Отговори
# 165
Здравейте мами,моля дайте ми съвет,че доста се притесних  Sad На моята бебка пак акото и е зелено.Измерих и температурата-37,2. Няма хрема и не кашля.Звънях на докторката,каза че не било обезпокоително и че може да е от зъбите.Според вас дали е възможно или е понастинала  Sad

# 166
Привет!

Мока, слуз може да има освен заради плюнченето и заради инфекция (бактерии) и алергия. Най-вероятно не е нещо спешно, виж как ще се развият нещата до понеделник и звънни на педи.

С крустите се справих много отдавна като просто ги изчоплях. Махнаха се плавно за около месец.

Карина, кърмиш ли? Какво си яла ти? Какво е яла бебка? Температура до 37.5 може и да е нормална, особено ако си я мерила след игра или плач. И да е понастинало коремчето не изглежда да е нещо сериозно. Все пак я следи, за да не би да тръгнат нещата нанякъде.

Ето и моята схема, комбинирана от няколко места, но основно от сайта за ЗВБ:

От 6ти месец:
Вода
Алабаш*
Андивия*
Артишок
Аспержи
Броколи
Брюкселско зеле
Бяла ряпа
Домат
Зелен боб
Зелен грах
Зелен фасул
Зелена салата*
Картоф
Карфиол
Кервиз*
Китайско зеле*
Кисело зеле
Краставица
Крес*
Листа от ряпа*
Майска ряпа
Манголд*
Морков
Овесен корен
Патладжан
Пащърнак
Пресен зелен грах
Репички
Сладки пиперки
Спанак*
Тиква
Тиквички
Тученица*
Финокио*
Цвекло*
Целина*
Цикория
Черна ряпа
Червено цвекло
Авокадо
Банан
Грозде
Кайсия
Круша
Манго
Пъпеш
Праскова
Череши
Шипка
Ябълка
Коричка хляб
Оризови бисквити
Оризово брашно

От 7ми месец:
Извара
Кисело мляко
Суров домат
Сурова краставица
Сирене
Черен хляб
Бисквити от елда
Брашно от елда
Плодово пюре за мазане
Масло
Прясно мляко
Сирене
Киноа
Царевично брашно
Овесено брашно

От 8ми месец:
Елда
Кус-кус
Просо
Макаронени изделия
Ориз
Грах
Леща
Соеви кълнове
Царевица
Ръжено брашно
Ечемичено брашно
Пшеничено брашно

От 9ти месец:
Разреден сок
Билков чай
Грейпфрут
Лимон
Мандарина
Нектарина
Портокал
Бадемово масло
Фастъчено масло
Тахина
Кайсии сушени
Олио
Зехтин
Пилешко филе
Яйце
Риба
Агнешко
Телешко
Меки сирена
Соя
Соево мляко
Тофу
Пуешко филе

От 10ти месец:
Гъби
Пълнозърнест хляб
Бебешко мюсли
Овесени ядки
Пълнозърнест сухар
Зрял фасул
Боб
Амарант

От 1 годинка:
Ананас
Боровинки
Бъз
Киви
Къпини
Малини
Червени боровинки
Касис
Ягода
Синьо сирене
Кашкавал
Свинско
Морси дарове
Темпе
Мед
Захар
Стафиди
Сливи
Рибни мазнини
Сушени плодове

От 1 1/2 годинка:
Къдраво зеле
Зелено зеле
Праз лук
Лук
Сладка царевица
Бяло и червено зеле
Хляб със стафиди
Сол
Подправки
Сладко или мармалад

От 2 годинки:
Течен шоколад

От 3 годинки:
Наденица
Пастет
Шоколад
Бисквити
Чипс
Сладолед
Ядки

Може и да не е най-правилното, аз така съм си я съставила. Засега я следват така, пък ако изникнат нови неща или си променя мнението по даден въпрос ще си я променя. Споделям я като лично мнение, защото ме помолихте.  Hug

# 167
  • София
mother of twins, Епона, благодаря за схемите!   bouquet Ще ги разгледам Simple Smile

Честито зъбче на Вики на поспалана, да е здравичко и беличко!

Честити месечинки на всички месечинковци днес!

Карина, моята Йоанна ака зелено, ако се е претоплила. Педито ми каза, че при някои деца това е ефекта от претоплянето.

Да се похваля - отново имам МПС!  Party Най-накрая проработи. Франсе, мъжа ти се оказа прав и неговия съвет реши проблема - идвайте да се черпим Simple Smile

# 168
Привет  bouquet

Минавайм набързо да почерпя, днес празнуваме 8 години заедно с половинката ми! Heart Eyes

Пожелавам си само да сме здрави, заедно и да серадваме на синовете ни!!! Hug

Лека и спокойна нощ, момичета! Hug

A това за утре

# 169
Момичета, минавам само да кажа, че си взех изпитът днес с 5  Blush

Утре съм на бебешка Погача и няма да ме има, но от понеделник вече съм самичка с Габче и ще пиша по-подробно по темите !

Спокойно нощ  Heart Eyes  bouquet

# 170
Привет Simple Smile

Танче честита годишнина!!!! Пожелавам ви още най-малко 10 пъти по толкова да празнувате и след някоя друга година на двамата батковци едно сестриче да си го пазят Wink  Hug  bouquet

Поспалана честито зъбче на Вики !! Да е беличко и здравичко и леко да излизат и останалите !!! Simple Smile)

Браво Форестче!!! Пожелавам ти това да е най-ниската ти оценка до края на следването !!!  Hug

Още едно майче сподели преди няколко дни че е приключило сесията, но не се сещам за ника , сега , та и нея да я поздравя за успешно взетата сесия !!!!  Peace  bouquet

Ние днес се разходихме до Пазарджик та си взех едни апрески , че ми протекоха всичките бутуши, а след това се разходихме до Пловдивското Джъмбо та накупих разни работи на малката + заветното гърне  Mr. Green Само да ви споделя, че това гърненце на Чико , дето някой беше пуснал линк, там го има за 9, 99 лв  Peace ( а като цяло цените почват от 1,99 за гърне и това на Чико е най-скъпото май  Peace ) Не бяхме пътували от доста време с малката, а и тя не успя много да поспи, че и беше много интересно да наднича от столчето през прозореца и въобще всичко около нея Simple Smile Най-хубавото беше , че мамчето ми дойде да я гледа тази вечер и за първи път от както се е родила излязохме на заведение с приятели ( макар и за час и половина) , а аз успях даже да се пребоядисам за повода , та вече съм с тъмна коса Wink Веселото беше че тъкмо когато решихме, че вече малката прави луда баба си защото и се спи , а не можахме да я приспим преди да тръгнем и гледам майка ми пратила MMS как бубичката е заспала в нея ...  Laughing ТА ако сме искали да останем повече, но вече бяхме платили и тръгнали към колата... ( пуста съвест   Crazy )

лека вечер ви пожелавам !

# 171
  • София
Някой има ли желание да се видим тук?
С удоволствие, стига до тогава да не изникне нещо.

Епона, mother of twins - много благодаря за схемите за захранване. Ще ги проуча и дано ми се прояснят нещата. Само да питам знака * до някои храни какво означава?
Карина, малкия акаше зелено (все едно ял спанак) в продължение на 2 седмици към 3тия месец и установих, че съм го обличала малко по-леко. После се оправи. И сега от време на време инцидентно пуска по някое зелено.
Май имаше още нещо за писане, но не мога да се сетя  newsm78
Лека и спокойна нощ на всички!

# 172
Само да питам знака * до някои храни какво означава?

"Зеленчуците отбелязани със звездичка * са богати на нитрати, не ги предлагайте повече от 2 пъти седмично."

http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/shema-za-zahranvane … -mesecha-vazrast/

# 173
Добро утро,

схемата, която stelt пусна също е добре направена и също поглеждам и там понякога. Абе въобще, стига човек да иска да чете има много информация.
franse, то това гърне http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6155&cat=60 тук струва 8,80 лв. или за друго говорим, нещо не разбрах каква е идетя с цените.
forest_veil, чесито за взетия изпит!
Bulechka, честита годишнина!
MocaQueen, слуз може да има и от някаква бактерия, която дразни лигавицата на червото. Може да е рекация към храна, без да е алергия. Трябва да се наблюдава няколко дни поне и направо докторът да каже ако продължи.
за зеленото ако- май сто пъти сме говорили - ама може да е от претопляне или от изстиване, от храна в съответния цвят и т.н. да не задълбавам, че още си пия кафето  Joy

Да ви питам във вашите комплекти за лятна количка има ли отделна подложка, която лесно да се маха и пере или допълнително сте купували и ползвате ли въобше такова нещо?

# 174
Добро утро!

Днес моето малко момче става на 8 месеца! Да ми е жив и здрав и все така да радва мама и татко!

Честито на Танчето за годишнината,на Форестчето за изпита и изобщо на всички - честито!!!

Аз вчера се просълзих от умиление.Нали бяхме на гости и Дани седнал на дивана и си играят с леля му и изведнъж навежда глава,нацупи устни и почна да рони едни огромни сълзи.И докато ги ронеше повтаряше супер отчетливо мама мама мама  Shocked  Станах от масата,приближих се към него,взех го на ръце,а той като ме видя така широко се усмихна и веднага спря да плаче.Всички в този момент спряха да правят каквото правеха и започнаха да му се радват,че е казал "мама".Явно всички са го чули, не съм си въобразила.И ми се насълзиха очите .. Толкова мило ми стана.. не мога да ви опиша какво почувствах.И сега като го пиша ми се разтреперва под лъжичката  Heart Eyes

Тази схема на "за близнаците" и аз я поглеждам от време на време.Доста майки се водят по нея  Peace

Чакам малкия да се наспи и да излизаме,че това време не е за изпускане ама хич.А утре го дават даже и да е по-топличко  Two Hearts

# 175
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150573546068161&set … type=1&ref=nf Честито на имащите повод днес,днес и ние ставаме на 7 месеца,минавам само да почерпя!

# 176
Привет Simple Smile

Честита 8ма месечинка на Дани -сладурани и всички, които празнуват днес !!!!!  Hug

А за гърнето, ами някой беше пуснал линк, май от сайта на Касида, и там беше 18 лева, та за това, а и като гледам и тук е 8 , 80 ама без транспорта  Wink Както и да е, важното , че го има навсякъде, аз давам инфо ако някой се интересува  Peace

И ние днес ще се възползваме от слънчицето, но ще е малко-по късно , защото в момента спим Simple Smile

Благодаря и аз за схемите, че имен ме интересуваха Wink Аз питах и преди, но след обедното и слетобедното пюре , както и кога въведохте (че гледам обсъждате закуската - попара) ?

Лек ден от мен !!!

# 177
Как я правите попарата? Слагате ли масло и обезсолено сирене? Аз си мислех, че  още е  рано. На големия съвсем не помня от кога започнах да давам попара, но помня, че много се облизваше и си я хапваше с кеф.

# 178
Здравейте, момичета   bouquet

Честито на празнуващите  smile3525  ura

Да се "похваля", че и Димитър вече е летец. Направи свободен полет от леглото.  smile3535 Бях го оставила от моята страна, баща му спеше до него, аз само се обърнах да му взема блузата от шкафа и като се обръщам го виждам как прелита над баща си и падна на пода по корем, като главата му беше леко нагоре, ръцете и краката му бяха разперени, та не се удари. Вдигам го аз и хем ми е притеснено, хем ме напуши смях, а той се чуди дали да плаче и като ме видя, че се усмихвам почна и той да се смее. И почна да вика "БАМ, БАМ"  hahaha  Много на място беше  smile3544  

Гледам за попара си говорите и нашата педи каза, че вече може да се дава. Сухар, чай или вода, малко масло - на върха на ножа и сирене, колкото кибритена кутийка, но да не се слага в топлата попара. Да се дава към 10 часа. Все още не съм давала, че мисля първо да въведа жълтък, че и него ми каза да въвеждам.

Димитър от няколко дни усилено повтаря "БА ба ба", та бабите са на седмото небе, но както каза баща му -  то това най-лесно се казва, та за това не се брои  newsm62

И ние днес ще се възползваме от хубавото време за разходка, но ще излезем на двора, че тук още не се е стопил снега по улиците, та количката ще е зазимена още малко.  1stroller  

Хайде до скоро   wavey

Последна редакция: нд, 19 фев 2012, 13:36 от eka

# 179
Eka, и Габи повтаря 'ба-ба-ба', 'да-да-да' и 'ля-ля-ля'. Най-забавна ми е като си ги казва тихичко под носа, все едно си шушне  hahaha

Благодаря за честитките  Hug

Ние с Габи бяхме 4 часа на Погача днес ! Изкарахме си страхотно !
Другата неделя сме семейно на детски рожден ден в парти клуб и ще е голям купон  Mr. Green

Спокойна вечер   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт