Споделете за 170 път!

• 43 258
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Аз не съм садила от малка. Бях в 3-4 клас, сестра ми - още по-малка. Сложих семена от краставици в чаша с памук и го навлажнявах от време на време. Покълна и пресадих два стръка в саксия. Обаче със сестра ми се скарахме и тя припика саксията....  Close /както написах - беше много малка/. Едната изсъхна, другата остана. Баба я пресади в градината близо до другите краставици. Цъфна, върза и роди, но мисля, че никой не посмя да я изяде.
От тогава - ни-що, нищичко. Нещо се прекърши в градинарската ми душа. За зарзават имам предвид, но тая година може да се захвана. Големи хора сме със сестра ми, предполагам, че ако се скараме ще ми изпръска парфюма, ше ми счупи токчето на официалните обувки или ще ми сипе катран в лака, но няма да ми припика краставиците.

Много е яко да е пролет, а?  Днес ми изгоря носът от слънцето.

Леко пролетно...

"...А игрива пеперуда
пърха с лепкави крилца,
по един комар е луда,
с охлюв слага му рогца.
Хлипа тъжен и молеца -
листна въжке, ах, любима...
Но в тревата със щуреца
въжкораната се взима.
Русокосата винарка
май отново е препила,
и сега с една хлебарка...
Леле майко, майко мила..."

Не ми обръщайте внимание.  Blush

# 646
Винарката ми хареса. Наздраве!

# 647
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

Laughing
Много готино!

Ние сме си вкъщи вече и на мен ми е много странно,
как просто си занесох корем преди 6 дни към болницата и си донесох малко сладко бебе,
което само спи, яде и ака. Аз съм свикнала да се извършват по-активни дейности около мен, та затуй го гледам изпод вежди отвреме-навреме, и се чудя докога ще е такова мирно  Grinning

За който не го е видял:

http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/430679_3475405173 … _1587921681_n.jpg

# 648
Ехааа! Чудесен Андрей!

# 649
За сетен път се убеждавам, че Андрейчовците са най-хубавите бебета Hug
Деси, и моят Андрей беше много кротко бебе, ама после се събуди Crazy
Да ти е здрав!

# 650
  Бях толкова активна вчера - то не бяха разходки, ресторанти с тумба приятелки, пиано бар..Днес ме събуждат с целувка като една същинка спяща принцеса, рано-рано сутринта (към 12.15), отварям уста да изчуруликам "добро утро" и нищо  Shocked Някъде съм си забравила гласните струни. Та днес ще има принудителна тишина у дома  Laughing

# 651
Oбичам такива жени...

# 652
# 653
  • UK
Като разказвахте за градинарстването си, се сетих за моето зеле. Аз цвете в саксия не мога да отгледам, ако ще живота ми да зависи от това, но пък веднъж накарах една отрязана роза да пусне корен. Сега пък, от една зелка, която нашите ми бяха донесли от село, от кочана й поникнаха няколко мънички зеленца, и като я нарязах, ги оставих в един буркан с вода. И те си растат и имат коренчета, а аз не знам какво да ги правя, не искам да ги убивам миличките, но и нямам нужда от зелева плантация у дома. Много ми е мъчно за тях.

Днес и на мен ми е ден за ходене насам - натам. Първо ходих да видя един приятел, който днес замина за Италия на разходка и беше малко паникьосан, и после до ИКЕА за лъжици. Бившия съквартирант си обзавежда жилището, и си купи страшно готини прибори за към 80 лева, а аз го офертирам да ми даде лъжиците, защото той супи не яде, а са страшно готини.

Ии снощи моя фаворит в немския айдъл продължи напред с прекрасно изпълнение и много мил момент, изцяло режисиран от предаването с цел всички да се умилим и да гласуваме за него, което аз приветствам така или иначе. Но пък си тръгна друга моя фаворитка, което не беше честно. На следващото айдълоподобно предаване отивам и аз. После ще ви моля да гласувате за мен и тн.

# 654
 Rolling Eyesзаставаме зад гърба ти Малката Госпожица Мърморана
отивай забавлявай се
ние ще гласуваме Hug

# 655
  • Пазете Гор
Градината е мой грях и съвест, откровение и спасение, вяра и надежда, мъка и пот. Там пия, мисля, чешам се, копам и не копам. Радвам се, че сеете в съдчета, но просто внимавайте - влюбиш ли се в земята - дo живот е. За елинпелиновия Еньо се сетих, ама не бива, не е същото.

Ама ха кажете значи - цяла зима съм като пеперудка - лек и пъргав, ама завчера, като дойде време да бръкна в пръстта, като ме сви кръстът ... ходя като Робокоп. Нейсе, изпих две шепи отровни мъниста, та сега малко ми светна.

Има някакво предаване по радио Хоризонт за етно музика - много е хубаво. Пъстро - от Конго, Гватемала и Беларус в една вечер може да пуснат музика, само в един час. Случи се да го слушам в кола, на пуст път, фаровете режат тъмното и празното. Радиото японско, звукът чист като сълза на комсомолка. Кой като мене, а?

# 656
  • UK
Rolling Eyesзаставаме зад гърба ти Малката Госпожица Мърморана
отивай забавлявай се
ние ще гласуваме Hug

Оо, мерси. Simple Smile

# 657
И аз съм от принцесите, дето днес нямат глас  Mr. Green

# 658
Споделям, че ми потече зверски кръв от носа. Може би леко ме цепи главата. Веднага обвиних времето, два дена бях като истинска змия, пардон, жена. Припичах се на слънцето, изгоря ми нос, уши, главата. Сабахлен студено, по обяд жега, аз възрастна. Трудно е.
Трябва да се стегна, малко диета и прочистване, малко раздвижване, по-малко компютър, че иначе не се деяни.

Аз обичам градината, ама съм по цветята. Мераклийка съм на подправки, току виж от там започна да градинарствам, но ще видим.

Африканците имат хубава музика. На половинката баща му си има една любима група, Меджик системс, кръшни африкански танци вихме и днес на тая песен. Е, не в Африка, а в Дружба, но разликите са малки и незначителни са подробностите.  

Дерзай, Мърморанке.
Деси, Андрей е мъдрец  Heart Eyes

# 659
  • sofia
Вижте сега - щом аз отглеждам подправки повече от успешно вече няколко години, значи всички могат Mr. Green Миналата година даже прелестна реколта от чери домати си имах, но пусто забравих да си оставя семенца за тази! Сега само мента ми липсва, набавям семена и следващия викенд почвам да садя...имайте предвид, че аз бягам като дявол от тамян от всякакви градински и дворни работи...обаче подправките в саксия са ми много приятно удоволствие - говоря им, приказвам им, изобщо ....чуден резултат!

Общи условия

Активация на акаунт