Отговори
# 405
Има начин да се отпишеш от системата им.Попълваш само бланка и я даваш.Само,че другите месеци си седят.
 Аз не подадох тогава 2010 щото ми казаха че с E104 ме отписали от БГ...Хахахаха, трънки

# 406
Jan, на теория е така, ама на практика - не. Подадох заявление по чл.40а преди да замина, ама с временен ефект. Сега пак са ми начислили задължения за целия период.  Crazy И нямам причина да се съмнявам, че ще се случи отново след като си оправят бакиите. А определено нямам желание да проверявам всеки месец дали пък случайно не съм станала длъжник. Отново.  Laughing
Поне аз сериозно обмислям варианта "няма ЕГН, няма проблем".  Whistling

# 407
Джуличка, има един начин да те няма в системата. Да нямаш българско гражданство и ЕГН.  Peace

аз не бих могла да се откажа с лека рька от бг гражданство. Сьщо никога не се знае на кьде ще ни завее вятьра, така че да си попьлваме декларациите и да видим. Казаха ми че бьлгари осьдили дьржавата за тези здравни осигуровки и за това сега са се засилили да ни ги искат.

Между другото вярно ли е че е достатьчно да си пратил писмото с декларации преди Дек 31, т.е. дори да не се е получило до 31.

# 408
Джуличка, има един начин да те няма в системата. Да нямаш българско гражданство и ЕГН.  Peace

аз не бих могла да се откажа с лека рька от бг гражданство. Сьщо никога не се знае на кьде ще ни завее вятьра, така че да си попьлваме декларациите и да видим. Казаха ми че бьлгари осьдили дьржавата за тези здравни осигуровки и за това сега са се засилили да ни ги искат.

Между другото вярно ли е че е достатьчно да си пратил писмото с декларации преди Дек 31, т.е. дори да не се е получило до 31.
Така поне казват от НАП ,важно било клеймото при изпращане.

# 409
  • Norge
 Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 18:01 от nelka.nelka

# 410
  • Варна
Сега се връщам от НАП. Накараха ме да попълвам заявленията с дата от 01.01.2005г, при положение, че брат ми не е в България от 1998г.
За времето предо 2005г искат извлечение от МВР Twisted Evil Обаче с нотариално заверено пълномощно, а не с такова в свободен текст и подписано от мен.
Изроди.

# 411
За какво е извлечението от МВР. Обърках се съвсем.

Правилно ли разбрах, че българи с двойно гражданство не подлежат на задължително здравно осигуряване в България? Показваш, че си гражданин и на друга държава и това е?

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 16:56 от Алиса

# 412
  • Варна
За времето преди 2005г. Че всъщност него наистина го я нямало в страната Twisted Evil Сякаш е трудно по служебен път да ги изискат тия справки.
На мен всъщност не ми разрешиха да пусна заявлението с датата на напускане на България - декември 1998г.

# 413
Гранична полиция.Кога си излизал/влизал в страната.
На мен ми  го изкараха документа за 10 дена на ''Мария Луиза'' София,до паспортното.
Лично подаваш документите ,но може  друг да  ги вземе после.
Просто трябва да напишеш името на получателя.

# 414
хайде,бе
на мен 20 години не ми е стъпил крака по български земи и сега ще ходя документи да търся ooooh!
въмущението ми няма граници
и за амнистия говорят #2gunfire
нищо не съм искала и не искам
и ако няма как да изляза от "системата" и ЕГН не искам
сега сериозно:знае ли някой наистна как да не фигурирам в тази система Thinking
осигурена съм и задължително и допълнително,но нямам намерение всяка година да го доказвам

# 415
За времето преди 2005г. Че всъщност него наистина го я нямало в страната Twisted Evil Сякаш е трудно по служебен път да ги изискат тия справки.
На мен всъщност не ми разрешиха да пусна заявлението с датата на напускане на България - декември 1998г.

Моля те сподели какво написа ,защото явно ще трябва да изпращам документите отново.

Заявявам, че считано от ……тук……………г.  напускам/съм напуснал(а) страната и ще пребивавам/ съм пребивавал повече от 183 дни в чужбина през календарната тук …………г.

# 416
  • Варна
В този формуляр ме накараха да преправя от истинското заминаване 12.1998г на 01.01.2005г

Заявявам, че считано от 12.98г    01.01.2005г напускам/съм напуснал(а) страната и ще пребивавам/ съм пребивавал повече от 183 дни в чужбина през календарната тук 2012г.

# 417
В този формуляр ме накараха да преправя от истинското заминаване 12.1998г на 01.01.2005г

Благодаря за бързия отговор   bouquet  за всеки случай ще пусна още едни с тези дати,ако случайно не ги приемат за валидни с дата преди 2005г.

# 418
  • Варна
Да, най-добре ги дублирай.
Аз ще накарам брат ми да сложи всичко в един плик и да го прати с обратна разписка така или иначе.

# 419

Както винаги пълна каша както са я измислили тая бланки.Аз вече не помня какво писах.Щото два пъти съм излизала за по-дълго от БГ и то в различни държави. Когато се вирнах 2007 ме караха да плащам за година и половина назад.Викам им тогава, ами другите назад ще ми ги махнете ли не, не ги гледай тях...Само лъжат трябва с диктофон да ходиш и видео камера да им записваме лъжите.

Общи условия

Активация на акаунт