Отговори
# 675
Кога мислите да направим тема за родени декемврийски бебчета?
Тази тема се прави, когато всички родим (почти де, все пак не можем да изчакаме и последния записан да се отчете, най-малкото, защото не всички записали се в списъка са активни). Доколкото ми е известно, не е позволено паралелно да има 2 декемврийски теми - една тук и една в "родени". Затова за момента споделяме на едно място. Simple Smile
Гледам, че днес ражданията са бързи. Хайде честито на вече родилите и същия такъв скорошен успех пожелавам и на другите, тръгнали да го правят. fingerscrossed

# 676
Честито на Бубси Simple Smile
Честит Рожден Ден на двете рожденнички newsm59
Аским, честито да сте живи издрави Heart Eyes

# 677
Ейй никакво местене без нас неродилите Rolling Eyes
Все пак и на нас са ни полезни казусите, които разисквате  Hug.
А и вие ако се преместите тука ще настане такова депресантско настроение, че.. Има още 10 дни от декември, имайте малко търпение и за нашите бебчета  ooooh!

# 678

Въпроса ми е дали и вашите педиатри са ви забранили 80% от храните..в общи лини ми остават картофи,ориз и ябълки,месо

Цвете мислех ,че само моята педиатърка разсъждава така  Joy Тя освен ,че е педиатър е и алерголог.Режима ,който ми наложи не е забранителен ,а ограничителен.Цитруси,млечни продукти-ограничени количества на ден,а примерно шоколад,вафли и всякакви пакетирани храни,полуфабрикати и т.н. - забранени.В шоколада ми обясни ,че имало нещо много вредно за бебетата,но забравих какво беше.Точно преди тя да дойде си бях приготвила една вафла Морена да си изям(по този повод се сещам,че и фъстъци ми забрани,само сурови ядки можело) ,и като ми каза какво трябва да ям и какво не - щях да се разплача  Laughing И й викам "Ееее поне вафличката да си бях хапнала преди да дойдете" .. Горе долу го спазвам режима..единственото трудно ми е млечното ограничение да спазвам(до 100 гр на ден) ,защото 1 чаша мляко да изпия сутринта и после вече край за деня,нито сиренце нито кашкавалче мога да си хапна ...но комшийчето ми е на 2 годинки и има алергия към млечния протеин,като гледам майка му как се мъчи горката какво да му готви постоянно и като гледам и самото дете как се дразни- хапва му се всичко каквото види (нормално за всяко дете)... ии веднага ми минава мерака за млечно Simple Smile Ще изтърпя няколко месеца ограничение Simple Smile

За еднократната помощ при раждане - вече ми стана ясно ,че се подава в Агенцията по социално подпомагане,но коя? По постоянен адрес на майката ли ? По адрес на бебето ? Или по настоящ адрес на майката ?  Laughing И ако родителите имат брак,трябва ли допълнителен документ или само ксерокопие от акта за граждански брак ?

# 679
  • Варна
Момичета бързам да се похваля моят мъж ми предложи днес точно на моя рожден ден толкова съм щастлива целувки на всички  Hug

# 680
Маринка цитирам ти: "Какво трябва да направите, за да получите помощта
Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат:
1. оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;
2. копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката;
3. удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца;
4. лични карти  на деклараторите (за справка)."

Документите се подават по лична карта.  Peace

# 681
Евридик@ много благодаря за полезните статии , още сега ще ги приложа. Вече се изакахме както си трябва, но при всяка смяна на памперса е напишкана и има пръцнато. Хапва по 7-8 пъти на ден , но това е защото през нощта спи близо 5-6 часа или поне аз на това го отдавам  Simple Smile .

# 682
  • София
Здравейте бъдещи и вече станали майчета!
Аз вече взимам да си мисля, че ще остана последна в немичката и честно казано ви завиждам, че вече можете да гушнете вашите бебоци. Стискам палци на darling  всичко да мине ок!

Споко, с теб съм  Peace Дано скоро и ние родим здравите си бебчета  Praynig Накрая е много тежко.

# 683
Здравейте, момичета и вече щастливи мами! Simple Smile

Чета ви, но нещо не мога да се наканя да пиша. Само нещо ме провокирахте с тези помощи. Питате за документи...А аз да ви попитам, не четете ли първа страница? Има толкова полезни неща! Включително и линк към дирекция "Социално подпомагане". Там са описани всички помощи и какви документи са необходими. Документа от служба ГРАО е за родените от майката деца, а не за семейно положение.

Хубава и спокойна вечер на всички! Peace

# 684
Привет дами!
С тези помощи вече ме блъсна главата...Как ще мина 200 км да подавам документи просто не знам! ooooh!
Ние като не сме женени с таткото за детските ще ми трябват ли неговите доходи?
Стискам палци на всички нуждаещи се !
Ашкъм честито бебче!

# 685
Привет момичета,

бяхте пускали преди бг сайт със страхотни коледни костюмчета за бебенца, дали някой го пази   Simple Smile не мога да го намеря на 1ва страничка, ако  е бул там

благодаря

# 686
Здравейте, влизам само да споделя радостната новина - в събота, 17.12, в 12,30ч се роди нашият син Стефан, 3.398кг 57см, нормално раждане. Вече сме си вкъщи и се нагаждаме един към друк, по късно ще мина да споделя подробности, само искам да кажа че стана толкова бързо и лесно, че още ми е като насън Simple Smile

Спокойна вечер от нас

# 687
Ние като не сме женени с таткото за детските ще ми трябват ли неговите доходи?

НЕ Simple Smile

Честито бебче на Zana 333! Да сте живи и здрави и да растете спокойни!

# 688
Две ЩЪРКЕЛОВИ ВЕСТИ !!!

Днес около 11.30 часа се е родил Деян на мама Eleonore. Малкия тежи 2,800 кг и 49 см
Да и е честит малкия мъж Simple Smile  Hug

Другия щъркел е от

Мама pilleto в 8.50 часа е родила дъщеричката си с планово секцио ,тежи точно 3 кг, 48 см И двете се чувстват добре. Името не го разбирам понеже е на латиница Embarassed,пише Ivaya (Ивайла може би)
Честита дъщеричка,много много да ви радва !!

# 689
Към ЛЛЛ: Когато малката засуче, има един момент на 10-15-секундна болка. В първите дни беше по-силна, направо съм се превивала до отминаването й. Сега обаче ми прави впечатление, че поотслабна, а в дясната гърда дори май я няма (или при някои от кърменията не се появява). Каква може да е причината за това? Възможно ли е да е от все още неотворени каналчета? И има ли начин да помогна за преодоляването й, или ще трябва да стане от самосебе си? Благодаря предварително за отговора!  bouquet

Здравей Teddy и честита ти дъщеричка!
 Споделила си, че при засукване изпитваш кратка, но силна болка. Би ли разказала къде усещаш болката - в зърната, вътре в гърдата или другаде?
 Кърменето обичайно е приятен и естествен процес и  носи позитивни усещания както за бебето така и за майката. Наличието на болка обикновено е знак, че нещо има нужда от промяна или корекция. То е същото като камъчето в обувката, болката сигнализира, че трябва да събуем обувката и да го изхвърлим Simple Smile
 Когато бебето е засукало добре гърдата, зърното попада навътре в устичката му, върху мекото небце, където е предпазено и защитено от механични въздействия при сукането.
  Има няколко неща ,за които би могла да следиш, за да помогнеш на дъщеричката ти да поеме и обхване добре гърдата, при което обикновено не би следвало да усещаш болка в процеса на кърмене.
 Добре би било да си подсигуриш удобна позиция за кърмене, в която да не усещаш напрежение в гърба или другаде. Може да си помогнеш с възглавници или да опитваш различни пози за кърмене докато намериш най-удобните и за двете ви.
 Бебето би било добре да бъде поставено на гърда с коремчето обърнато към корема на майката, ушенцето, рамото и бедрото му  да са на една линия.
 От значение е и бебето да обхване гърдата с широко отворена уста, обхващайки част или цялата ареола, с устнички обърнати навън като на тази снимка ,на която се вижда и как нослето леко докосва гърдата.
 Би могла да поощриш Николина да отвори широко уста като погалиш със зърно горната и устничка. Ето и две клипчета :цък и цък
 Ако в началото или по време на сукане усетиш силен дискомфорт или болка може нежно да прекъснеш кърменето като плъзнеш чисто кутре в ъгълчето на устничките и, между челюстите, така че да се освободи вакума, и отново да опиташ. Ако се наложи би могла да повториш няколко пъти това, докато успее да обхване добре гърдата. Кърменето е вроден за бебето инстинкт, но понякога началото кърменето е етап, в който майката и бебето се учат един друг и се усъвършенстват.
 Предполагам, че биха могли да са ти от полза следните статии:
Как да разположим бебето за кърмене?
Правилно поставяне на бебето на гърда
 Ще очаквам отговора ти и се надявам, че някои от идеите ще доведат до позитивен резултат!

Ще следя за отговора на тоя въпрос  Peace - и аз съм така - болката наистина не мога да я опиша , мисля ,че е от наместването на зърното в устичката , боли зверски ... След това отминава ... На другата гърда болката е по-слаба ...  ooooh!
Радостче, виждам, че и ти си споделила, че усещаш болка при засукване на бебето. Надявам се информацията в поста ми към Теди да е от полза и при вас. Ще се радвам да пишеш как сте!

Общи условия

Активация на акаунт