Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 261 281
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 1 890
  • София
Е това е все едно да кажеш на някоя жена, която не е родила до 28 години, "Ей, мацка, слушай много тежко става с годините, изобщо не се занимавай, ако си минала 30-те, стой си сама и спри да мечтаеш за деца. И да не си помислила за инвитро, осиновявания и т.н., щото на мен ми е тежко при тебе гаранция ще е същото."
Защо не оставите хората да си живеят живота без да правите паралел със своя собствен, ех Богу, ама толкова страници тема, не го разбрах това...  Joy Joy Joy

Наппротив, казвам й точно обратното - +ей, мацка, слушай, с годините става по-тежко и затова раждай до като си млада, а не като стаанеш на 35+! Децата много дават, но и много вземат, най вече от здравето и нервите. Това не са рекламите за памперси и детска козметика, нито на сладолед! То, дори на рекламите като ги гледаш, родителите сякаш са раждали на по 16 години, а не на 35+!

Не разбирам на теб какъв ти е проблемът! Трябва сега да ти чета хисторито ли!

# 1 891
темата не беше ли че някои дами трудно си намират съпрузи след 35  Rolling Eyes

# 1 892
  • София
Да, 10 c's, добре, че ти си тук обаче - та да раздаваш определения и титли  Hug

Iris04 - напълно си права, с малко повече фитнес и тунинг - може да се докараш 10тина години по-млада и да удариш едно хоро  Laughing

Аз? Я се огледай малко по-назад. Жените, които искат да имат дете над 40 бяха определени като такива, на които им хлопа дъската. Всяко търпение си има граници. Виж за простотията няма.

В крайна сметка вие с Андариел и Невена нали сте родили в правилната възраст, какво ви влиза в работата чуждия избор? Скоро очаквам да селектирате и поколенията, по пригодност.

Ами, не, на кантар е тази правилна възраст за моите раждания! Съжалявам, че не стана по-рано, още като се събрахме да живеем заедно и се оженихме, вече бяхме готови за раждане на деца, просто не се получи няколко години. Виждам майка ми, как е като е родила малко над двайсет-годишна възраст, и каква разлика в родителстването и мисленето дават тези пет години. Има и възможност да се радва на внуци на млади бабини години.

# 1 893
  • на брега на морето
Именно, да родиш на 25-30 не е като да родиш на 40-45  Peace

Родих първата дъщеря на 36, а втората на 40. Много е яко да си имаш млади деца на моята възраст - не ме оставят да одъртея  Grinning

# 1 894
Имам един въпрос аз:
Mr. Green Mr. Green Mr. Green
1) Колежката ми от пример номер 1, забременяла на 19 след 4 годишна "връзка" с батко на 30 по време на сватбата. Оженили се "заради родата, а пък и нали така трябва". Да, ама нещо става и тя прави спонтанен аборт, а скоро се и развеждат, защото "реших, че ми се живее'. Дойде при нас във фирмата разведена на 22 години и от няколко години има сериозна връзка, ама не се жени, защото гаджето още няма апартамент.  Mr. Green Mr. Green
И даже никога повече не искала да се жени. Обаче постоянно говори зад гърба на пример номер 2: Мани я тая стара чанта не.... на..
2) Шефката на отдела ни е на 35 сега някъде и миналата година загуби в автомобилна катастрофа приятеля си, беше бременна, но за съжаление получи спонтанен аборт в ранните месеци няколко седмици след трагедията и загуби бебето.

Та въпросът е, да отида ли да кажа на шефката, че е трябвало на 20 години да ходи на добра врачка, която да й каже, че така ще стане и да започва да ражда, вместо да си живее живота до 30 + ... И изобщо да си страда тихичко до края на живота и изобщо да не търси шанс за нищо в личния живот повече?
Или просто да ходя да набия нахалната финансова колежка при следващия тъп коментар и да й заявя да започва да ражда, че после вече край. След 35 няма шанс за нищо...

# 1 895
  • Колибите

Наппротив, казвам й точно обратното - .......

А на мен какво би казала, ей така, приятелски?

На 45. Откакто съм се осъзнала като жена, съм искала да имам връзка, приятел, съпруг, семейство, деца. Стремежът ми е бил да съм добра в това, което правя, не съм гонила кариера. В момента съм неомъжена, със съмнителна връзка с човек, който и не иска да чуе за общо дете.
Вписана в регистъра на мамите-осиновителки. Да рече, с прилична работа. Да речем, с интелигентност, около средната, силно клоняща под нея.

Какво би ме посъветвала мен?

# 1 896
Е това е все едно да кажеш на някоя жена, която не е родила до 28 години, "Ей, мацка, слушай много тежко става с годините, изобщо не се занимавай, ако си минала 30-те, стой си сама и спри да мечтаеш за деца. И да не си помислила за инвитро, осиновявания и т.н., щото на мен ми е тежко при тебе гаранция ще е същото."
Защо не оставите хората да си живеят живота без да правите паралел със своя собствен, ех Богу, ама толкова страници тема, не го разбрах това...  Joy Joy Joy

Наппротив, казвам й точно обратното - +ей, мацка, слушай, с годините става по-тежко и затова раждай до като си млада, а не като стаанеш на 35+! Децата много дават, но и много вземат, най вече от здравето и нервите. Това не са рекламите за памперси и детска козметика, нито на сладолед! То, дори на рекламите като ги гледаш, родителите сякаш са раждали на по 16 години, а не на 35+!

Не разбирам на теб какъв ти е проблемът! Трябва сега да ти чета хисторито ли!

Ся да не вземеш да не набиеш само, че вече не знам...   Joy Joy Joy

# 1 897
  • София
уж гледаше сеир, ама доста дейно  го раздаваш откъм участие, че и го правиш вече този сеир! На кого му пука за твоята шефка и колежка, ходИ и им говори каквото искаш!

Розмериня, какво да ти кажа, тя твоята е ясна! а и не претендирам за алфата и омегата на знанието за раждането на деца. Всеки си ражда/осиновява и си ги гледа, няма аз да го гледам твоето я!

# 1 898
  • Колибите
уж гледаше сеир, ама доста дейно  го раздаваш откъм участие, че и го правиш вече този сеир! На кого му пука за твоята шефка и колежка, ходИ и им говори каквото искаш!

Розмериня, какво да ти кажа, тя твоята е ясна! а и не претендирам за алфата и омегата на знанието за раждането на деца. Всеки си ражда и си ги гледа, няма аз да го гледам твоето я!

И твоята ми е ясна  smile3533.

# 1 899
  • София
ми, какво да правя, бутам я, пък колко е ясна, Божа работа! И последното не съм го написала подигравателно към теб, идеята ми беше, че всеки си решава какво, кога, къде и защо. Ако си искала да родиш преди години, най-вероятно си щяла да го направиш - щом не си, значи не ти е било от първостепенна важност. Сега искаш да осиновиш - хубаво, дано се случи по-скоро, че то май си е по-тягостно чакане от една бременност, поне при бременеенето се знае, че е максимум девет месеца, а при осиновяването не се знае, може днес да се обадят, може и още година да мине.

# 1 900
  • Колибите
ми, какво да правя, бутам я, пък колко е ясна, Божа работа! И последното не съм го написала подигравателно към теб, идеята ми беше, че всеки си решава какво, кога, къде и защо. Ако си искала да родиш преди години, най-вероятно си щяла да го направиш - щом не си, значи не ти е било от първостепенна важност. Сега искаш да осиновиш - хубаво, дано се случи по-скоро, че то май си е по-тягостно чакане от една бременност, поне при бременеенето се знае, че е максимум девет месеца, а при осиновяването не се знае, може днес да се обадят, може и още година да мине.

Да, така е. Чакането е по-тягостно от при бременност.

# 1 901
Офф на 22 съм , и да ви кажа леко започвам тикове да получавам , като чуя покрай мен нещо подобно: "Раждай докато си млада , докато ти е времето докато имаш сили , раждай скоро , да не се сетиш след дъжд качулка чак на 30+ лелка да ти щукне  , роди първото рано , че да не правиш бал на 60 , кервана си върви и докато се ослушваш срока си на годност ще изпуснеш..."
Не с точно тия думи ест.  но някак ми става тъпо Sad В  най-добрата възраст съм за раждане от медицинска гледна точка , но не искам - егоист ли съм ? Трябва ли да се чувствам виновна сега , че ми е безкрайно далечна мисълта за бебе , че искам това ми решение да дойде осъзнато и действително желано? Трябва ли сега да забременея заради  физиологични обосновки за моето здраве и плодовитост и годността на яйцеклетките ми?  Които обосновки не че не са вярни , но то така ли се гледа дете , с физиология , това не е ли само едната страна на монетата?
Исках да кажа , че общественото мнение  няма да  повлияе на това кога аз ще поискам да се омъжвам и да раждам , но това същото обществено мнение все пак ми влияе психически и ме подтиска.

# 1 902
не го слушай това обществено мнение, това са средновековни простотии... живей си живота, учи, пътувай, забавлявай се. Млада си още, животът е пред теб.

# 1 903
  • София
Колкото и еретично да звучи в днешно време, все още никой не е отменил биологичните ограничения. Да, дете се гледа с физиология, защото децата искат тичане - в буквалния и преносния смисъл. В момента общественото мнение е по-скоро обратното - не поощрява раждането в двайсетте години на  жената, а по-скоро в късните 30. Та, като гледам,, все повече жени се водят по новата мода - живей, отживей, можеш да родиш друг път. Та, обективно погледнато, пак има водене по общественото мнение, но на това на западняците.

# 1 904
Май трябваше да задам въпроса по точно "Само с физиология ли?" , защото тя е ясна никой не я оспорва Simple Smile
Аз май възнамерявам и на 30 , 35+ да съм физически активна , здрава и работоспособна ,  също както сега  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 18:45 от Палечка89

Общи условия

Активация на акаунт