второ дете

• 34 814
  • 681
  •   1
Отговори
# 150
ю
Темата е за второ дете. И ето аз те питам: Защо ще решиш да имаш второ дете, което и и твое и ще го оставиш при татко му, ако вие се разделите? Ако той не иска детето? Тогава?

Дава го в дом за сираци .
Като циганките . Tired
Много българки също си дават децата по домовете.

# 151
Защо ще решиш да имаш второ дете, което и и твое и ще го оставиш при татко му, ако вие се разделите? Ако той не иска детето? Тогава?
Много ще ви замоля...децата се"случват",не се взема решение Whistling

Обърни внимание на това кото си написал ти,,не знаеш ли колко невъзпитан народ има,дето умира да задава въпроси''
Не съм казала,че някой ме е нарекъл невъзпитана.Давам непоискани съвети,защото и на мен ми се отправят такива.

EmbarassedГрешка..
.... Mr. Greenама пък ти употреби"нахални" Crossing Arms

# 152
За 2 години и половина не съм попаднала на подходящ мъж,искащ или неискащ дете.Трудно е за обяснение.Проблема е явно в главата ми..Стресирам се при мисълта за второ дете,само като си представя и имам чувството,че пак ще го отглеждам сама.А това,че ще го хвърля на таткото и неговите роднини....едва ли бих го направила.Аз съм страшен егоист не си давам нещата,камо ли детето.Мнението ми беше първосигнално.
Но ми е много болно детето ми като каже ,,тате'' болно ми е като гледа другите деца как казват ,,мамо,тате'' а той си има мама (ама за двама  Grinning) Знам,че ще става все по трудно относно липсата на баща.Животът ще покаже,колкото и да умувам сега е на празно.
А, те на това мнение съм и аз. С допълнение просто не вярвам и на друг. Затова никога няма да имам второ дете. Да не казвам никога, но случая трябва да бъде много краен.

# 153
Защо ще решиш да имаш второ дете, което и и твое и ще го оставиш при татко му, ако вие се разделите? Ако той не иска детето? Тогава?
Много ще ви замоля...децата се"случват",не се взема решение Whistling
За правенето могат и да се "случват", но раждането е обмислено решение.

# 154
  • София
Снеже, и аз така....Принц - може, може и отгоре...но деца - никога вече (добре, че и физически не мога, някак си отдъхнах ама истински).

Вяра на някого за повече деца -  Naughty Naughty Naughty Naughty
Вече искам спокоен живот без мисли за памперси, разходи и други такива екстри...А и втори път училище - а, мерси съм....И веднъж сега ми стига ooooh!

# 155
Аз много бих искала второ дете. Синът ми да си има брат или сестра. Единствено дете съм и винаги съм се чувствала самотна. Не искам и детето ми да се чувства по този начин. За съжаление няма подходящ мъж. Не искам и втората бременност да я карам сама. Гадно е. Даже и трето искам.

# 156
  • Сопот, Пловдив
Извинявам се за офтопика, но просто се замислих..

Не искам и втората бременност да я карам сама. Гадно е.

Аз пък така и не можах да го усетя това, нито сега усещам липсата на мъж около мен, но това, разбира се е благодарение на родителите ми, които много помагат и всъщност не съм нито сама, нито самотна. Може би ако съм съвсем сама и на мен няма да ми е особено добре. Мислих си още в началото като разбрах, че ще бъда самотна майка, дали няма да се депресирам от това, че нямам партньор, но засега не съм усетила нужда от такъв. Притесненията са ми само около това как детето ще възприеме, че баща му го няма.

# 157
Като казвам,че не искам отново да съм сама означава точно,че не искам да съм без мъж и баща на детето ми.Родители имам кога се караме,кога се обичаме и разбираме е въпрос на емоции и настроения,както и да е винаги ми помагат.Брат,снаха имам,приятели,комшии,като цяло имам много хора около себе си,но пак ми е самотно.Липсва ми това да си имам мое семейство.А още по гадно е когато детето ти казва ,,тате'' на комшията и на който му падне.Аз например вече не казвам ,,тате'' на моя баща,заради синът ми.Болно ми е като тръгне детето да размишлява татко ли да му каже,дядо ли ?

# 158
Rois , незнам при теб как е положението , но при мен е по друго. През бременноста си имах доста проблеми , един от който жилищен. С БНД живях 4 години и половина. След това той ме напусна. Детето стана неочаквано. Сложно е за обясняване. Да не отклонявам темата. Браво , че не усещаш липса на партньор. Явно аз съм свикнала да бъда зависима от мъж.
Като казвам,че не искам отново да съм сама означава точно,че не искам да съм без мъж и баща на детето ми.Родители имам кога се караме,кога се обичаме и разбираме е въпрос на емоции и настроения,както и да е винаги ми помагат.Брат,снаха имам,приятели,комшии,като цяло имам много хора около себе си,но пак ми е самотно.Липсва ми това да си имам мое семейство.А още по гадно е когато детето ти казва ,,тате'' на комшията и на който му падне.Аз например вече не казвам ,,тате'' на моя баща,заради синът ми.Болно ми е като тръгне детето да размишлява татко ли да му каже,дядо ли ?
Точно това чувствам и аз. 

# 159
  • Сопот, Пловдив
Rois , незнам при теб как е положението , но при мен е по друго. През бременноста си имах доста проблеми , един от който жилищен. С БНД живях 4 години и половина. След това той ме напусна. Детето стана неочаквано. Сложно е за обясняване. Да не отклонявам темата. Браво , че не усещаш липса на партньор. Явно аз съм свикнала да бъда зависима от мъж.

Съвсем ясно ми стана, че ситуациите са различни, затова и уточних, че без родителите ми, вероятно щях да чувствам нещата по-различно. И аз имах жилишен, и финансов проблем по едно време на бременността, даже смених държавата, но усещах винаги подкрепа от страна на родителите.  А и аз не съм живяла дълго с БНД, така или иначе не бях свикнала кой знае колко с него, за да ми липсва особено. Дори по-скоро така ме дразнеше, че като го видех случайно ми идваше да го удуша. Всеки е преживял различни истории и е усетил нещата различно, просто твоят пост ме накара да се замисля за себе си. А и като мине време и малкия порасне малко, може и на мен да ми залипсва да имам партньор.

# 160
Щом не сте били заедно дълго е така.

# 161
Никога не съм искала да имам две деца / с изключение, ако бяха близнаци/.
Никога не искам друг баща на детето ми, а друго дете от мен е почти абсурд.
Нямам и желание да живея с друг.
Никога не ми е липсвал бащата на детето с изключение в много тежки ситуации, но мисля, че за добро.
Това, обаче е моето мнение.

# 162
Винаги съм искала 2 деца. Макар че таткото не помагаше кой знае колко и си правеше оглушки. Да, трудно е, спор няма! Но не е невъзможно. Дъщерите ми осмислиха живота ми и го направиха по-ведър и слънчев!  Simple Smile

# 163
  • София
Никога не съм искала да имам две деца / с изключение, ако бяха близнаци/.
Никога не искам друг баща на детето ми, а друго дете от мен е почти абсурд.
Нямам и желание да живея с друг.
Никога не ми е липсвал бащата на детето с изключение в много тежки ситуации, но мисля, че за добро.
Това, обаче е моето мнение.
newsm10 newsm10 newsm10
С тази разлика, че при много екстремни ситуации мога да разчитам на БНД..е, не прекалено, но достатъчно...И това за мен е ОК...но повече деца  Naughty Naughty Naughty

# 164
Да се отчета и аз...
 Имам син на 10г от първия си брак, съпругът ми също си има щерка на 5г ... Отначало не ми се виждаше добра идея за друго дете...но на 4-тата година от съвместния ни живот ни се роди дъщеричката. Някак си и двамата чувствахме , че тя е нормалното и естествено продължение на любовта ни ! Да са ни живи и здрави  дечицата ! Бях забравила за памперсите и всичките  бебешки щуротии... ooooh! Още повече , синът ми беше бебе -мечта до навършване на  първата година а сега вече 9 г ми стъжнява живота и ми спира тоците ... А бебката е ... една глезена, чувствителна принцеса- нищо общо с батко си ... Но здраве да  е,  казвам аз !  Peace

Общи условия

Активация на акаунт