КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 672
  • 809
  •   1
Отговори
# 645
  • Колибите
Значи, да се  отпиша от темата.
Моята дъщеря я очаквах 1 година, 10 месеца и 27 дни.

# 646
Май и тази година има лятно затишие, дано скоро някой се похвали.

Имам един въпрос и се чудих къде да го задам, но ще питам тук. Някой знае ли, дали в Стара Загора все още делата се проточват с месеци? Освен това ми струва, че още някъде забавяха делата, но не можах да открия къде съм го чела това. Моля, ако някой има информация къде се бавят делата да сподели.

Най-безобразно ги бавят в София. Нервичките ми опънаха, при това май бях късметлийка - чаках "само" 2 месеца. Така поне ми казаха социалните.

# 647
  • София
Делата ги бавят най-много в Стара Загора, защото работят по една много дълга процедура, нищо, че законът е един за всички  ooooh! Чувала съм и за забавени дела в Пловдив, но не знам доколко това е истина. В София миналата година 5 дена след като подадох документите имах дата за дело и то беше още  5 дена след това - общо 10 дни  Simple Smile Ако обаче се подадат документи ето в този период - края на юли, обикновено делата са чак за октомври, защото съдът излиза в отпуска - unterdenlinden, ти да не си попаднала в този период?

# 648
Делата ги бавят най-много в Стара Загора, защото работят по една много дълга процедура, нищо, че законът е един за всички  ooooh! Чувала съм и за забавени дела в Пловдив, но не знам доколко това е истина. В София миналата година 5 дена след като подадох документите имах дата за дело и то беше още  5 дена след това - общо 10 дни  Simple Smile Ако обаче се подадат документи ето в този период - края на юли, обикновено делата са чак за октомври, защото съдът излиза в отпуска - unterdenlinden, ти да не си попаднала в този период?

Не, подадох ги в началото на октомври и делото беше декември, на косъм бяхме да пропуснем  Коледа. Спомням си , че преди делото, социалната ми разказваше за семейства, които бяха подали септември и още нямаха насрочена дата.

# 649
  • Вън от пространство и време
Аз за преди доста години да кажа... 2005 в Бургас чакахме половин месец за дата, която също беше за след 20 дена като ни я казаха, и после решението на съдията се бави 10 дена след делото. Помня го, защото точно по това време синът ми имаше рожден ден и го изпуснахме.

А в Пазарджик са слааадури. На 22 ноември видяхме за пръв път дъщеря ми, на 17 декември си беше у дома с минали дела, срокове за обжалване и т.н.

# 650
  • v. turnovo
Аз мога да изкажа впечатления за Русе.За първи път видяхме детето на 11 май,решение за осиновяване взехме по-късно,подготвихме документите и на 31-ви май бяха внесени в съда.Делото беше на 12 юни,а на 20ти вече си бяхме вкъщи.Така ,че в общи линии ми се струва сравнително кратък периода

# 651
Благодаря на всички за отговорите.

# 652
Здравейте, момичета Simple Smile Отдавна не съм писала тук, но повярвайте ми, че ви чета непрекъснато.... Радвам се и плача с всяка една от вас за щастието, което ви спохожда... Вече една година и осем месеца, от както аз чакам заветното писмо-загубих всякаква надежда, но не съм се предала! А годинките си текат..... След някое и друго време ще се включа в групата "Чакащи - 50+" Joy
Много целувки за всички вас, нагушкайте вашите съкровища и им кажете, че ги обичате, а на всички чакащи - кураж момичета, не се предавайте! (hug)

# 653
didi_ned   Hug, нали знаеш каква е мантрата - търпение, търпение, търпениееее.

Това беше малък опит за шегичка, но си е и вярно. Надявам се да не се налага да чакаме до 50+. Бих те посъветвала да провериш в някое РДСП дали са записани правилно вашите предпочитания, понякога има леки разминавания, които променят сериозно ситуацията. Помислете и за някакви промени, които да увеличат шансовете ви. Разбира се тези промени трябва да са добре обмислени и да сте сигурни в тях, а не да ги правите само защото чакате дълго време.
Кураж и от мен и не забравяйте да се забавлявате, весело лято  Heart Eyes .

# 654
Здравейте на всички чакащи мами!
Ние вече сме вписани в регистрите и много се вълнувам.
Увеличихме годините на 10 и искаме две дечица с биологична връзка.
Тръпна от мисълта за заветното писмо,надявам се и в нашия самотен дом да има детски глъч.
Успех на всички чакащи,дано за новата година да сме четирима. Hug

# 655
Поздравления за вписването в регистъра emilia8698    bouquet .
Сега започва истинското очакване. Желая ви късмет и скорошно обаждане.  Hug

# 656
Здравейте на всички Simple Smile и аз ви чета редовно но досега несъм писала в тази тема но днес реших да задам един въпрос.Ние сме в регистъра от 1 г и се надявам по скоро да ни се обадят макар че знам колко бавно стават нещата,април месец направихме една промяна увеличихме годинките до 4 г да е детенцето и искам да попитам може ли да звънна в някое РДСП и да попитам дали е отразена промяната която сме направили и къде мога да вида актуални телефони на РДСП-тата.Ще съм ви благодарна за информацията. Simple SmileМного търпение и успех на всички желая  bouquet

# 657
Добре дошла в темичката sonita75   Hug .
Телефони на РДСП-та можеш да намериш чрез чичко Гугъл, като напишеш РДСП - в резултати от търсенето ще ти излязат различни списъци на РДСП-тата с телефони, адреси, директори и т.н. Аз на телефоните не съм звъняла, но съм писала имейл и адресите бяха актуални. Предполагам, че телефоните също. Според мен спокойно можеш да се обадиш и да попиташ каквото те интересува. Успех.

# 658
Получих писмо, че срока на подадените от мен документи за осиновяване е изтекъл и трябва да ги подновя. Моля, ако някоя от вас е попадала в тази ситуация да ми пише абсолютно същите документи ли трябва да подготвя и дали отново трябва да преминавам през обучителния курс. Записана съм в регистрите на 20.11. Дали тази е крайната дата за подаване на новите?

# 659
Ако става въпрос за изтичане на двете години най-добре е да се обадиш на социалната , която ти е изготвила доклада . Тя най-добре ще ти каже . За мен още не са изтекли двете години и не съм преминала през нова  .Мисля че не трябва пак да се ходи на курс . Документите сигурно ще трябва да се занесът преди датата на която си вписан , защото май пак се пише доклад от социалните . По-кратък от първия , но все пак нов доклад за настъпили промени , ако има такива през изтеклите две години . Успех .

Общи условия

Активация на акаунт