Тегобите на една домакинА или най-честите признаци на изтрещяване - 3

• 46 814
  • 315
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ха! Мъж и пазаруване! Мисията е успешна, само ако ще купува кола, въпреки че и по това може да се поспори.

Пролет е. Решила съм да готвя пресни картофи, да ги задуша в йена с масло целите, барабар с ципата. Хапват ми се и ягоди, но детето беше малко и му ги почиствах от дръжките. Заради гореописаните причини пращам мъжа ми на пазар с думите: "Купи дребни картофи и по-едри ягоди".
Бре, като излезе тоя човек и два часа никакъв го няма, а пазарче има съвсем близо до нас. По едно време се прибира и какво виждам  Shocked - ягоди, ама като горските, много дребни, плюс картофи, големи колкото белоградчишките скали  ooooh!!
Явно човекът е запомнил противоположно моята поръчка и е търсил дребни ягоди и едри картофи. И до ден днешен за мен е тайна как и къде е успял да намери тия дребни ягодки  hahaha.

# 241
По повод подправките - два пъти готвих сух фасул с мента, вместо с джоджен. Ама упорито обяснявам на мъжа ми, че това е точната подправка Whistling ....докато той не поиска нагледни доказателства от кое пакетче всъщност  ръся тоя опияняващ аромат.

# 242
  • Варна
ами то не е ли едно и също. Мента, джоджен, гюзъм и наане е едно и също.

# 243
Мъжът ми ще ходи в командировка и иска да му сваля филми на лаптопа.Близо час правя  това и в умът  ми е само  "филм, субтитри, филм, субтитри, филм....."
Той: Свали ми и "Тримата от запаса"
След 10 мин. стигам и до този филм и си знам (филм, субтитри), поглеждам няма субтитри.Започнах да търся, няма и няма. #Cussing out
Докато се усетя, че филмът е български(гледала съм го поне 2 пъти) . ooooh!

# 244
  • Italia
По повод подправките - два пъти готвих сух фасул с мента, вместо с джоджен. Ама упорито обяснявам на мъжа ми, че това е точната подправка Whistling ....докато той не поиска нагледни доказателства от кое пакетче всъщност  ръся тоя опияняващ аромат.

Тук мога да се похваля с личен рекорд две години и половина бъркам каймата с ким, вместо кимион! Добре, че майка ми най-накрая ме хвана кви ги върша и защо, аджеба, кюфтетата не миришат на нашенските...

# 245
И аз готвих супа - люта поне 3-4 пъти докато схвана, че някой ми е изсипал люта поправка вместо стрита мерудия в бурканчето. Детето ме обвинява - мамоооо люти ми супата, а аз и нареждам да се яде до дупка. Не съм почитател на супите и чак на третия път опитах.
Моя пък мъж обра горната зелена част на морковите - вместо копър:) Бяхме на село и му казвах ако иска копър на таратора да си наскубе, аз копър не ям. Е като го видях какво носи, паднах да се хиля.

# 246
ментата и джоджена са различни подправки, но от едно семейство. Simple Smile Аз редовно си правя кафе без вода или кафе, но последно си правих без кана  Mr. Green Добре, че се усетих навреме да не се разтече по целия плот.

# 247
От седмица в къщи с бебока....
Почти всяка нощ бъркам голямата щерка (която заяви, че ще спи при нас на спалнята)с бебето.....и все се чудя защо е толкова голямо и тежко това бебе, докато не си отворя очите да видя кой точно е до мен.
Последния път го сбърках с една плюшена играчка - снежен човек. И започнах да се чудя пък какво става и защо е толкова лек. ))))
Иначе бебето си спи в негово легло, но явно умората си казва думата. )

# 248
Преди малко се опитах да спра климатика с дистанционното за DVD-то.  Mr. Green

# 249
  • София
Преди две-три седмици - тръгвам на работа, бързешком минавам през тоалетната, преди да сляза за таксито, малката чака и тя на вратата, че на път за работа я оставям в градината. По обяд в служебното кафене на опашката една колежка ме дърпа нещо отзад. Оказва се, сутринта  в бързината съм си втъкнала задната част на полата в гащите и съм ходила така до обяд  Embarassed Пък не е да не съм ходила напред-назад, а никой не ми казал  Crossing Arms

# 250
  • София !
Ох прочетох само няколко поста  Laughing , и викам да пиша докато бебка не е наддала вой пък ще се връщам на зад да ви чета  Simple Smile
Та да не е само запис ето някой случки от мен :

Преди да си легна винаги се цедя , та докато имах повечко кърма съответно цедях повечко  Simple Smile Една вечер изцедих се викам на ММ лягам си че сили нямам вече да гледам , викам моля ти се ако се събуди Габи нахрани я шишето е хладилника затопли го само , и той ОК .. ОБАЧЕ аз бях изцедила 2 шишета и мойчкия като видял че са две се зачудил кое да даде  Simple Smile И дошъл при мен викал ме да стана , аз съм мрънкала нещо , по едно време ми викал '' Добре де хайде кажи кое шише да дам на детето то се скъса да реве '' , и аз съм му отговорила нещо от сорта '' Е как кое , ей там е помпата ела да ме изцедиш и да и дадеш ''  Crazy ( аз нямам спомен той ми разказа та се посмях  Simple Smile ) !!

Един ден пък бебка заспа и аз викам давай и аз да заспивам че не се издържа .. И полегнах си аз , ММ и той полегна и сме заспали , по едно време обаче бебка се събудила и плаче и аз вече от умора вместо да залюлям легълцето ( нашето е от тези комбинираните и става и за люлеене ) , та съм хванала и люлея ММ  Laughing и викам '' шшшшшшт , шшшшшшшт спинкай си мамо , спинкаи ''  Laughing , усетих се по това че бебето не спираше да плаче пък аз ''уж'' люлея  newsm78  Mr. Green

Понеже много често бебка спи при нас и през нощта като трябва да се храним , само я придърпавам към мен , подавам гърда и тя си цока , обаче една нощ така ми се спало че както съм и подала така съм заспала  Simple Smile , и тя нашата цокала , цокала ама изпуснала гърдата и като реве , аз си хъркам  Crazy ММ хубаво че ме събуди че ....... представете си каква умора щом буквално на сантиметри от ухото ми плаче бебето аз не чувам  Crossing Arms  Simple Smile

Веднъж пък в една ръка нося памперс за хвърляне , в другата дрехи на бебка , хвърлям памперса , хвърлям и дрехите е кофата  Mr. Green , хубаво че се усетих на време  Simple Smile ...

Един път пък нося нещо към хладилника , но носех в другата ръка и кошницата за кола , и реших че кошницата трябва да сложа в хладилника  Blush Laughing ...

Онзи ден пък бяхме със свекървата и тя я гушнала , аз съм се подпряла на количката по едно време детето мрънка нещо , аз забутах количката напред/назад докато се усетя че всъщност бебето не е там  Laughing

За моменти друго не се сещам , ама то каквато съм блейка има да ми се случват още куп неща сигурна съм  Simple Smile

П.П. - Като бременна имах много такива ситуации , но сега нямам време да пиша , по натам задължително ще се включа !!

# 251
Аз съм царицата на блеенето...Но любимото ми е :
На 24 декември цял преди обед си правя сметки, как детето като заспи към 15 часа се запретвам да правя пита и сладкиш за празника.Ляга детето и аз почвам със сладкиша - ябълков с грис и много захар.Та бъркам си аз сместа, редя си сухите съставки.Вече привършвам и отгоре посипвам със грис и захар.Решавам да оближа лижицата,преди да изсипя цяла чаша олио отгоре и ...  ooooh! Лъжицата солена ,та солена. Супер се вбесих, че вместо захат аз съм бухнала яко сол. Ама викам ще го правя и това е.Почвам наново ,ама имах останала смес от ябълките и захарта / уж /. И добре,че се усети х, че и тя е солена преди да забъркам новия сладкиш ...

# 252
Днес решавам, че ще ходя до магазина. Тръгвам аз, връщах се няколко пъти да питам домочадието иска ли нещо и т.н. - никой не реагира за нищо. Отивам аз, хората ме гледат странно и се подсмихват Thinking Продавачката и тя доста подигравателно ме изгледа и ми говори като на петгодишна Thinking Прибирам се аз вкъщи и изведнъж загрявам :
Утре е изпращането на племенницата ми от училище (абитуриентка е) и иска сама да се гримира, но реши, че ще изпробва техниката си върху мен.
Та днес ме гримира, за да види какво ще се получи.
Гримира ме тя, но само едното око, супер се получи и не ми даде да го изтрия, за да му се порадва  още малко... И така си ходих цял ден из къщи, забравила съм да го изгрия... и така съм си ходила и по улиците, така съм и пазарувала Mr. Green А и не беше нещо семпло, да кажеш, че не се личи... Беше едно тъмно лилаво, с очна линия, със спирала, с черен молив... Crazy
А още по- интересното е, че се гледах в огледалото през цялото време, докато бях в асансьора и се суетих около косата си, но че имам само едно гримирано око - кво толкова Mr. Green Изобщо не съм забелязала. ooooh! Ама и вкъщи ме видяха как излизам и никой нищо не каза Whistling

# 253
Хаха посмях си се доволно  Mr. Green
То и аз съм от изтрещелите де...
По времето когато малкия се будеше по милион и два пъти на нощ, аз ставам една сутрин, напъхвам се в банята, вземам си четката за зъби и хубаво отгоре си слагам шампоан  Shocked как хубаво ми се разпениха зъбите, ако знаете  Crazy
Пак по същото време, пак в банята, само че този път сложих паста за зъби върху самобръсначка, добре че се усетих в момента, в който понечих към устата, че иначеее  ooooh!
Вместо АМ съм слагала кафе във шишето на бебето и го нося аз да го храня и се чудя защо това мляко е кафяво  newsm78 Усетих се по средата на коридора какво съм сътворила.
ММ беше настинал нещо и аз като една добра съпруга ще му правя чай. Той милия три пъти ми връща чашата и казва да му направя нов, че този нещо не става. Чак на четвъртия път се усетих, че вместо захар слагам сол, а до тогава си мислех, че чая нещо се е развалил  Grinning

# 254
  • софия
    Аз пък се опитах да си мия зъбите с течен сапун от дозатор. Въобще не помня как съм цъкнала дозатора, сигурно на тъмно съм го направила. Бяло петно ми е в съзнанието ..... Не пия повече от 1 бира и не се дрогирам....

Общи условия

Активация на акаунт