Как се възпитават деца по френски

• 36 134
  • 692
  •   1
Отговори
# 45
  • София
България- американски щат! Simple Smile
Ментова, това е според мен отговорът,много точно го е казала Касита
Де да беше така, но у нас е  "Криворазбраната цивилизация". Затова многократно апелирам литературата в жанр  Популярна психология да се забрани, защото всеки в нея вижда само онова, което му изнася. И с голямо нАучно оправдание под мишка се стига до дете отрасло без да чуе "Не".

# 46
Бояна, аз споделям емпиричен опит. Оставям на теб и Mamacita Bandida да четете и после да се "замеряте" с прочетеното.
Това, което в статията е описано като обобщен образ на американски родител, аз срещам сред българския такъв вече осма година. И дали от скромния ми, необременен и неопетнен от литературата в жанр  Популярна психология, родителски опит все повече се убеждавам, че по друго може и да не ги стигнем американците, но по фактор родителство /пак казвам- описаното в статията/ даже ги надминаваме.
Наблюденията ми върху френските родители, както споделих, са твърде малко, само шест месеца съм била сред такива.

# 47
  • София
Бояна, аз споделям емпиричен опит. Оставям на теб и Mamacita Bandida да четете и после да се "замеряте" с прочетеното.

по друго може и да не ги стигнем американците, но по фактор родителство /пак казвам- описаното в статията/ даже ги надминаваме.
Joy hahaha Joy

# 48
Радвам се, че те забавлявам.

# 49
Поне евала на родителите им , че са изключително търпеливи към всичките им хленчения и никога не съм виждала да пошляпват отрочетата си , както много често това се практикува от майките по парковете и площадките в БГ .

И какво излиза? Нашенчетата хем набити, хем пак лигави?  Laughing

# 50
  • София
Поне евала на родителите им , че са изключително търпеливи към всичките им хленчения и никога не съм виждала да пошляпват отрочетата си , както много често това се практикува от майките по парковете и площадките в БГ .

И какво излиза? Нашенчетата хем набити, хем пак лигави?  Laughing
За това имам обяснение, макар извадката ми да не е представителна. Родителите, които позволяват всичко към третата- четвъртата година на детето вече не издържат и започват да раздават шамари, когато детето съвсем им се качи на главата.

# 51
  • Варна
Защото хем ни се иска да сме свободни като Хамерикаците, хем не ни стиска да се разделим с другаря Макаренко. Laughing

# 52
А, моля, не посягайте на Макаренко, че много паля. Мразя дезинформацията под всякаква форма.  Laughing

# 53

И да не забравяме най-важния елемент: порасват и стават франсета, което също си е вид диагноза.
Хайде да ми уточниш каква диагноза е, защото живея с един пораснал такъв и ми е много любопитно.

3 години от сутрин до мрак работех с французи. Имах една колежка в офиса, която е учила във френско училище в Мароко от първи до осми клас. Още от първия ден, в който се запознах с нея, жената не спря да бълва змии и гущери по техен адрес. Тогава си казах "Абе тая жена що толкова ги мрази?! Как една хубава приказка не чух да казва!". След 7-8 месеца прекарано време с тях вече разбрах защо! Съжалявам, това е най-отвратителната, нагла и лицемерна нация, с която съм имал някакъв контакт. Не ми се навлиза в подробности, защото мога да давам безброй примери, да разказвам безброй случаи и ще си пишем до другата седмица. Съжалявам и че измествам темата.

# 54
  • София

И да не забравяме най-важния елемент: порасват и стават франсета, което също си е вид диагноза.
Хайде да ми уточниш каква диагноза е, защото живея с един пораснал такъв и ми е много любопитно.

3 години от сутрин до мрак работех с французи. Имах една колежка в офиса, която е учила във френско училище в Мароко от първи до осми клас. Още от първия ден, в който се запознах с нея, жената не спря да бълва змии и гущери по техен адрес. Тогава си казах "Абе тая жена що толкова ги мрази?! Как една хубава приказка не чух да казва!". След 7-8 месеца прекарано време с тях вече разбрах защо! Съжалявам, това е най-отвратителната, нагла и лицемерна нация, с която съм имал някакъв контакт. Съжалявам и че измествам темата.
Сигурно любимият ми и нашият син са такива, щом ти казваш. Толкова нации познаваш, няма как да е иначе. Laughing

# 55
Простете!  Rolling Eyes  Забравих къде се намирам.
Толкова ли е трудно ей така за миг да се разделим с хапливия тон?!
Въпросът е риторичен.
Бояна, аз не познавам любимия ти и детето ти.
Не мога и да твърдя, че точно те двамата са такива.
Не само аз съм с отрицателни впечатления от французите като цяло -
колеги от екс работното ми място, за което споменах, учители по френски,
преводачи и познати, които работят в кол центрове с френски.
Само пример - малко преди аз да напусна тогавашната си работа,
напусна едно момиче, с което работехме заедно. Отиде да работи в София,
но пак във френска фирма. Всеки път, когато се видим, е изправена на нокти
от тях, но стиска зъби, поради факта, че заплатата й е страхотна.

# 56
  • София
Простете!  Rolling Eyes  Забравих къде се намирам.
Толкова ли е трудно ей така за миг да се разделим с хапливия тон?!
Въпросът е риторичен.
Бояна, аз не познавам любимия ти и детето ти.
Не мога и да твърдя, че точно те двамата са такива.
Не само аз съм с отрицателни впечатления от французите като цяло -
колеги от екс работното ми място, за което споменах, учители по френски,
преводачи и познати, които работят в кол центрове с френски.
Само пример - малко преди аз да напусна тогавашната си работа,
напусна едно момиче, с което работехме заедно. Отиде да работи в София,
но пак във френска фирма. Всеки път, когато се видим, е изправена на нокти
от тях, но стиска зъби, поради факта, че заплатата й е страхотна.

Виж, живяла съм в няколко страни и този тип простотия ужасно ме дразни. Нито се кефя хора, които не знаят грам за България да квалифицират българите и да ръсят епитети, нито го приемам за други. Колкото един французин работил с пет български камериерки има поглед върху българите, толкова и ти върху французите по преразкази от кол центрове.
И не знам какъв тон очакваш, ако обиждаш сина ми, защото щом всички французи са "отвратителни, нагли и лицемерни" сигурно и той като французин е такъв. Сигурно и татко му е такъв. Сега остава да ти кажа какви пловдивчани познавам и да станем на кълбо.  Laughing Поспри се малко, помисли и тогава си споделяй впечатленията малко по- кротко и с по- малко обидни думи. Peace

# 57
Бояна, изобщо не обиждам детето ти и съпруга ти. Дебело го подчертах. Аз не ги познавам, не мога да твърдя каквото и да било за тях. Какво като са французи! Всяко правило си има и изключения, нали! Ми честно ти казвам, че въпреки, че съм българин, не бих се засегнал, ако чуя някакви негативни коментари за българите като нация, понеже има защо.

Колкото един французин работил с пет български камериерки има поглед върху българите, толкова и ти върху французите по преразкази от кол центрове. Поспри се малко, помисли и тогава си споделяй впечатленията малко по- кротко и с по- малко обидни думи.

Аз си помислих - помисли малко и ти всъщност кой обижда. Ти всъщност знаеш ли с какво точно съм се занимавал, с колко франсета съм имал вземане-даване и така нататък... Каква е тая болест да се пишат някакви глупости за хора, които и идея си нямаме кои са, какво правят и тези глупости да се представят за факти. Не съм работил с пет френски камериерки, а с екип от 70 души французи. Момичето, за което споменах, че се измести в София, работи в екип от над 100. В продължение на три години всеки ден съм провеждал около 200 телефонни разговора с хора от всяка част на Франция, отделно колегите и шефовете в офиса. Това не стига ли да си изградя някакви впечатления?! И не - на преразкази не вярвам. Ако постъпвах по този начин щях да повярвам на жена, прекарала осем години нон стоп сред французи, а не да се уверя лично в думите й.                             

# 58
  • София
ArgentСигурно  е трудно да натрупаш точки, за да пишеш в ДиС, но това не мисля, че е начина. Като нахлуваш тук с епитети и грубости обиждаш най- вече себе си. Темата е за възпитание на деца, а подфорума "Нашите деца". Ако искаш да си разказваш биографията и да се държиш невъзпитано що не идеш в Клюкарника? И там, ако някоя жена каже, че е омъжена за чернокож или циганин да започнеш да и ръсиш расистка мъдрост плод на опита ти с разни нации и раси.

# 59
ArgentСигурно  е трудно да натрупаш точки, за да пишеш в ДиС, но това не мисля, че е начина.

И при подобни плоски заяждания ми говориш за възпитание?!
А в случай, че наистина мислиш, че целя да натрупам брой публикации,
за да пиша в ДиС и обикалям по темите с подобна цел, моите съболезнования.
Излизаш насреща с безкрайно агресивен и заядлив тон, изказваш се без изобщо да си
ми виждала и очите, че аз и хабер си нямам от това, за което говоря, че съм си казал
"здрасти" с 5 франсета и тва е и на фона на всичко това аз се държа невъзпитано и обиждам?!!
Е не, не мога да се съглася! Реагираш така остро, защото живееш с французин. Ми хубаво, какво
от това. Що и той непременно трябва да е в кюпа?! Аз също познавам много добри и точни хора
между тях, имам и няколко приятели, но... като цяло предпочитам да не ми се налага да контактувам
с хора от шестоъгълника. И българите не сме китка - трябва ли да скоча да нападам и обиждам някого,
който е казал нещо не дотам добро за нас.

Общи условия

Активация на акаунт