У нас има твърде много притеснителни неща, дори прекалено много, но точно тези в темата не са от тях.
Запозната съм с изтласкването в много подробни детайли. Не е нужно да изтласкваш желанието си да родиш, когато то не съществува. Както не е нужно да изтласкваш желанието си да правиш секс с всеки срещнат здрав мъжки индивид, защото такова обичайно не съществува. Разрови се малко и по архетипи, Юнг и други записки на фройдистки аналитици след Фройд и там всичко е обяснено. Дори при една лична психоанализа се виждат тези неща, без да се чете толкова. несъзнаваното не се състои от инстинкти, а от много по- сложни неща, доколкото изобщо може да бъде доказано от какво се състои.
Не се и съмнявам, че си запозната детайлно с психлогията. Грешката е моя, лаик и читател и ползвател на литература, която ми помага. Юнг го четох, трудничък. ще опитам пак. Но като се замисклих, вероятно става въпрос не за изталскване, а за сублимация на сексуалнато желание , което е равносилно на инстинкта за продължание на рода, т.е. на майчинството. Стремежът за продължение на рода ако някой го разгадае, сигурно ще е новият Бог. Не знам. Не механизма на репликация на ДНК, а ЗАЩО, аджеба, това ДНК тръгва да се реплицира.
..Четене на психологическа, психиатрична и психоаналитична литература от неспециалисти трябва да бъде забранено със закон. Някои специалисти в тези области също не могат да вденат и използват прочетеното, за да си обслужват собствената патология, какво остава за обикновения читател. Не го казвам като проява на агресия или форма на заяждане, наистина го мисля най- сериозно.
Викам да си напиша мнението, преди да съм го забравила.