Интериорен стил по аматьорски 3

• 52 697
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Оризова хартия. Прозрачно е, но е и матово. Едно време с него си копирахме кройките от списания. Като сложиш пауса върху хартия можеш да видиш очертанията на долния лист. Разбра ли ме? Laughing

# 496
Оризова хартия. Прозрачно е, но е и матово. Едно време с него си копирахме кройките от списания. Като сложиш пауса върху хартия можеш да видиш очертанията на долния лист. Разбра ли ме? Laughing

Разбрах те много добре, щото и аз съм живяла едно време. Crazy  bouquet

# 497
...
Цоне, точно това е проблемът - няма стена.  Телевизорът трябва да се пльосне по някакъв начин в средата на помещението, като зад него е кухненския плот, а срещу него е лежерната част на помещението - диван и съпътстващи. ...  По принцип апартамента е доста шантав и дава много възможности за творчество ...

В този апартамент, като няма стени и под, поне таван има ли? Ето решение за "в средата на помещението" и "няма стена":

Подозирам, че е с дистанционно и ще може да се вдига, завърта и накланя. Мъжете харесваме играчки с копчета, та "семейния съвет" ще предпочете този вариант пред статива ( и кабелите по пода).

# 498
  • Варна
Норче, благодаря ти! Hug

Casual_Noble, писах по-горе, че сме с южно изложение и ако сложа подобен витраж, ще става баня в къщи. Всъщност на мен прозорците са ми най-малкият проблем. Мога да ошкуря, или да пребоядисам первазите, на самите стъкла имам залепени едни цветни фолиа, пердето и корниза изчезват. Но стои голо така. За самата стена ми се ще нещо да измисля. Само по прозорци стои голо и, не, че има смисъл от пердето сега, но точно по тая причина все още го държа. Whistling

Ако е с витраж е добре да се махнат тези малките прозолчета и се сложи един голям - когато е цветен  витража пропуска по-малко светлина и е страхотно! А и сега ги монтират в стъклопакет - така ще имаш изолация, особено ако сложиш от тези стъкла сънгард, щом си с южно изложение. Но наистина е скъпо удоволствие, но ако го направиш, ще видиш, че това ще е бижуто на къщата Simple Smile
Идеята с картините, или семейни снимки също е ок, а може би това е удачно за място за растения?

# 499
  • Варна
Като стана въпрос за стойки за телевизори: http://brandiyski.blogspot.com/2011/08/wooden-stand.html

# 500
Явно само на мен не ми се отваря снимката , или я няма вече...

Малко извън темата , извинете, Реа на автара ти е картина на Л. Ефремов, нали. само неговата техника е с върха на нож, а може би има други?

# 501
 Славейче, от 34-те спални харесах 2 на 100% .. и то точно тези, с гледка към море Simple Smile

И то заради гледката ли  Laughing
На мен ми харесват тези с високите тавани и със скосените такива, и разбира се - моята любов -  френските прозорци  Blush Обичам сутрин да се събуждам от слънцето/светлината. И поради тази причина спалнята, която си си харесала, pina, ми се вижда твърде мрачна за моите представи  Sunglasses До този момент не се бях замисляла за падащи книги от стелажи... и сега вие ми вкарахте параноя  Laughing

Понеже все още съм на първа тема  Embarassed , pina, имам една спалня за теб - черни стени с черни мебели. Като чуя комбинацията ми звучи ужасно, но в действителност е много интересно Sunglasses

polin_a, няколко идеи и от мен Simple Smile
Френски прозорци с цветно фолио - аз обичам DIY и си мисля, че това няма да е особено трудно. Аз съм лепила веднъж и се учудих колко добре се получи  Crazy
Ако решиш да са снимки мога да ти предложа няколко идеи, които аз харесвам за стена:
Стена с черно/бели снимки в черно/бели рамки
Интересна рамка
Не знам как се наричат този тип картини - все едно е една голяма, но е нарязана
Кутии-рамки пълни с нещо  Simple Smile За първи път ги видях в една верига сладкарници и много ми харесаха. Там бяла пълни със сушени плодове, имаше с бонбони, с цветя, с ядки

Лично аз бих взела някакви кокетни завески за прозорците (ти вече си решила да смениш/освежиш дограмата) и бих запълнила стената с някоя от горните идеи. Можеш да го направиш тематично - някакъв определен цвят/стил.

И една комбинация прозорци, който много ми харесат но си мисля, че тази форма на горния прозорец трудно ще се постигне  Crazy

# 502
# 503
  Три части - триптих.
А , отговорили са ти Simple Smile А двете спални харесвах разбира се и заради морето, но и интериорния им дизайн ми е доста по вкуса Simple Smile
Още една необичайна рамка Simple Smile Ставаща на масичка.

# 504
Barbabeau , Елинор благодаря, че ме образовате   bouquet Сега е в пъти по-лесно да ги намеря в изображенията на гугъл  Mr. Green

Сега се замислих - струва ми се, че съм виждала и на повече от три части раздробени  newsm78 или само си въобразявам  Crazy

# 505
Момичета, много ви благодаря за думите, наистина имам нужда от терапевт, хубавото е,че в случая форума свърши работа. (снощи ми се разпадна интернета и затова чак сега...).
Жената на брат ми си купи апартамент преди 2 години - тогава още не му беше жена. Работила в Гърция, имала пари, купи си го и за две седмици си го обзаведе с всичко,което й харесва. Дали заради нея, но ми се искаше някак си и ние да имаме тази възможност, струваше ми се,че това е естествения ход, че човек като тръгне да си купува жилище, ще има и пари за обзавеждане. Ние купихме абсолютно инцидентно, от скарани роднини,на 50% от пазарната цена и затова нямаме нужната финансова подготовка за обзавеждане. И това ме мъчи , плюс че мъжа ми само мрънка " Няма къде да си прибера обувките, няма къде да си закача палтото". Twisted Evil

polin_a, на мен много ми харесва площадката и прозорците в този вид и идеята да позапълниш стената с нещо в рамки най-много ми допада от предложенията. Прозорчетата са адски романтични, само не знам какво усилие ти коства да ги почистваш ( това за маниашкото чистене трябва да го пише в хороскопа на Телеца  Simple Smile ). Та, мисълта ми е,че за мен това би било фактор да ги премахна и да заместя с нещо по-достъпно и лесно за почистване, но иначе визията в този вид ми е симпатична.

Хриси, не една болест ни тресе двете с теб, а поне две

# 506
Съжалявам,че така нахлувам в темата,но не мога да се стърпя и да не споделя с вас нещо лесно,бързо и евтино.Полина,спомням си в детството ми мама  да "обработва" стъклото на кухненската врата със смес от английска сол и бира.Не си   спомням съотношението межди тях,но тя топваше в разтвора памуче и "потупваше" върху стъклото с него.След като изсъхне,стъклото приличаше на заскрежено.Матово е,не се вижда навън и не личи ,когато се напраши!Мисля,че това е удачен вариант,като се има предвид,че все пак това е стълбище и няма как да се почиства основно всеки път...Сега се сещам,че ако искаш,може да добавиш и примерно боя(акварелна или темперна) ако искаш да не е прекалено скучно.Когато решиш,с вода и парцал измиваш стъклата и ...пак същата процедура.Ако решиш да пробваш,покажи после резултата

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 11:03 от St_St75

# 507
  • София-в сърцата на моите деца
Полина, по магазините за тапети предлагат прозрачно фолио за прозорци, мисля  че беше 2.90 /м.Има шарено -има и като заскрежено! Ние имаме подобни прозорци в тоалетната и ги направихме с нещо шарено  в тон с плочките! Стана като витраж!Всички си мислят,че е рисувано, а то....прозрачно фолио! LaughingНо пък се мие и се трие и няма проблеми! Peace

# 508
Пол, според мен няма нужда да се разбива стената. Момичетата са ти дали идеални съвети от който най- много ми допадна - махаш пердето и корниза, изшкурваш дограмата ( може да я направиш като състарена ) или я боядисваш с бяла боя ( защото е в коридор ), прозорците се облепват с фолио ( у дома долната част на вратите на терасите съм ги облепила с безцветно фолио на фигури, стана много добре ), може да е в цвят/цветове защото ще стане много свежо. В зависимост от дограмата и прозорците можеш да сложиш или картини или снимки на семейството с определен цвят рамки. Много ми допадат прозорците, много са интересни аз бих ги запазила в този им вид. Вече няма такива  Crazy

Славейче, много ми хареса рамката, веднага си я "откраднах"  Grinning

Малко извън темата , извинете, Реа на автара ти е картина на Л. Ефремов, нали. само неговата техника е с върха на нож, а може би има други?

Не съм сигурна, така, че не знам какво да отговоря  Embarassed

# 509
плюс че мъжа ми само мрънка " Няма къде да си прибера обувките, няма къде да си закача палтото". Twisted Evil
Amelly, стимулирай го да вземе и да измайстори нещо. Wink Peace

Не съм сигурна, така, че не знам какво да отговоря  Embarassed

В Гугъл излиза на неговото име.
ОМГ, колко много еднакви картини! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт