Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 275
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 845
  • Колибите
а има и жени, които не стават и за брак или съвместно съжителство с друго човешко същество, поради това не са успели да се бракуват докъм 40, но след това като им защрака от натиска на природата и страха, че няма да има кой да ги гледа на старини решават да осиновяват или да раждат с други методи. горките деца, само това мога да кажа....

След 40г забременяването е доста трудно а вписването в регистри за осиновяване - невъзможно. Не познавам жена, която в днешно време да мисли, че детето ще я гледа на старини. Природата натиска и часовника цъка до време. Според мене, ако тези процеси започнат около 40г вече хлопа дъската.

Никакъв проблем няма човек да е вписан в регистъра на осиновителите след 40+.

# 1 846
  • София
Според мен е добре, ако искаш да имаш собствени деца някъде на 35 вече да се ориентираш и да вземеш решение.
Ако искаш да осиновиш най- късно до 40+ - също.
За брак/ без деца/ граница няма. Пък и днес болшинството хора не се омъжват.

Не знам какво означава над 35 вече да се ориентираш към решение, за мен това е безкрайно късно време за първо дете. За второ 0 как да е, бива. Според мен доста хора просто не осъзнават какво означава това за пръв път да станеш родител над 35, и когато детето ти  отиде в гимназия, вече да гониш петдесетака. И психически промяната е голяма. ако мога да дам пример със себе си, на моменти имам чувството, че децата ми вече трябва да завършват гимназия, а не тепърва да кандидатстват в гимназия, сякаш съм влак, който се движи със закъснение и няма никакъв шанс да навакса. А времето, когато ще трябва да правя абитуриентски балове дори не мога да си го представя, тогава ще бъда на... най-малко 46!

Ама защо всички трябва да мислят точно така е смисълът на цялата тема, нали?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Или всичко по-различно е лошо ...

Глупости! Аман вече от това клише за "щом е по-различно, значи е лошо4!

Розмариня, някои неща явно човек ги осъзнава като му се случат. Когато няма дете, някак времето си тече необезпокоявано, но когато в един момент се окаже в ръцете съвсем живо, мърдащо, плачещо, безпомощно, изведнъж цялата отговорност удря като чук. Когато родих на 28 се чувствах безсмъртна, сега вече съм малко над 40 и усещам как здравето се похабява през всичките години на родителството, и говините вече не изглеждат чак толкова маловажни. Поне на мен хич няма да ми е безразлично дали ще правя бал на 60, вместо тогава вече да  ходя на гости на внуците.

# 1 847
Снежа, за мен на 35 вече е добре да имаш ученик. Да се установиш на работа - ако чакаш 35 ....
Говоря за стабилно установяване / доколкото нещо е стабилно/. Все пак човек трябва и малко да си поживее.
Не възприемам много от ученическата скамейка директно създаване на семейство.
Да си на пълни обороти цял живот - също.
Да живееш на 50 не е като на 20.
Никак не е трудно забременяването след 40 години и много жени "изгоряха" точно в тази възраст.
това категорично не е вярно.
Може и да има, но тези около мен са извън тези статистики. Та не зная как се прави статистиката или по- точно стъкмистика.

Именно, да родиш на 25-30 не е като да родиш на 40-45  Peace

# 1 848
 Е, какво му е лошото да правиш бал на 60? На колкото - толкова.
  Истина е, че родителството както много дава, така и много взема - здраве, психика, постоянно си насочен към най-дребните неща около друго човешко същество, отговорността е огромна, всичко това си изхабява - ако прекараш най-младите си години така, след това директно се превръщаш във възрастен човек, майка на други възрастни хора, а дай боже и баба.
 Къде остана младостта, тогава Laughing

# 1 849
Няма такива  забрани. Има единствено условие за  разлика във възрастта, която не може да е по-малка от 15 години м/у осиновяващ/осиновен. Глава 8 от СК.
Осиновителите не са малоумни и не е вярно, че всички се натискат за новородени.

Мерси. Знаех си аз, че не съм малоумна hahaha.

Не си. Дори бих казала обратното, защото за разлика от доста форумки със сериозни  психични деформации,  осиновителите преминават задължителен психотест и  събеседвания с/у професионалисти.  Де тоз късмет при някоя Ана Мария Ферхунде, случила единствено на родителска младост.

Желая ти скоро да гушнеш детенцето си  Hug

# 1 850
Да, 10 c's, добре, че ти си тук обаче - та да раздаваш определения и титли  Hug

Iris04 - напълно си права, с малко повече фитнес и тунинг - може да се докараш 10тина години по-млада и да удариш едно хоро  Laughing

# 1 851
Е това е все едно да кажеш на някоя жена, която не е родила до 28 години, "Ей, мацка, слушай много тежко става с годините, изобщо не се занимавай, ако си минала 30-те, стой си сама и спри да мечтаеш за деца. И да не си помислила за инвитро, осиновявания и т.н., щото на мен ми е тежко при тебе гаранция ще е същото."
Защо не оставите хората да си живеят живота без да правите паралел със своя собствен, ех Богу, ама толкова страници тема, не го разбрах това...  Joy Joy Joy

# 1 852
Няма какво да се лъжем - за децата си трябва енергия. Особено ако няма непосредствена помощ. А с годините човек лекинко го домързява и не му се търчи постоянно като кон. Вече не е толкова жизнерадостен и непосредствен - качества според мен важни за родителството. Но пък става по-търпелив и разбиращ, което си е плюс.

# 1 853
Може странно да звучи, но 35-40 години ми бяха едни от най- силните. Може би, организма се мобилизира.
Анди, колкото повече остаряваш толкова по- бързо минават годините. не го вярвах, но е факт. След 45, обаче организмът ти забавя темпото, но се научаваш да пестиш нервите си и да оцениш ценните неща в живота. Така, че жена в критическата и дете в пубертета не е толкова лошо нещо. Поне психиката им е еднаква. Ако имаш и някое допълнение в старческа възраст живота е много весел.
Второ не забравяй, че късно родилите остаряват по- бавно. Поне се мобилизират.

# 1 854
Да, 10 c's, добре, че ти си тук обаче - та да раздаваш определения и титли  Hug

Iris04 - напълно си права, с малко повече фитнес и тунинг - може да се докараш 10тина години по-млада и да удариш едно хоро  Laughing

Аз? Я се огледай малко по-назад. Жените, които искат да имат дете над 40 бяха определени като такива, на които им хлопа дъската. Всяко търпение си има граници. Виж за простотията няма.

В крайна сметка вие с Андариел и Невена нали сте родили в правилната възраст, какво ви влиза в работата чуждия избор? Скоро очаквам да селектирате и поколенията, по пригодност.

# 1 855
Е това е все едно да кажеш на някоя жена, която не е родила до 28 години, "Ей, мацка, слушай много тежко става с годините, изобщо не се занимавай, ако си минала 30-те, стой си сама и спри да мечтаеш за деца. И да не си помислила за инвитро, осиновявания и т.н., щото на мен ми е тежко при тебе гаранция ще е същото."
Защо не оставите хората да си живеят живота без да правите паралел със своя собствен, ех Богу, ама толкова страници тема, не го разбрах това...  Joy Joy Joy

Виж сега, успокой се - оставям ги лично аз - да си раждат, когато пожелаят  Grinning
Но това не пречи да ми се струва тъпо да избера да родя лично аз - на 40+ например. Иначе - те - нека бе, и на 60 - ако могат, демокрация е!

Да, 10 c's, добре, че ти си тук обаче - та да раздаваш определения и титли  Hug

Iris04 - напълно си права, с малко повече фитнес и тунинг - може да се докараш 10тина години по-млада и да удариш едно хоро  Laughing

Аз? Я се огледай малко по-назад. Жените, които искат да имат дете над 40 бяха определени като такива, на които им хлопа дъската. Всяко търпение си има граници. Виж простотията не.

Точно ти  Peace
В два поста определи определени групи потребители, списващи тук. Явно имаш вече диплома някаква. Сега и за простотия заговори. Втора диплома явно.
Само защото някой си тропа с крак - приемете ми избора, ми що пък? Да не съм длъжна?

# 1 856
  Според мен пък с годините става по-лесно да си родител - по-отговорен си, по-умен, знаеш повече неща, готов си осъзнато да отделиш време, не те човърка че ти ограничават времето,  и не се дразниш толкова от глупости.
  Колкото  да е, с възрастта идва някакъв опит и улягане, за децата това е полезно.

# 1 857

Виж сега, успокой се - оставям ги лично аз - да си раждат, когато пожелаят  Grinning

Мерси за съвета, ама откровено ме разсмя, за което ти благодаря от сърце...  Mr. Green Hug
Темата не ме засяга особено засега и просто гледам сеир, та няма за какво да съм се била напрегнала, ама мерси все пак.

# 1 858
Леле, аз съм на 28 почти и така като гледам, дете не ми се очертава в следващите 2-3 години.
Какво, въобще да не се захващам след това ли  Crazy

# 1 859
  Според мен пък с годините става по-лесно да си родител - по-отговорен си, по-умен, знаеш повече неща, готов си осъзнато да отделиш време, не те човърка че ти ограничават времето,  и не се дразниш толкова от глупости.
  Колкото  да е, с възрастта идва някакъв опит и улягане, за децата това е полезно.

Тоест сега пък родилите по-млади излизат безотговорни и истерични?  Laughing
Познавам две стари моми, не се обиждайте от думите, жаргонче малко. И двете са такива егоистки, ама такива, че с дете не ги виждам. Свикнали така, кво да ги правиш...

Общи условия

Активация на акаунт