Въпроси към Класически хомеопати 20

• 53 344
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
tandonova79Peace
Различно са се държали, и съм прибягвала до хом. само, ако вече "не ми хареса" общото им състояние и преценя, че така няма да стане.... Wink

ПП: Аз ги водя заради други проблеми, не заради някви грипове и настинки...
И наистина разредихме посещенията, бяхме началото на януари с щерката, вика ни април -май /ако всичко е ОК/

# 166
  • Пловдив
Това, че детето лежи и спи, не винаги значи, че не може да се справи с болестта. Моята голяма дъщеря, когато беше по-малка, често лежеше и спеше по цели дни, когато се разболееше и имаше температура над 38.5. При такъв сън и неядене обикновено след 3-4 дни оздравяваше. Хомеопат нямахме, а конвенционални лекарства така или иначе почти не ползвахме и тогава.
А сега и аз, подобно на Бенджи, прибягвам до хомеопатия само с краен случай.

# 167
    Ако кърмачка взима хомеопатични лекарства,това как се отразява в/у бебето?И отразява ли се,според вас?

# 168
  • София
Ние вече сме с ниска Т - малко над 37. От снощи започна да я сваля. Иначе предишните дни стигаше минимум до 38 и малко. Аз все още нямам смелост да оставя бебето само да се бори в такива случай и звъня веднага на хомеопата.

# 169
  • Пловдив
niko11 в момента даваш ли ХЛ?

При какви деца се дава Фосфор? На каката съм давала Phos 30, а последния път Phos 200. На малкия Phos LM 1, а след него разтвор на същото лекарство с дестилирана вода. Между другото как правите този разтвор и действително ли той е по-силен от основното лекарство?

Не, не е по-силен, разреждане на ХЛ-во прави действието му по-меко...Прави се обикновено според указанията на хомеопата. (аз съм правила разтвор в 5 чаши, по 100мл. дист вода, слагам капка от ХЛ в първата чаша, разбърквам колкото пъти е казал хомеопата, премествам лъжицата в следващата чаша и така до последната от която давам на детето. Използвам пластмасова лъжица)
пп. Това ми напомни изказването на хомеопата при който ходим, че "потенция от 1М е концентрат" ooooh!

Последна редакция: пн, 20 фев 2012, 10:18 от mamaden

# 170
Някой от вас държал ли е детето си с температура над и около 39 градуса по-дълго време? Днес е пети ден на малката и малко започвам да се притеснявам от обезводняването-заедно с АМ и се събират около 600 мл. течност и почти никаква друга храна. Вече две ХЛ взе,т.к. се появи и кашлица. Вирус е,т.к. и другите от семейството го караме, но с много по-ниска температура...Колко дни максимум сте изкарвали така?
Моите и двамата поддържаха над 39 около 6-7 дни.

Shocked Пате,ти направо ме разби...
Защо? Поддържат си около 39, големия както писах и преди вдигна над 40, тогава дадох температупонижаващо. Той само лежеше, почти нищо не ядеше, спеше много. И така 6 дни. На 7 мисля беше пушка.
Малкия беше на приливи и отливи, ту вдига, ту смъква, на 6-7 ден и той беше ок.
Какъв е проблема? newsm78

Хораааа, ако детето  пие хомеопатично лекарство и има висока температура 6-7 дни, значи лекарството не е боло правилно!!!
И как така категорично го реши  ooooh!

# 171
  • Пловдив
Не знам точно какъв е проблема  Rolling Eyes Но аз категорично не мога да го направя това.До 4 дни-Ок,но повече мисля,че си е опасно Confused А и защо ми е хомеопат като не мога да го използвам точно когато детето има нужда/говоря,ако е зле и лежи/.Не виждам защо да се мъчи повече ЖС,щом не се спрявя за напр. по-кратко време,значи нещо не е както трябва Thinking

Това само според мен.

Вие сте герои!!!

# 172
Не знам точно какъв е проблема  Rolling Eyes Но аз категорично не мога да го направя това.До 4 дни-Ок,но повече мисля,че си е опасно Confused А и защо ми е хомеопат като не мога да го използвам точно когато детето има нужда/говоря,ако е зле и лежи/.Не виждам защо да се мъчи повече ЖС,щом не се спрявя за напр. по-кратко време,значи нещо не е както трябва Thinking

Това само според мен.

Вие сте герои!!!
Тандова, защо реши, че точно 4 дни е достатъчно?  Laughing Винаги съм казвала, че хич не съм компетентна, но карам по усещане, както ме съветва и хомеопата. И не съм казала аз, че не мога да използвам хомеопата, когато имам нужда от него. Температурата беше само един от симптомите.Имаше още много показатели - сополи, кашлица, хрипове, повръщане, сънливост, емоционалност, които следяхме по няколко пъти и на ден и виждах, че вървим в правилна посока.
Дано си ме разбрала какво имам предвид  Hug
И не претендирам, че това е всеобща истина, но за нас важи  Peace

# 173
  • Пловдив

Това само според мен.

Вие сте герои!!!
Тандова, защо реши, че точно 4 дни е достатъчно?  Laughing Винаги съм казвала, че хич не съм компетентна, но карам по усещане, както ме съветва и хомеопата. И не съм казала аз, че не мога да използвам хомеопата, когато имам нужда от него. Температурата беше само един от симптомите.Имаше още много показатели - сополи, кашлица, хрипове, повръщане, сънливост, емоционалност, които следяхме по няколко пъти и на ден и виждах, че вървим в правилна посока.
Дано си ме разбрала какво имам предвид  Hug
И не претендирам, че това е всеобща истина, но за нас важи  Peace

Пате,разбрах те! Peace
Аз си мисля,че поддържане постоянно на такава Т е опасно.Просто аз така си мисля:roll:А може и да не е,както при вас.Както каза всичко е строго индивидуално,както и описването на цялата картина. Peace

# 174
  • Пловдив
еми нашия последен хомеопат пък за Т  разбра че  се притеснявам от високи стойности,и последния път  ми каза да дам Фосфор 30  на детето само ако вдигне към 39,за да я свали по-надолу.Т.е. не ми е казала остави го детето да стои с Т.Даже единия път каза ,че ако не спадне не помня от кое тогава , ще минаваме към ХЛ тежка артилерия,както се изрази тя,незнам кои ХЛ имаше предвид.(единия път ме накара да си купя Беладона 30,но така и не сме я давали,може нея да имаше предвид )

последния път оставих детето 2 дни си поддържа ту ниска,ту висока Т,траях си,кашляше си и накрая хоп пневмония,всичко е индивидуално  Simple Smile

# 175
Само за малко е прав/а.

# 176
   Ако кърмачка взима хомеопатични лекарства,това как се отразява в/у бебето?И отразява ли се,според вас?
 да си повторя въпроса...... Rolling Eyes

# 177
Ако взима ХЛ,значи са и предписани от хомеопат, а това значи,че той се е съобразил със състоянието и.

# 178
Селма, като направих бронхит пих ХЛ, знаеше че съм кърмачка, каза че не е проблем.

# 179
  да си повторя въпроса...... Rolling Eyes
Вземането на хомеопатични лекарства от кърмачка може да е само от полза за кърмачето, разбира се, ако хомеопатичното лечение е правилно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт