Крава с теле

• 16 041
  • 127
  •   1
Отговори
# 90
Ужасно меркантилна тема, но отчитайки кой е авторът, защо ли не ме учудва...

За любов възрасти и прегради няма. Нито деца, нито бракове или отсъствие на такива, нито възрастови разлики са преграда.

Какво да търси? Да търси любов без да прави сметки!

# 91
Темата хич не е меркантилна, жена на 35 не си прави "сметката", а Равносметката Wink
Отгледала вече дете, което е на път да поеме и би трябвало да действа самостоятелно вече.
Крава с теле или .... с ремарке: все тая!
Случаи всякакви, но общо взето наистина младежи авантюристично настроени повечето.
В моя случай: на 27 год., с дете на 6+, намери ме човек,  също с дете, но не от тия татковци само за уикенд или недай боже по-рядко, като моят съпруг.
Обаче не ми пука за чуждото мнение, дали съм крава със или без теле, важното е, че съм готина и ме обичат безкрайно, а в моето сърце има място за още хора  Heart Eyes
За всеки влак си има пътници Wink

# 92
Темата хич не е меркантилна, жена на 35 не си прави "сметката", а Равносметката Wink

И каква е разликата?

# 93

Точно пък тая тема не е меркантилна изобщо. Не знам как си извади това заключение, не си чела добре ми се струва. Никъде не става въпрос за пари, а за партньор.

# 94

И каква е разликата?
Ако не ти излиза сметката има начин да я оправиш сам или с външна помощ, в много случаи - "основен капитал".
Равносметката, обаче не зависи от социалното ти положение и всеки си я прави сам за себе си.
Може да не ти излиза и в брак и цял живот.

# 95

Точно пък тая тема не е меркантилна изобщо. Не знам как си извади това заключение, не си чела добре ми се струва. Никъде не става въпрос за пари, а за партньор.

Меркантилност- склонност към материализъм (тълковен речник). Всякакви сметки са такава склонност, независимо става ли дума за пари. Връзката между мъж и жена не се строи на сметки, а на чувства.

Темата звучи като глупава обява от типа на "търси се съпруг да обича детето ми и да се грижи за семейството ми". Сякаш не става дума за връзка, а за сделка.

Жената е "с багаж", какъв мъж да търси че да и се състои сделката? Ако не виждаш колко глупаво звучи, има проблем.
Човек търсеш "сделка", най-вероятно няма да си намери добър партньор, т.к. психологически не е готов за чувства.

# 96

И каква е разликата?
Ако не ти излиза сметката има начин да я оправиш сам или с външна помощ, в много случаи - "основен капитал".
Равносметката, обаче не зависи от социалното ти положение и всеки си я прави сам за себе си.
Може да не ти излиза и в брак и цял живот.

Ако си правиш равносметки по които не ти излизат сметките, си преработваш сметките, т.е. правиш нови сметки. Все сметки за себе си. Опа...голямо счетоводство става...а?

# 97
  • София
И защо родителите на тестваните мъже не биха одобрили връзката им с нея?

Ами аз съм с дете от първи брак и родителите на сегашния ми съпруг не ме приемаха заради това. В онзи момент сме били на по 22 години....Вероятно са искали синът им да не се товари....
Така или иначе се оженихме и сега постоянно повтарят колко са сбъркали за мен тогава и каква свястна снаха съм била.....Отдавна всичко е наред и живеем спокойно плюс второ и трето дете. Grinning

Всичко е относително. Няма категории и групи в тези ситуации....Просто нещата стават или не....

# 98
  • в моя свят на мир и любов
Ах, как мечтая да съм на 35 и с дете на 17. То си поема по неговия си път, а пред мен се отварят едни такива широки хоризонти  Laughing
Ще се отдам на пътуване и среднощни срещи.

За съжаление съм на 35 и с две малки теленца, които все още дундуркам. Ако реши някой мъж да ми се натресе вкъщи за сериозна връзка, направо ще яхна метлата и ще го изхвърля навън с всичките му вещи и мераци. Naughty

Защо пък като се види сама жена с дете и се смята задължително, че тя търси на чий врат да се овеси. Може би точно тези жени ценят себе си повече от другите и знаят много добре с какъв партньор биха се съгласили да живеят и какви изисквания ще имат към него. Thinking
Жените са ценни сами по себе си, а не защото имат или нямат деца.

# 99
[quote author=Мадам Дьо Помпадур link=topic=633261.msg21059676#msg21059676
Виж, чувствителна съм на тази тема и не приемам неуместни шеги под никакъв предлог. Прояви поне малко уважение, ако не към мен то поне към жената до теб дала живот на децата ти.
[/quote]
Пфф...то и аз съм много чувствителен на тая тема!Ама аре..как кажеш..мир да е..  bouquet

# 100
  • София
Несправедлив е живота към жените Tired.
Мъжът й го взеха веднага, на същата година, та и дете му родиха.
А тя вече 6-7 години така - нищо.
Ако беше навита и тя да им роди и нея щяха да я вземат веднага. Нали не очаква млад мъж, който не е имал деца досега, никога да не пожелае да има!

# 101
  • София
забелязвам и аз нещо такова при разведени жени познати - срещат се със свестни мъже, нещата вървят добре, обаче като опре работатаа до това дали тя би родила още едно дете, и  мъжът след няколко опити за агитация и отказ от жената, се отказва и връзката приключва. Разведен мъж с дете може да не иска повече деца, но мъж-ерген е нормално да иска свое.

# 102
Нормално е.

# 103
  • София
Разведен мъж с дете може да не иска повече деца, но мъж-ерген е нормално да иска свое.
Има и изключения.
С дъщерята си взехме ерген на 40 г., хем от многодетно семейство, отгледал доста племенници.  Аз исках второ дете, тогава щеше да стане лесно.
Но той категорично отказа - детето било голямо, сега да си поживеем, а след няколко години ще си гледаме внуци. Също изтъкна, че вече не съм първа младост и може нещо да се обърка, да се разболея. Родата му постоянно повтарят, че няма кой да го наследи - все им отговаря, че Ани му е дете, стига му само тя, чака внуци от нея.

# 104
  • София
разбира се, че има изключения.

Общи условия

Активация на акаунт