш. И на мен сега повече ми се спи от обикновено. И аз съм с близки и ниски граници на кръвното. Не смятам, че е нещо притеснително.

А, колкото до изнудването, наистина е неприятно и боли. Но, поста на Илка ме кара да се замисля, че и ние до известна степен така сме ги "изнудвали" да са добри деца.  Wink Та явно си го връщат, без да осъзнават стойностите и възможностите.
А за илюзията, не съм против нея. Стига да не е свързана с тези изисквания и очаквания от възрастни и родители.
И спец към Илка, Елияу не идва ли и той да пие от чашата с вино?  Wink Няма нищо лошо в това да вярваш в илюзия. Кое малко момиченце не иска да е фея, защото вярва, че с една пръчица, света ще е по-добър, или момче да иска да е супермен, защото така ще спира лошите? С какво тази илюзия е по-различна?

Ноел, ако разстройството е единичен случай, не бих се затърчала към лекаря. Симона така вадеше всеки зъб. С не много висока Т, разстройство и подсечено дупе. Много са лекарите, които твърдят, че тези неща нямат общо със зъбите, но при нас беше факт. Дано не е нещо сериозно.  Hug

Бобинка, скоро слагали ли сте ваксината за шарките?  Thinking

Бърдо, що ти е гаден деня? Сритай нЕкой задник там у вашето сграда.  Laughing

ПП. и докато публикувах вижте какво написаха от БГ-мама  Laughing http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4834 съвсем по темата.

Последна редакция: ср, 21 дек 2011, 11:06 от БебОле

# 498
 bobinka, и мен ме развълнува поста ти. На същото мнение съм. И все пак около 7-8 години по един или друг начин децата разбират истината. Но пък дотогава няма такова щастие, такава радост. Аз не само, че няма да им го отнема, а дори се притеснявам, че Моника като порастне и разбере ще каже на Ева и тя няма толкова дълго да се радва на тези мигове.

# 499
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Ноел, надали ще каже!  Grinning Най-малкият ми брат най-дълго вярва в дядо Коледа, тъй като ние много подклаждахме вярата му, беше ни хубаво да участваме в конспирацията след като разбрахме.  Heart Eyes Тъй като на Георги вероятно това му е последната година да вярва мисля от догодина да го включа в конспирацията.

М/у другото в детската градина и аз знаех, че лелката се прави на дядо Мраз, дядо Коледа си беше друго нещо и нямаше нищо общо с детската градина. Имам мн хубави спомени от празника и никакъв спомен някога да съм се разочаровала, че дядо Коледа всъщност не съществува.  Grinning

И аз съм от съгласните с Бобинка!  Peace

# 500
Здравейте мами Wink И аз да се включа в дискусията - напълно съм съгласна с Бобинка. Като малка Коледа беше един от най-вълнуващите ми моменти. С нетърпение чаках Дядо Коледа и дори като разбрах,че не съществува,продължавах да вятвам,че някъде го има и не е илюзия и дори помня,че убеждавах,моето семейство в това. Много обичам да правя подаръци на Коледа,защото ми харесва усмивката на любимите хора и емоцията ,която се създава,независимо дали след това ще остана с 5 ст. Пожелавам ви хубав ден! Hug

# 501
  • София
Оле, у дома имам да ритам аз, ама нейсе, ще се правя на заразена с добрия коледен дух и ще се правя, че съм над нещата  Laughing

Иначе ние много бягаме от комерса на празника - например у дома много рядко се преяжда по празниците, пазаруваме и готвим с меню и не купуваме всички лакомства от магазините само заради датата в календара. Малко повече бонбонки за децата в чорапчето, малко повечко ядки и уиски за големите - това са ни "изхвърлянията". Също и с подаръците, вчера изпонакупих подаръци за баби, лели, дядовци, стринки и лелинки  Laughing за не особено много пари - шалове, ръкавици, пантофи ... За децата сме взели малко икейски хубавини за стаите им и ще имат ежеколедното чорапче под елхата с лакомства, книжка и дрешка - тези чорапчета всъщност са си лично моя въведена семейна традиция, приготвям за всички у дома такива тайно всяка година и поръчвам смешни тениски и хубави книжки, на които после дълго се радваме (тази година моята е черна, с надпис Come to the dark side - we have cookies  hahaha).
Всъщност, най-хубавото от тазгодишните ми подаръци все още е изненада за домашните ми - взех автографи от Стефан Цанев за децата на колекционерското издание на Анини приказки и за мъжа ми за последния том на Български хроники. Беше страхотно приключение да го издиря, зареди ме със страхотен коледен дух, а той написа толкова прекрасни неща в книгите, че направо хвърчах снощи след срещата с него, не знам дали ще успея да се удържа до Коледа да не се издам  Grinning

# 502
Бобинка, много хубав пост Peace
Нямам идея за Кангалова, ние сме при Караданова.

# 503
Получих страхотна картичка от Съни  Party

# 504
Благодаря ви момичета,така чувствам нещата и така ги написах.Аз също взех скромни подаръци,пантофи,чорапи,шалчета,за Ники едно екипче,детски тв с картинки и бусчето от сайта.Дори и когато съм нямала пари винаги съм купувала нещо скромно.А на 24-ти баща ми ще се облече като дядо Коледа,а сестра ми като Снежанка и ще ни изненадат вкъщи.Ники вече познава дядо Мраз от снимки и реклами и когато го "види"много се радва.
Бяхме до личната и сме болни SadИ ни изписа антибиотици направо,офффф за първи път ще пие и за първи път се разболява SadДо сега само няколко пъти е имал разтройство и темп и то от зъбите.
Оф,толкова ми е криво и се питам как го разболях???Дано се оправя бързо.

# 505
  • София
Е, добре, убедихте ме. Явно си има и хубава страна на тази илюзия за дядо К. Бобинка, много мила картинка си описала.  Hug
Може би това, че като дете нямам нито един кой знае колко вълнуващ спомен с този белобрад старец, ме кара да съм толкова скептично настроена.  Thinking А и комерсиализирането на празника в последните години много ме дразни. Само коледни звънчета, коледни филми, коледни реклами. Покрай нас просто усещам как хората са истерясали на тема Коледа. Купуват като замаяни подаръци, и то не малки. Тази година племеницата ми ще има мисля над 10 подаръка! Без да броя тези, които се очаква и ние да пратим. ooooh! Идва ми в повечко.  Naughty
Всъщност един от детските ми спомени с Коледа е как ме забравиха в детската градина. Имаше тържество, Дядо К. (другарката Ангелова) ми подари един палячо, който още си го пазя. И накрая всички деца ги взеха, само аз останах самичка да чакам да ме приберат. Може и от там да тръгва негативната ми нагласа към празника.
Колкото до Елиау, Оле, той само отпива от винцето, не носи подаръци  Wink Иначе подаръци има за децата слад като открият Афикомана. Т.е. няма го този момент с "бъди послушен и ще получиш подарък". Да не говорим за всичките чудеса, които са се случили. Но всичките тези чудеса си остават в историите, говори се за тях, празнуват се и се отбелязват символично, но мисля никое не се материализира по подобен начин на дядо К.  Thinking
А у дома много си фантазираме. Свекърва ми и мъжът ми два пъти една и съща приказка по един и същ начин не разказват. Те се грижат за фантазирането  Crazy  Аз съм, тази, която чете книжките и гледам да съм последователна в разказите, за да развивам логическото мислене.
А пък Ида редовно размахва разни вълшебни пръчици и ни омагьосва, най-често в крастави жави  Joy Редовно си играят с Йоси на принц и принцеса. А да не говорим, че обикновено си има по няколко въображаеми дечица край нея и понякога като излизам на разходка излизам с 5, а не с две деца. Изчакваме въображаемата опашка малчугани по светофарите и ги люлеем по люлките  Crazy
Така че да не решите, че у дома няма вълшебства. Просто не са толкова материални. Peace

# 506
Ох, момичета, успокоихте ме. Сигурно ще да е от зъби. Целия юмрук й е в устата. Пръстите й гъбясаха от дъвчене. Все пак звъннах на доки и според нея е от зъби. Каза само ако вдигне над 38,0 градуса да я заведа да я чуе.

# 507
А пък аз на Коледа за Мая приготвях досега по едно основно и няколко дребни подаръци. Но отсега нататък ще са по-малко. Ще има един или два основни. Тя получаваше подаръци и на Коледа - от дядо Коледа , и на Нова година - от нас.  Sunglasses Обаче вече въведох правилото подаръците да са на Коледа, а на Нова година - само лакомства.
Бори ще получи тази количка , само че в жълт цвят, основната част от парите даде свекърва ми. http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7380&cat=72
А пък за Мая приготвихме един плюшен анцунг и една игра Магии.
Подаръците за мен и мъжа ми аз ще ги купя. С паричките сме много зле в момента и заради това ще е нещо много мъничко. Аз се чувствам уютно с мънички подаръци. Даже само лакомства са ми достатъчни.
И така.
Като малка у нас не се празнуваше Коледа, и на мен празничното настроение е свързано с Нова година, но то е едно и също.
И на мен не ми харесва истерията за вещи и подаръци около този ден. Толкова много джунджурии, в Джъмбо само ние бяхме с едно нещо на опашката. Хората тикаха пълни колички скъпи прескъпи игри и играчки, от всеки рафт сваляха по нещо.
За мен красотата на този празник е в украсяването на елхичката няколко дни преди празника, от което цялата къща става празнична. От специалните приготовления за вкусна - но не претрупана и разточителна, храна. И лакомствата. И баницата с късметите. И подаръците, които толкова време обмисляме и планираме с много любов за децата.
Вещите не правят празника.

# 508
  • Сливен
здравейте
Сънииии   Hug Hug Hug страхотна картичка и пожелания,благодаря много
за коледа за мен това е най-големият празник и съм за това човек да запази детското в себе си.какво лошо има да вярваме в нещо добро,да слушаме коледни песни,да гледаме коледни филмчета един ден в годината,това е глътка свеж въздух ,една топла прегръдка след трилърите,фантастиките и простотиите които се изливат от екраните всяка вечер
макар големият син да е вече на 16 и ние да сме вече дърти  Joy продължавам да поддържам коледният дух в домът си и с нетърпение да очаквам празника  newsm44 ,когато нямаме парички за някакъв подарък (синът ми си беше поискал някаква игрална конзола ) казваме ,че нямаме възможност,а след това си правим шеги,че тази година и ние не сме слушали  hahaha
илка не бъди скромна и не се крии,ами пусни линк и ние да те видим  Hug

# 509
  • София
за коледа за мен това е най-големият празник и съм за това човек да запази детското в себе си.какво лошо има да вярваме в нещо добро,да слушаме коледни песни,да гледаме коледни филмчета един ден в годината,това е глътка свеж въздух ,една топла прегръдка след трилърите,фантастиките и простотиите които се изливат от екраните всяка вечер

илка не бъди скромна и не се крии,ами пусни линк и ние да те видим  Hug

Ако беше един ден в годината щеше да е ок, но последните години този "един ден" се е превърнал в "два месеца"!  Crazy  Peace

http://play.novatv.bg/play/261282/ - 12 мин.

Днес ще ви писне от мен, определено скучая  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт