ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 849
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Чудя се от какъв зор правят кампания в училищата сред 12-годишни момичета, след като решението дали да се ваксинират трябва да е на техните родители!?

Защото като се прибере 12-годишната, раздрусана от хормони вкъщи, силно впечатлена от доверието на възрастните да я информират какво я заплашва в бъдеще, ако не се ваксинира, и в прав текст казва на родителите си: трябва да ме заведете да ме ваксинират. Демек подривна дейсност. На едни познати 12 годишната даже отишла сама (за друга някаква ваксина), щото нямало кога да чака майка и да я води. Няма да се изненадам, ако и тази отиде да и я сложат доброволно.

Чета темата отдавна, но не съм се включвала досега  Grinning Чудя се обаче как така ваксинират 12 годишно момиче без присъствие на поне един от родителите му и без съгласието им. Честно казано бих г исъдила ако се случи на моето дете това  ooooh! Ами те утре ще рекламират някоя нова лека трева и ще дават на всички профилактично защото е много полезно  Laughing
По въпроса за ваксините- моите деца ги имат всичките. Ако имам трето обаче няма да разреша да му се слагат ваксини. Дори сама се набутвах за новата Синфлорикс, след която малкия ми син направи доста кофти ларингит  Sad

# 331
Ваксини пазят 100% от ракови вируси Crazy
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1210323

Ваксини пазят момичета от рак
http://www.monitor.bg/article?id=324627

Д-р Дзивков: Културата на половото общуване и избягването на вредните навици са от голямо значение за предпазване от рак на маточната шийка
http://ardanews.info/?p=23171

Започва се великото надлъгване по медиите и пресата.

У нас: Пропагандата за смъртоносната ваксина Gardasil набира обороти
http://www.otizvora.com/2012/02/3828/

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 12:42 от n_alex76

# 332
Здравейте! Сигурно вече сте ме забравили, тъй като не съм се включвала доста отдавна.
Както се вижда от подписа ми си имам още едно бебенце и не ми остава много време за форума, тъй като и баткото си е вкъщи, тъй като няма ваксини и не може да ходи на ДГ.
Раждах във Вита и отказах ваксините на малката и там не срещнах никакви проблеми. Само написаха на документите и че отказвам ваксини и се подписах и това е.
Сега обаче идва педи тук да я види и го попитах дали не може да ни ги вписва и на двамата, за да мога да взимам детски, а и баткото август прави 5г. и ще трябва да тръгва на предучилищна. Той категорично отказа и каза да отида края на месеца да я премери (няма да отида!) и да му подпиша декларация, че отказвам ваксините. Спомням си, че преди време бяхме коментирали да не се подписва такава декларация, а да му искам информирано съгласие (което доколкото помня той няма). Така ли да процедирам?
Аз даже още не съм му дала акта за раждане на малката, тъй че нз дали се води записана при него. Ако не е - бих го сменила стига да намеря някой, който мисли като мен.

Много ще се радвам,ако някоя мама от София ми се довери и ми помогне да намеря някой, който да ми ги вписва. Наистина ми писна от разправии (малкия беше на ясла и го отписаха тъй като няма ваксини, сега предстои предучилищна - сигурно ще са скандали пак).

# 333
За смяна ще трябва да почакаш няколко месеца.... Има такива майки, но ако решат, ще ти пишат на лични.
А защо си мислиш, че си длъжна да обясняваш, да спориш и т.н.?!? Съобщаваш си спокойно и твърдо решението и толкоз. Така си решила и толкоз. ЛЛ е там не да му рапортуваш, а за да е в твоя услуга!!!

Да, ако има майки, готови да споделят, нека пишат на лични, моля ви! А за чакането - не е проблем, в момента не ни предстоят ваксини, но пък плануваме второ дете...

Разбира се, не съм длъжна да обяснявам, искам просто да избегна обяснения, някои лекари са така да се каже много....доминиращи, убедени са, че всичко знаят  Grinning (само пример - на две години синът ми получи гъбички по гърлото, отиваме на лекар и тъй като още се кърмехме, последва "веднага, ама веднага спри да кърмиш, това е от кърмата и ако не спреш още в този момент скоро няма да се оправи" и още куп глупости Crazy Аз знаех, че всъщност е от антибиотик малко преди това, но...върви обяснявай....е, не спрях веднага, а половин година по-късно, а детето заведох на хомеопат и още на втория ден се оправи). Освен това и на мен ми се иска да ми ги вписват като направени, без да подписвам документи  Rolling Eyes, за да избегнем неприятностите след това.

# 334
Нас до сега не ни е карал нищо да подписваме за сина ми - вече 3 години, но сега какво му скимна незнам. Все си мислех, че ще се навие да ни ги впише, но уви  Sad

Ще се радвам някой да се включи със съвет какво да правим.  Hug

# 335
Чудя се обаче как така ваксинират 12 годишно момиче без присъствие на поне един от родителите му и без съгласието им.

Ами малък град, ЛЛ познава детето, а майката и бабата дори я бяха похвалили колко е оправна, че е отишла сама. Хора разни...

# 336
Над две трети от случаите на рак у нас са свързани с тютюнопушенето

"Над две трети от случаите на рак в страната са свързани с тютюнопушенето, сочи справка на Националния раков регистър, съобщиха от Министерството на здравеопазването.
------------------------------------------
Пушенето е основен рисков фактор за възникването на тумори на носа, носната кухина и синусите, ларинкса, трахеята, бронхите и белия дроб, стомаха, хранопровода, дебелото черво, ректума и ануса, устните и устната кухина, фаринкса, бъбреците, пикочния мехур, маточната шийка, матката."

Crazy

Ясно как се прави гореспоменатия регистър... Ако пушиш и си болен, значи е от цигарите, а ако не пушиш и си болен, ще да е от вирус...  Whistling

# 337
Аз да попитам дали има майки от Канада и дали са си ваксинирани децата с местните ваксини. (те са по различни от българските).Много се плаша от инфото, което чета в нета за аутизъм и други реакции. Ще се радвам, ако някой сподели   bouquet

# 338
Здравейте!Реших да споделя историята си,защото ви чувствам  като мои приятели.Не е по темата,дълга е и ще се постарая да я съкратя.Ще я нарека "Болнична реалност".На 30.01 бях приета в ревматология за изледвания-синдром на рейно.Здравно осигурена съм.Тъкмо си облякох пижамата и цъфна 1 сестра да ми сложи абокат.Ще ми се правят кр. изследвания-няколко уж.Добре.Обръщам си главата/прилошава ми/.Сложи го,вземи кръв и решавам да погледна и ооо вкарва ми лекарство-Урбазон.Мнооого се ядосах-че аз нямам още точна д-за.Разбрах се със завеждащата да спя вкъщи.Н а 2 ден се връщам в б-цата-хапче на шкафа.Питам бабите в стаята  какво е-обезболяващо.Че аз кога съм казала,че нещо ме боли.Този ден ми пропуснаха Урбазона Simple Smile

# 339
3 ден- заварвам 2 хапчета на шкафа.И тях изхвърлям в кофата.  Урбазон?-Не,благодаря.                            Искам да ми махнат абоката.Ужас-целия персонал ме наобиколи да питат защо и гледаха недоумяващо.Аз само казах,че не го искам.Веднага ме квалифицираха-с лабилна психика.Завеждащата през цялото време мълчи.Махнаха го,но казаха ,че всеки ден ще ми бодат вените.Добре,ако им дам.Трябваше този ден да бъда изписана.Не може -остана последно преглед на видеозон,за да е завършена пътеката.Вечерта  си се прибрах вкъщи.На сутринта 7.30 на гладно преглед на видеозон.Чак в 9.30 ми казват-счупен.Добре, аз се самоизписвам.Нее,не може,пътеката не е изпълнена,ще ме съдят.Аз пък си отидох вкъщи.Багажа ми през цялото време  си беше в стаята.Викат ме в 6ч. на другият ден на видеозон на гладно.Аз пък отидох в 7.30 .и чаках до 10ч.Лично завеждащата ме заведе до видеозона и ме натика преди всички останали/а това е задължение на санитарките/.

# 340
Много се ядосвах през тези 5 дни,но пък и колко весело ми ставаше на моменти като гледах изумените физиономии на персонала-те такова чудо не са виждали.От цялата история разбрах-само завеждащата е наясно с чл.88 и чл.90 от ЗЗ,изкараха ме по-болна отколкото съм,избора ми за извънболнично лечение им беше много неочакван.И НИКАКВИ ваксинации-противопоказни.Извинявам се за дългите писания,  но  и   спестих доста подробности.

# 341
elbosi, на мога да повярвам, че си минала през целия този ад.. Синдром на Рейно е труден за диагностика и най-често това е просто премръзване на пръстите на крайниците. Все се мисля, че при минус 20°С това е нормално, но аз като не разбирам да не са обаждам, а?!

Също така си мисля, потвърдено от теб, сега, че лекарите просто искат да ни изкарат болни, главно, за да си намерят работа. А и лекарствата не трябва за застояват.. Въобще лекар ли е - бегай! За краткият си 30 годишен живот съм се уверил в правотата на предишното изречение.

Разбира се - всеки решава за себе си! Това е хубавото (или лошото?) на тази планета Wink

# 342
Е за 5 дни имах 3 д-зи -РА,после синдром на Рейно и последна-лупус еритоматозес.Да,ама не.Със сигурност не е лупус.Преди 3 год. проучих какво е,имам болна съседка-наистина е много тежко.И  при 3-те заболявания  има антитела.При мен  те са малко високи,нищо друго.Студът ми е проблем.И външно си личи по кожата на ръцете-посиняват от студ,или пък замръзвам понякога вкъщи на 20-23 градуса ThinkingКакто и да е.Много ми е странно как 1 и същи  анти  тела,пък може разл. диагнози newsm78

# 343
elbosi, защо е било нужно да влизаш в болница? И нещо разказът ти много накъсан и объркан ми изглежда  Thinking? Ти си в болница, но не даваш да ти дават/поставят лекарства, защо тогава си там?

# 344
Kalifornia,много простоИма методично указание с пакет от изследвания за установяване на заболяване.Когато са готови резултатите от изсл. се назначава лечение.А аз току що влязла за изследвания и ми хакнаха Урбазон,който въобще не е безобиден и най-краен вариант на лечение/не че има такова де/.Т.е. не се провежда лечение преди да се докаже заболяване.Най-важното изследване -имунологично  беше готово на 5 ден,когато ме изписаха.Е как да приема лечение след като няма резултати от изследване?

Последна редакция: сб, 04 фев 2012, 14:09 от elbosi

Общи условия

Активация на акаунт