Открадната и източена карта на UniCreditBulbanк - какво мога да направя?

• 24 510
  • 220
  •   1
Отговори
# 180
Вие сте направили нови дебитни карти към същата банка? Никога не бих постъпила така. Бих запазила само сметката, ако ми се налага- при кредит например.
 Веднъж източени, пак ще ви източат и ще чакате хабер от София.

Нищо подобно, не пишете глупости да заблуждавате хората.
Какво общо има банката? Картата е скимирана, не сметката. Всяка една карта може да бъде скимиране, независимо от коя банка е издадена!

# 181
Но авторката пише (ако не бъркам), че става въпрос за VPay карта, която не следва да има информация върху магнитната лента, която да позволява теглене.
Скимирането, като процес, е копиране на данните от магнитната лента. Затова VPay се води сигурна, данните са само върху чипа, което означава, че всяка операция минава с използването на чип. Т.е. за да се скимира VPay трябва да ти изкопират чипа, което се твърди, че е технически невъзможно. Другият вариант е по-лесен и не включва скимиране. Крадат ти картата, знаят ПИН-а отнякъде и действат.
Не е ясно как са разбрали ПИН-а. Най-вероятно при теглене някой друг го е видял, или просто е било лесно за налучкване число.

И аз смятам, че всяка една нова карта на авторката, е еднакво сигурна, независимо коя банка ползва.

IronicPeace

Последна редакция: сб, 24 дек 2011, 12:45 от glare

# 182
Според мен просто се е случило същото като с мацката от репортажа на БТВ, което значи че някой не си е свършил работата и тоя пин за нищо не служи.

# 183
  • София
Според мен просто се е случило същото като с мацката от репортажа на БТВ, което значи че някой не си е свършил работата и тоя пин за нищо не служи.
Ами не е същото: пазаруване на ПОС без да се изисква ПИН и теглене от банкомат. ooooh!

# 184
  • ГОре на черешата...
Току що получих имейл с банково извлечение, в което виждам, че са ми възстановени 100 лв от оспорена транзакция - т.е. 300 лв си остават за моя сметка  Tired
Сега какво да правя - предполагам да оспоря отново транзакцията Rolling Eyes?
А иначе - отговор по жалбата - тц Crossing Arms.

# 185
  • ГОре на черешата...
Такаааа, сега ще ви разкажа какво се случи, пък вие решете за смях ли е, за що ли е моята история...
Отивам сутринта в банката и на гишето учтиво поздравявам и обяснявам какъв мейл съм получила и че искам да оспоря втората транзакция. Молят ме да изчакам, защото директорката в момента е заета. Сядам и се заслушвам /вратата й е отворена/. "Зацепвам", че говори за моя случай - крайно ироничен тон, думите, които чух съвсем ясно бяха "послъгва ни" Shocked. Жената приключи разговора, аз влизам и казвам "Добър ден, казвам се...и мога да Ви уверя, че не съм лъжец, както се опитвате да ми вмените" - г-жа директорката си смени боята 3 пъти.
Последва разговор, в които се опита да ме убеди, че разговорът за блокиране на картата е проведен едва в 13:30 ч, че съм била разстроена и не съм запомнила добре времето и бла-бла. След категорично настояване от моя страна тя позвъни отново в София, като в този разговор вече бях квалифицирана като "интелигентна и добре запозната"  Twisted Evil и т.н. Последва около 30 мин чакане и второ обаждане в което с половин уста бе признато, че май е имало по-ранно обаждане Crossing Arms.  Казах, че ще им занеса разпечатка от МТел - не им трябвало, само от полицията можели да вземат подобни неща. Поисках да прослушам разговора с колцентъра - абсурд, не можели, нямали такова право, само полицията...Нямало смисъл да ходя повече никъде. Аз пък отидох. В момента, в който разговарях с инспектора, водещ моята преписка, г-жата ми звънна, че да, вече имали данните - картата била блокирана в 11:55.
Обаче след 5 мин си вземам разпечатката - и какво е видно от нея - обаждането ми в колцентъра е в 11:51:32 - т.е. поне 4 мин. преди блокирането на картата /ако изобщо е блокирана в 11:55 - може и по-късно да е, но кой ще ми даде такава информация/. Оставих една разпечатка на инспектора и той ми каза да отивам да оспорвам в банката.
Там директно на гишето - хладноучтива "Добър ден, днес май Ви омръзна от мен, но да подам оспорване все пак, нося Ви и разпечатка..." - "Да, да, изчакайте, директорката преди малко говори на много високо ниво"  Crazy. Сядам и чакам, те двете вътре, вече на затворена врата  Laughing, разговарят.
След малко с широка усмивка г-жа директорката ме кани и ме моли най-сетне да се усмихна, защото видите ли, тя ще направи всичко възможно по моя случай - да, вярно обаждането е преди транзакциите, ама то си имало и технологично време - е**ти - 4 мин не са стигнали да се блокира сметката? Та засипа ме със словоизлияния как ми вярвала, как да съм й имала доверие, аз съм била техен лоялен клиент и те ще направят всичко възможно да ме защитят, ще направи всичко възможно да ми възстанови сумата - лично тя - да не питам как - банката си имала резерви, извън закона щяло да бъде, но да се усмихна, имало господ...останах като гръмната - хем смешно - хем тъжно...настоях за оспорване - поне 5 пъти ме помоли да не подавам, да изчакам, да й се доверя...направо стана като гузен негонен бяга...попитах кога да мина пак - "Ама аз ще ви се обад, моля ви, искам да се успокоите и да си тръгнете усмихната..."

А де. Какво да си мисли човек Rolling Eyes?

# 186
И кое ти е толкова смешно?

От Виза няма да ти одобрят оспорването и най-вероятно от банката ще те компенсират. Което си е постижение.

Не забравяй, че все пак парите ти са изтеглени с ПИН.

# 187
Според мен е трябвало да оспориш. Всеки гледа своя интерес в крайна сметка, ама парите са си пари. Ясно е че тя си зашитава банката, ако аз бях на нейно място сигурно и аз така щях да постъпя, но... знам ли. Ако не ти се обади до понеделник по някое време, върви и си подай документите. Недей чака "господ" да се намеси в проблема!!!

# 188
Според мен е трябвало да оспориш.

Кво да оспори, нали вече е оспорила и са и казали, че няма да и възстановят парите.

Колко пъти да оспорва? Освен това по принцип има такса за оспорване и неодобрение на оспорена транзакция. Или си мислите, че е така просто става - оспорваш до откат.
Има си ясни правила.

# 189
Тука в тази държава не си ли търсиш сам правата се убедих че никой няма да ти се обади и да ти каже "евала" ще стане така, че и ние и вие да сме доволни.

Блъснаха ми колата и застрахователя ми преведе нищожно, повтарям нищожно обезцетение за щетите. Не можех да си покрия само транспортните разходи до застрахователя. Оспорих въпреки увещанията им, че няма смисъл и получих адекватен резултат.

Моят съвет е да се бориш до край, ако трябва намеси и медиите.

# 190
  • ГОре на черешата...
И кое ти е толкова смешно?

Смешното е, че действат на принципа "както дявола си чете евангелието" - първо нямало обаждане в 11:53, после имало, ама видите ли било в 11:55 и когато се оказа, че и двете транзакции са след обаждането решиха да призоват Господ.

В които пише, че ако транзакциите са станали след обаждане за блокиране - банката възстановява щетите.

# 191
В които пише, че ако транзакциите са станали след обаждане за блокиране - банката възстановява щетите.

Това може да се установи с полиция и експертиза, която да каже в колко часа е входящо за банката обаждане и съответстват ли часовете със системите.
Не си фиксирай в тези неща, очевидно банката има желанието да ти възстанови парите по-рано от колкото да се наложи да се чакат експертизи. Не гледай в колко часа е твоето изходящо обаждане.

Пак казвам - изтеглени са с ПИН и това е в твой минус. И нещата не случайно са измислени така, то иначе се обезсмисля изобщо ПИН-а като защита. Ако така лесно се възстановяваха пари, то къде ще му излезе края. Всеки може да иде да си претендира за всичко.
И в този ред на мисли, с решението да ползваме кредитна или дебитна карта, ние поемаме доброволно риск и е добре да знаем в какви случай имаме право да претендираме и в какви - не.

Успех, мариета.

# 192
  • ГОре на черешата...

Благодаря  bouquet!

# 193
  • София
Мариета, все пак не се ли сещаш къде ти е откраднат ПИН-а?

Ако си теглила някога на банкомат и някой те е следил и го е видял, после са те следили пък да те набарат в магазин и да те блъскат и да ти откраднат портфейла?

Това не е невъзможно в малък град.... така си мисля.

Ти какви версии имаш за откраднатия ПИН?

# 194
Браво, Мари-ета! Прочетох историята ти от началото.Радвам се, че има хора като теб! Браво, че не пи една студена вода като повечето българи и не махна с ръка, а си защитаваш правата! Имаш моята морална подкрепа, дано повече хора са като теб!

Общи условия

Активация на акаунт