КЛУБ "Чакащи - 40+"

• 136 670
  • 809
  •   1
Отговори
# 660
  • Колибите
Сонита75, добре дошла. Най-добре е да поддържате връзка със социалния работник, който ви е бил оппеделен от съответното РДСП, който ви е изготвил доклада и направил т.нар. "проучване". Той ви познава, знае за какво става въпрос и може да провери в другите РДСП. Винаги осиновяването се случва по-бързо, когато кандидат осиновителите проявяват инициатива да питат за движение на документи.
Цитат
...и да попитам дали е отразена промяната която сме направили
. Лично аз зададох този въпрос на моята социална и писмото дойде след 3 седмици.
Успех  bouquet.

# 661
Розмариня,благодаря ти за отговора Simple Smile.Аз често звъня на нашата социална но тя казва че нищо независи от нея от тук нататък (тя си ни е проучила и написала доклада това което е трябвало да направи),защото в самите РДСП-та трябва да са направили промяната и вече там си има съвет който си търси дете за осиновителите.Така ми отговаря всеки път когато и звъниме и аз и мъжа ми и той често и звънии затова реших сама да звъня на някое РДСП,макар че незнам какво точно да ги попитам Thinking

# 662
Здравейте мили чакащи мами!
Защо съм получила само 3 писма за вписване,като критериите ни са много разширени??
Моля посъветвайте ме какво да направя.Тревожа се,времето ми цъка днес съм на 47, а утре.......  .
Извинявам се ,ако ми е глупав въпроса.

# 663
  • София
emilia, спокойно, нямаш основание за притеснения! Преди 2-3 години след поредната промяна на закона РДСП-тата не са задължени да пращат уведомителни писма за вписване в регистрите им, затова си получила само 3 - въпрос на добра воля е  Simple Smile Желая ти леко и кратко чакане!  bouquet

# 664
Здравейте мили чакащи мами!
Защо съм получила само 3 писма за вписване,като критериите ни са много разширени??
Моля посъветвайте ме какво да направя.Тревожа се,времето ми цъка днес съм на 47, а утре.......  .
Извинявам се ,ако ми е глупав въпроса.
Ние не сме получавали писма от нито едно РДСП за вписване. Първото писмо, което пристигна си беше направо с предложение за конкретно дете за осиновяване. Това беше миналата година. Така че най-вероятно не се пращат вече такива писма.

# 665
Здравейте и от мен - на 41 год. съм и ми предстои до няколко дни да получа Заповед за вписване в Регистъра. Сама съм. Преминах обучението и ме посъветваха да прочета форумите. И ето ме днес - въоръжена с търпение изчетох три подфорума и прецених, че следва да се причисля към Вас, тъй като хем съм 40+, хем съм предстоящо чакаща. Плаша се от времето, което ми предстои да преживея, докато получа заветното писмо, но няма начин. Изчетох всичките 45 стр. постове - трогнах се от някои, отвратих се от други, но това е живота. И аз преминах през предложение за "купуване", но категорично отказах. Съдбата си знае работата, ако ми е писано ще стане, а ако не - здраве да е.
Розмариня поздравявам те и си пожелавам и на мен да ми се случи. Дано да е по-скоро. Още следващата седмица ще се свържа с моята социална и ще си променя критериите. Сега съм писала момиченце до 3 год. без ромски произход, но след като изчетох всички постове разбрах колко съм в грешка. Цял живот съм повтаряла, че средата определя, а сега при това важно решение се подведох грозно и глупаво. Много дълго стана, дано не съм Ви отегчила много.

# 666
  • София
Добре дошла hristova_mg   bouquet
Не си мисли, че си се подвела "грозно и глупаво" при това важно решение - просто всеки има нужда от време и от информация, за да узрее по този въпрос - повечето сме го минали този път Simple Smile Освен това, когато въпросът за произхода ни касае лично, а не само на теория, тогава всичко е като че ли  по-сложно и решението понякога е по-трудно. Важното е да си убедена, че всичко зависи от това в каква среда ги поставиш и какъв пример им даваш - с желание и много обич всичко се постига!  Simple Smile
Желая ти кратко и спокойно чакане  Hug

# 667
hristova_mg , и от мене добре дошла и много стиснати палчета!:) Hug

# 668
След една година, 10 месеца и 7 дена най-накрая получихме ОНОВА ДЪЛГООЧАКВАНО ПИСМО! Ще пътуваме на 600 км. за да се запознаем с малката госпожица.... Дано това е нашето дете, макар че при разговора със социалната работничка в съответното РДСП, имаше доста смущаващи за мен факти...., но не искам да се настройвам предварително! Скъпи дами, имам чувството,, че това нямаше да се случи, ако по съвет на една от вас не написах писма на всички РДСП-та, за да напомня за нас - оказа се, че почти всички ми върнаха отговор по мейл или чрез писмо и това, че има разминаване в доклада и нашите изисквания - малко е да кажа колко бях бясна..... Затова съветвам всички тези, които чакат дълго като нас, дерзайте, звънете, пишете, не се отказвайте....Стискайте палци!Срещата е в понеделник в 10.00 часа! Не знам къде се намирам, толкова се вълнувам! Прегръдки за всички вас!

# 669
didi_ned , късмет! Дано това е вашето детенце. Пиши непременно в понеделник какво е станало. Чакам и се вълнувам заедно с вас. Hug

hristova_mg , добре дошла и от мен. Hug

# 670
z.2012 Благодаря! newsm10 newsm51 newsm53 (hug)

# 671
didi_ned , късмет! Дано това е вашето детенце. Пиши непременно в понеделник какво е станало. Чакам и се вълнувам заедно с вас. Hug

hristova_mg , добре дошла и от мен. Hug
Здравей диди,честито и от мен Simple Smile
Пожелавам ти много щастливи моменти с това слънчице, дано това да е твойто детенце.
Дали ще ти представлява трудност да ми дадеш адресите на РДСП,КЪДЕТО СИ ПИСАЛА.
Знам,че в  момента имаш куп емоции покрай срещата,но ако намериш време пиши ми.
Емилия

# 672
emilia8698   Hug , напиши в Гугъл РДСП и ще ти излязат адреси, телефони и имейли на всички РДСП-та. Успех!

# 673
Това не беше нашето детенце Sad За съжаление, нищо от това, което сме посочили в доклада -не отговаряше. Дано това човече намери по-скоро своето семейство. Срещата с него беше много мъчителна и тежка за всички ни! Желая късмет на всички, а аз не се отчайвам - продължавам да чакам........

# 674
didi_ned   Hug , дано следващия път да бъде щастливата среща.

Общи условия

Активация на акаунт