Интериорен стил по аматьорски 3

• 52 699
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
Привет,момичета!Много ми се искаше да ви настигна,но това май няма да се случи с това темпо на писане  Mr. Green
Стигнала съм до средата на 2-та темичка,но не издържах и подхванах тази!И ми стана много тъпо като четох 4-5 странички за някакви чашки,чинийки и някакъв Маккун,показани от Цонна,и нищо не мога да видя!Както и за "ценностите" на Пина,но включих си въображението  Mr. Green!
Коментирали сте камините,както и много други неща,за които имам мнение,но...малко късно!Но ще кажа само,че камината е нещо,без което просто вече не мога да живея!Отопляваме цялото си жилище от 120кв.,всички спални,кухната,хола,трапезарията,коридор и двете бани!Даже и водата в бойлерите,когато няма слънце и не може със слънчевите колектори.Като кажа отопляваме,имам впредвид наистина отопляваме,че даже май става прекалено топло  Mr. Green За това,че съсдава уют-е ясно,пък и стаята е друго с канина!Просто я обожавам!
Аз също гледам през прозорците на хората,и като се замисля...от малка го правя  Embarassed Но от както обзавеждаме жилището си,открих много неща за себи си,опознах се още по-добре,както и човека до себе!!!
П.П.Извинявам се за начина,по който се натресох в темата!Имам чувството,че съм влязла с взлом  Embarassed

# 481
Просто идея: Обединявате прозорците в един голям, както казва мъжът ти, слагате витраж (или имитация, според средствата) с леко матови стъкла. Без завеси.
Като това. Но за мен категорично без цветето, само проста фигурална решетка.
_1_, _2_, _3_, _4_

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 12:23 от Barbabeau

# 482
  • Варна
Мацки, да запитам нещо. Blush

Имам в къщи вътрешно стълбище с много малка площадка, буквално метър на два. На стената има два малки прозореца, разположени един под друг. В момента има корниз отгоре и перде, което ще изхвърля при първа възможност. Работата е там, че не мога да измисля нищо за тая стена. Мъжа ми ми предлага да избием стената между двата прозореца и да сложим голям панорамен, обаче гледката ми е към съденият двор и не е особено красива. Whistling Ако можете да ми помогнете с някоя идейка, много ви благодаря предварително! Hug
Ммммм един страхотен витраж?
Дори да не е цветен придава привкус на уникалност:
http://www.shutterstock.com/pic-3274777/stock-photo-yellow-flowe … trage-window.html

Ха! Докато пишех и вече... Joy

# 483
В този витраж  ми останах очите. Ето как мога да преградя спалнята. Обаче в БГ кой знае на какви цени са? Confused

hrisi74 ,и аз съм на мнение , че би било по- добре да се обединят прозорците. Не съм фен на затварянето на прозорци.

# 484
В този витраж  ми останах очите. Ето как мога да преградя спалнята. Обаче в БГ кой знае на какви цени са? Confused

Да, разкошно е, както и останалите. Heart Eyes Обаче. С южно изложение сме и направо не сме за такива огромни витражи. ooooh! Тези двата ни малките са единствените в къщи без външни щори. Единствено на тях стоят старите ролетни, но искам да ги махна, обаче задължително трябва да измисля нещо друго. Tired Хем искам светлина, хем.... Whistling То какви ли и варианти ми остават. Whistling Освен да сложа някоя светла завеса. Rolling Eyes Оф. Tired

# 485
  • Варна
В този витраж  ми останах очите. Ето как мога да преградя спалнята. Обаче в БГ кой знае на какви цени са? Confused
На витражите Тифани е 600-1200 на квадратен метър.
Но има и по-евтини варианти като налепени директно върху стъклото оловни ленти и оцветени или облепени с фолио (псевдо витраж) - ето един начин за направи си сам: http://napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=194

# 486
В момента има такъв , от самозалепващо се фолио. Освен , че в ъглите се разлепил и ми е писнал, не съм доволна от поставянето му. Аз сама си го лепих. И сега като доразбием на лято стената май това е варианта пак да си го направя  паксама.Но на по- голяма площ - цялата стена дали няма да личи повече каква съм аматьорка? Grinning Благодаря, Doris  Hug

# 487
  • Варна
В момента има такъв , от самозалепващо се фолио. Освен , че в ъглите се разлепил и ми е писнал, не съм доволна от поставянето му. Аз сама си го лепих. И сега като доразбием на лято стената май това е варианта пак да си го направя  паксама.Но на по- голяма площ - цялата стена дали няма да личи повече каква съм аматьорка? Grinning Благодаря, Doris  Hug
Опитай със самозалепваща лента да "нарисуваш" проекта и малки парчета различно витражно фолио за попълване - става по прецизно и лесно. Аз бях направила нещо на стъклото на вратичката, зад която е монтиран електромера, но стана инцидент и го строших Wink Сега също замислям наново, но ще опитам с боя за стъкло.
Не мога да събера смелост за по-мащабни проекти, все не ми стига времето и се боя, че ще стои започнато Simple Smile

# 488
Пол, снимай и покажи! На мен лично не ми стана много ясно, та ще е по - удобно с една снимка, сигурно така ще ни дойдат повече идейки.  Hug

# 489
Благодаря на всички за споделеното за стативите. Аз се заемам да търся и ако "семейният съвет" го одобри, ще се похваля.

Ама вие верно ли бихте дали толова пари за стативчето? Забивам на стената и спестявам за друго. Whistling

Цоне, точно това е проблемът - няма стена.  Телевизорът трябва да се пльосне по някакъв начин в средата на помещението, като зад него е кухненския плот, а срещу него е лежерната част на помещението - диван и съпътстващи. Зад тв има един ъгъл от стени, които са само по 90 см. широки. Първото нещо, което си помислих, като гледахме апартамента беше, че няма къде да се сложи тв. Този статив е първата мебел, която ми се стори подходяща в случая. По принцип апартамента е доста шантав и дава много възможности за творчество, какъвто талант аз нямам. Някои от вас биха го направили направо прекрасен.

Polin, и аз не виждам нещо по-добро от витраж за твоя случай с прозорците. Но ако не възприемаш идеята и решиш да слагаш завески, мисля, че е по-добре да сложиш някакви светли щори. Дори най-евтините щори, тези дето висят на едни ленти надолу, вертикалните, ще стоят по-добре от завеси на стълбище. Така аз си го представям.

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 13:53 от Casual_Noble

# 490
Момичета, понеже polin_a няма възможност в момента да пусне снимка от къта който иска да преправи, ме помоли аз да го направя.

Ето снимка от стълбището: http://prikachi.com/images/276/4236276c.jpg

# 491
  Славейче, от 34-те спални харесах 2 на 100% .. и то точно тези, с гледка към море Simple Smile
Имаше една спалня и от коментираните от нас палети, още една която беше ужасно мъничка, но се сетих за спалнята на една приятелка, която си беше направила спалнята на "балкон". Стаи с адски високи стени (май над 3.50) и беше сложила стълбички от талпи за балкончето-спалня насред всекидневната. Колко жалко, че къщата е съборена, бих снимала...Имаше и антре с прозорци от рисувано стъкло.

# 492
Момичета, понеже polin_a няма възможност в момента да пусне снимка от къта който иска да преправи, ме помоли аз да го направя.

Аз не разбирам смисъла на пердето в момента  newsm78, само отежнява обстановката.
Витражът остова най-доброто решение според мен.

# 493
  • густо майна Филибето
На мен идеята със статива много ми хареса. Само кабела не знам къде ще се мотае, ако е далеч от стена.
Ето ги и соц сладкарските столчета, на мен си ми харесват, но Фройд ще се изкаже защо Laughing И техния скъп побратим ми хареса много.

За стълбището и аз си мисля, че матирано стъкло ще е подходящо. Баба ми слагаше на южните прозорци паус, който вършеше същата работа. При нея основния мотив беше да не й избеляват пердетата Simple Smile Може и нищо да не се избива, между двата прозореца - две картини или снимки в квадратни рамки, повтарящи прозорците.

# 494

Аз не разбирам смисъла на пердето в момента  newsm78, само отежнява обстановката.
Витражът остова най-доброто решение според мен.

Норче, благодаря ти! Hug

Casual_Noble, писах по-горе, че сме с южно изложение и ако сложа подобен витраж, ще става баня в къщи. Всъщност на мен прозорците са ми най-малкият проблем. Мога да ошкуря, или да пребоядисам первазите, на самите стъкла имам залепени едни цветни фолиа, пердето и корниза изчезват. Но стои голо така. За самата стена ми се ще нещо да измисля. Само по прозорци стои голо и, не, че има смисъл от пердето сега, но точно по тая причина все още го държа. Whistling

.....- две картини или снимки в квадратни рамки, повтарящи прозорците.

Да, добър вариант. Thinking И ако махна боята от первазите, мога да съчетая цветово с евентуалните картини. newsm78 Хм. Дано ми се избистри като идея. newsm78
Какво е паус?

Общи условия

Активация на акаунт