Толкова ли е трудно да се омъжиш след 35 г.?

• 254 792
  • 5 581
  •   1
Отговори
# 2 610
Какво значи ,,Шанс да не бъдат сами,, ? То шанс да не бъдеш физически сам и да народиш деца с някого си под един покрив - всеки има - по един , два,три, десет пъти.
Означава, че все някой им е предложил брак... все с някого са се чувствали достатъчно сигурни, че да се омъжат... Ти да не искаш да ми кажеш, че на 35 една жена може да НЯМА нито една любов, която й е разтуптяла сърцето; нито един мъж, когото да е сметнала за Единствения; нито един мъж, когото да е сметнала за подходящ за баща; по-зле - нито един мъж, с който да е била истински, а не само колкото да има нещо да я "ощастливява"?
Последното от изброените за мен говори много лошо за една жена - че не е пораснала. Ама, много те моля, недей сега да ми слагаш думи, които не съм казала - мисля, че много добре се разбира какво казвам. Пикла с претенции на 35. Еми такава и на 45 няма да я вземат, освен ако не е някой много смотан мъж. Казвам го от втора ръка - имам такава роднина - добродушна, но отчайващо мързелива и претенциозна. Добре че беше интернет, че на 35+ да свърти мъж - още са заедно, тя е на 37, а той вече прилича на изстискан лимон, защото освен да изкарва пари (тя не работи), върши и всичко домакинско.

# 2 611
Какво значи ,,Шанс да не бъдат сами,, ? То шанс да не бъдеш физически сам и да народиш деца с някого си под един покрив - всеки има - по един , два,три, десет пъти.
Означава, че все някой им е предложил брак... все с някого са се чувствали достатъчно сигурни, че да се омъжат... Ти да не искаш да ми кажеш, че на 35 една жена може да НЯМА нито една любов, която й е разтуптяла сърцето; нито един мъж, когото да е сметнала за Единствения; нито един мъж, когото да е сметнала за подходящ за баща; по-зле - нито един мъж, с който да е била истински, а не само колкото да има нещо да я "ощастливява"?
Последното от изброените за мен говори много лошо за една жена - че не е пораснала. Ама, много те моля, недей сега да ми слагаш думи, които не съм казала - мисля, че много добре се разбира какво казвам. Пикла с претенции на 35. Еми такава и на 45 няма да я вземат, освен ако не е някой много смотан мъж. Казвам го от втора ръка - имам такава роднина - добродушна, но отчайващо мързелива и претенциозна. Добре че беше интернет, че на 35+ да свърти мъж - още са заедно, тя е на 37, а той вече прилича на изстискан лимон, защото освен да изкарва пари (тя не работи), върши и всичко домакинско.

Една жена  до 35 може да е имала много връзки и много щастливи моменти.
Може да е имало и моменти,в които и е хрумвало,че това ще е нейният човек.
Може да е имала и някаква сигурност някога.
Но това,че не се е решила да роди дете в онзи момент нищо не означава - така е преценила,така е направила. Имала си е някакви нейни доводи.Вътрешно усещане,че не е това човекът И.
В това няма нищо нереално,неразумно и т.н.
Има и доста девойки , които точно заради този биологичен часовник се решават на крачката без да се убедени,че искат точно това,точно в този момент с точно този човек. По нататък нещата се развиват различно при всеки.
реални шансове за дете има всяка една жена в определени моменти от живота си.
И това,че не се е решила да направи дете с господин Х в периода Х не я прави по-различна от тези,които са решили в подобен момент.

# 2 612
Е, колко да си походят, Andariel? До към 30, например. Точно са станали за женене.  Laughing Нито са много млади, нито пък може да се говори за каквито и да е наченки на старост. Ако са перспективни, вече освен с образование са и с добра работа, доходи....
Жените, както писах вече, често се задоволяват с по един-двама сериозни партньори и хоп- брак, деца, отговорности. И са склонни на много повече компромиси заради тях. А мъжете, които рано са създали сериозни връзки, често ги усещам, че към 35-тата си година се чувстват прецакани, сякаш не са успели да вземат полагащото им се от живота.
Не искам да съм груба, но
Първо, почерненото е безотговорност.
Второ, почерненото е личностен проблем на съпруга, ерго не е проблем на съпругата.
Трето, съпругата все пак се опитва да реши личностния проблем на съпруга, защото личностният проблем на съпруга може да я остави без финансова подкрепа за общото иначе дете.
Не мислиш ли, че прецакана в случая е съпругата  newsm78

# 2 613
  • Колибите
аз като сериозна връзка разбирам тази, която се доближава до класиката - да е готов да те запознае с мамаWink Не ще ли да имаш никакви допирни точки със семейството, значи е на принципа на секса.

Ох, права си и не съвсем - моят ме запозна с мама, тати и децата си.
Ма общо не ще, да го е@ Sick.

Опитай да погледнеш от неговата камбанария! Ако правилно съм разбрала, той е вдовец с 2 деца. Деца си има и повече от средностатитичекия мъж и още едно дете не би го зарадвало особено а ще му бъде допълнителен разход. Има го и емоционалния проблем - може би гледа на създаването на ново дете с нова жена като на оскверняване на паметта на починалата майка на децата му?????? Ако аз, не дай Боже, се окажа в неговото положение за нищо на света не бих имала дете от друг мъж. Ако съм разведена - може.

Ти писа, че още на третия месец си искала семейство и деца с него. Много малко мъже в съвременна Европа биха се обвързали толкова сериозно след толкова кратък период. Сега хората живеят дълго заедно преди да се женят и да имат деца. Може би е забелязал, че гледаш на него като на спасителен влак и се е почувствувал неоценен като мъж. Не зная. Аз не бих стояла във връзка, която не ме устройва нито ден. Стоейки с него губиш възможности за по-подходящи запознанства.

На третата година.

Познавам доста семейства, след като е починал единият съпруг и има деца, се създава ново семейство, раждат се още деца...както  и да е.

Както и да е.

Оставям темата да се развива в посока "горките тъпи, смотани, оеснафени, лесбийки, кариеристки, чалгаджийки, селянки, снобки, вероятно много грозни и като следствие от това много глупави  жени над 35 и 45."

# 2 614
  • Paris, France
Розмариня , Ти специално си изглеждаш повече от прекрасно. Даже ми е интересно какво задържа красива и образована жена като тебе със себичен вдовец с 2 деца. Пак повтарям, че не мисля, че жените, искащи и не успяли да се оженят до 35 са нещо от гореизброените от тебе епитети. Сигурна съм, че ако ти излизаше по-често с приятелки или сама би срещнала друг мъж. Ако ти е приятно с настоящия господин и не те дразни липсата на общи проекти за бъдещето и общи деца, излизай с него, няма лошо!

# 2 615
  • Колибите
Розмариня , Ти специално си изглеждаш повече от прекрасно. Даже ми е интересно какво задържа красива и образована жена като тебе със себичен вдовец с 2 деца. Пак повтарям, че не мисля, че жените, искащи и не успяли да се оженят до 35 са нещо от гореизброените от тебе епитети. Сигурна съм, че ако ти излизаше по-често с приятелки или сама би срещнала друг мъж. Ако ти е приятно с настоящия господин и не те дразни липсата на общи проекти за бъдещето и общи деца, излизай с него, няма лошо!

ами просто няма, няма подходящи мъже около мен. харесвала съм, не е като да не съм харесвала. е, оняа тъпа снимка която ти видя - не съм върха, средна хубост съм. но  ми отказа един и се ожени за шивачка. баси. щото евентуално нямало да мога да му родя деца. тоа па сегашния не ще деца. баси.
всички приятелки и съученички се омъжиха около 25 г.

всъщност, няма значение. няма никакво значение.

и моята съдба доказва аргументите на останалите - че ни има нещо, че сме кофти жени, че мъжете усещат че сме кофти, и не ни искат, нищо, че сме образовани, умни, и даже и friendly and outgoing and social. 
има нещо в гените ни, което ни прави нежелани...и са прави останалите - ако една жена не се е омъжила до 35, няма шанс. да не говорим пък за по-късно.

# 2 616
Розмариня,  Hug
Поеми си въздух, разсей се, дай си малко почивка от тази тема. Нищо, ама нищо от написаното тук не е повече от това - думи. А на думи е лесно.
Горе главата и дано скоро се случат по най-добрия начин нещата с дечицата  Hug

# 2 617
Що.. толкоз ли си ревнива????  newsm78
Ахаа.. сетих се.. там пишат мами под прикритие с мъжки никнейми!!!!  Joy

Понеже за пръв път някое от тези линкчета ми привлича интереса, и то доста -  Mr. Green - да помоля за превод?

# 2 618
Е, колко да си походят, Andariel? До към 30, например. Точно са станали за женене.  Laughing Нито са много млади, нито пък може да се говори за каквито и да е наченки на старост. Ако са перспективни, вече освен с образование са и с добра работа, доходи....
Жените, както писах вече, често се задоволяват с по един-двама сериозни партньори и хоп- брак, деца, отговорности. И са склонни на много повече компромиси заради тях. А мъжете, които рано са създали сериозни връзки, често ги усещам, че към 35-тата си година се чувстват прецакани, сякаш не са успели да вземат полагащото им се от живота.
Не искам да съм груба, но
Първо, почерненото е безотговорност.
Второ, почерненото е личностен проблем на съпруга, ерго не е проблем на съпругата.
Трето, съпругата все пак се опитва да реши личностния проблем на съпруга, защото личностният проблем на съпруга може да я остави без финансова подкрепа за общото иначе дете.
Не мислиш ли, че прецакана в случая е съпругата  newsm78

Оставаш с впечатление, че съчувствам на мъжете ли?

Защо точно 35 се явява преломна възраст? Защо не тридесетата или четиридесетата година?

# 2 619
  • София
Абе то е ясно какво е, бонбон.
Но май теорията и практиката не се припокриват много често.
Животът не е справедлив и независимо чии е проблемът в една такава ситуация, сметката я плащат общо всички. Понякога само съпругата, нищо, че е безотговорно от страна на съпруга. Или бившия съпруг.

# 2 620
  • София
всъщност, няма значение. няма никакво значение.

и моята съдба доказва аргументите на останалите - че ни има нещо, че сме кофти жени, че мъжете усещат че сме кофти, и не ни искат, нищо, че сме образовани, умни, и даже и friendly and outgoing and social.  
има нещо в гените ни, което ни прави нежелани...и са прави останалите - ако една жена не се е омъжила до 35, няма шанс. да не говорим пък за по-късно.

О, моля ти се.
Изобщо ако се настроиш на такава вълна, наистина всичките шансове отиват по дяволите.
Забранявам ти да си мислиш така за себе си.
И ако беше омъжена за някой идиот тъп, щеше да си в графа успешна ли?

# 2 621
  • София
Не разбрах как точно децата пръчат на краткосрочните пътувания. Ние с нашите пътувахме непрекъснато преди...
А защо трябва да разбираш? Thinking
На един му пречи едно, на друг - друго. На един му се виси по гари и летища, на друг не.
На един му се виси по заведения, на друг - с бебе по градинки.

# 2 622
И аз не можех да си обясня какво е това въжделение по пътувания у икономисти-айсекаджии и въобще хора, които могат да учат за една година в друга държава на чужди разноски или на бригада да работят всяка ваканция срещу изтеглен заем. Но сега ми просветна - ми те обичали да пътуват просто  baby_neutral Ами да, детето наистина пречи по този параграф.

# 2 623
Оф, направо .....изводите ви къртят мивки.
Една жена или е готина 35+ годишна, сама и с милион възможности да избира, или на 25 се е омъжила за някой идиот тъп....     Joy
Като че ли готини мъже можеш да срещнеш само като станеш на 40+.
Позволиш ли си лукса да се омъжиш на 25+, то задължително е за простак.....
Направо се издигам в собствените си очи. Laughing

# 2 624
И аз се издигнах !
За какво иде реч ???? 25 , 35 ,45 .... това са само цифри !
Пример : Лили Иванова ,българка от Кубрат.

Общи условия

Активация на акаунт