Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 354
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Относно ваксините: Как се борите с педиатрите, за да не ги слагат. При мен това е мисия невъзможна. Sad
...

Не се "борим"  Simple Smile
Просто не ги слагаме.  Flutter

# 121
Всеки един човек ли като отиде на хомеопат може да се причисли към някой от миазмите?
или за миазъм се мисли когато човека боледува от нещо по-продължително време,без да се стига до трайно оздравяване,независимо от провежданите лечения,дори и с ХЛ

и ако майката е един миазъм,децата ще ли са различни от нейния,или ще наследят нейния?

Всеки човек, независимо дали ще отиде на хомеопат или не, във всеки момент от живота си има активиран някой от миазмите. Миазмичният цикъл е цикъл на живота.
А в параграфите, които цитирате, Ханеман дава професионални указания на хомеопатите как да процедират след лечение на псорична болест.

# 122
  • Пловдив
а когато се отиде на интервю-доколко важно за разкриване на цялата картина,особено когато се касае за продължителен период на боледуване,например 1-2 години,е началото на започване на боледуванията?в смисъл-един човек е здрав много години,не се разболява,не пие лекарства и от един момент почва да боледува от настинки,грипове и там подобни ,много често.
нещо се е случило в живота му и оттам започват боледуванията му,това нещо има ли  значение ?
питам с конкретна цел-и аз и сина ми започнахме от точно определен момент да боледуваме ,след силен стрес

# 123
Така, както задавате въпроса си, отговорът е да, има значение.

# 124
Относно ваксините: Как се борите с педиатрите, за да не ги слагат. При мен това е мисия невъзможна. Sad
Решението за здравето на детето си е моя грижа.  Peace Не решава педиатъра вместо мен.

# 125
Прочетох нещо сега и съм бясна на неосведоменоста на повечето хора.
Майка се чуди, защо детето и направило пневмония,като е изпило 3 АБ и казва на други майки ,че вируса е много опасен и не се поддава на никакъв АБ

# 126
Майка се чуди, защо детето и направило пневмония,като е изпило 3 АБ и казва на други майки ,че вируса е много опасен и не се поддава на никакъв АБ
И още: "Този вирус е много опасен и без АБ не минава. Рискът е огромен и аз по принцип не давам АБ, но този път ... Повръщане, диария .. и ми изписаха АБ ТОЧНО ЗА ТОВА"

# 127
И още: "Този вирус е много опасен и без АБ не минава. Рискът е огромен и аз по принцип не давам АБ, но този път ... Повръщане, диария .. и ми изписаха АБ ТОЧНО ЗА ТОВА"
Поне 10 пъти съм го чула покрай мен тази зима. За форума да не говоря.

# 128
  • Пловдив
да ,малко риторичен май бе въпросът ми Simple Smileвпоследствие върху детето се струпаха и други стресови ситуации,бременността ми,ДГ,раждането на бебето,ревността,и всички те задълбочиха неговото състояние,и се проявиха нови и нови симптоми.Но в крайна сметка не трябва ли да се лекуват най-първоначалните симптоми,породени от първопричината,довела до честите боледувания?

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 22:45 от niko11

# 129
да ,малко риторичен май бе въпросът ми Simple Smileвпоследствие върху детето се струпаха и други стресови ситуации,бременността ми,ДГ,раждането на бебето,ревността,и всички те задълбочиха неговото състояние,и се проявиха нови и нови симптоми.Но в крайна сметка не трябва ли да се лекуват най-първоначалните симптоми,породени от първопричината,довела до честите боледувания?

ох незнам какви са вирусите,но малкото ми е 3 дни вече с 38.5-39,доктора казва само червено гърло,нищо друго няма...

Хомеопатите изучават дисциплина, наречена Методология на хомеопатичното предписание. Всеки случай изисква индивидуален подход. Има много методи за предписание. Кой е най-подходящият за вас, ще прецени хомеопатът ви.

# 130
  • Пловдив
само за малко-въпросът е че минахме през 3-ма класически хомеопати,а резултат няма,и преди съм писала по въпроса.Незнам вече на кой да се доверя.Цяла година детето боледуваше от запушен нос,предположенията бяха 3-та сливица,после като тръгнахме на класически хоемопати,3-та сливица май отшумя,но детето почна да прави бронхити,и пневмония накрая,сега пак му е възпалена 3-та сливица,възпалението й като периферия ли се възприема?

По тази дисциплина ,която казвате ,методите на предписване които изучават -кой ги е създал/измислил-Ханеман ли още,или неговите последователи,или съвременните хомеопати интерпретират от гледна точка на съвременния свят писаните от него методи?

и още един въпрос-на всяка конституция доколкото разбрах от последния ни хомеопат-има ХЛ за остри състояния,т.е. тя беше казала че трябва първо да се знае конституцията на пациента ,за да се предпише при острото ХЛ ,което е подходящо при неговата конституция.Това беше по повод на малката,която беше болна от същия вирус,от който по същото време и баткото,но нея не я бях водила при хомеопата на интервю,т.е. не й познаваше картината на конституция,и ми каза че няма как да й предпише ХЛ за острото състояние,(макар че после без да й е направила интервю ми каза да й дам  от същото ХЛ,което дадохме на баткото,и й подейства)

ще кажете че много питам,но интереса ми се засили след последния ни хомеопат Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 10:03 от niko11

# 131
  • гр. Пловдив
Решението за здравето на детето си е моя грижа.  Peace Не решава педиатъра вместо мен.

Не се "борим"  Simple Smile
Просто не ги слагаме.  Flutter
Да, решението си е наше. Но при отказа ми от последната ваксина тя ме накара да подпиша документ, че отказвам поставянето им. След като спре и да ги вписва в книжката му, това ще попречи при прием в детска градина. За това питам как стоят нещата с вашите педиатри. Ако не ги слагат, поне вписват ли ги , че са все едно сложени?

# 132
Малко педиатри биха се съгласили да впишат в картона ваксина, която реално не е поставена.. Майките обикновено често намират други решения за детските ясли и градини.. Я баби, я гледачки, я частни - където не че не ти ги търсят, ама някак са по-склонни да ти вземат детето без ваксини... Такова ми е впечатлението де, може и да греша.. Ако не можеш да си позволиш частни гледачи/градини, може просто да потърсиш педиатър, който да е навит да вписва.. И като дойде юни - да смениш твоя.. Не че е лесно де.. ама...  Rolling Eyes

Друг е въпросът, че при детските градини това изобщо не би трябвало да пречи, защото са част от задължителното образование и щат не щат, трябва да ти вземат детето.. Ама и това някак не се получава на практика.. поради 1200 причини...

# 133
  • Пловдив
УсмихнатотоPeace
....я вече са големи децата и са на училище, което е задължително... Wink

# 134
  • Пловдив
Niko,във връзка с написаното,че още при първото интервю хом. трябва да определи конст.ХЛ...
Не знам дали при вас е станало така,но моето дете като беше при Филева,тя каза че ще се разбере конст. му чак след годиня някъде Rolling Eyes До тогава се минаваше пре знякакви етапи Crazy Няколко месеца сомо "чистехме" и аз незнам какво.
На мое питане кога се разреждат посещенията,тая ми отговори-след година!И тогава след изпити една камара ХЛ ще даде вече конст.Неговата беше Фосфор.Сега му е Калк.фосфорика. Peace-определена още на първото интервю.

Така,че...

Общи условия

Активация на акаунт