Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 249
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 785
Въпрос:
- Защо жените над 35 г. не играят на криеница?
Отговор:
- Защото никой не ги търси.

Еее, добре бе...  Joy Joy Joy Joy
Аман от тъпи клишета в тая тема вече...

# 1 786
  • София - Рим и обратно
Аз имам леля, която има един ранен брак сключен точно под влияние на тези схващания, съответно прекратен скоростно. Нещо повече, тя никога не е имала или искала деца. Никога. С колко одумвания, подмятания и откровено грозни думи се е преборила... Но се пребори и живее така, както иска и както е щастлива. Тя, сама за себе си. Не по нечии критерии.
Aз имам такава приятелка, от деца сме много близки. Не я интересуват критериите, самодостатъчна си е, независима, не иска брак, не иска деца. Различни сме, но се разбираме префектно и имаме много общи интереси. Но примерно мъжът ми никак не я харесва, не я разбира и я смята за неприятна егоистка. Това ме учудва малко, защото той трудно изпитва антипатия към някого newsm78.

# 1 787
Мисля, че е нормално да не харесваме всички и разбиранията им. Но да се въздържаме от квалификации и тъпизми от сорта на два поста по-нагоре, би направило живота на всички по-приятен. В крайна сметка, дори ако успеят подобни коментари да омъжат/оженят някого зорлем, не виждам как ще стане въпросният по-щастлив. Както и коментаторът, между впрочем. Същото важи и за имането/нямането на деца, на колко години е партньорът, кой кого издържа и тем подобни особено оборотни теми и тук във форума.

# 1 788
Aз имам такава приятелка, от деца сме много близки. Не я интересуват критериите, самодостатъчна си е, независима, не иска брак, не иска деца. Различни сме, но се разбираме префектно и имаме много общи интереси. Но примерно мъжът ми никак не я харесва, не я разбира и я смята за неприятна егоистка. Това ме учудва малко, защото той трудно изпитва антипатия към някого newsm78.
Не трябва да те учудва антипатията на мъжът ти към подобни персони. От мъжка гледна точка подобни жени не са никакви жени и са нещо като втора ръка хора. Жена която си е самодостатъчна, не иска брак, не иска деца, не е никаква жена от мъжка гледна точка. Това е нещо подобие на жена, но не е истинска жена. Има нещо сбъркано в жена която не иска мъж до себе си и не иска деца...

# 1 789
  • София
Въпрос:
- Защо жените над 35 г. не играят на криеница?
Отговор:
- Защото никой не ги търси.
Joy hahaha Joy

# 1 790
Глупости. Къде пише, че задължително трябва да е подписала и с деца, за да има мъж до себе си. Мисли малко, преди да избълваш нещо подобно.

# 1 791
  • София
Не трябва да те учудва антипатията на мъжът ти към подобни персони. От мъжка гледна точка подобни жени не са никакви жени и са нещо като втора ръка хора. Жена която си е самодостатъчна, не иска брак, не иска деца, не е никаква жена от мъжка гледна точка. Това е нещо подобие на жена, но не е истинска жена. Има нещо сбъркано в жена която не иска мъж до себе си и не иска деца...

същото важи и за самодостатъчните мъже - неприятни са, защото в един момент жените ги възприемат като егоисти и ги оставят на самодостатъчността си. Лошото е, че такива мъже са сколасали да навъдят поколение, и после и децата страдат от тази му самодостатъчност.
Честно, на мен повече ми прилича на емоционална студенина и егоцентричност, а не нещо положително.

# 1 792
Глупости. Къде пише, че задължително трябва да е подписала и с деца, за да има мъж до себе си. Мисли малко, преди да избълваш нещо подобно.
Мъжете ги надушваме такива "самодостатъчни" екземпляри инстинктивно. Както вие надушвате кой мъж е най-подходящия за децата ви.

# 1 793
Не знам какво надушвате, но за щастие мнения като твоето не преобладават в моето обкръжение. Хората си намират партньори. Егоизмът е нещо, което не зависи изобщо от семейното положение. Има много родители егоисти. И неродители, които са се посветили на другите. Нито подписът, нито раждането ми говорят нещо кой знае какво. зад всяко от тези действия може да има много причини.

# 1 794
  • Paris, France
Всъщност, вашият общ живот се изчерпва с поделяне разходите по дома и децата и по воденето им по уроци и курсове?    Thinking   Хм, вероятно и този вид икономическа изгода се явява мотив за брак......

Не, в нашето семейство, и не само, мъжът издържа семейството и така беше още преди да се родят децата. Иначе нямаше и да си помисля да живея с него и да родя не едно а две деца. Самото водене по уроци и курсове не е чак толкова сложно а и винаги може да се наеме друг човек да го върши. Откакто сме заедно, нито мъжът ми, нито аз сме мили прозорци, коли или сме прали и гладили ризи (последните отиват всяка седмица на химическо). Никаква икономическа изгода не виждам за мъжа си в този конкретен брак.

Ами няма ги вече децата да уплътняват връзката, остават двамата, поглеждат се с други очи, осъзнават че не ги свързва нищо и ако няма финансови пречки яхват последния вагон.

Децата не могат да уплътнят една връзка а даже напротив. Ако на двама души им е добре заедно и всеки може да намери и прави това, което харесва другаде без това да дразни другия партньор проблем няма. Проблеми възникват когато (поне) единия партньор не е самостоятелен и изисква присъствието и участието на другия в дейности, които не интересуват другия партньор. Реално много малко хора имат точно еднакви желания и възможности за прекарване на цялото свободно време пълноценно И заедно.

Може би зависи от културата и средата. Току що питах мъжа си и ми каза, че ако преди да произведем първото дете е срещнал такава жена сега животът му е щял да бъде много по-лек. Както стана ясно от темата, пълно е с жени, които искат брак и деца, но не намират мъж, който да иска същото с тях. Излиза, че точно такива жени устройват мъжете, особено ако са самостоятелни финансово

# 1 795
Nevena Virolan , или не съм разбрала, или грешно съм се изразила....   Simple Smile  основното, което разбрах от предишния ти пост, че децата са това, което ви свързва-изброяваш уроци, лагери, курсове и прочие.
Също, че имате различни интереси, включая и културни,т.е. останах с впечатление, че сте много различни и не правите нищо заедно...... затова и предположих, че децата и разходите по тях са мотива ви за брак.

Колкото до това дали една жена си е самодостатъчна или не...и дали леля Кинче ще се тръшка защо Марчето не ще мъж и деца....Ами, основната функция на мъжа и жената е да създадат поколение.Дали с кариера или без, с работа или без, с хоби или без, основното е създаването на деца.Така го е измислила природата, Господ, извънземните или който там ни е създал.   Laughing   И в този ред на мисли наистина е странно как човек успява да противодейства на природните закони,т.е да не иска мъж/жена, да не иска деца.....Не че ми пука дали Марчето ще се ожени и ще народи 2-3-5 деца, да си кукува и 100 години сама, щом й е угодно и й се нрави, но е странно, за мен поне.

# 1 796
Човекът е по-различно животно, освен биологичната си роля има и други, изобщо по-трудно е от 'нагон- мъж-жена- секс- дете".
Аз вчера точно гледах 2 скакалеца как се съвокупляват и си мислих за простотата на тяхното съществуване, лишено от товарите на ума и съзнанието, свободната воля... Идва пролет, хоп на клончето... Природа!

# 1 797
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Може би зависи от културата и средата. Току що питах мъжа си и ми каза, че ако преди да произведем първото дете е срещнал такава жена сега животът му е щял да бъде много по-лек.
Боже господи  Shocked Ваше височество произвежда, а не ражда деца.

# 1 798
Неженените мъже са повече от неомъжените жени, но просто не вдигат врява и не рИват по форуми. Голям брой от неомъжените жени са си много добре така и дълбоко в себе си не искат да се омъжват, но обществото ги кара да се чувстват зле (нещо не им било наред, егоистки били и т.н.). А истината е, че бракът е поредица от компромиси. Ако беше толкова хубаво да си женен, нямеше 50% от браковете да завършват с развод. Факт! А останалите 50% са разделени (защото и омъжените жени стават на 35 и мъжът спира да ги търси (според популярната тук теория). Така че, за омъжената жена над 35 остава едното готвене и чистене. Честито на булките и горчиво!  Joy

# 1 799
  • Tам през Атлантическия океан
Неженените мъже са повече от неомъжените жени, но просто не вдигат врява и не рИват по форуми.
Naughty Цът , бъркаш, неомъжените са повече , има недостиг на мъже  Laughing винаги жените са били повече от мъжете  Mr. Green

Статистика за Бг. и не само  bowuu

Жените в България са с 250 хиляди повече от мъжете, показват данните на Националния статистически институт.

на Евростат в ЕС жените са с 40% повече от мъжете. През 2011 г. в ЕС е имало 257 млн.
жени и 245 млн. мъже или около 105 жени - на 100 мъже.

Жените са два пъти повече от мъжете  в прибалтийските страни: Латвия - 208 жени на 100 мъже, Естония - 204 жени на 100 мъже и Литва -  197 жени на 100 мъже.
Съотношението жени-мъже е почти равно в Кипър, Швеция, Люксембург и Малта.

Общи условия

Активация на акаунт