Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 350
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
само за малко-въпросът е че минахме през 3-ма класически хомеопати,а резултат няма,и преди съм писала по въпроса.Незнам вече на кой да се доверя.Цяла година детето боледуваше от запушен нос,предположенията бяха 3-та сливица,после като тръгнахме на класически хоемопати,3-та сливица май отшумя,но детето почна да прави бронхити,и пневмония накрая,сега пак му е възпалена 3-та сливица,възпалението й като периферия ли се възприема?

По тази дисциплина ,която казвате ,методите на предписване които изучават -кой ги е създал/измислил-Ханеман ли още,или неговите последователи,или съвременните хомеопати интерпретират от гледна точка на съвременния свят писаните от него методи?

и още един въпрос-на всяка конституция доколкото разбрах от последния ни хомеопат-има ХЛ за остри състояния,т.е. тя беше казала че трябва първо да се знае конституцията на пациента ,за да се предпише при острото ХЛ ,което е подходящо при неговата конституция.Това беше по повод на малката,която беше болна от същия вирус,от който по същото време и баткото,но нея не я бях водила при хомеопата на интервю,т.е. не й познаваше картината на конституция,и ми каза че няма как да й предпише ХЛ за острото състояние,(макар че после без да й е направила интервю ми каза да й дам  от същото ХЛ,което дадохме на баткото,и й подейства)

ще кажете че много питам,но интереса ми се засили след последния ни хомеопат Simple Smile
След като ви се е засилил интересът, защо не се възползвате от това и не започнете да учите хомеопатия? Simple Smile Тъкмо скоро започва нов курс, поканена сте Simple Smile

# 136
  • Пловдив
Niko,във връзка с написаното,че още при първото интервю хом. трябва да определи конст.ХЛ...
Не знам дали при вас е станало така,но моето дете като беше при Филева,тя каза че ще се разбере конст. му чак след годиня някъде Rolling Eyes До тогава се минаваше пре знякакви етапи Crazy Няколко месеца сомо "чистехме" и аз незнам какво.
На мое питане кога се разреждат посещенията,тая ми отговори-след година!И тогава след изпити една камара ХЛ ще даде вече конст.Неговата беше Фосфор.Сега му е Калк.фосфорика. Peace-определена още на първото интервю.

Така,че...
То според въпросният хомеопат, всички деца са Фосфор ooooh!. И на сина ми беше дала да пие Фосфор....еми няма да ви казвам какво се случи за да не ви плаша...А детето тогава беше за Нат. М....ама направо си "крещеше" за него....
По запознатите знаят.., че двете лекарства трудно могат да се "объркат" Crossing Arms

# 137
Трудно може да се объркат, да.
(Да заповяда да види малкото ми дете какъв фосфор е ooooh! . Типично животинче. Нищо минерално няма в него)

# 138
  • Пловдив
само за малко Благодаря за поканата Simple Smile,замислям се от известно време по въпроса,
от една страна   искам да знам повече за да си изясня всичко ставащо досега с детето,от друга страна не ми се почва учене,изпити,незнам.....
ако можете да ми пратите на лични повече инфо за курса Simple Smile

ох малкото ми ме притеснява сега -вече 4 ден има  висока Т-на 2 пъти стига до 39.5.
2-ма лекари я гелдаха,само леко зачервено гърло,и нищо друго,само вдига Т,казват че грип било,но незнам докога ще я кара така.
по принцип като се разболее пациента обикновено се изчаква да се изяват симптоми преди да се предпише ХЛ,нали така,т.е. Както единствения симптом при малката е само висока Т,може ли на тази база да се предпише ХЛ?

мен това което ме притеснява е да не е скрита  инфекция-уро,или менингит,или нещо друго само с висока Т.Пуснахме днес урина,да видим резултатите.Докторката вика ,че ако продължи още да я вдига  да почваме АБ.
Интересното е че като й дам Панадол ,само след час вече високата Т е спаднала и детето живва,играе,хапва малко,пийва,но като минат 6,7 часа от Панадол  изведнъж я вдига пак нагоре и прилягва,ще кажете да не я свалям Т,но тя й е много лошо като я вдигне,не може да спи,мрънка,чак като й я сваля се успокоява и заспива.Незнам дали не я боли нещо,като не може да си каже,и Панадола може да й успокоява и болката,и като му мине действието да я боли пак,но незнам,много е трудно с малките деца,като не могат да си кажат Sad
Снощи в 3 часа като почна да се тресе това дете,нямаше Т,а трепереше цялото и се събуди и мрънкаше,гушнах я ,почна да я качва,и спря да се тресе,и после й сложих свещичка и се успокои и заспа.

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 13:28 от niko11

# 139
  • гр. Пловдив
niko11 в момента даваш ли ХЛ?
Когато моите деца вдигнат температура над 38,5 започвам да давам от последното ХЛ. След около час вдигат до 39-40. Искам да кажа, че покачването на температура също е достатъчен симптом за да се започне даване на ХЛ. Поне е така според нашия хомеопат.
При каква температура даваш Панадол? Пипна ли детето отстрани на ушичките дали го боли?
Незнайно къде преди много време бях чела, че Нурофен е по-добре да се даде на детето, от колкото Панадол. Но което и да се даде на детето противоречи изцяло на лечението с ХЛ.
Когато малкия ми направи гърча след това нямаше къде да мърдам и трябваше да дам нурофен. Температурата спадна, крайниците му се вледениха. Започна да се поти и трепери. С ХЛ това не ми се е случвало и при двамата и затова ми  е много мъчно, че на сини ми трябваше да давам един куп гадости след случката.

При какви деца се дава Фосфор? На каката съм давала Phos 30, а последния път Phos 200. На малкия Phos LM 1, а след него разтвор на същото лекарство с дестилирана вода. Между другото как правите този разтвор и действително ли той е по-силен от основното лекарство?

# 140
  • Пловдив
не не давам.По принцип нея не съм я водила на хомеопат от миналия април.а сега незнам и да искам на кой да я заведа Sad

Панадол/ефералган давам/слагам при Т 39,и в момента се налага 3 пъти за едно денонощие,след като й дам Т спада и след час е вече между 37 и 38,и си стои почти цял ден с лека Т.
Просто като й скочи към 39 детето става много неспокойно.
В Резултатите на урината пише масово бактерии,8-10 левкоцита,утре ще й пусна пак стерилна с посявки,и ще я заведа да дежурен детски лекар.

Какъв е този разтвор с дестилирана вода???

# 141
При един адекватен имунен отговор вдигането на температура не е проблем. Проблем би могъл да стане, ако рязко се сваля температурата, както се случва обикновено с тези средства. Както знаете гърч може да се получи и при ниска температура.

# 142
  • София
При един адекватен имунен отговор вдигането на температура не е проблем. Проблем би могъл да стане, ако рязко се сваля температурата, както се случва обикновено с тези средства. Както знаете гърч може да се получи и при ниска температура.

Аз файда от сваляне на Т (39-39.5) не съм видяла. В резултат вдига още по-висока (над 40).
Иначе си мисля, че ако си държи 39 и ще се пребори по-бързо. Проблем ми е големият стрес от Т над 39 за по-дълго време Tired

Какво имаш предвид под адекватен имунен отговор?

# 143
  • Пловдив
Момичета,конюнктивитът какво с-ние се явява Rolling Eyes Остро или...От вчера следобед детето имаше повечко гурелчета по дясното око,а тая сутрин направо му беше затворено(бяха зеленикави).

От както изкарахме грипа минаха почти 2 седм.

п.п. Не е ново явление за нас.Но може би от 2 год. не се е появявал.

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 08:12 от tandonova79

# 144
Тялото вдига телесната температура, за да активира фагоцитозата, клетките "бойци" да атакуват това, което трябва да се премахне (по-точно да влезе в нормалните си за тялото граници). Е, ама това го знаете всички

# 145
  • Пловдив
тандонова  моя единия път когато пи конституцията си,му бяха засекретирали и двете очи,тогава лекаря каза че е конюнктивит и трябват капки,но може би от ХЛ си мина,нищо не съм му слагала.Иначе тогава и двете бебета се бяха заразили от него и имаха конюнктивит,но при тях слагахме капки,защото бяха по-зле от него,а и не се лекуваха с хомеопатия.

А за Т съгласна съм ,че е полезна,но лекаря също го признава това,но е полезна за кратки периоди,когато се проточи с дни,вече според мен е друго.А и когато виждам че детето не се чувства добре с високата Т как да го оставя да се мъчи.Тя така или иначе дори и с Панадола не я сваля под 37,все си стои с Т,

Аз от тази сутрин се разсмърквам,и май няма да ме подмине грипа.Мисля да рискувам и да си изпия конституцията,защото мисля че досега след като я пих има ефект с времето и ако се разболея,и пия други алопатични лекарства,ще й пресека действието.Така че ще пробвам Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 11:00 от niko11

# 146
  • Пловдив
Niko,то е ясно че капки няма да слагам...По скоро се чудя реакция от какво е Rolling Eyes

А детето сега има ли Т?Щото,ако си спомняш този грип държи 7 дни.И при нас така беше.

# 147
  • Пловдив
то при вас и с ХЛ не минаваше,нали?пак вдигаше ?
от снощи от 22.30 последно й слагах свещичка,и още не е вдигала,мисля че се разреждат вече вдиганията.Имаше одеве 36.9.Аз това което ме тревожи,е да не е уроинфекция,вчера показа бактерии,и левкоцити в урината.

а за очите,ами ако четеш ГНМ някакъв конфликт да е?или да е реакция от последно пито ХЛ,знам ли?

моя син да питам -от 2 седмици пък се пули с очите,незнам как да го опиша,все едно ги настройва да се фокусира върху нещо?отдавах го на нервна основа,в смисъл като тикове,но не спира.Преди да почне да го прави играеше доста дни на компютъра,забраних му вече.Но не спира,върти ги ,пули ги ,много е ....Незнам да го водя ли на очен?

# 148
Неее, аз се предавам Stop

# 149
  • Варна
Нико, не се сърди, но нищо, свързано с класическата хомеопатия не виждам в лечението, което правиш. Независимо колко се интересуваш и четеш, ти самата не можеш да се "пречупиш" в мисленето си (визирам свалянето на температурата най-вече).
П.С. Това с очите коментира ли го с хомеопата ви?

Общи условия

Активация на акаунт