Отговори
# 255
Radostche,нмого те наболява епизотомията .Дано скоро мине,че е много непритно.Аз да се похваля се излекувах най-накрая от хемороидите,че ревах като малко детени вече нищо не ме боли.Като нов човек съм.Даже се глася довечера да ходя на бар ,че ММ има имен ден .А после се надявам да си припомим какво беше това секс Embarassed,че аман от пости вече.

# 256
Снощи госпожицата плака и реших да я сложа по корем.Веднага се успокои и заспа.Мислех да я обърна,но и аз съм заспала.Та така си откара детето 6 часа.А точно сега четох статията на първа страница на форума за синдрома на внезапната детска смърт,колко е опасно да се оставят бебетата по корем Confused.
нашата детегледачка каза, че си е отгледала и двете деца по корем. - стига да могат добре да си въртят главите - аз не виждам пороблем

Аз да се похваля се излекувах най-накрая от хемороидите,че ревах като малко детени вече нищо не ме боли.Като нов човек съм.Даже се глася довечера да ходя на бар ,че ММ има имен ден .А после се надявам да си припомим какво беше това секс Embarassed,че аман от пости вече.
как се справи с хемороидите - моите след тоалетна така се възпаляват

# 257
Така си е - боли ме като натъртено - особено като се местя в леглото и като сядам - кога ще мине не знам  ooooh!

# 258
моят бебок спи само върху мен през деня или плътно прилепен до мен нощно време. взех да се замислям как ще се отрази това на гръбчето му. вие как си приучавате бебоците да спят в легло:)

# 259
моят бебок спи само върху мен през деня или плътно прилепен до мен нощно време. взех да се замислям как ще се отрази това на гръбчето му. вие как си приучавате бебоците да спят в легло:)

испуснала си го май  Mr. Green
моята дъщеря се опитва да манипулира, когато я боли нещо или е гладна,жадна мокра-ок, взимаме я, но когато реве от инат да я вземем(личи си разликата при плач),направо побеснявам.Слагам в леглото-дере се от рев, взема я - ухилила се до уши, не й липсва внимание, постоянно й говорим като е будна....не й се получават много,много нещата, понякога съм я оставяла да реве, просто, защото ми се ходи до тоалетна, ама ей така от глезотия на ръце-не.
Грешката ми даже, че я кърмя по час, час и половина, като накрая ме ползва за залъгалка и заспива  Tired биберона тотално отказа вече да суче  ooooh!

# 260
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на мама IoannaD, на Йоана на veronika.e и на Йоан на MuJIuHka, желая ви да си носите името със здраве   bouquet  Hug  Hug

И от мен една скромна почерпка за дъщеричката ми Йоана, да ми е жива и здрава

Joy Joy ooooh! че забравям
ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ИМЕННИЦИ  Hug

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 14:45 от dimitrina8405

# 261
  • Варна
Така си е - боли ме като натъртено - особено като се местя в леглото и като сядам - кога ще мине не знам  ooooh!
Аз също родих с епизотомия пробвай  промивки с риванол и се подмивай със смрадлика при мен ефекта е голям почти не усещам шевовете а те не са малко   bouquet

# 262
Честито на всички именнички и малките им именничета! Да сте живи и здрави, да се свети името ви! Hug

момичета имам въпрос Ванко две вечери под ред яде в 21:00 после заспива и се буди чааак в 06:30 това нормално ли е
Не се безпокой, детето просто си прави нощна пауза. Simple Smile Възползвай се от тази почивка и си почивай и ти. Peace

# 263
Да почерпя за моя именник да ми е жив и здрав и честито на всички.

Uploaded with ImageShack.us

# 264
Явно всичките ни бебета са в тази фаза сега - на продължително сукане и нужда от човешки контакт. Не бих го нарекла манипулация, защото са много мънички още за подобни схеми според мен, но явно имат повишена нужда от успокояване или просто нещо им е некомфортно като цяло.
Зара също почти не спи в нейното си легълце от 3-4 дни - през нощта е при нас, през деня суче през повечето време, а през останалото се опитва да заспи, което се изразява в мрънкане и се налага да я гушкам и успокоявам... дано скоро отмине тази фаза, че е много изморително!  Crazy

Как нямам търпение да се постопли малко, че така ми се излиза вече по разходки....

# 265
  • Beyond the Frontiers
И аз не мисля, че е манипулация. Синът ми спеше до 3-тия месец само по корем върху моя корем. Щерката сега спи до мен в леглото и понякога нощно време се кърмим лежейки. Просто сила не ми стига нощно време понякога.

Много харесвам японската теория за възпитание:
Периодът, в който на детето всичко е позволено, продължава до 5-ата година от раждането му. Японците са си изградили много любопитна система: до 5-ата година се отнасят с детето като с цар, от 5 до 15 години – като с роб, а след 15 – като с равен. Смята се, че петнайсетгодишният подрастващ е вече възрастен човек, който ясно знае своите задължения и безпрекословно се подчинява на правилата. В това се състои парадоксът на японското възпитание: от детето, на което като малко му се разрешава всичко, израства дисциплиниран и верен на законите гражданин.

# 266
Да са ни живи и здрави именниците и много да ни радват  Hug   bouquet

Ние определено имаме проблем със заспиването. Явно съм го научила да заспива в скута ми и сега ако не е заспал дълбоко и го сложа в кошарата, събужда се, постои и след 10 мин. се разплаква. Взимам го и се успокоява и докато не му дам да си чукне не се успокоява и не заспива.
Идея нямам как да го науча да заспива в кошарата си  Tired

# 267
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ
Има ли поза при кърмене, която да облекчава коликите и такава, която се не е желателна?  newsm78

MuJIuHka, здравей!

Сложен въпрос. Като цяло е добре позата и засукването да са такива, при които бебето би поело възможно най-малко въздух. Важно е и на него и на мама да им е удобно.

Някои майки споделят, че биологичната поза има много добро действие при коликите, тъй като бебето засуква много добре, има плътен контакт с мама, а и топлината на тялото ѝ затопля коремчето му, което обикновено действа успокоително.

По-честото оригване по време на кърмене, също може да подейства положително при някои бебета, особено ако сучат по-лакомо и струята кърма е по-силна.

въпрос към ЛЛЛ
Малкият е все още с жълтеница.Педиатърката ми препоръча да му давам глюкоза,но аз се ослушвам още,че и без това само аз го будя  за хранене и се страхувам да не се нахрани с глюкозата,а да пропусне кърмата.Бихте ли споделили вашият опит с подобен род деца.Да давам ли глюкоза или да останем само на кърма newsm78

vatzi,

много правилно се ориентираш. Едно от основните притеснения при майките е че глюкозата ще замести кърмата, която е изключително важна за бебето. За да отмине жълтеницата е необходимо да се изхвърли натрупания билирубин, а това става с акото - т.е. бебето трябва да се изхожда. За да стане това, то има нужда от неговата храна - кърмата, която съдържа всичко необходимо на този етап и освен това има леко разхлабващо действие.

В момента ти даваш на Даниел всичко, от което има нужда. Чудесно е, че си поела нещата в свои ръце и го будиш за хранене, когато се налага, тъй като жълтеницата може да направи бебето малко по-поспаливо и то да пропуска важното за него кърмене.

Справяте се много добре. Ако имаш въпроси или нужда от повече информация - насреща съм.

# 268
Привет!
Ние с нашия ревльо сме вдигнали ръце! НИщо не му помага за коликите и реве яко  Cry Бабите се уплашиха и сега и свеки иска да ни остави сами. Моя мъж другата седмица ще е у дома, обаче после....Наистина незнам как ще се справя сама, той ако не спи (а това е около 4ч за деня)- плаче от коликите и иска постоянно успокояване! Даже до тоалетна няма да мога да ида. Притеснявам се, че от нередовното хранене и безсънието може кърмата ми да намалее иили още по- лошо да спре! Моля ЛЛЛ, за мнение може ли това дасе случи! И още нещо искам да питам консултантите - когато кърмя Марти например от лявата гърда, усещам в дясната лека болка като стягане. Това става в самото начало на кърменето за около минута и после преминава. Кърмя го на около 2,5ч, давам по една гърда на кърмене. Нормално ли е това усещане и на какво се дължи?
  Привет *Mishela*,
 В периодите, когато преминават през скокове в растежа или дискомфорт причинен от колики, много бебета за известен период биха могли да станат раздразнителни и плачливи.  Един от най-ефикасните методи за успокояване на раздразненето бебе е честото кърмене. Не се притеснявай да предлагаш гърда на Марти когато е неспокоен, дори и това да е скоро след като е сукал.  В периодите на скок в растежа, нуждите от мляко изведнъж нарастват и чрез честото поставяне на гърда, от една страна бебетата успяват да си набавят достатъчно кърма, а от друга изпращат "заявка" на гърдите да произвеждат още повече мляко. Често този период би могъл да трае едва няколко дни или седмица, след което бебето да се върне към обичайния ритъм на хранене.
 Ето и още някои идеи, които биха могли да подействат успокояващо на бебето:

-  Много майки споделят, че честото предлагане на гърда в периода на коликите успокоява бебето и то преминава по-леко през неразположенията. От една страна сукането носи удоволствие и утеха на кърмачето, а от друга сучейки често то обикновено поема по-малки количества мляко, които биха могли да се обработят по- бързо и лесно от стомахчето му.

- Носенето в слинг, би могло бързо да успокои бебето, тъй като наподобява усещанията ,които е имало в утробата - ритмичните движения на тялото на майката при ходене, близостта и аромата на мама, звукa от туптенето на сърцето и.  Докато бебето е гушнато в мама, ръцете и са свободни и може да се заеме и с други дейности. Някои бебета се успокояват и дори могат да заспят след кратка  разходка със слинга. Би могла да обмислиш заемането или закупуването на слинг .

- Контактът и кърменето на бебето кожа до кожа също би могло да действа успокояващо на бебето. Би могла да опиташ много гушкане и кърмене, като сте максимално разсъблечени, бебето може да е само по памперс и гушнати под топло одеалце, в тиха и притъмнена атмосфера.  Кърменето в описани биологична поза, при която коремчето на бебето лежи върху корема на майката би могла да облекчи дискомфорта при коликихе и дава възможност и на майката да си почива, полегнала и облегната на меки възглавници.

- Носенето на бебето в поза "тигър на клон" и масажчета на коремчето, описани тук

- Пускане на бял шум - от течаща вода, сешоар и др. или успокояваща музика същo могат да окажат позитивен ефект.

- Танцуване с бебето. Може да опитваш различна музика, темпо и движения

- Возенето в кола , често действа много успокояващо на бебетата . Една кратка разходка с кола би могла да подейства добре и на двама ви.

- Много майки споделят, че взимането на  вана с бебето успява да релаксира и двамата.

- Смяна на обстановката - преместване в друга стая, извеждане за малко навън или на терасата.

- Би могла да се постараеш да бъдеш възможно по-спокойна. Бебетата биха могли да усетят неспокойствието при майкат и да станат по-нервни. Домакинската работа може да почака . Кратка разходка , например до магазина , когато бебето спи, ако има кой да го наблюдава би могла да те освежи. Адекватен прием на течности и здравословна храна също биха могли да са от значение за теб. Често тези периоди са временни и би могла да си го напомняш и да се заредиш с търпение.

- Съвместен сън с бебето. Майките, които спят заедно с бебетата си споделят, че се наспиват повече. Това е така, защото в повечето случаи нощните кърмения протичат в просъница и за двамата .  По време на съвместния сън обичайно бебето получава гърда и успокоение още при първи сигнали, дори когато не се е разбудило напълно.

Би могла да опиташ някои от идеите и да откриеш кои от тях работят при вас.

Усещането, което си описала в другата гърда, от която не кърмиш би моло да се дължи на рефлекса на слизане на кърма в нея. Често при засукването на едната гърда се активира слизането на млякото и в другата. Ако това усещане не е свързано  със силна болка и ако няма други усещания в гърдите като препълвания, твърди, зачервени или болезнени участъци или промяна в цвета или вида на зърната , по-скоро е нормално и най-вероятно се дължи на този рефлекс.
 Надявам се някои от идеите да дадат добър резултат при вас и скоро с Марти да сте по-спокойни! Hug Hug Hug

# 269
Бебетата на 20 дена не могат да манипулират - те просто имат нужда от мама ...  Peace
Много ми харесва тая японска стратегия за възпитание  Mr. Green...
Аз пък смятам ,че децата трябва да бъдат гушкани и обгрижвани постоянно през първите им месеци , даже години ... Синът ми е гледан така и мога да кажа ,че е много самостоятелен сега  . Не драматизира , когато се разделя с мен , защото никога не съм го отделя насила от себе си ...На 3 години сам пожела да отиде в отделна стая да спи , която да е негова ....В градината учителклите са очаровани от него ... За разлика от детето на мои близки приятели . Спряха му насила нощното хранене - с вода , залъгалки и драма на около 15-20 дена ... Оставяха го да плаче , за да не го разглезят ...На 6 месеца го отделиха в друга стая . С  големи драми го оставяха при баби - на всяка цена .... Накрая се предадоха ... В резултат - сега той е на 5 години  , а баща му още спи с него в едно легло , а тръшканията и инатите му са уникални ... Не знам дали е съвпадение , но според мен "глезените" ( според старите разбирания ) деца са много по самостоятелни , контакти и способни да се адаптират , от тези , които са "възпитавани" от съвсем ранна детска възраст ....
Гушкането и постоянната близост с детето в ранна възраст има и друга страна - осъзнавам я сега , когато синът ми е на почти 5, а не знам как мина толкова бързо това време  . Времето лети и децата ни ще търсят нашата близост толкова кратко време . Нищо не може да ме накара да се лиша от тези кратки  моменти , защото докато се обърнеш  и хоп детето ти вече не иска да го целуваш пред хора Crazy , защото е голямо и вече няма нужда от мама  ooooh! ..

Последна редакция: сб, 07 яну 2012, 15:53 от Radostche

Общи условия

Активация на акаунт