Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 260 869
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 535
Аз отговорих, на елементарен въпрос наистина, който само доста елементарни хора - биха питали, че дори подкрепих с личен пример.  Laughing Какъв ти е проблемът точно? Та задаваш малоумни въпроси, че правиш и още по-малоумни коментари...

# 2 536

Специално за връзките и за детераждането от късмета е даже повече от половината резултат.

# 2 537
Аз отговорих, на елементарен въпрос наистина, който само доста елементарни хора - биха питали, че дори подкрепих с личен пример.  Laughing Какъв ти е проблемът точно? Та задаваш малоумни въпроси, че правиш и още по-малоумни коментари...
Не си отговорила, Вилико, но както писах- нормално е- пишеш, без да влагаш съдържание. Примерът ти нищо не значи. Не отговаря на въпроса.  
А не си и сложна, щом на елементарен въпрос не отговаряш. Явно те затруднява. Почивай и пиши други неща, тогава.  Simple Smile Можеш да продължиш дори да тропаш с копитца и да квалифицираш хора и коментари по харатерен за теб начин. Не пречиш. С "малоумните" надхвърляш допустимите граници на нормална комуникация, обаче, не го забравяй, преди да продължиш да нервничиш.

Особено ако са минали доста години и е поизгубил доста контакти.

Най-близка моя приятелка има МВА от Джорджтаун. Спря работа с първото дете, сега имат 3 отгледани, както се казва и вече се замисля за работа. Ще намери в един момент естествено, но дори нейната диплома е поизбледняла на фона на почти никаквия й опит и напреднала възраст. Все пак и времената са тежки, конкуренцията огромна и то не за някави кой знае какви позиции, на всички е ясно, че жена на 40 тепърва кариера не може да гони
Особено в настоящия момент е наистина много трудно. Теоретично някак можеш да се подготвиш и да наваксаш, но загубата на контакти и практика се отразяват сериозно.

# 2 538
След 35 години изборът ти е по- малък, тъй като повечето от хората са се ориентирали поне за първи брак. Изискванията ти, обаче са по- високи и самочувствието и навиците, че можеш да живееш сам също растат.
В тази посока мъжете на 35-40 наистина са в по- неизгодна позиция.

# 2 539
Judy - ще трябва да ме извиниш, имаш проблем явно и аз те закачих някъде, сори. Дано някой ден разбереш какво е сериозен партньор, от сърце ти го желая  Laughing

# 2 540
Да добавим и стреса. На 40 мотивацията изобщо не ти е толкова силна както на 20 и трудно ще издържиш конкуренцията на младите, напиращи за постове и изява. Аз за себе си планирам да се занимавам с нещо по-ненатоварващо, не изискващо огромни усилия и преследване на цели след като навърша 40. Ще търся спокойствието, семейните ценности, здравословния живот и добрата почивка. Да се състезават младите, аз ще си гледам семейството. Ако и този горния позволи, де. Защото едно е да искаш, а пък е друго да можеш и т.н.......

# 2 541
Вече малко се обърках кой на кого се разсърди, така че ще пропусна да се включа в караницата днес.

Да попитам друго - има ли конкретна възраст, след която става по-трудно да се омъжиш - лично за вас?

Щото ако има, явно някъде все пак има някаква граница - независимо дали ще е 35, 45 или 55.

Та - все еднакво лесно ли е? Simple Smile

# 2 542
  Харесва ти, не ти харесва, факта е, че много свестни жени не си намират партньор просто защото в ежедневието им няма постоянен приток на подходящи мъже изобщЕ.

Тогава да питам, къде са се дянали подходящите? Не сме във война, мъжете процентно са си стандартно количество, не мрат, не ги избиват. Къде са? И какво се случва с неподходящите мъже? Нали сме горе-долу поравно мъже/ жени (разликата в десетина процента не е съществена, мисля)? Ако има определен процент жени след 35 г., които са самотни, то процента самотни мъже би трябвало да е адекватно количество?

Свестните отдавна са женени.

Андариел,понякога ме изумяваш направо със заключенията си.

# 2 543
Зависи за кой и за какво ще се омъжвам.

# 2 544

Да попитам друго - има ли конкретна възраст, след която става по-трудно да се омъжиш - лично за вас?

Щото ако има, явно някъде все пак има някаква граница - независимо дали ще е 35, 45 или 55.

Предполагам, че е индивидуално.
  Лично на мене след 40 би ми било по-трудно - казвам само и лично за мен, за моята физика и визия и характерови особености. И изобщо тая възраст я претърпях като голяма метаморфоза.

Аз пък разбрах, че Джуди не знае какво е сериозен партньор, ха-ха.

# 2 545
Ай стига де, щом някой се обвърже сериозно и(или) има деца значи е свестен?   Crazy
Да ви кажа един от най не ставащите за сериозна връзка и деца мъж, когото познавам има две. Това не е (само) моето определение, а неговото и на жените му( бивши естествено).  Laughing

# 2 546
Вече малко се обърках кой на кого се разсърди, така че ще пропусна да се включа в караницата днес.

Човек който лесно  прави връзки и до 80 ще ги прави без проблем.
Еднакво лесно/трудно е. Ако го иска. Няма граница, тоест

# 2 547
Според мен за омъжване няма горна граница. Почти през месец в новините дават бабки и дядовци от старчески дом, които са се оженили (на 60, 70, 80).
Аз продължавам да твърдя, че на мъжете им е по-трудно да се оженят защото от тях се изисква да са финансово независими, да са сравнително млади, да изглеждат добре (когато не са богати), да имат някакво жилище и т.н. За един мъж на 25 да задържи едно младо момиче без определени финансови бонуси е доста трудна работа. Сега на момичетата не им стига да ги "искат" - трябва сватбено пътешествие, вечери в ресторант, почивки, дрешки, парцалки, да я возят в хубава кола и т.н. Ето питай Андариел колко струва на едно момче да заведе едно момиче на кино - обсъждахме това в друга тема и си спомням.

# 2 548
  • София
точно защото човек на 40 се справя по-трудно със стреса, деца се раждат на млади години - за да се издържа на безсънието, на притесненията за бебето, на стреса от раждането, после и другите работи. Сега, не се съмнявам, че ще се изредят двайсет човек да кажат, че бебетата им не са ревали през нощта, че са изгледали децата си лесно. Но като говорим за стрес, мотивация и амортизация, ако приемем, че важи за професионалното развитие, поне също толкова важи и за раждането и гледането.
А като си говорим за работа, мъжът и той може да удари едно рамо, връзки, познати, туй-онуй... Ама за бебе, нъцки, не може да помогне кой знае колко ако не става работата.

за сега се сетих - по 20 лева на човек - един билет е 10 лева, почти толкова е да хапнат после нещо за пет или повече лева, плюс напитка, плюс едно цвете или някаква лиготийка.
за момичето на 25 и момчето на 25 нещата са отработени отдавна - и двамата бедни студенти, та им стига един удобен креват, и "в една мансарда точно под звездите", или поне ние навремето не бяхме придирчиви за вечери и сватбени пътешествия. Две бъркани яйца в метална чиния, с олио и червен пипер и една бира бяха пир.

# 2 549
А защо трябва да се чака до определена възраст, за да се гради кариера??? Нямаме по три живота, нито живеем по 300 години, че да разпределим времето от толкова до толкова женене, от толкова до толкова деца, от толкова до толкова пари, от толкова до толкова кариера. Имаме Всичко на всичко шейсетина години, в които да се случи всичко това. И нещата се случват паралелно, не едно след друго. Кариерата и децата имам предвид. Разликата е, че правенето на кариера зависи в голяма степен от теб самия, докато бракуването и раждането на деца са до голяма степен въпрос на късмет. Ако срещнеш подходящия на 20 и ти запърхат пеперудите, естествено, че ще се омъжиш на 20. Да, ама ако го срещнеш на 35??? Господ не получава телеграми "Сега съм готова, прати ми го сега". Когато си срещнат половинката, тогава се женят хората. А кариерата е въпрос на избор и воля. Е, и на интелектуални възможности, и на малко късмет - да си точния човек в точния момент, а в нашата страна все още и на някои други работи, но все пак кариерата е много повече в собствените ни ръце, отколкото намирането на истинския партньор.

Общи условия

Активация на акаунт