Защо няма да ви дам работа

• 27 159
  • 581
  •   1
Отговори
# 495
Пипи, айде като направиш бизнесче пак да пишеш, а?
Сто пъти ти се каза, че в-са не е в 20тте лева а в начина по който е организирано даването им.
И не наричай хората 'дребни душици', защото е обидно, все едно аз да те нарека малоумна, защото не можеш да схванеш ЕЛЕМЕНТАРЕН казус.

Ключовото в постинга на този блогър и на няколкото дръзнали да се изкажат дребни душици изобщо не се състои в това, което си разбрала. Чак е смешно как тропкаш с крак, сякаш някой ти е отказал сладолед. Няма такова нещо.

# 496
Не разбрах дали е излизала по майчинство и дали шефът се  е навил да я осигурява на по-висока заплата, че да взима по-високо майчинство.
Възможно е да не е бил достатъчно "щедър", а  "дребна душица".
Благодаря на Бог, че естеството на дейността ми налага по-високи изисквания към работниците, първото от тях е да са културни хора. Както и съм доволна, че бизнесът ми  е достатъчно малък, за да мога сама да ги подбирам.
Така шансът ми да попадна на подобни  компексари  се свежда до минимум.

# 497
  • София
Джоджо, много тъжно ми стана от поста ти....съчуствам ти и аз прекратих дейност преди няколко месеца. Хората още звънят да питат какво, що, да изразят съжалението си от това, че хубавото начинание не успя. И мен ме смаза системата. И чувствам ужасна вина, че оставих хората без работа и вече няколко месеца не могат да намерят. Особено едното момиченце е най-страхотният и работлив човек, който съм срещала и ми върна надеждата в младите. И този страхотен човек е обезверен и вероятно ще е поредният отишъл си от Бг при първа възможност.

# 498
Не разбрах дали е излизала по майчинство и дали шефът се  е навил да я осигурява на по-висока заплата, че да взима по-високо майчинство.
Възможно е да не е бил достатъчно "щедър", а  "дребна душица".
Благодаря на Бог, че естеството на дейността ми налага по-високи изисквания към работниците, първото от тях е да са културни хора. Както и съм доволна, че бизнесът ми  е достатъчно малък, за да мога сама да ги подбирам.
Така шансът ми да попадна на подобни  компексари  се свежда до минимум.
Ще нахраня дребната ти душица - 2003 година нямаше такива екстри, за които така махленски ме питаш. Майчинството си беше 125 лв. И да шефът си беше дребна душица с малка пишка.  Вземаше ми 5 лв всеки месец от майчинството, както вероятно ти правиш или ти идва да направиш с ония умирисани 20 лв. Mr. Green

Съчувствам на работниците ти, и имайки предвид разсъжденията ти, съм убедена, че при първа възможност ще трябва да си правиш наново "критично-изискания" подбор.

Някоя тук ме попита защо не си направя бизнесче - защото не притежавам качества като нахалност, безхаберие, безцеремонност, алчност и други гнусотии, за да ръководя дребен бизнес.
Но притежавам явно нужните качества, за да съм ръководител на отдела, във голямата фирма, в която съм. Mr. Green

# 499
Някоя тук ме попита защо не си направя бизнесче - защото не притежавам качества като нахалност, безхаберие, безцеремонност, алчност и други гнусотии, за да ръководя дребен бизнес.

А стига, бе.  Не се подценявай.

# 500
Уф, Трещи, остави ме, че тия скръндзи с  претенции, ме нервят. Peace

# 501
Всъщност, като се замисля, познавам доста хора, които фалираха, други пеструктурираха бизнеса си, както и такива, които си затвориха бизнесите (особено в секторите, тясно свързани със строителство)  без да са фалирали, за да не продължават да правят кухи разходи.
Разбира се, има и фирми, които продължават да работят.
В същото време не познавам нито една "дребна душица", която сега да стартира "дребно бизнесче".
Та в момента, в който повечето от "дребните душици" се стопят, а нови не се появяват, въпросът кой ще ви плаща годишни отпуски, болнични, здравни осигуровки и т.н. изобщо няма да е на дневен ред.

Ще нахраня дребната ти душица - 2003 година нямаше такива екстри, за които така махленски ме питаш. Майчинството си беше 125 лв. И да шефът си беше дребна душица с малка пишка.  Вземаше ми 5 лв всеки месец от майчинството, както вероятно ти правиш или ти идва да направиш с ония умирисани 20 лв. Mr. Green

Съчувствам на работниците ти, и имайки предвид разсъжденията ти, съм убедена, че при първа възможност ще трябва да си правиш наново "критично-изискания" подбор.

Но притежавам явно нужните качества, за да съм ръководител на отдела, във голямата фирма, в която съм. Mr. Green

Joy Joy Joy
Пипи, язък ти за хубавия аватар. Комплексарите ги надушвам от пръв поглед, не могат да се намъкнат във фирмата ми.
 Щом знаеш и размера на шефската пишка и пак не те е осигурявал на по-висока заплата, наистина ти съчувствам. Човещинка е твоето.
 smile3518

# 502
Нищо не си разбрала или ти е по-удобно да се правиш на такава, или толкова са ти възможностите. Което и да е, не ме интересува! Не си от моя свят, нито аз от твоя. И Слава Богу! Диалогът е безсмислен, поради което го прекратявам.
Останете си с мир! Peace

# 503
Освен тази осигуровка, плаща ли работодателя сума, която го застрахова срещу загуби от болнични?

Пиле хвърковато, ако работодателят не е предвидил загубите от болничен, отпуск, смърт или катастрофа за какво говорим?!?? 

Това как отговаря на въпроса ми? Или  силата на аргумента е в това, че си позволяваш да ме наричаш "пиле хвърковато"? Ако беше така, щях и аз да те нареча голяма бяла птица и да приключим, но не виждам смисъла, при условие, че тези неща си личат и без сочене.

Някои пишещи тук твърдят, че риска от болнични  и подобни не трябва да го носят те, защото поемат част от личната здравна осигуровка на служителите. Но тази сума е за да може работникът да ползва безплатни услуги. Покажете ми къде пише, че тази сума също така ви купува застраховка, и какви са условията?

Цитат
Знам, че не е лесно, но нали не очакваш, че някой ще поеме щетите от това, че си наел болнав служител

Не е лесно само на чутурите дето и през плет друго не са виждали. В нормалните страни такива застраховки са част от ежедневието.

# 504
Но тази сума е за да може работникът да ползва безплатни услуги.

Аз не знам да има безплатни услуги, ама айде. Въпреки плащанията.

# 505
Нищо не си разбрала или ти е по-удобно да се правиш на такава, или толкова са ти възможностите. Което и да е, не ме интересува! Не си от моя свят, нито аз от твоя. И Слава Богу! Диалогът е безсмислен, поради което го прекратявам.
Останете си с мир! Peace

Боже, Боже, и такива работници ли имало? ВЕрно съм късметлийка, сблъсък с подобна култура на поведение съм имала само с едни общаци на един строеж.
Явно и твоето пишле не струва, щом пред началниците седиш като мишок в ъгъла, а се дуеш на чужди шефове по форуми.  
Дано здравните ти осигуровки покриват и такива диагнози. Peace

# 506
Казах аз, че е готино да си работник.  От 8 до 16 работиш как да е, после оплюваш шефа.  а че той не спи и мисли 24 часа как да си запази бизнеса, и съответно работните места, какво ти пука. Важното е с минимум усилия, да му вземуш максимално пари. 

# 507
  • София
Алиса,  противопоставянето м/у работодатели и работници е съвсем целенасочено. Била съм и работодател, и работник. И двете страни винаги са недоволни. И едната, и другата страна не трябва да гледат в чуждата паница, а да са взаимоизгодни. Факт, че и двете страни са прецакани от безумната система и това трябва да ги обединява (за целта е нужно разбиране), защото пречи на взаимоизгодата. Работодателите плащат огромни осигуровки (не говоря за всичко останало), заплатата на хората е по-малка , хората са недоволни и като се наложи да ползват услугата, за която са осигурени- закопават се. А в този момент работодателите увисват във въздуха, защото един човек от звеното им липсва, работата не върви, разходите нарастват.
Мисля, че с теб говорим за едно и също. "Пиле хвърковато" е написано в смисъл, че говориш отгоре, което подсилва усещането за разделеност, а не за обединяване в екип с/у сбърканата ситуация. Не го приемай буквално, не съм целяла да те обидя. Peace

# 508
  • София
Аха, майките "ревяли" за 35 лв децки, пък работодателите са възвишени и се борят със системата за 20 лв здравни и 2 месеца платен отпуск. Ще падна от смях. Laughing

нова, какво стана с некадърната секретарка, дето е по майчинство, пък така непрозорливо си назначила на работа, не успя ли да измислиш как да я прекараш?

Предлагам на пишман предприемачите да вземат да изкарат някой бизнес колеж ли, кръжок ли, има там някакви за по 2 години, да не се излагат.

# 509
Няма нужда пишещите тук работодатели да ни заплашват как щеле да затворят тук всичко и да бягат в чужбина.Ами бягайте. Само че там трябва да играете по правилата,да плащате всички дължими данъци,осигуровки,няма да можете да казвате никакви болнични,отпуски идр. да спазвате работното време и почивките на служителите си и др.защото ако не го правите глобите са жестоки. Моя близка до скоро работеше в едно магазинче за кафе,сладки работи и други такива неща. Работно време 12 часа,почивка-един ден на 2 седмици. Няма Коледа, Великден,празници и др. Плътно на работа,а след работно време редовно я задържаха да подрежда стока,да чисти и още куп неща. Отпуска 10 дни,няма КТ няма дяволи. Добре,че след времеси намери нормална работа и се махна от там Сега бившите и работодатели през седмица,две си сменят продавачките,защото никой не примира да работи при такива условия за 400 лева. Мога да дам и други примери,но са още по-зле и звучат като извадени от роман на Зола. Ама как така ще искат отпуска 20 дни,мързеливци такива! Преди няколко месеца дойде ново шефка при нас и нещо се опита да мърмори за болничните. Е като и скочиха синдикатите и и скръцнаха със зъби сега е кротка като агънце. Така,че инспекцията по труда не е безгласна буква. И още нещо -тук всеки изразява мнението си-нека не се обиждаме и нападаме една друга,това няма да накара никого да промени мисленето си.

Общи условия

Активация на акаунт