Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 119

• 107 781
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Дитсан, Румя, благодаря ви  bouquet!

Румя, да кремът стяга достатъчно - доста плътен е и смея да твърдя - много вкусен. Блатовете нямат нужда от сиропиране - те са влажни и порести, аз ги намазах с малиново желе и се получи страхотна комбинация. Определено ще се правят често /пък и толкова бързо - за 5 мин стават, само с вилица се бърка, страхотна е рецептата на Ири Купенска!/
Ето и разрез:

Добър вечер,би ли ми дала рецептата на тази вкусотия.Удавих клавиатурата.... Embarassed  chef
 Mr. Green Редактирам се,чела недочела видях че Татит е пуснала линк.
Аз ви следя редовно,обаче не пиша....нямам толкоз думи да ви опиша всяка поотделно,но не мога да пропусна униката на Валерия,да ти е жива и здрава красивата госпожица Heart Eyes
Да знаете че много ме вдъхновяватв всички Heart Eyes Hug,торти не мога да ви покажа,така и не се научих да качвам снимки,ноооо някой ден......

Последна редакция: чт, 09 фев 2012, 20:34 от ANI BANI

# 541
  • ГОре на черешата...
Ани Бани, заповядай!

# 542
Здравейте на всички в този прекрасен форум.Аз сьм нова в тортоправенето и искам да ви питам знаете ли дали има стандарти при правенето на нестандартни торти ,като например"Барби","Кола","Трактор".......Колко да са големи блатовете ,какьв диаметьр ако имаме порьчка за ,да речем 16 човека????Има ли стандарти за това какво количество крем ще поставим между блатовете и колко да са високи тортите?????????МОля да ме извиние ако сьм задавала нуместни вьпроси Embarassed EmbarassedЩе чакам с нетьрпение за вашите мнения и споделен опит.Благодаря ви п  bouquet

# 543
Мариета ,страхотни творения имаш ,големи вкусотийки .Поздравления!!!!!!

# 544
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Здравейте на всички в този прекрасен форум.Аз сьм нова в тортоправенето и искам да ви питам знаете ли дали има стандарти при правенето на нестандартни торти ,като например"Барби","Кола","Трактор".......Колко да са големи блатовете ,какьв диаметьр ако имаме порьчка за ,да речем 16 човека????Има ли стандарти за това какво количество крем ще поставим между блатовете и колко да са високи тортите?????????МОля да ме извиние ако сьм задавала нуместни вьпроси Embarassed EmbarassedЩе чакам с нетьрпение за вашите мнения и споделен опит.Благодаря ви п  bouquet
Виж на първа страница кой диаметър за колко парчета се води. Останалото е въпрос на твоя преценка!

# 545
Здравейте момичета, страхотни торти правите, дано и аз да се усъвършенствам така  Heart Eyes

Въпросче към правилите тези блатове, дали ще стане добре ако между тях сложа крем "Милена"? Смятам да спретна една торта за Св.Валентин, първо исках да я покрия с шоколадов фондан, но май взех да се отказвам...ще я покрия с готов фондан. и другото което щях да питам, може и да го има отговора в някоя от предните теми, но...мисля да сложа ганаш преди фондана, знам че става, но въпроса ми е дали мога да шприцовам фигурки от него, т.е. задържа ли се върху фондан?

# 546
Валерийке, още няма полунощ и е днес, така че честит рожден ден на тази чаровна и прекрасна малка дама! Да е жива и здрава и много щастлива!!!

# 547
  • София
Момичета един спешен въпрос: ще правя фондана на Димитрана. Глюкозата ми е ужасно гъста. Мога ли да я затопля в МВ малко и тогава да отмеря 120мл., че иначе просто абсурд????    bouquet  bouquet  bouquet
Да!  Peace

# 548
Здравейте, момичета. Първо честит рожден ден на малката Ева. Валерия, да ти е жива и здрава, много усмихната и лъчезарна и...... много да я слушаш  Grinning Grinning
Теди хубави тортички. Браво. Патрияни една от друга по-хубави торти. Мечо Пух кимоното е като истинско. Ванче компанията мечки явно си прекарват добре, феичките са направо супер, а като ти гледам бирената торта и направо ми иде да си отворя една студена бира нищо че навън са минусови температури. дитсан семейният пикник се е получил много добре. Харесва ми. Румия дракона добре си го нарисувала само дето не мога да разбера какво е това червеното отстрани  newsm78 татит най -хубавата жабешка торта, която съм виждала. Сиси честита ти рожденичка на патерици. А тортата е страхотна. Мариета честит рожден ден и на теб и на сестра ти. да сте живи и здрави и още много хубави торти да направиш   bouquet геновеф разрязаните торти изглеждат много апетитно. Валерия тортата ти е уникална, но този път е засенчена от много по-хубаво твое произведение   bouquet А ето и моята торта. Нищо особено.

а

# 549
~divina~ торта № 5 и 6 са страхотни. Браво!!!

violetblue явно си имала много проблеми с тази торта, но по нищо не й личи. Чудесно изглежда!!!

marvina честити ви месечинки, а тортите много вкусни изглеждат!!!

ДОМИНИКАНКАТА много добре си покрила тортата.

Албена мечо пух е много сладичък.

snijinka щайгата с плодовете е чудесна.

ditsan къщичката много добре е станала, а този пикник чак ми се прииска и аз да съм на тази полянка. Wink

julianka много нежна детска тортичка, а мечо е толкова сладък.

stefina смърфската торта е супер, много ги обичам тези сините, но не и да ги правя. Mr. Green

galmir таз мацка супер надарена.  Laughing

Тedy много са ти хубави тортите, сега да не дойдеш пак след няколко години. Wink

patriyani ти с твоите тортени маратони как успяваш не знам и всичките на ниво.  Hug

metchopooh много добре си направила кимоното и подложката е перфектна.

van444eto мечоците са големи сладурковци и сервизчето много ми харесва. Бирата много добре си направила, а етикета така е по-ефектен.

Rumya дракона е супер!

Tatitt мале каква сладурка си моделирала, супер е!

sisi7510 и тук да ти е жива и здрава малката кукла!!! Тортата е прекрасна!!! Кажи как направи огледалото?

mari_eta да сте живи и здрави със сестра ти, а ти още много торти да й направиш!!! Тази е много изкушаваща.

Genoveff ти голямо производство показваш.

Valeria ЧРД на малката сладуранка!!! Да ти е жива и здрава, а тортата е чудна!!! Защо на тази тематика, да не би да обича да ти помага в кухнята? Мойта малката щерка много обича да се занимава с кулинарни дейности засега, пък занапред ще видим.  Laughing

От мен една Крем торта по рецепта на Йоли, тарталетки и меденки:

# 550
  • София
Здравейте.
Стаси-радвам се,че ти харесва тортата ми.Много нежна тортичка си направила.Как се правят тези стърготини отгоре.От страни също е много интересна.Сладките с колелетата и камиончетата са чудни-поздравлевия.
Вал-на патерица-Чесита ти рожденничка,да ти е жива,здрава и все така лъчезарна.Невероятна торта,в тон с тоалета на рожденничката.
Галмир-много нежна торта.
Мариета-и аз вечер под гърба си намирам динозаври или колички. WinkЧРД на патерица-много здраве и късмет.
Ванче-бутилката е чудна.Няма дефекти по нея,само ефекти.

# 551
stasi76 - добре си си поиграла с тези сладки. А парчето торта изглежда божествено. Какво е вътре???
galmir - сладка торта. Китките са много готини. Толкова са симетрични. Харесват ми.
Ето ви другата торта с плака. Отново бледа и замазана. А снимката е под всякаква критика.
ОЩЕ 1
Покривах я с ММ на Ксеркс. Оцветявах отгоре с дунапренена четка. Очарована съм как поема боята. Черното е гел на Бейкъри. За първи път боядисвам толкова плътно и хубаво и то от първия път. Сребърното  го минах 2 пъти но и то много добре се нанася върху тази маса.

# 552
Аууууу,тоя път след Ван444ето ooooh!Еми,к'вото-такова!! LaughingВанче,и трите много добре са се получили!!Завиждам ти на търпението да правиш такива микродетайли Hugза тортата с меченцата говоря LaughingБирата на мен ми хареса!Така си изглежда съвсем реалистично.А това,третото нещо,в действителност не го харесвам,но за ядене-може Mr. GreenДитсан,пикника си е супер,обаче окончателно ме отказа да си купувам молдовете за хора WinkМного неестествени ми стоят,бе!! LaughingСъвсем като кукли,или по-точно ми приличат на едновремешните манекени по витрините JoyНали разбираш,че тия камъни съвсем не са в твоята градина HugПроизводителите можеха,според мен,да се постараят повече LaughingРумя,с теб,гледам,сме на драконска вълна HugМного красива рисунка!!!Вал,жива и здрава да ти е Ева!!!Всичко,което си поиска-да се сбъдне!!!Всичко,което ти искаш за нея-също!!!Уникална торта!!!Не знам какво повече мога да кажа Hug HugПатри,неуморна,както винаги GrinningТатитче,девойката с жабите е страхотна!!Прическата е върха направо!!!Сиси7510,да ти е жива и здрава госпожицата!Много изискана и стилна торта си й направила!!!Мариета и Стаси показват такива вкусотии,че се чудя у коя първо да отида Joy JoyГеновеф,хубави тортички!Галмир," нищо особеното" ти нещо много ми хареса!С калъп ли ги прави розите,бе жена? #CrazyТолкова еднакви???
А сега ще ви покажа тортата за вчерашния РД на снаха ми Теди!Да ми е жива и здрава,все така да строява сина ми Mr. Green Mr. Green/той без това не може Mr. Green/и никога да не губи чувството си за хумор,което я прави душата на компанията !! Hug Laughing

Пожелавам приятен ден на всички!

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 08:06 от МаринаД

# 553
  • ГОре на черешата...
Марина, уникален дракон, уникален!!!

# 554
  • Бургас/Пз
Привет дружина! Отдавна не съм писала , но се тръшнахме цялото семейство болни от грип! Ако пропусна някой в коментарите да знае, че не е умишлено! Mr. Green

Румя, тортата с драконовата татуировка много ми хареса! Това отстрани зрънца от нар ли са? А шоколадовия крем какъв е??

Патри, пак голяма производителност си метнала! Направо не знам как смогваш с тези торти и всички на толкова различна тематика!

Мечопух, кимоното много добре ти се е получило, а направените изводи са най-ценното нещо!

Ванче, тортата с мечетата много ми хареса и феичките също! Гледам успя Валерия да те зарази и тебе с покриването на подложките  Mr. Green

Юлиянка, страхотно меченце си направила! Направо е като истинско, как му правиш релефа на козинката!??

Стефинка, мноооого хубава торта със смърфове, всичкия този труд определено си е заслужавал!!

Дитсан, семейната торта е много готина! Чак ми се прииска и на мен да съм на тяхно място и времето да е топло и да съм на полянка, ех мечтии!

Татит, много е хубава тортата! Принцесата е страхотна! А пък и изобщо не виждам, че е крива!

Сиси, и тук да ти кажа, че си сътворила една много прелестна торта! Е не колкото Алекс, но все пак е чудна!

Мариета, да сте живи и здрави със сестричката ти и много прекрасни неща да ви се случват занапред! Тази торта предизвиква огромно слюноотделяне, дори и в сънищата ми!

Дженовеф, недей да изчезваш за толкова много време и показвай по-честичко тортите си!
 Hug

Валерия, Валерия, то какво да каже човек! Ами нищо няма да кажа, но пък ще питаааам:  Mr. Green От какво е кремът в тенжерата!? На другите снимки видах, че стойката е отделна и аджеба как я закрепи вътре?? Мъфинът торта ли е или кекс?
А малката сладурана все такава усмихната да бъде!!
И недей да спираш да коментираш и критикуваш , но само ако може с малко по-малко иронийка! Хуморът ти е малко черен на моменти и най-вероятно през призмата на нет общуването не всеки го разбира! Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ама съм сигурна, че сега няма да се засегнеш де!  Joy Joy

Марина, страхотен дракон! Уникален е! Изобщо цялата торта е супер!

Общи условия

Активация на акаунт