Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 361
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Всеки един човек ли като отиде на хомеопат може да се причисли към някой от миазмите?
или за миазъм се мисли когато човека боледува от нещо по-продължително време,без да се стига до трайно оздравяване,независимо от провежданите лечения,дори и с ХЛ

и ако майката е един миазъм,децата ще ли са различни от нейния,или ще наследят нейния?

# 106
Всеки един човек ли като отиде на хомеопат може да се причисли към някой от миазмите?
или за миазъм се мисли когато човека боледува от нещо по-продължително време,без да се стига до трайно оздравяване,независимо от провежданите лечения,дори и с ХЛ

и ако майката е един миазъм,децата ще ли са различни от нейния,или ще наследят нейния?

Не е задължително да е наследен нейния миазъм/това е предразположиние/.Детето си е отделен индивид с неговите си наследствени белези и индивидуалност.
синът ми го лекувахме за поведенчески проблеми и мина през няколко конституционални ХЛ в зависимост от състоянието му в момента.Във всеки един момент картината е различна.
на другото ми дете до сега конституция му е давана само 1 път, и през останалото време сме лекували само остри състояня.И двете ми деца са съвсем различни ХЛ от мен.

Но да кажат училите............. Peace

# 107
Нико, надявам се наистина някой разбиращ да се включи. Аз ще кажа само това, което знам. Доколкото съм разбрала, всеки човек преминава от един миазъм в друг - проблемът е налице тогава, когато зацикли в определен миазъм. Т.е. сам по себе си, фактът, че в даден момент даден човек се причислява към даден миазъм - не е проблем; в този смисъл, не е съвсем точно да се говори, че децата наследяват миазма на майката. Това са моите изключително скромни познания в тази материя и се надявам да не подвеждам никого..  Peace (бтв - това "животно" миазмите - трудно ми е още да си ги обясня и да намеря еквивалент в нещо вече познато...  newsm78). Кога точно се мисли за миазъм не мога да кажа - това вече ми се струва висш пилотаж - за да помисли за миазъм, хомеопатът трябва да знае дали това е правилното лекарство, в правилната потенция, дали пък няма някаква поддържаща причина вкъщи и т.н... - лични разсъждения де..

# 108
# 109
Температурният гърч е конвулсивно състояние и хомеопатията го разглежда като такова. Целта е да се разбере какъв е човекът, който има предразположение към конвулсивни състояния и с правилно хомеопатично лечение това предразположение да бъде овладяно. Това, което прави конвенционалната медицина е да дава рано температуро-понижаващи медикаменти и диазепам, което , ясно е, че не е лечение. Обаче конвулсивните състояния могат да бъдат предшественици и на по-сериозни състояния, а хомеопатията може да предвиди това. И остава вечният въпрос дали хомеопатичното лечение е правилно.
А теорията за миазмите не може да бъде обяснена накратко. Миазмите са начин за справяне. И те не се лекуват, нито се читят, както съм чувала да казват "колеги". Всеки човек разполага с възможността да се справи чрез всеки от миазмите. Кой миазъм, в коя ситуация ще бъде активиран, разбира се, че има хомеопатична логика и за това. Всеки човек се адаптира по свой начин.
Човекът се ражда с миазмично наследство, да. В момента на раждането, детето се ражда с миазма, който е активен при майката по време на бременността, освен ако по време на самото раждане, не се е случило нещо, което е променило това.
Кратичко е това обяснение, но миазмичната теория е обширна и сложна материя.

# 110
Здравейте!Извинявам се ако е коментирано в темата,но имам един въпрос.Четох че преди ваксинация на детето(бебето)може да се дава хомеопатия,както и няколко дена след това.Посочена беше Туя 15CH...Моля някой запознат да ми разясни схемата на даване на препарата,както и какво точно се постига с него(не се вдига t,няма странични реакции?).Понеже скоро на щерката предстои поставяне на ваксина,много ми се иска да сведа до минимум вероятността от вдигане на температура,отоци по крачето или ръката,болки...

# 111
Най-доброто за избягване на страничните реакции и необратимите вреди от ваксините е да не се слагат такива. За съжаление някои от нас стигат до този извод малко късно.  Confused
Болките и температурата са последното нещо, което би следвало да те притеснява. Моят съвет е - задължително прочети листовките предварително и потърси повече информация. Peace

Последна редакция: чт, 16 фев 2012, 18:29 от tini-mini

# 112
да,най-добре за да няма странични реакции ,не слагай ваксини

# 113
tini-mini,ти не си ли слагала ваксини на твоите деца?За съжаление листовките са ми пределно ясни,чела съм повече инфо отколкото ми трябва,но сега въпроса не е да сложа или не ваксина,а за приложението на Туя в този случай.Вече намерих примерна схема от класически хомеопат.Ще приложа нея.Иначе и аз не харесвам ваксините Confused

# 114
  • Варна
Ако Туя не е предписана от хомеопата на детето, по-добре не я давай. В темите се е говорело за доказване на Туя, тъй като е давана за всеки случай, без да покрива картината. Нито можеш да знаеш дали потенция 15СН е подходяща точно за твоето дете.

# 115
Ок,ще минем първо през хомеопата на малката Peace

# 116
Здравейте, преди да започнем хомеопатия дъщеря ми често боледуваше (отити, възпалена трета сливица и скарлатина)след лечение с хомеопатия се разредиха боледуванията, но започнаха няколко ангини( преди това ги нямаше) с леки възпаления на ушите, които се повлияваха от ХЛ.Преди два месеца след продължителни сополи се изолира Бета хемолитичен стрептокок от гр. А и направи отново отит, не рискувах и дадох антибиотик направихме контролен секрет беше отрицателен, сега пак имаме същия микроб червено гърло и температура. Въпросът ми е може ли да говорим за подтискане в този случай, защо не може да се пебори с този микроб и дали да давам пак антибиотик или да продължа с хомеопатия?
Във вашия случай, потискането се е случило с антобоитиците. Нормално е при правилно хомеопатично лечение да се изолира бактерията, която е създавала проблеми. Организмът трябва да се освободи от ненужните му неща и е нормално това да става чрез секретите. Тази бактерия може да бъде изолирана известно време след като е спряла да причинява непри   ятности. Като вземете антибиотик, няма да се изолира, но ще създава проблеми. А тази бактерия е причина за скарлатина, тонзилит, фарингит, еризипел.Тонзилитът и външният  и среден отит по същество са псорични. А ушите и очите са с ектодермален произход, което означава, че пътят до здравето не е дълъг. Ако не се придвижи състоянието към други пластове с антибиотици, например.
Не зная дали е било правилно хомеопатичното лечение при вас, но антибиотиците не оправят положението.

Благодаря, този път ще продължим с хомеопатия дано да имаме успех .За пореден път се убеждавам ,че с антибиотика се връщаме назад Cry

# 117
tini-mini,ти не си ли слагала ваксини на твоите деца?За съжаление листовките са ми пределно ясни,чела съм повече инфо отколкото ми трябва,но сега въпроса не е да сложа или не ваксина,а за приложението на Туя в този случай.Вече намерих примерна схема от класически хомеопат.Ще приложа нея.Иначе и аз не харесвам ваксините Confused
На първото съм слагала, мислила съм, че му правя добро.  ooooh!
Второто се сдоби с астма от ваксина и повече определено няма да види ваксини. За съжаление няма как да се върна назад и да изтрия сложените.  Confused

# 118
  • гр. Пловдив
Относно ваксините: Как се борите с педиатрите, за да не ги слагат. При мен това е мисия невъзможна. Sad

mamaden благодаря! Hug

# 119
  • Пловдив
предния ми въпрос бе породен от този параграф:"194. Нито при остри местни заболявания с неголяма давност, нито при дълго съществуващи хронични местни заболявания, е полезно да се правят втривания или външни апликации към поразеното място на външно лекарство, дори то да е специфично и при вътрешна употреба да е полезно поради своята хомеопатичност, даже ако в същото време това лекарство е назначено вътрешно. Острите местни поражения (например възпаление на отделни части, еризипел и т.н.), които са предизвикани не от пропорционална външна травма, а вследствие динамични или вътрешни причини, се поддават най-надеждно на лечение с хомеопатично пригодени към доловимото вътрешно и външно състояние лекарства, избрани измежду общия брой доказани лекарства, и по принцип без никаква друга помощ; но ако тези болести не се поддават на лечение напълно, и ако местното поражение и увредата на здравето като цяло остават непроменени независимо от подходящия режим и все още остават следи от болестта, които жизнената сила не може да възстанови до нормалното състояние, то острата болест (както нерядко се случва) е предизвикана от псора, която до това време е оставала скрита във вътрешността, но сега се е проявила и може да се развие в някоя явна хронична болест.
от втората подчертана част,също после параграф 195,и още един параграф,но не мога да го намеря сега.

Общи условия

Активация на акаунт