Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 196 658
  • 809
  •   1
Отговори
# 675
Права си за всичко, но аз от София идвам. Моят мъж не желае да живее там.
И си търся каквато и да е работа, която поне малко да се работи на компютър, но никой засега не ми е предложил нещо такова.
Всъщност вече си търся каквато и да е работа, която поне малко да е свързана с някакви технологии/машини... дори и за продавачка не ме искат.--

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 13:58 от celika

# 676
Ако имате IT познания, опит като счетоводител, завършено образование  с езиков курс и прочие, Jobs.bg не е крайната алтернатива. Има фрийленс уебсайтове, които предлагат работа на база проект, почасова или дори постоянен ангажимент.

# 677
За фрийланс просто IT познания не стигат. Трябва да си опитен програмист, за да станеш фрийлансър.

# 678
За фрийланс просто IT познания не стигат. Трябва да си опитен програмист, за да станеш фрийлансър.
Глупости. Аз самата съм работила по фрийленс проекти през Freelancer.com и oDesk, а нямам грам познания по програмиране. Има си различни бизнес ниши, в които на база знания и опит, можеш да намериш подходящ проект.

Образовайте се бе, хора. Не обърквайте другите с такива нелепи изказвания!

# 679
Добре, може ли да ме светнеш какво друго, свързано с ИТ може да работиш като Фрийлансър?
Нямах предвид да правиш преводи и други, при които се иска да знаеш да пишеш на Уърд. То почти всеки може.

# 680
... дори и за продавачка не ме искат.--

Селика наравно сме , аз съм по същия начин   bouquet

# 681
Добре, може ли да ме светнеш какво друго, свързано с ИТ може да работиш като Фрийлансър?
Нямах предвид да правиш преводи и други, при които се иска да знаеш да пишеш на Уърд. То почти всеки може.
Можеш да си виртуален офис асистент, когато изисква:
- да имаш компютър;
- да имаш интернет;
- да знаеш как се ползва имейл;
- да знаеш как се ползва скайп;
- да знаеш как се борави със софтуер от сорта на Dropbox.

Толкова. Има доста такива работи, стига да се представиш добре, можеш да си намериш приличен вариант, който може и да не ти изкарва хилядна заплата, но със сигурност ще покрие някаква част от месечните ти разходи. Това е работа от вкъщи, често с нестандартно работно време (повечето клиенти са американци). Така имаш свободата да вършиш някакви неща през деня, когато работят институции, поликлиники и прочие.

Да не говорим, че докато човек стои без работа, стига да е достатъчно самоинициативен, може спокойно да си изкара безплатни курсове в дадена област и да доусъвършенства или да научи изцяло нещо, което му е куцало преди. Отличен сайт за това е www.coursera.org, където всичко е безплатно и не се изисква да си ядрен физик, за да завършиш 3-4-седмичен курс по каквото и да е.

# 682
Не еее, това не е IT работа. Когато се говори за IT, аз го разбирам професионално. Умението за работа с компютър го принцип го наричат "компютърна грамотност"

# 683
Не еее, това не е IT работа. Когато се говори за IT, аз го разбирам професионално. Умението за работа с компютър го принцип го наричат "компютърна грамотност"
Не говорехме за IT, а за фрийленс, доколкото си спомням.

# 684
Да, аз наистина не ти разбрах коментара за фрийланс много добре. Иначе съм наясно, че фрийланс може да се работят много неща. Просто "IT" по принцип се използва за професионална насоченост.

# 685
Аз работя в туризма и всяка позиция съм си я намирала чрез jobs.bg . Имам много колеги които набират пресонал през него, пък и ние също когато търсим хора го правим чрез jobs. Пробвали сме през бюрото по труда, но не беше особенно успешно.
Също да споделя за София. Имам една приятелка в HP, тя си намери рабатата през Adecco. Може би това е бъдещето чрез посредници...  newsm78

# 686
  • на път
И аз съм търсила работа през jobs.bg, нямам подозрения, че не си вършат работата като посредник. Получавала съм покани за интервю, дори един от работодателите използваше системата на сайта, за да изпраща лични съобщения до кандидатите.

Не толкова добро впечатление обаче ми прави различният формат на обявите - рядко се уточняват срокът за изпращане на документите, размерът на заплащането, условията на работа. Дали тази информация ще бъде включена в обявата, зависи само от волята на самия работодател. Според мен jobs.bg трябва да представя по-пълна информация за работата и работодателя.  

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 05:36 от vangel

# 687
Джобс.бг не са никакъв посредник. Това е просто една стена за публикуване на обяви, която дава възможност за обратна връзка от кандидат към работодател-

# 688
джобс бг не е агенция , а сайт с дългогодишен опит, където фирми от цяла България публикуват своите обяви за свободни работни места, а връзката с работодател се осъществява,когато кандидатстваме по обява и ни се обадят. Размерът на заплащането, условията на работа се уточняват обикновено на среща между кандидатстващия и работодателя. Джобс бг не са посредник.  ooooh!

# 689
  • на път
Като писах за jobs.bg като за посредник, имах предвид това, че правят възможна връзката между работодателя и кандидатите за работа, а не че са агенция.

Ако обявите за работа имат еднакви рубрики (изисквания към кандидата, условия за работа, брутно/нетно възнаграждение), всичко ще бъде много по-лесно и бързо - и за двете страни.

Общи условия

Активация на акаунт