ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 74 891
  • 732
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Таня, много приятно занимание си е намерил мъжът ти! Мерси, че  споделяш тук линка. Кажи каква е връзката с ЕГН-то, за да знам кога аз най-после ще сваря да започна да пиша  Mr. Green Ако днес празнуваш - честит имен ден!  bouquet

Благодаря! За ЕГН-то - спокойно! Скоро няма да пропишеш  Grinning. Не знам на каква възраст си, но с това малко детенце ще почакаш поне 15 години преди да ти остане време   Wink. Ние нашите ги отгледахме и вече от скука започваме да изперкваме  Mr. Green. Скоро може и романи да пропишем  hahaha.

Браво, поздравления, страхотно и увлекателно е описал екскурзията ви!

Благодаря, ще му предам похвалата! Аз пък се чудя как може да помни с такива подробности неща, които са станали преди толкова време!  Shocked

Tari Tasartir, благодаря за интересния разказ!

# 16
Страхотен разказ!
Относно двудневната екскурзия в пустинята - с наас имаше младоженци и те ходиха на тази екскурзия, но за нас, с 5-те дни в Тунис 1 цял ден в столицата Тунис  и ако 2 дни бяхме я взели не ни оставаше никакво време да 'вкусим духа на Тунис"

# 17
Само записче, сори  Grinning

# 18
  • Beyond the Frontiers
Мерси за темата и за хубавите разкази. Peace

# 19
Страхотен разказ!
Относно двудневната екскурзия в пустинята - с наас имаше младоженци и те ходиха на тази екскурзия, но за нас, с 5-те дни в Тунис 1 цял ден в столицата Тунис  и ако 2 дни бяхме я взели не ни оставаше никакво време да 'вкусим духа на Тунис"

Моето лично мнение е, че тази екскурзия е есенцията на Тунис.  Дори хотелът в Дуз беше ужасно различен и толкова хубав (макар и да прекарахме само 1 нощувка там). Горещо препоръчвам на всички туристи там да отидат. Имахме най-ексктремното джип-сафари, което мога да си представя (и на което съм била), няма такава емоция! И шофьорът ни се падна един откачен (бяха ни предупредили, че има един луд и ние в неговата кола се оказахме..), той беше страшен образ.
По-скоро не би ви останало време за плаж, ако сте решили да плажувате. Но тук вече на всекиму според вкуса. Аз бих прежалила дни плаж за повече емоции и забележителности.  Wink Но други биха предпочели да имат дни за релакс и мързелуване, няма лошо.  Peace

# 20
Страхотен разказ!
Относно двудневната екскурзия в пустинята - с наас имаше младоженци и те ходиха на тази екскурзия, но за нас, с 5-те дни в Тунис 1 цял ден в столицата Тунис  и ако 2 дни бяхме я взели не ни оставаше никакво време да 'вкусим духа на Тунис"

Моето лично мнение е, че тази екскурзия е есенцията на Тунис.  

И аз споделям това мнение, въпреки пропуски и не дотам добра организация на тази екскурзия, без нея се вижда много-много малко от "истинския" Тунис Wink Ние бяхме в Тозьор (Tozeur), другият град-оазис, който ползват тур агенциите за нощувка, в много интересен хотел в типичен арабски стил с прекрасна градина  Peace

П.С. Надявам, се че няма да се сърдите, че разводнихме малко темата, но като се отвори приказка за Тунис, мен лично ме обхвана една носталгия за там...

# 21
  • по пътеката
съгласна съм ,4е тези екскурзии са може би наистина духа на тунис от едно време! оба4е, в момента не е за рискуване ,защото там не е спокойно, не знам дали ще се успокоят нещата, до лятото, дай боже! и дали някой ден ислямистите  ще успеят да върнат туристите по тези места с целия комфорт и хармони4ност на пустинния пейзаж и южняшкото гостопиемство!не знам в египет как е , но тук туризма беше най-първи ударен! останалото е просто да се нагодят останалите малко работещи зони,с каквото могат да запазят куражлиите туристи!

# 22

П.С. Надявам, се че няма да се сърдите, че разводнихме малко темата, но като се отвори приказка за Тунис, мен лично ме обхвана една носталгия за там...

Ох и мееен.... Rolling Eyes

keraounba, без да имам желание и намерение да подценявам ситуацията, смятам, че твърде често медиите създават излишна паника и всяват страх и ужас за неща, които не са съвсем така. Нямам представа дали с Тунис случаят е такъв, но със сигурност не бих се предоверила на новините, които гледаме по телевизията. Немалко са случаите наши съфорумки да разказват от първо лице единствено число за размирни страни и разказите се различават от централните емисии на най-гледаните телевизионни канали. Да не говорим, че Тунис е доста либерална ислямска страна (в сравнение с Египет, разликата е много голяма).

# 23
  • Sofia
Ми тя, keraounba, си живее в Тунис, така че и вярвам...
Въпреки че от хората, с които бяхме в чартъра, имаше ходили на екскурзията в пустинята и не съм чула да се оплакват, даже напротив!

# 24
  • по пътеката
без име, живея в тунис и то от  много години! живеехме до декември 2010  в едно безметежно спокойно безвремие на толерантност и свободно придвижване ,безопасност и липса на страх д а си жена! за една година тунис се  обърна с хастара и се раздира от проблеми, религиозни, законови, икономи4ески и полити4ески!туристът едва ли може за 5 дни да усети какво става тук, нито пък има желание да се  задълбае в подробностите и неволите на ежедневието!той не е отишъл там за това, а да си по4ине!   bouquet Peace

просто, нещата не са такива каквито бяха ! за жалост! важното  за вас  и за нас е , вси4ки туристи да  са добре и да са  прекарали приятно, да нямат проблеми и пак да дойдат! надявам се отново да се напълни тунис с 4ужденци, с туристи, с хора, които им харесва да видят разли4ностите и историята й!
тари, тези,които са слизали на юг ,доволни ли са били от условията при тази сложна обстановка, вси4ко минало ли е добре и разгледали ли са матмата и тузьор? оазисите?  newsm78
за кухнята разбрах от приятели,4е е зле по хотелите, явно или местата ,дето ги водят или готва4ите нещо са ги надценили, ина4е кухнята си е  добра, здравословна, с малката разлика ,4е е лютивка! най-ме  е яд ,4е никой от тях не е опитвал домашно и хубаво приготвен кускус или макарони по тунизийски поне! айде за бриковете и тажините  иди-дойди! и за сладките не са ги карали на най-добрите места за продажба поне! поне да бяха минали през сфаксите цехове за сладки! мда, не знам къде им куца организацията на тези неща!

# 25
keraounba, нямах никаква представа, че живееш в Тунис.  Съжалявам, че обстановката толкова се е влошила, аз съм с прекрасни впечатления от страната и хората там, но явно сега не е така. Не, че на една наша шриятелка не й откраднаха 2 блузи от куфара в стаята още на 2-я ден...
Би ли разказала как се промениха хората, защо са станали толкова нетолерантни, как се е променило отношението към жените? Пък аз толкова им се кефех, заради Министерството на семейството и жената...
Дали и в Египет нещата са сходни?  newsm78

# 26
Лично на мен Тунис много ми хареса и при следващо посещение двудневното изживяване в пустинята ще е задължително. Дри да не видим мираж, както обещаваха, (всъщност кога е възможно да се види?)
Другото, което не бих пропуснала: шоуто, за което писах м.г Grinning

# 27
  • София
Дори да не видим мираж, както обещаваха, (всъщност кога е възможно да се види?)

Ние видяхме на връщане от Абу Симбел около обяд, т.е. въздухът вече е бил много нагрят, тъй като в 9 сутринта беше 39 градуса. Всъщност със сигурност си виждала мираж - това са "локвите", които стават над асфалта в жегите Wink.

# 28
кой месец беше? дата?

# 29
  • София
кой месец беше? дата?

1-2 ноември, но в Египет и то в пустинята  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт