Коледа 2011 - тема 4

  • 93 486
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте момичета
аз също официално закривам сладкоправенето
ето ги моите сладки-от тази снимка нататък-на който му се гледа
http://betina33.snimka.bg/cooking/koledni-sladki.554494.25735823
благодаря на всички които се погрижиха за оформлението на първа страница и направиха възможно да приготвяме толкова много и хубави сладки
на всички вас пожелавам светли празници и прекрасни мигове около трапезата

# 691
  • софия
  • Мнения: 100
Видях много красиви сладки на Наталина,Мариета,Гуфи,Фиор.
Страхотни сладки сте направили,моите не ми се показват след такива красоти smile3501

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 10:12 от сисак

# 692
  • Мнения: 721
Страхотни неща сте сътворили момичета, изпълнихте ми душата с красота. И аз вече съм готова с коледните сладки. Миналата година правих меденките по рецептата на Джема, получи се хубаво тесто, много лесно за работа. Тази година ги правих по рецептата на Джули и дали аз нещо обърках не знам(спазих точно всичко), но тестото ми стана много ронливо. С триста зора, много месене и допълнително маргарин едва го събрах. Но, важен е крайния резултат.Ето ги и тях:

http://media.snimka.bg/9805/025864490-big.jpg

http://media.snimka.bg/9805/025865641-big.jpg

http://media.snimka.bg/9805/025865640-big.jpg

http://media.snimka.bg/9805/025864476-big.jpg

http://media.snimka.bg/9805/025864488-big.jpg

След изпичането следвах препоръките на Наталина. Намазах ги с разбито яйце + 1ч.л вода и 1-2 ч.л какао за да получа кафявата глазура и след това украсих с бяла глазура от един белтък, няколко капки лимон и около 150-200г пудра захар.

# 693
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Леле, момичетааааааааааа!!!

Направо ми събирате очите!

betina33, zllate, Фукла, tunata (сигурно пропускам някой) - прекрасни, прекрасни сладки!

Бръмбофръц, нищо ти няма на технологията, просто това не е продукта, от който имаш нужда.
Затова писах по-рано, че има в Илчовски, защото другаде няма такъв фондан, какъвто ти трябва. И в оналйн магазините .... За изясняване на понятията в БГ:
- фондан е заливка (това, което имаш ти)
- захарна паста или моделираща маса е това, което ти трябва, за да постигнеш това:

- роял айсинг, белтъчна глазура или кралска глазура ти трябва за да постигнеш това:

или негово бледо подобие  Mr. Green (като мен).

За постигане на първата снимка, ти трябват резци (сигурно имаш такива за сладки), с които си изрязваш формички от разточеното захарно тесто и ги лепваш върху сладките. Може и с ръце да оформяш топченца, фитилчета и т.н. Точно като пластелин.

За второто си правиш айсинга по рецептите на 1-ва стр., сипваш във пликче, хартиена фунийка или пош, режеш мааалка дупчица и така рисуваш тънки линийки.

И да ви покажа нещо УНИКАЛНО:
http://www.flourboxbakery.com/blogs/tidbits/4934842-cookie-chris … ge-on-meadow-lane

# 694
  • Мнения: 59
Момичета, един бърз въпрос. В рецептата, която гледам за линцеровите сладки няма никакъв набухвател. Слага ли се или рецептата си е точна? На първа страница ми убягват линцерите на Наталина, ако може някой да пусне линк, ще съм му много благодарна.  Hug

# 695
  • Мнения: 31
Момичета, страшни сте! Шапка ви свалям! Такива невероятни красоти сте направили! Просто онемявам и се облизвам само тука!

Аз от многото планове в крайна сметка намалих видовете сладки до минимум. То и без това хората около мен нещо много здравословно са заживели, та отбягват сладкото.  Thinking Направих кантучини, шоколадово-ментовите брецели и един куп различни меденки. Днес-утре ще направя още нещо - я копчета, я напуканите трюфели и толкоз. Олеее, и къщичка трябва да украсявам -  поне малката да се радва!

Лошото е, че всичко правя помеждудругото, само си открадвам тук-там по малко временце, а то така не става. Трябва табиетлийската, ама ....

За сметка на това поне оплаквам очи с вашите творения!  Hug

# 696
  • София-Младост
  • Мнения: 23 703
Момичета, един бърз въпрос. В рецептата, която гледам за линцеровите сладки няма никакъв набухвател. Слага ли се или рецептата си е точна? На първа страница ми убягват линцерите на Наталина, ако може някой да пусне линк, ще съм му много благодарна.  Hug
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg9255.html#msg9255
Без набухвател  Peace

# 697
  • Мнения: 59
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg9255.html#msg9255
Без набухвател  Peace

Ала-Бала, благодаря ти за бързия отговор!  bouquet
После ще се отчета със снимков материал.

# 698
  • Мнения: 29
Момичета,моля за помощ-купих едни коледни формички и сега не знам какъв вид сладки да направя в тях.Трябва да станат дебелички(високи) около 2-3 сантиметра,може би някакви мъфини,но да останат мекички до Коледа.Дайте някаква идея newsm78http://www.hitrini.com/product/281/mini-elhichki-silikonova-forma.html -ето такива са ми формичките

# 699
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Марата, това е по-скоро форма за мъфини според мен. Макар, че 3.2 см височина?!  newsm78

Другият вариант е да пробваш с маслено тесто и хубаво притискане да я напълниш, но не знам какво ще се получи. Ама ще станат пък дебелички сладки...  Rolling Eyes

В сайта гледам, че пише - кексчета!

# 700
# 701
  • Мнения: 1 498
betina33, zllate, Фукла, tunata,fior,ТatittЛулу,дарилкаНаталина umbra,nudel33 -невероятни неща сте направили!Аплодисменти!
Сигурно съм пропуснала някой-но се възхищавам и се радвам на всичkи, които с толкова желание искат да зарадват близките си и да направят празника красив и незабравим!
Браво!!!

Благодаря и на всички, които ме подкрупяте с добрата си дума!


Gingerbread man бисквитки

# 702
  • Мнения: 167
Страхотно човече, а "дрешката" на чашката отзад е много сладурска!
Отново сте показали прекрасни неща, браво!
От мен една бонбонена елха, която миналата година правехме с хлапето за училищното тържество
http://galka79.snimka.bg/holidays/koleda-2011.641606.25883423

# 703
  • Мнения: 206
Здравейте Peace
Страхотни красоти сте направили! Браво!

И аз за първа година съм решила да направя коледни меденки и къщичка. Прочетох доста неща от първа старничка, която е страшно полезна и почти цялата тема. Имам план, ако пропускам нещо или може да се добави, моля ви ми кажете Praynig
1. Да си избера най-вкусната рецепта за коледни меденки от първа страничка ( моля да ми препоръчате Praynig )
2. Да ги украся с Айсинг Роял, като купя различни сладкарски бои и ги смеся с глазурата. Да купя много различни цветни бонбони и пръчици за украса. За айсинга имам питане: На едно място рецептата е с лимонов сок, а на друго без. Има ли значение и какво е то?
3. Да си избера рецепта за къща ( вече съм избрала).Да разпечатам шаблоните за страните. След като се изпекат да я сглобя, залепяйки я с Роял Айсинг ( сама ще го правя) и да я украся с бонбони. Имам питане: Върху какво да я сглобявам къщата, така че да мога да я местя? ( табла, голяма дървена дъска за рязане....)

# 704
  • Мнения: 123
Много красиви сладки видях Heart Eyes-вдъхновяваща красота!!!

Искам да попитам може ли да добавя
разтопен  бял шоколад към някоя от следните смеси-
роял айсинг, белтъчна глазура или кралска глазура?

Общи условия

Активация на акаунт