Защо няма да ви дам работа

• 27 232
  • 581
  •   1
Отговори
# 255
Бо,аз вече ще се повторя-аз съм на 100% съгласна с него.
Имали сме персонал до 12 човека.
Но за последните 12 години намаляха.
Познай колко са сега?
Ако върви така,догодина въобще няма да работи фирмата.
...
Hug напълно те разбирам джоджо..
Статията е страхотна.. като я четях - сякаш аз съм я писала.
Истината е, че ББ непрекъснато чака инвестиции отвън - няма лошо, но изобщо не говори за малкия и среден бизнес у нас. Нас кучета, данъчни и държавни служители ни яли...
Създават правила за да озаптят онези с големите измами, а всъщност те пак се измъкват и правилата важат единствено и само за нас - малките! А така малко по малко ни унищожават..

Много хора не разбраха темата и се нахвърлиха срещу предприемчивите хора... а точно те са тези, които все пак дърпат напред и ако бъдат унищожени, то безработицата би нараснала, а от там цената на труда би спадала.

Peace Peace Peace

# 256
  • София
Аз живея в Канада - тук майки - домакини като в Щатите не се наблюдават, главно защото детската градина струва 7 долара на ден и за всички има място.

И аз живея в Канада. Градината струва около 1200$ на месец, ако се уредиш за субсидии - добре, ако не - плащаш като поп.
Майки - домакини - колкото щеш.

Просто искам да се изяснят нещата за градините. Ето, оттук започна всичко - горещо твърди, че е направо пей сърце, седем долара на ден и е така за всички, още утре си записваш детето. А после се разбра, че не е баш така, защото може и да има, може и да няма субсидия, а градината хич не излиза евтина. Накратко, не е чак такъв комунизъм, както го изкарва горещо.
За Канада точно не зная, но моето инфо за Щатите (от компетентен човек, не просто от някоя май8а там) е, че има евтини държавни градини, които са само на субсидия, но те са лоши и децата са сбирщина от гетата, и там си записват децата само тези, които не могат да си позволят нищо повече.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 11:15 от Andariel

# 257
  • В заешката дупка
Но и не виждам как ще някой ще отрече, че който може да си позволи да плаща повече, си записва детеето в по-скъпа градина, после и в в по-скъпо училище и така в университета.

Аз ще го отрека. И това не е някакъв тукашен феномен. И в България можеш да имаш пари и пак да си запишеш детето в държавна ДГ, училище, университет, а не в частни. Скъпо не означава непременно по-качествено.

# 258
  • София
ок

# 259
На дребния бизнес му е зле, защото едрия бизнес си пие вискито със законо и наредботворците.
А едрият иска разчистване на терена, проправяне на път, а не лумпен пролетариат, който се опитва да го конкурира.
И тия изрази на едрата буржоазия "давам хляб", "давам работа" са израз на височайше лицемерие.
Всеки назначен пролетарий си отработва заплатата плюс още доста.

# 260
На дребния бизнес му е зле, защото едрия бизнес си пие вискито със законо и наредботворците.
А едрият иска разчистване на терена, проправяне на път, а не лумпен пролетариат, който се опитва да го конкурира.
И тия изрази на едрата буржоазия "давам хляб", "давам работа" са израз на височайше лицемерие.
Всеки назначен пролетарий си отработва заплатата плюс още доста.

Едрият бизнес е съвсем друга бира, има много пазарни ниши, където той няма интереси и би могъл да се развива дребен бизнес, но при подходящи условия. А такива условия би трябвало да създава държавата.

Бо,аз вече ще се повторя-аз съм на 100% съгласна с него.
Имали сме персонал до 12 човека.
Но за последните 12 години намаляха.
Познай колко са сега?
Ако върви така,догодина въобще няма да работи фирмата.
...
Hug напълно те разбирам джоджо..
Статията е страхотна.. като я четях - сякаш аз съм я писала.
Истината е, че ББ непрекъснато чака инвестиции отвън - няма лошо, но изобщо не говори за малкия и среден бизнес у нас. Нас кучета, данъчни и държавни служители ни яли...
Създават правила за да озаптят онези с големите измами, а всъщност те пак се измъкват и правилата важат единствено и само за нас - малките! А така малко по малко ни унищожават..

Много хора не разбраха темата и се нахвърлиха срещу предприемчивите хора... а точно те са тези, които все пак дърпат напред и ако бъдат унищожени, то безработицата би нараснала, а от там цената на труда би спадала.

Peace Peace Peace

Забелязвам и друго,  във форума пълно с високообразован народ,  отлични професионалисти, върховни в своята област, които седят у дома и тропат с краче, че за по-малко от нам си колко лева няма да си покажат носа навън. (Изключвам частните случаи на самотни майки, на майки на деца със специални потребности и подобни).
Е каква е ползата за страната от такива кадри, които всъщност са останали в България, защото са родолюбци?
Аз съм работодател, дребен, ако съм такъв на запад, ще изкарвам поне два пъти повече от това, което изкарвам тук, и то в евро.
Но истината е, че работя тук и получавам доходите си тук.
Крайно време  е и работниците да приемат, че работят в България, при други условия на заплащане.
А не всички да се изпозатворим вкъщи, да си харчим спестяванията и да чакаме нещо да се случи в тая държава, а основната ни движеща сила да е "да не се минем".

# 261
Аз конкретно за детските градини не споря, зная, че са субсидирани от държавата. Но и не виждам как ще някой ще отрече, че който може да си позволи да плаща повече, си записва детеето в по-скъпа градина, после и в в по-скъпо училище и така в университета. Може Канада да е много социална държава, но и там има социално и материално разслоение. И както се видя от поста на друг потребител, има и по-скъпи градини. Не разбирам какъв е проблемът.

Ето затова казвам, че си пенкилер и се изказваш по теми, които наистина не разбираш. И за Канада, и за Квебек много ги разбираш нещата - спри да се излагаш просто. От провинция до провинция има разлика от небето до земята - тук просто градината струва толкова. Хората ползват частни градини само ако не могат да си намерят друга. И една друга подробност да те светна - като си даваш детето на частна градина (тя е 30 долара горе-долу на ден) после държавата ти връща почти цялата сума и пак ти идва на около 7 долара. Ама защо ли се напъвам - ти нищо няма да разбереш , защото вече си много умна. Всички градини са сертифицирани - и частните и другите и разлики НЯМА.

# 262
  • В заешката дупка
Аз разбирам защо недоволства героят ни от разказа, разбирам и защо някои от тук също недоволстват, но истината е, че навсякъде по света има хора които биха намерили причина в системата и условията, заради които не се захващат с бизнес или заради които бизнесът им не върви. И в чужбина фалират - нали се сещате, и в чужбина бизнесът не е по силите на всеки. Не съм много сигурна, че идеята как ако се намалят тези и тези данъци до минимум, ореже се това и отново от социалната система до минимум, икономиката, благосъстоянието ще цъфнат и вържат, не е просто една илюзия. Виж за отделни индивиди може и да е от полза, но ако е за сметка обществото като цяло - кел файда.

П.С. Виж, за борбата с корупцията две мнения няма.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 13:55 от ЧеКа

# 263
  • България-Швейцария
Крайно време  е и работниците да приемат, че работят в България, при други условия на заплащане.
А не всички да се изпозатворим вкъщи, да си харчим спестяванията и да чакаме нещо да се случи в тая държава, а основната ни движеща сила да е "да не се минем".
Те спестяванията са крайна величина дори за тези, които ги имат.
БиБи нека си плещи глупостите из медиите, но масово хората имат дългове, нежели да живеят от лихви.
Така че тези, които поне имаме работа, си я работим.
Друг е въпросът, че при нас например цените за някои видове труд не са актуализирани от миналия век.
Само за изпълнителите обаче, крайния клиент си го одираме съвсем по европейски.
И именно това е, което дразни.

# 264
То и в бизнеса като навсякъде - нагоре или надолу. Не може да седиш на едно място.

# 265
  • В голямото море...Живот
Темата ми беше интересна....докато не я изчетох цялата  Mr. Green
Никой вече не пише по нея.
Та по нея: Съгласна съм с автора, че няма смисъл да започваш нещо, за което ще ти се наложи да плащаш много повече от колкото би взел като оборот!И това заради едната икономическа и социална политика на държавата( България/Унгария....май няма разлика).
Личен опит: Работя на 2 места - частна корпорация и малък личен бизнес. Ако не е корпорацията да е умрял бизнеса  Wink

# 266

Надали висококвалифицираните не са се светнали, че не си струва да работят за жълти стотинки. Да видим обаче кога държавата ще ревне да си ги търси...А докато работодателите са с мислене "Живеем в БГ, примирявайте се със заплатите, дето ви ги даваме", няма да прокопосат дълго. Най-малкото действа демотивиращо. Whistling
Същите тези кадри хич не разчитат на спестявания. Не ни мислете нас с Касито, дето не си мърдаме пръстчето за под четирицифрена сума.
Иначе, нова, много те харесвам из темите за образованието. Но моето дете няма да се учи, за  да работи за същите жълти стотинки, както и твоето след време. Не ми излизай с номера, че  родителите му сега трябва да работят за лудо, ок?

# 267
  • Варна

П.С. Виж, за борбата с корупцията две мнения няма.

Не знам в чужбина как е, но у нас борба с корупцията няма. Тук почвата за бизнес е корупционногенна.

# 268
Не, в чужбина всички са честни и почтени, България е феномен. Никога не сме чували за корупционни скандали в чужбина.

# 269
  • София
Да, време е работодателите да се научат, че няма как да дадат 50, пък да получат 5000. Щом не ги устройва, да си държат апартаментчето и да вървят и те да работят за 50 пари.
Не се научихте как е с кинтите. Като ги даваш, са много, като ги взимаш, са малко.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 14:46 от Елица

Общи условия

Активация на акаунт