Електронни четци - V

• 54 662
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
  • пак на Рив Гош
Здравейте момичета (не знам дали има момчета насам  newsm78)!

Бях писала преди време в първите теми, но не съм се зачитала в новите, затова  съжалявам, ако въпросът ми се повтаря.
От известно време насам не съм се интересувала от новите модели Киндъл (понеже моят си ме устройва напълно), затова малко им загубих бройката... и имената. Та имам нужда от помощ.

Бих искала да поръчам за баща ми този модел от френския Амазон с доставка до България. За съжаление, не казват точното му име, напр 3, 3G и т.н. (или аз не съм дочела нещо като хората).
Затова въпросите ми са :
1) може ли някой да ми каже кой модел е?
2) ако някой има този модел - той поддържа ли кирилица?

Благодаря ви предварително Simple Smile

# 661
Здравейте момичета (не знам дали има момчета насам  newsm78)!

Бях писала преди време в първите теми, но не съм се зачитала в новите, затова  съжалявам, ако въпросът ми се повтаря.
От известно време насам не съм се интересувала от новите модели Киндъл (понеже моят си ме устройва напълно), затова малко им загубих бройката... и имената. Та имам нужда от помощ.

Бих искала да поръчам за баща ми този модел от френския Амазон с доставка до България. За съжаление, не казват точното му име, напр 3, 3G и т.н. (или аз не съм дочела нещо като хората).
Затова въпросите ми са :
1) може ли някой да ми каже кой модел е?
2) ако някой има този модел - той поддържа ли кирилица?

Благодаря ви предварително Simple Smile

Накратко:
Това е Киндъл 4. От новите 4 модела най-евтиният вариант. Без клавиатура (тоест има, но е софтуерна, или както там се казва), не е тъч. Само Wi-Fi. То и няма вариант с 3G (както има Киндъл 3) Поддържа кирилица. И двете ми дъщери имат такива, и са много доволни.

# 662
  • пак на Рив Гош
Gifty, благодаря ти много за бързия отговор и разясненията   bouquet

П.С. Редактирах, понеже намерих инфото. И, докато редактирах видях поста на LemonDesi - благодаря ти  Grinning

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 18:16 от Роца

# 663
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Няма нужда от нищо  Simple Smile
Имай предвид, че няма аудио, и капацитетът на паметта му е наполовина на Киндъл 3 - тоя с клавиатурата. Не, че е голям проблем, но да го знаеш все пак.

# 664
И аз имам един въпрос Grinning
Качих една от книгите от линка на yulinga , минах я през Калибрето, но шрифта е много дребен и едвам се чете. Опитах да го увелича, но въобще не ми излиза тази опция на киндъла.
Аз досега съм качвала само от Читанката и не са ми много ясни другите формати.
Къде бъркам?

# 665
  • USA, Steak State
Izma,  pdf. са снимки на текста, за това не могат да се увеличават. НО пък помня, че някой беше споменал за програмка с която това било поправимо.

# 666
Даа, аз пак не съм разбрала Embarassed Дано да се включи някой, който знае как да стане в моби формат, че има книжки, които не са в Читанката.
Благодаря, TheBlackWidow  Peace

# 667
  • София
А само на мен ли заглавията на всичко в този торент са на маймуница? Самите книги са ОК, но, за да видя какви са, трябва да ги отварям една по една.  Crazy

# 668
При мен всичко си е на кирилица, излизат по азбучен ред на авторите, отварям книгата, има картинка и огромен шрифт на екрана, за разлика от шрифта на киндъла Crazy

# 669
едно въпросче, с риск да съм пропуснала отговора му в някоя от предните теми...
та, може ли да ми препоръчате сайт от който да си сваля книги на руски език.

благодяря и весел уикенд на всички четящи Simple Smile

# 670
      marbella , виж в тази тема, има доста линкове, помня, че имаше и на руски
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=568486.270

# 671
  • София
едно въпросче, с риск да съм пропуснала отговора му в някоя от предните теми...
та, може ли да ми препоръчате сайт от който да си сваля книги на руски език.

благодяря и весел уикенд на всички четящи Simple Smile

Аз пиша в Гугъл името на книгата на руски и книга и намирам всяко заглавие което ме интересува.

Ще се радвам да споделите сайт от сорта на читанка.

# 672
  • Ямбол
Даа, аз пак не съм разбрала Embarassed Дано да се включи някой, който знае как да стане в моби формат, че има книжки, които не са в Читанката.
...
Има програми, които могат да обръщат pdf-ите в doc. При обръщането в зависимост от качеството на сканирането, от шрифта и от съдържанието на файла, някои символи не се разпознават добре и се налага ръчно да се поправят. След това от doc лесно се преминава в mobi.
Обаче самото упражнение по корекциите обезсмисля следващото четене на книгата, понеже докато коригираш, всъщност я прочиташ книгата. Затова в Читанка първо ги проверяват файловете в работилницата и чак тогава ги качват. Иначе щяха всички да са pdf-и и всеки да си ги тегли.

# 673
  • Свищов
Аз конвертирам на този сайт:http://ebook.online-convert.com/convert-to-mobi. След като се конвертира дава възможност готовият файл да се смъкне. Става много бързо.

# 674
  • Варна
Благодаря на всички, които се включиха по моя проблем с "очилата". Ще си купя 7 инчов киндъл и ще увеличавам шрифта. Принципно просто ме притесняваше, че размера на екрана е по-малък от стандартна книга и съответно си представях малък шрифт и дискомфорт при четене.    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт