Отговори
# 75
  • София
Момичета, защо ви е зор да отучвате бебетата от нощното хранене?
Та те са толкова мънички още.
Аз предпочитам да накърмя (ако кърмех) или да забъркам едно шише мляко през нощта и детето да  си спи спокойно, отколкото да го държа гладно и цяла нощ да ми реве.
Мое мнение и опит Peace

Нощното хранене не е хич полезно за стомахчето на бебето... то трябва да почива поне няколко часа...
Досега ( бебчо е на 23 дни) не го лишавах от нощното хранене, защото беше много мъничък...под 3кг... но вече сме по-големи....  Peace

Аз искам да попитам - служба ГРАО, която трябва да ми издаде удостоверение за родените от мен деца, в общината ли се намира?
Да!

# 76
  • София
Аз предпочитам да накърмя (ако кърмех) или да забъркам едно шише мляко през нощта и детето да  си спи спокойно, отколкото да го държа гладно и цяла нощ да ми реве.
Мое мнение и опит Peace

Абсолютно съм съгласна с твоя опит Naughty.Това показва и моя опит.
за вигантола-изписани са ни по 2 капки,но да ви кажа съм безкрайно несериозна в даването му Confused.един ден дам,на другия забравя.Но знам,че в АМ има вит Д,така че като я дохранвам тя получава известно количество.
за разходките-като излизаме го правим за дълга разходка,иначе за 15 мин хич и не ми се облича-То си е цяло приключени с тези зимни дрехи и за мен и за бебето Simple Smile.

# 77
  • София
Нощното хранене не е хич полезно за стомахчето на бебето... то трябва да почива поне няколко часа...
Досега ( бебчо е на 23 дни) не го лишавах от нощното хранене, защото беше много мъничък...под 3кг... но вече сме по-големи....  Peace
И ти ли се поддаваш на тези отживелици? Shocked

# 78
Аз предпочитам да накърмя (ако кърмех) или да забъркам едно шише мляко през нощта и детето да  си спи спокойно, отколкото да го държа гладно и цяла нощ да ми реве.
Мое мнение и опит Peace

Напълно съм съгласна. Не мисля да си мъча детето да стои гладно, пробвах две вечери, но е нечовешко. Сега го храня в 10 и после той сам се събужда, един път в 1, следващия път в 2, 2 и нещо, но чуя ли само "мрън" два пъти подред е ясна работата и ставаме да ядем. Следващото хранене е 5, 5 и 30, пак зависи от него, но така или иначе 8-мото отпадна само. Не си представям, че едномесечно бебе, което е на кърма ще спи цяла нощ, за да спим и ние необезпокоени, защото педиатъра е казал, че така трябва.

# 79
Добро утро, момичета!  Hug
Аз съшо яко се потя през нощта. Направо вадичка има между гърдите ми!
За нощното хранене- кърмя я, когато поиска. Ще изчакам сама да си направи паузата..
Тук вече втори ден Лили ми изпразва и двете гърди на кърмене. Има ли и друго толкова лакомо бебче? Иначе си наддава добре, но днес ще си засичам колко изяжда цял ден. Сутринта я теглих и излезе много малко - 30-40мл и се опитах да дохраня, но тя не искаше да пие. Тяи вода не иска да пие де... Ще видим каква ще е равносметката в края на деня, но при нужда ще си дохранвам. Ния я оставих само на кърма първите 2 месеца и ми качи 1кг за двата. Все беше гладна милата...
Спокоен ден на всички!   bouquet

# 80
Аз Симона не я кърмя през нощта. В болницата още не ни даваха децата за през ноща. След 0ч кърменето ги прибираха в бокса и там стояха до 5,30-6ч. (това го правеха,заради майката ,която е задушила през нощта бебчето си). И така де като се прибрахме у нас само около 2-3 дни плачеше повечко през нощта и то към 3-4 ч, а сега си седи будна ,но нито мрънка нито нищо. Е вече като стане към 5ч и вече давам биба,че да издържи поне до 5,30 ч да я  нахраня.
Честито на новообебилите се мами

# 81
  • София

Според мен, стомахчето има нужда от почивка...  Thinking Представете си да се храните на максимум през три часа?
Аз кърмя малко и дохранвам с АМ...

# 82
  • София

Аз нямам предвид непрестанно сучене и хранене.
Галя например яде към 22 ч, после към 2.30-3ч и сутрин към 6.30ч. Ако махна нощното, не ми се мисли какъв бунт ще е Mr. Green Не я будя, сама си изгради режим.
Голямата ми щерка сама престана да се буди точно на 2 месеца за нощно ядене.
Мисълта ми е, че всяко дете си е индивидуално Peace Но всеки си решава сам как да си гледа детето Peace

# 83

Според мен, стомахчето има нужда от почивка...  Thinking Представете си да се храните на максимум през три часа?

Стомахът и храната на възрастен нямат нищо общо с тези на кърмаче ... И през ум не ми минава да си оставя детето гладно - нощното хранене е необходимодт , а не прищявла за бебета  Peace ... Да не говорим ,че ако се ограничи нощното кърмене , кърмата драстично намалява ...

# 84
Аз имах питане към ЛЛЛ, но май никой не го е видял, та реших да повторя  Blush
...Току що се прибирам от преглед при мамолог, защото имах ужасни болки в едната гърда (отпред при зърното) и от няколко дена започна и другата да ме боли така въпреки, че се цедя от доста време с идеята да ми мине и да започна да кърмя пак. Освен това ми се появиха някакви странни подутини пак отпред при зърната на двете гърди. Е, няма да се мре, но пък за сметка на това няма и да се кърми, а ще се цедя до края на света  Cry Cry Cry Ужас...направо ми се разказа играта...Ако може някой от ЛЛЛ да даде идеи как да закрепя положението поне докато Виктория стане на 6 месеца. Не ми се иска да я дохранвам (за сега не се е налагало), но знам, че цедейки, кърмата малко по малко намалява...аман #Cussing out

# 85
Цветето, благодаря за отговора.
Във връзка с въпросите ти:
Всичките ни памперси до момента са напишкани и малко или повече наакани Simple Smile Пресиян е жизнен, очетата и устничките му са влажни, кожата му има добър вид.
Кърмя го на поискване. Събират ни се около 9 - 10 хранения на денонощие, като нощните са различно в зависимост от това кога и колко пъти ще се събуди през нощта - т.е. имаме около 2-3 нощни хранения.
Като цяло други течности не му давам, само от време на време водичка след хранене за изплакване на устичката. Биберон рядко давам, ако плаче повече, като в половината от случаите той не го иска и го плюе.

Здравей pipi2 и благодаря за отговора!
 Радвам се, че Пресиян пълни редовно памперсите и изглежда жизнен и здрав. Чудесно е, че кърмиш на поискване и броят на кърменията ви за денонощие е обичайният за повечето новородени.
 Кърмените бебета биха могли да наддават с различни темпове от тези на изкуствено хранените бебета. Някои педиатри разполагат със схеми и таблици за наддаване, които са изготвени след наблюдение предимно на изкуствено хранени бебета. Би могла да погледнеш  информацията в тази статия :
Средно наддаване на тегло при кърмените бебета
  Би могла да продължиш да продължиш да кърмиш на поискване и често, като следиш бебето да суче ефективно - да чуваш как преглъща , да виждаш как се мърдат мускулчетата на личицето му или ушенцата.
  Млякото слиза в гърдите на порции. Някои бебета биха могли да се уморяват или заспиват в интервалите преди да слезе следващата порция. Има една техника, която би могла да подпомогне по-бързото слизане на следващата порция мляко и по-доброто изпразване на гърдата, така че бебето да има възможността да достигне и до задното, по-калорично мляко. Това е техниката на компресия на гърдата , описана тук и видеоклипче .
 След като Пресиян е изпразнил добре едната гърда на дадено кърмене, би могла да му предложиш и втората, ако желае да суче допълнително. Предлагането на други течности и биберон залъгалка би било добре да се избягва, тъй като може да се отрази на апетита на бебето.
 Ако имаш възможност бихте могли да направите след седмица още едно пробно измерване на същия кантар и еднакво количество дрехи, както е било на предишното теглене.
 Ще се радвам да споделиш как сте и какво наддаване е отчетено!  Hug

# 86
Аз искам да попитам - служба ГРАО, която трябва да ми издаде удостоверение за родените от мен деца, в общината ли се намира?
Да, в общината. Но мисля, че декларацията не е само за родените от теб деца. Вписват се имената и рождените дни на майка, баща, братя,сестри и деца.
Такава декларация ми трябваше за еднократната помощ за новородено.

# 87
Тъкмо мина пак да види Лили педиатърката. Добре е детето, продължаваме с капките на едното оченце. Добре е наддала, остава да я запишем сигурно началото на другата седмица и да вземем час за първа консултация. Ще видим само как да засиля кърмата. Започвам сега да чета. Досега съм я слагала колкото често поиска на гърда. Само през нощта ми прави една пауза от 4часа, останалите са на 3 или по-малко. Поя доста течности, храня се добре, предлагам и двете гърди. Пия лактогонен чай. Явно обаче това не е достатъчно... Преди малко Лили си изплю добавката, която и бях направила. Зорно ще е.... ooooh!

# 88
За много години момичета!Едвам намерих врема да седна да ви поздравя.Нещо с двете деца в къщи не ми оставамного време.Нямам търпение да свърщи ваканцията.Иначе Лили е със завидните 5150кг и 59см.За месец и малко е качила 1.400 кг и 6 см.Голяма бузанка е станала.
Хубав ден на всички!!!!

# 89
  • Beyond the Frontiers

Почивка, ако сте на АМ, от кърмата няма нужда от почивка. Peace

Стомахът и храната на възрастен нямат нищо общо с тези на кърмаче ... И през ум не ми минава да си оставя детето гладно - нощното хранене е необходимодт , а не прищявла за бебета  Peace ... Да не говорим ,че ако се ограничи нощното кърмене , кърмата драстично намалява ...

Абсолютно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт