Коледата на вратата чука,октомврийче сладко вкъщи гука!

• 25 421
  • 707
  •   1
Отговори
# 120
Хе хей здравейте и от нас! За такава Коледа си мечтаехме от години. Е аз както всеки ден и на всеки празник бях заточена в кухнята ама пък всичко стана повече от вкусно и всички си облизаха пръстите.....ама съм майстор Simple Smile Ние като едно голяяяяяяяямо семейство и вчера и днес бяхме бая хора, едни си тръгват други идват и така ама нищо тази Коледа съм добре настроена Simple Smile
Ники получи купища подаръци- дрешки, дрънкалки, люлка, маратонки и парички и други. Утре пък сме на гости на две места и от там чакаме подаръци така че детето е готово за месеци напред Simple Smile
Костюма на Дядо Коледа, който ни го подариха преди около месец се оказа малък та го сложихме само за снимките ама то достатъчно:)
И ние се подухме от ядене, пиене, а аз и от готвене Simple Smile)

Е това е засега! Пожелавам на всички спокойна нощ!

# 121
  • Нейде из лудите гори...
Хей, здравейте и от мен Simple Smile Празниците поотминаха, но разходките са в разгара си  Crazy
Много съм доволна, че тази година апетита ми беше в отпуск и ни веднъж не преядох  Mr. Green Mr. Green Обиколихме всички баби... събрахме си подаръците... и се посмяхме доволно  Crazy
На Бъдни вечер Ая се представи великолепно  Heart Eyes Кротува, будува , а и първият ми братовчед беше на гости , а той е на 10 месеца  и лудницата беше пълна...  Mr. Green По-хубава Бъдни вечер не сме имали - с 2 нови бебета  Heart Eyes Приказка Simple Smile
Вчера ходихме при бабите от рода на ММ Simple Smile Там обаче малкото реши да покаже глас и да им "изпее" няколко песни  Mr. Green Натрупали се 5 жени около нея и се опитват да я успокоят.. Казах им , че ще спре да плаче единствено като е в мен ... и те след 10минутни опити да я успокоят най-накрая ми я дадоха...свекито само вика " Така е Ая , като майка ти не те показва на никой... няма да искаш да стоиш в други"  #2gunfire Ама да е жива и здрава Simple Smile
Днес отиваме към Русе с ММ , че имаме среща на класа и ще е голяма забава...до скоро

# 122
Весела Коледааа, с пожелание да сте живи и здрави всички, много обичани, къщи изпълнени с топлина, любов и много детски смях  Hug
Моето малко Митенце получи много прекрасни подаръци, на Бъдни вечер се държа прекрасно, раздава усмивки на всички и по много  Mr. Green сладкишчето на мама, държа се великолепно  Heart Eyes и аз като Марсика ще кажа, че не сме имали по-прекрасна Коледа от тази  Heart Eyes

А Марси, твоето свеки ме разби  smile3532 аааа ама ти как може да не показваш детето на никой, а? rotfImao
Хайде ставам засега, хубава вечер на всички  Heart Eyes

# 123
Здравейте, момичета!

Току що качих три снимки на Кали в албумчето "Нашите бебета", че отдавна не бях качвала.

Днес ходихме в мола на Цариградско шосе и там имаше безплатни снимки с Дядо Коледа- разбира се, не пропуснахме събитието. Кали не плака, но гледа сериозно. Снимката ще е готова след два дни и ми е мног олюбопитно как е излязла, мног исках да я снимам с Дядо Коледа, в случая стана случайно Simple Smile

Много се радва на музикалната си въртележка за легло, която ние с баща и и подарихме за Коледа, едната от снимките, които съм качила е с нея. Пипа играчките, маха с ръчички, слуша музиката, тази играчка е точно за нея сега. По този повод свекърва ми вчера пак се изказа неподготвена, влезев стаята на Кал ида види въртележката, че и беше любопитно, но точно в този момент Кали ревеше, че беше огладняла и свекърва ми вика " мммм каква глупост сте купили на детето, то само реве от нея"  ShockedАз излязох от стаята, за да не се скараме, а ММ направо я изгони от стаята. То бива да си нетактичен,ама чак пък толоз, абе нямам думи....Както и да е, нейна си работа, на мен ми е все тая, за мен е важно, че виждам детето колко много и се радва.

# 124
И аз качих 2 снимки на Алина Wink
После ще мина да пиша повече,че с 2 деца вкъщи е лудница Crazy

# 125
  • София
Весела Коледа и от нас с Ели!
Радвам се, че сте имали толкова приятни емоции от празника.
Аз не мога да се похваля със същото. Бяхме със семейството на мъжа ми за първи път (май и за последен) беше много тъпо. Те изобщо не спазват традициите, нямаше постни ястия, дори нямаше питка с паричка, което най- много ме натъжи. А свекърва ми само даваше съвети как да си гледам детето. Накрая и заявих, че тя е имала шанса да отгледа двама сина, сега това си е моето дете и ще го отглеждам както аз реша. #2gunfire
Така де, отсега нататък или сами или с наште.
И аз качих една снимка на малката сладурка с коледния тоалет.

# 126
  • Варна
Весела Коледа на всички! Да сме живи и здрави!  Пожелавам  ви още много красиви мигове с малките ни душици и не само в празничните дни!  Heart Eyes Нашата Коледа беше по-специална благодарение на Даниел - мамина душица! Все повече ме радва, все повече се усмихва, все повече се опитва да се смее с глас, да прави номера. Ей го вчера хубавеца както го бях оставила по корем на активната гимнастика, та да я огледа и отдолу каква е шарена и нашия се врътна по гръб.  Shocked Хич не съм очаквала такъв подарък за Коледа.  Mr. Green И ако можех да се похваля, че положението в памперса се е подобрило щеше да е прекрасно, но уви..  Confused Чакам с нетърпение четвъртък, за да видим резултатите от изследването.
Иначе по отношение на педиатърката е решено - остава в историята. Сега тъкмо инструктирах мъжо къде, какво, как и утре отива да я сменя. Така и аз ще съм по-спокойна и сигурна, ще знам, че съм направила нещо, когато съм имала възможност, че изпусна ли декември после трябва да ходя да пускам жалби, чудесии, разправии...   ooooh!
Стига съм ви занимавала, че чудото на мама се събуди гладен гладен!  Laughing

# 127
Здравейте,да взема да се поразпиша,докато има време...И да ви се оплача какво съм шматка...Имам съмнения,че си счупих едното пръстче на крака...Може и само навехнато да е,не знам...Ще видя как ще е положението утре и може да отида на лекар...Много силно си ударих крака в ръба на вратата и си пресрещнах пръститите,особено единия....Мнооого ме боли,изтръпнал е,като го натисна боли още повече и леееекичко е кривнал на една страна Rolling EyesУжас...ама така е то,то като си шматка...спасение няма ooooh!
Аз вчера писах как изкарахме празниците,но пропуснах да похваля Алинка.Беше много спокойна почти през цялото време и в общи линии се радваше на хората,особено на племенниците ми.Но на село като бяхме се шашна малко,че наистина имаше много народ и всеки я пощипва,всеки я закача и тя милата се шашна и накрая взе да става кисела,та си тръгнахме по-рано от предвиденото..

Деси,Хариелка,бързо да оздравяват Лили и Софи! Hug

Марсика,ама каква си лоша Mr. GreenЩо така не го показваш ти детето на никой,а?!Еее...ами сега ще си патиш,щом свеки така е казала NaughtyТака е значи! LaughingУф,тия свекърви...Не й обръщай внимание! Hug

Тони,Калина e прекраснa! Heart Eyes Hug

Последна редакция: пн, 26 дек 2011, 19:43 от Sunny_Girl

# 128
Честита Коледа и от нас!!!Нека да сме живи и здрави за да се радваме пълноценно на дечицата.

И ние си изкарахме много хубаво при нашите.Определено това беше най-хубавата Коледа до сега.Симеон беше много спокоен и получи доста подаръци.Много му беше интересно да гледа как щурите му братовчеди лудеят около него.

Съни дано да не е счупено пръстчето Praynig

Спокойна нощ от нас

# 129
Здравейте мами! Надявам се че се прекарали Бъдни вечер чудесно! Ние успяхме поне доколкото можем, че толкова ядове ни се насъбраха че не е истина, неможах и да спя а бебчо и той беше толкова нервен цяла нощ! Напоследък започна да не ми достига млякото, особено в следобедните часове, незнам на стреса ли се дължи на какво ли.Пия латогонен чай, ям разнообразна храна ама гърдите ми стават все по-меки. Опитах се да се свържа с педи да ми каже с какво мляко да го дохранвама ама тя цял ден вчера не си вдигна телефона, и нормално и тя е човек и иска да прекара празниците със семейството си. Моля Ви каже те ми с какво да го дохранвам, какво количество мляко и вода да разтварям, аз в хита чето на опаковките на Аптамила ама въиобще незнам какво да правя.Вчера извадих и последната кутийка със замръзена карма, а бебчо си търси. Дано някой се включи, че ми е толкова притеснено.
А и от вчера като ми текна една ми ти алена кръв! Възможно ли е да е цикъл, все пак съм с нормално раждане, бебчо досега беше изцяло на кърма а аз се притеснявам.Нищо не ме боли, доктора на профилактичния преглед ми каза че всичко е наред, ама тва беше някъде около 3-4 декември.Като два дни след прегледа пак ми текна ама беше по-кафяво и тече някъде около 3 дни и то слабо и после спря.

Към ЛЛ
За да не обяснявам пак и да повтарям същия текст прочете целия ми пост.Моля кажете ми с какво мляко да дохранвам? Бебчо утре става на 2 месеца, вече е около 5,5 кг., има средно 7-8 хранения по около 110-130 мл. всяко.С какво мога да си стимулирам лактацията, освен лактогонните чайове и кромидия лук?

Цитат
Към ЛЛ
Забравих да напиша, че предлагането на мляко досега на бебчо е ставало по обичайния начин-той да суче, но в по-голяма част от времето пие майчината кърма от биберон, след като аз съм се изцедила.Възможно ли от това постоянно цедене да ми намалява кърмата. Понеже все ми се струва че не му достига млякото и взех да се изцеждам че да мога да видя в шишето колко мляко приема и някак си така свикнах  и ми е по-спокойно.На бебчо не му пречи и еднакво обича да папка и от гърдата ми и от биберона, поне за момента не показва признаци да не иска да суче от гърдата ми!

Здравей, kisssa,
Разбирам колко си притеснена  Hug
Ще ти бъде ли удобно да ми отговориш на няколко въпроса:  какво е количеството напишкани и наакани пелени, които сменяш за 24 часа? Влади приема ли друго,освен кърма - вода, чай или нещо друго, залъгалка предлагаш ли?
Когато гърдите се стимулират добре, млякото не би трябвало да спре. Изцеждането след кърмене е вид помощно средство за увеличаване на лактацията. Рефлекса на потичане може да бъде подтиснат при напрежение и стрес. Затова е хубаво майката да е спокойна, да се опиташ да се отпуснеш, да си помислиш нещо приятно - това обикновено спомага за освобождаване на млякото. Дали ако опиташ няколко вечери във времето, в което Влади е неспокоен, да легнеш на леглото / дивана, да го сложиш върху теб  и да се отдадеш на почивка в затъмнена стая - приятна музика, хубава книга, любимо предаване/ филм, дали това би имало ефект според теб? Понякога бебетата просто имат нужда да са заедно с някой и да го усещат близо.
Ако лактацията по някаква причина намалее, добре е да се знае, че с малко по-често кърмене, добро изпразване на гърдите и добра стимулация, нещата са напълно обратими. Кърмата е на принципа на търсенето и предлагането, докато се стимулира, се очаква, че ще произвежда  Peace

Споменаваш средно 7-8 хранения по около 110-130 мл. всяко. Имате ли нощно хранене? Колко често цедиш и колко често кърмиш?
За новородените е добре да сучат поне 8, често 10- 12 пъти за 24 часа, т.е на 2 - 2,5 часа да се стимулират гърдите. Вариант ли е за теб да предлагаш на такъв интервал?
Казваш, че Влади суче еднакво добре и от гърда и пие мляко от шише. Добре е да имаш предвид, че предлагането на мляко от бутилка би могло да доведе до объркване в начина на засукване и в един момент бебето да предпочете по-лесното, шишето, където не се изискват усилия, както е при сучене от гърдата. Много майки се справят успешно с дохранването с алтернативи на шишето, като например - чашка, спринцовка-дозатор; лъжичка (изглежда доста трудоемко, но повечето бебетата се справят  добре с приемане на кърма от лъжичка); може да опиташ да предложиш неразливаща се чаша с мек накрайник. Ето една хубава статия по този въпрос - Нежно приучване на бебето към шише.
Изключително кърмените бебета не се хранят с равномерни количества мляко през денонощието, стомахчето им е малко, а и съставът на кърмата предполага бързо усвояване, което обикновено се осъществява за около 60-90 минути.

Бебетата плачат и са неспокойни поради много причини. На тази възраст, на която е Влади, е една от скок в растежа. Смяташ ли, че може от това да е неспокоен? Нуждите на бебето от храна нарастват изведнъж и са необходими няколко дни на майчиния организъм да се настрои и да започне да произвежда повече кърма. Предлагам ти една полезна статия Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблема?
Би могла да опиташ да  предлагаш често гърдите, за да успокояваш Влади и да стимулираш лактацията, както и да опиташ с  компресия. Кoмпресията на гърдата стимулира рефлекса на потичане. Тя поддържа притока на мляко, когато бебето започне да се унася на гърдата и така то получава не само повече мляко, но и мляко с по-високо съдържание на мазнини.

Това, че чувстваш гърдите си меки, може да означава, че кърмата се е регулирала.

Предлагам ти няколко идеи и  помощни средства за по-лесно кърмене/изцеждане и евентуално повече изцедено мляко:
- да се отпуснеш максимално докато кърмиш/цедиш,
- контакт кожа-до-кожа;
- чаша вода 10-15 минути преди кърмене,
- нежен масаж на гърдата преди кърмене/ цедене

Много майки споделят,  че лактогонно  им влияят чаша с вода/чай  преди  кърмене, овесени, сурови ядки, варено жито,  чай от сминдух и др, но всичко това е индивидуално. Основен стимулант на кърмата е самото кърмене  Peace

За изборът добавка,  която вероятно не е нужна, може би е добра идея да се консултираш с педиатъра на детето, утре е работен ден, може би ще го намериш Peace

Ще се радвам да пишеш как вървят нещата при вас и ако имаш нови въпроси, заповядай. Поздрави  Hug

# 130
  • Sofia
Здравейте и от мен!

Честита Коледа на всички! Бъдете здрави и усмихнати!  newsm47 newsm10

Въпрос към ЛЛ консултант:

Здравейте,

Моето момиченце е на 2 месеца, изцяло е на кърма от самото раждане. Имам много кърма и така или иначе цеденето беше повече от задължително.

До преди 3 седмици получаваше кърма от шише (изцеждах се и хранех на 3 часа), защото не можеше да засуче. След много опити и няколко консултации с ЛЛ, вкл. посещение вкъщи, най-сетне нещата потръгнаха, малката засука и постепенно започна изцяло да се кърми от гърда.

За нещастие, отново се появи проблем, който възпрепятства пълноценното кърмене, да не говорим за възможността да се насладим с малката на "уникалното усещане" по време на кърмене.

Вече за втори път, откакто малката е изцяло на гърда, стигам до запушване на каналите на едната гърда. В последствие малката отказва да суче от нея, а за мен остават болки, температура и едно непрестенно цедене... Това от своя страна увеличава още повече количеството произведена кърма и така отново се озовавам на стартовата линия с цеденето.

След консултация с мамолог, съветът беше "да си бия една инжекция да ми спре кърмата и да отбия малката"...

Първият път не последвах съвета, дори се възмутих от това абсурдно предложение, особено след всички усилия и ходения по мъките да се научим с бебето да се кърмим...

Затова се разрових за статии и изцеждам до капка, правя топли компреси и т.н. Първият път каналът се отпуши за 2 дни. Сега не знам колко време ще отнеме.

Наистина ли да отбия е вариантът, в който нещата с моя режим и режимът на бебето могат да се нормализират? Имам ли някакъв шанс да кърмя успешно и пълноценно детето си - без изтощително цедене на всеки 2 часа, вкл. нощем и без болка? Как се излиза от този порочен кръг на тотално изтощение?

# 131
Здравейте следпразнично Hug

Дано всички деца са живи и здравички и да ни дносят много радостни емоции Heart Eyes

Съни, дано не си си счупила пръстчето.

Ние също изкарахме прекрасна Коледа, Миа получи подаръци. Ние все още не сме й купили, защото изчаквахме да видим какво ще й подарят. Май в крайна сметка ще й вземем люлка и може би активна гимнастика от типа, който Хариела показа.

Честити месечинки на Виктор на Sunshine_g, Виктория на nd84, Богдан на Аничка 80, Дарин на beauty_bs и на Виктор на lightstarter!

Разгледах снимките Grinning всички бебоци са прекрасни. Отивам да кача някой нови снимки и на Миа Grinning

# 132
  • Пловдив
Здравейте и от нас!

Изкарахме една що годе хубава Коледа- знаете, че не ми е комфортно у свекърите Sad
Децата получиха много подаръци- особенно Любчо. Но милият от вчера е болен- вдигна над 39 градуса. Сега слава богу е добре. Дано днес не вдига темп, че утре е на РД на братовчедка си.
Аз съм възможно в най-лошо настроение, но никой не ме разбира. От 24-ти вечерта фуча и свекърите само ми казват да се успокоя, че било Коледа, ама никой май не разбира защо фуча. Не знам още колко ще издържа у тях... накрая ще събера багажите и ще отидем у нашите. Както и да е да не ви натоварвам повече с моите проблеми.
Радвам се, че вие сте си изкарали добре  Simple Smile

# 133
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте Simple Smile Изминалите празници ме заредиха с толкова +++++++++++++++++ енергия, че усмивката ми се шири до врата Simple Smile вчера успях да се видя с двама много обичани и скъпи приятели и тези срещи ще ме държат дълго време Simple Smile Ще споделя блога на единия, та да попътувате малко виртуално из красотите на милата планета  Mr. Green http://sharingiseverything.blogspot.com/ Simple Smile
Срещата с класа беше по-забавна от колкото очаквах, оставих Ая на една приятелка и си откраднах 2 часа за срещата... Simple Smile Утре се прибираме към Варна за ДК и после май ще попътуваме към едно софийско селце за НГ Simple Smile  Малката Ая навъртя повече от 1000 км вече  Mr. Green Пътува непробудно Simple Smile
Днес пече слънчо и е доста приятна зимна Т, та мисля скоро да се опаковаме и да направим една разходка  Mr. Green По-късно ще кача снимки на дребка да допълним джуджанската група, в която са се събрали все бижута  Heart Eyes Heart Eyes
Честит имен ден на Стоян, Стефан и всички останали празнуващи Simple Smile
Прекрасен ден на всички  Heart Eyes

# 134
Здравейте и от нас!

Мина първата 3-ка от празниците и сега няколко дена почивка Simple Smile

Ние подарихме повечето подаръци и Ники получи доста подаръци. Аз също съм заредена с много хубави емоции.

Съни- дано бързо да ти мине!
На всички болни бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт