Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 7 тема

• 143 084
  • 752
  •   2
Отговори
# 705
Лабрекс,колко броя мъфини излязоха с тази смес и докъде пълниш кофичките, увиваш ли ги във фолио?

12 броя, ако имаше място, можеше и 13 и щяха да са тъкмо добре, от тези някои ми поизкипяха, ама лекичко, потече отстрани на 4-5 кофички, но не много, въпреки че бяха пълни на 2/3 някъде. Не ги обвивам в нищо, просто ги наслагах в гнездата на тавата за мъфини, сложих сместа, внимателно ги пъхнах във фурната и това е. Peace

# 706
labrex , чудно са се получили. Аз още не съм пробвала моите кофички.

Ето от мен и украсените мъфини със смокини.

Повече тук:
http://www.inagg.blogspot.com/2012/11/blog-post_18.html

# 707
  • I want it all and I want it now.
Намерих най-после вафлени чашки, последна кутия обаче, все пак извадих късмет. Laughing Вчера направих шоколадови мъфини от случаен блог, и, понеже ги сложих в другата тема с кой какво приготвил, не мислех да ги показвам и тук.

Благодаря за рецептата.  bouquet
Снощи ги направих,но увеличих захарта и добавих и кокос и шоколад с карамел. Станаха много хубави, децата ги харесаха.  WinkИзлязоха 18бр. Другият път с вафлени чаши ще пробвам  Wink

# 708
Благодаря за рецептата.  bouquet
Снощи ги направих,но увеличих захарта и добавих и кокос и шоколад с карамел. Станаха много хубави, децата ги харесаха.  WinkИзлязоха 18бр. Другият път с вафлени чаши ще пробвам  Wink

Syn, радвам се! Hug Добра идея ми даваш, ще пробвам непременно и твоя вариант. У нас  децата ги харесаха, но и на мен ми бяха много вкусни. Heart Eyes  bouquet

mamaeli8000, ina.gg, оставяте ме без дъх и........без думи, много красиви неща правите! Crazy  bouquet  chef
tuly, поздравления, съвсем добре ти се е получило!  bouquet На мен хем ми се ще да пробвам, хем нещо търпение нямам. Peace

# 709
Ина,направо въздишам по украсите ти....

И аз съм си заплюла следващия път да са мъфини в кофички от сладолед

Лабрекс,голяма врътня си  е с украсяването, но пък е забавно....но няма как да не си призная,че след правенето на захарното покритие  и цветчета и листенца,се чувствах доста изморена...и гърба ме болеше, и врата....явно от това,че стоя наведена над тях Wink 
Ако знаех,че днес за закуска ще омета три бройки-нямаше да правя, ех,сега кой ще ги смъква тия кг Thinking

# 710
tuly, мерси))) И аз се схващам много когато украсявам)) Но аз не ги ям украсени))) Предпочитам на някой друг да ги поднеса)

# 711
# 712
# 713
е сега, с тези снимки,отново ме запалихте да правя глазури и покрития на мъфинчетата....направо страхотин мини тортички
Скрит текст:
Кажете,моля ви,какво покритие ползвате-купено или вие си го правите-по коя рецепта и как се правят тези розички? А черен цвят как да докарам с подръчни материали,че малкия иска Мики Маус да му направя...
Мамаели,какъв фотоапарат,страхотен....как ще го изяде човек незнам.

# 714
Тули, благодаря ти! Ако харесваш фотоапарати от захар - в блога ми има още Simple Smile)))  Grinning

# 715
# 716
Момичета дайте съвет или предложете рецепта за шоколадови мъфинии които са доста по сбити от тези които аз правя / моите са от позната рецепта тук и са лекички и пухкави /.
 Донесоха ми познати такива шоколадови и по плътни   Crazy супер са много ми харесаха- дали е от мазнината или вътре има шоколад или знам ли нещо което ги уплътнява  Thinking
Благодаря

# 717
  • София
Направих си захаросани портокалови корички. Дайте идея за сполучлива рецепта, в коята да ги използвам  bouquet

# 718
Направих си захаросани портокалови корички. Дайте идея за сполучлива рецепта, в коята да ги използвам  bouquet

Доника, във всякакви сладкиши можеш да ги слагаш - кекс, мъфини, козунак, навсякъде, където ще ти е приятен ароматът им. Peace

# 719
tuly, ние ползваме, с Ели поне, купено захарно тесто. Аз лично съм си правила, но то стои с една идея по-жълтеникаво и е става ако е за бели фигури. В тортената библиотека има рецепти, които за изпитани.  Черно, какво значи с подръчни материали))) Светло тесто много трудно ще докараш до черно. Оцветява се кафяво или тъмно тесто, което по-лесно ще стане черно. Можеш да пробваш с кафяво и лилаво, но... ако е за някаква малка площ.

Общи условия

Активация на акаунт