Отговори
# 570
Primavista7, ако болничния ти е за целия януари и работодателите ти го внесат в НОИ към 20-то число, ще ти го изплатят в началото на февруари. Лично аз съм нямала никакви проблеми с изплащането. НОИ са доста бързи с обработката. Моите болнични листи ги носят към 25 число, на 2-3 следващия месец на сайта вече ми излиза, че е в процес на обработка и на 8-9 вече е изплатен. Hug

# 571
При нас пък ги бавят болничните. Първо ги събират за целия месец, носят ги към 10-то число на следващия месец, НОИ ги плаща до две седмици... абе към края на следващия месец обичайно идват.
Сега с майчинството ще бъдат по-редовни, защото няма кой да чакат. Поне с предното ми майчинство бяха така.

# 572
Добро утро момичета,влизам набързо да ви прочета. Hug
Някой беше питал за помпи за кърма,аз смятам както и първия път да използвам ръчна  помпа тип спринцовка,много съм доволна от нея а и не са скъпи,гледала съм ги на нук и на чико и са около 20 лв. Ето и линкче за нук: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10912&cat=16
Хубав ден от мен!

# 573
ооох верно ли отпуска по бащинство е всъщност болничен  ooooh! аз си мислех, че ще е отпуска....както си е...нашия татко мисли уж да я ползва ама знам ли....май ще си вземе 4-5 дена и тва е...никак не ни е икономически изгодно...
помпа за кърма ползвайте най-обикновена ...като тази на нук дето uana е дала линк, но има и по-обикновени по аптеките - 5 лв бяха преди 3 г....

# 574
Помпите спринцовки не знам дали стават за складиране на стерилна кърма.

За помощта за раждане със сигурност трябва да оставите и копие от акта за раждане (и носите оригинал). Като си вземете оригинала, направете му 3-4 копия - ще влязат в употрба.

Мами, за 15те дена на татковците сметнете си ги с някой онлайн калкулатор и сравнете с текущата брутна заплата. Да не ви е яд после, че не сте ги ползвали.

В ТК припознаването ставаше преди 2г. с нотариално заверена декларация от таткото и ксерокопие на личната карта.

# 575
Тази безпомощност вече ме довършва.......Честито на всички мами с бебенца, а на тези, които им предстои тези дни-късмет. Аз досега си мислех, че съм джедай, обаче се оказа, че и мен ме хвана шубето. В събота през нощта направих и нервна криза. Какво ми стана не знам. Поне да се похваля, че поприготвих малко багаж за родилното и в момента пера първа бебешка пералня  Blush аз не помня какви документи трябваха за записването на бебето, но таткото ще търчи, не мога да се ядосвам отсега. Радвам се, че ще може да работи от вкъщи и ще ходи в офиса само, ако се налага и така докато нещата не влязат в релси. Ние ще я спрем каката от градина, защото тя все още боледува и на мен имунитета ве ми куца, но ако не се издържа, ще я пусна. Все още тая надежда, че майка ми ще успее да дойде поне за седица.
Любчето и мен ме разплака с разказа за раждането, хем няма да ми е сефте.... И аз не знам точно какво предизвикателство ще бъде, да имам 2 деца вкъщи  Shocked

# 576
Здравейте момичета,
Днес си взех резултата от МБ- пак гъбички, ама друг вид, не като миналия път. Направо ми писна вече от тези гадинки- почти цялата бременност не мога да се отърва от тях.  А нямам много време за лечение. Дано този път е за последно.
В Плевен не намерих хапчета за студена стерилизация- намер готов разтвор-концентрат на Чико, който се разрежда допълнително с вода. Някоя ползвала ли е такъв - моля да сподели дали е доволна.

# 577
  • Варна
Абе нормално ли е сестрата да взема секрет???? и то без спекулум,ей тъй бръс-бръс??? После не ми се струва достоверен резултата....преди все със спекулум вземаха...сега защо така?страх я е да пипне ли?ама то така нищо не се изследва...

сега,да питам аз - еднократната помощ при раждане е 250 лв,а после детските заедно с май4инството ли се изплащат?защо майка вземаше по 18 лв детски докато навърших 18???това друго ли е сега?тъп въпрос,ама не знам кое как е?

# 578
  • София
Абе нормално ли е сестрата да взема секрет???? и то без спекулум,ей тъй бръс-бръс??? После не ми се струва достоверен резултата....преди все със спекулум вземаха...сега защо така?страх я е да пипне ли?ама то така нищо не се изследва... - Според мене трябва да се ползва спекулум - секретът трябва да е от по-навътре.  Rolling Eyes

сега,да питам аз - еднократната помощ при раждане е 250 лв,а после детските заедно с май4инството ли се изплащат?защо майка вземаше по 18 лв детски докато навърших 18???това друго ли е сега?тъп въпрос,ама не знам кое как е? - Не се изплащат заедно с майчинството, а право на детски имаш, ако имате по-малко от 350 лв. брутен доход на член от семейството.  Peace

# 579
  • Варна
То4но така,Сия,и на мен така ми се струва,аз затова питам как на вас ви вземат? Преди от по-дълбоко вземаха - все пак спекулума само "отваря" пътеката,а животните са по-навътре ooooh!
ина4е ще хванат "на баба ми шортите" ще хванат! #Crazy оффф абе как не можем ние да си вземаме и цито и секрет...като ги гледам как отявлено не си вършат работата.....

# 580
Ами, не мисля, че е нормално, Неви!  Shocked Сия ти е обяснила.

И аз сега звъннах за резултатите от секрета и всичко е ок, слава богу.

Това за детските и доходите на членовете на семейството ме дразни изключително много и не смятам, че е справедливо, ама няма какво да коментирам, такова е положението... Twisted Evil

# 581
  • София
...

Това за детските и доходите на членовете на семейството ме дразни изключително много и не смятам, че е справедливо, ама няма какво да коментирам, такова е положението... Twisted Evil

Peace

# 582
  • София
На мен докторът от ЖК директно ми връчи тампон и каза "Ти нали знаеш как да си го вземеш?", секрета за микробиологията Sick
И аз се дразня от това с дохода за детските.
Selania, ти къде реши да раждаш и при кого?

# 583
В Плевен не намерих хапчета за студена стерилизация- намер готов разтвор-концентрат на Чико, който се разрежда допълнително с вода. Някоя ползвала ли е такъв - моля да сподели дали е доволна.

На мен комшийката ми даде точно такъв стерилизатор на Чико, който е за студена стерилизация и е или с хапчета или с разтвор, не съм купила, нито пробвала още, но тя ми каза, че било ефективно - честно казано не ми изглежда много сигурно с тез химии тая работа и може и да го пропусна тоз момент.... още не съм решила
Преди време някоя от мамите каза,че със студената стерилизация ставали лигави шишетата и трябвало после много усърдно да ги миеш за да се махне лигавото....

# 584
llora, ама това е абсурдно- как ще си взимаш МБ сама Rolling Eyes За пръв път чувам такова нещо. Да ни връчат скалпел и секциото да си правим сами  Shocked
Ще раждам в държавното АГ във Втора база- уговорих се с Доц. Танчев - невероятно спокоен и приветлив човек е. Има доста голям опит- шеф е на родилна зала. Но най-вече заради педиатрите везните наклониха в тази посока. Надявам се,че няма да съжалявам за избора си.

Общи условия

Активация на акаунт