Готова ли съм за бебе или не?

• 10 102
  • 125
  •   1
Отговори
# 30
Е, добре, ама ти сега недей заради привилегиите само да забременяваш  Grinning
Завърши си образованието, намери си работа, виж дали все още ще си със сегашния ти приятел и тогава си решавай. Дай шанс да се развие връзката ви, поживейте заедно да видиш дали си пасвате напълно. Вярвам ти, че е невероятен, ама нещата много се променят, когато вместо да ходи по дискотеки или да излиза с приятели ще трябва да сменя памперси.

# 31
Еми уча за мед сестра мисля,че няма да ми е много трудно имаме 2 бременни в курса и са с големи привилегий Simple Smile

А като родят как ще се справят с учението?

Не съм завършила медицина, но имах колежка в курса, която постоянно се опитваше да мине с номера, че е дошла на изпита, едвам е намерила кой да й гледа детето, едвам учила защото плачело, а накрая я и скъсали.... Е ,някъде минаваше номера, ама кара трети курс два пъти  Mr. Green

# 32
  • София
Да учиш за медицинска сестра не е най-трудното нещо на света, има много по-сложни неща. Ще се справи с бебето и после ще си работи спокойно.

# 33
Е, добре, ама ти сега недей заради привилегиите само да забременяваш  Grinning
Завърши си образованието, намери си работа, виж дали все още ще си със сегашния ти приятел и тогава си решавай. Дай шанс да се развие връзката ви, поживейте заедно да видиш дали си пасвате напълно. Вярвам ти, че е невероятен, ама нещата много се променят, когато вместо да ходи по дискотеки или да излиза с приятели ще трябва да сменя памперси.

Аз не съм казала,че заради привилегиите ще забременявам Simple Smile просто имах предвид,че не е чак толкова трудно да имаш бебе и да учиш медицина Wink

Еми уча за мед сестра мисля,че няма да ми е много трудно имаме 2 бременни в курса и са с големи привилегий Simple Smile

А като родят как ще се справят с учението?

Не съм завършила медицина, но имах колежка в курса, която постоянно се опитваше да мине с номера, че е дошла на изпита, едвам е намерила кой да й гледа детето, едвам учила защото плачело, а накрая я и скъсали.... Е ,някъде минаваше номера, ама кара трети курс два пъти  Mr. Green

Ами защо да не се справят,ако има кой да ги гледа баба,майка? Wink

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 18:54 от Boten Mary

# 34
Мисля,че той е човека невероятен е

По принцип невероятните не карат 20-годишните си приятелки да си зарязват следването и да раждат деца  Wink Просто е несериозно и незряло.

# 35
Мисля,че той е човека невероятен е

По принцип невероятните не карат 20-годишните си приятелки да си зарязват следването и да раждат деца  Wink Просто е несериозно и незряло.

Той не ме е карал да зарязвам следването даже обратното Wink

# 36
Здравей!Не мога да ти дам съвет,но мога да ти кажа какво стана с мен.На 24 години съм.Бях на 19 когато тръгнах с моя приятел,все още сме заедно.Два три месеца след като тръгнахме заживяхме заедно,аз станах студентка,сега напролет завършвам.Имаше един период,някъде след първата година когато много се бяхме ентусиазирали да имаме дете.Правихме опит един месец,не се получи.От самата мисъл че може да съм бременна преди да ми дойде много се плашех,все пак бях  още първи курс,все още на 20 и така,като поговорихме с моя решихме, че все още не ни е време.Та радвам се,че тогава не се получи.Поживей с него да видиш какво ще се получи,дали наистина толкова много си пасвате,за да имате деца.Поздравявам те за това че учиш медицина,изкарай си я много е хубаво това да знаеш,че имаш зад гърба си образование.

# 37
Не, просто правилен съвет за да не се вкарва толкова млада във "филма".

# 38
О, щом мислиш да учиш медицина - в никакъв случай не се отказвай! Особено, ако си се насочила да станеш общо практикуващ лекар. Свекърва ми работи като такъв и такова нещо като криза в тая сфера няма, а това е много важно в днешно време!
Друго: тя  е родила и е продължила да учи, но е оставила бебето си на 40 дена да го гледа баба му (нейната свекърва). А тя (моята свекърва - много сложно го обясних  ooooh!) е отишла в София да учи и живеели на квартира с нейния мъж (иначе са от село и са оставили детето при баба му на село) и са си ходили на село 1 път седмично. Та мисълта ми е, че ако има кой да гледа бебето нон-стоп, можеш да родиш и да учиш, но ако няма - по-добре не рискувай. От опит ти казвам, че гледането на дете не е лесна работа, а много често е дори неблагодарна. Трябва здрав дух, здрави нерви, здраво тяло, изобщо едно голямо изпитание за тялото и за нервите, а най-вече за връзката. Много връзки дори се провалят на този етап, защото гледането на бебе никак не е както човек си го представя - много по-трудно е (доживях да го кажа  и аз; не вярвах докато не го почувствах на гърба си) ooooh! Образованието ти за момента е най-важно - от това зависи твоето бъдеще! Пак ще кажа - мисли! Може много да си промениш мнението и за мъжа, и за връзката ви докато станеш на повече години - не избързвай!

# 39
Завърши си и после ще му мислиш Simple Smile Правенето на децата е лесна работа , ама ако се окаже , че той не е мъжът на мечтите ти ???

# 40
Едва ли нечие мнение тук, може да ти даде готовия отговор, той си е в теб, в твоите чувства, в обстоятелствата, силите и възможностите, в партньора ти и вашите отношения.
Аз мисля, че трябва да си дадеш време, изкарай си 1-ви, 2-ри курс на спокойствие, все пак, те са важни, запознаваш се с колеги, преподаватели, с материята, така ще прецениш по-обективно дали ТИ ще се справиш с няколко дини под мишницата. Има прекрасни  примери - жена учи 3 висши и отглежда 2-3 деца, докато междувременно работи на 2 места, но това не е за всеки.

# 41
  • София
Завърши си и после ще му мислиш Simple Smile Правенето на децата е лесна работа , ама ако се окаже , че той не е мъжът на мечтите ти ???

Ако се е окаже, че не е мъжът на мечтите й ще си намери друг.   Wink (На тая крехка възраст почти сигурно е, че ще има друг). Детето обаче си остава за цял живот. Друг е въпросът, че не е много добър вариант да го хвърли на бабите да го отглеждат.

# 42
За една жена с малко дете е много по-трудно да намери подходящ мъж. Гледам майка ми, след като се разведоха с баща ми поне 10-12 години не можеше да намери подходящ мъж и мъжете се отказваха най-вече заради това, че има 2 малки деца.  (И тя млада и зелена - забременяла на 17 със сестра ми, мен ме е родила на 20, на 22 се развела, пак никой не я искаше въпреки че беше и все още е хубава, а тогава беше и млада; чак над 30 години намери мъж, който да се обвърже с нея, иначе не я вземаха насериозно. А ние вече бяхме пораснали, когато си намери втори мъж. Но обикновено никой не взима това предвид, когато се обвързва с някой - все си мисли, че любовта им ще е вечна. Реалността обаче поднася изненади и то неприятни. Моите наблюдения са, че всички, които се женят/омъжват млади, се развеждат. АЗ също минах по тоя път, сестра ми също. Затова казвам - не избързвай!)
Така че и това не е опция. Децата са нещо сериозно.  Naughty
Иначе и майка ми след като ме е родила е ходила на изпити, но пак баба ни ни е отгледала, за да може тя да учи - май е било навик едно време така да се процедира.  Laughing Но днес времената са различни - повечето баби също ходят по цял ден на работа и нямат възможност да се занимават с деца.

# 43
Има прекрасни  примери - жена учи 3 висши и отглежда 2-3 деца, докато междувременно работи на 2 места, но това не е за всеки.

smile3538 smile3538 smile3538

Тази жена лично ли я познаваш? Просто ми се струва абсурдно  Crazy

# 44
  • София
Този пример не е прекрасен, ами направо плашещ. Добре, че не се среща в реалността.

Общи условия

Активация на акаунт